Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

ISO, כתיבה טכנית וכו' זה לא משהו שיכניס הרבה כסף אם תעשה אותו על רגל אחת. מהיכרותי עם התחום הזה בהייטק הישראלי - בד"כ גם על שתי רגליים זה לא יכניס הרבה, אם כי אני לא יודע בדיוק מה הולך בתחום התוכנה אצל נהג מתחיל.

אני מבין את כיוון המחשבה הכללי שלך ולא רוצה להיכנס לחפירות מיותרות. עצתי לך היא לרדת מזה ולהמשיך לרעיון הבא. לא פרקטי.

פורסם

מרק, זה סופר משעמם אבל היתרון של זה זנ שאת לוקח ספר נהלים של ארגון אחד ורק מבצע התאמות.

אני כתבתי את נהלי האיזו שלי ב 4 שעות עבודה ללא שום רקע בנהלי איזו (קראתי את התקן והתיישבתי לכתוב). זה לא דבר מורכב ולוקחים עליו לא עט כסף.

הכוונה שלי היתה לכתוב טיוטה, לקבל הערות מ כון התקנים ולשלוח לאיש קצוע שיתקן. להפתעתי זה עבר בפעם הראשונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מכיר טוב מאוד את השיטות ליישום ISO9000 במפעלי מתכת וגם מפעלי הייטק. בהתחלת הדרך של ISO9000 בארץ נהגו לקחת קובץ נהלים בפורמט WORD ולבצע חיפוש של מילים שיש צורך להחליף וככה ניסו לקבל הסמכה של מכון התקנים הישראלי.

בכול מקרה עדיף לקחת בעל מקצוע בתשלום והוא כבר יעשה את העבודה השחורה ולאחר מכן לומר לכול מנהלי המחלקות איפה נמצאים הספרים/תיקים של ISO9000...

איזה כייף לי :)

פורסם
מה עם עבודה כלקוח סמוי? אתה מקבל שטויות בחינם וכותב על זה סקירה.

עירבבת בין 2 דברים ידידי- לקוח סמוי זה מישהו שמתחזה ללקוח על מנת לבדוק את רמת השירות וכו׳ בעסקים.

הדבר השני זה סיקור מוצרים, אז אתה אכן מקבל מוצרים, לעיתים בחינם ולעיתים בהשאלה לצורך סיקור המוצר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
להגיד ש"אוהב את זה - MEH" על תחום כמו כתיבה כשאתה מכוון ללעשות את זה בהיקף רחב שיכניס לך כסף, היא אמירה מאוד בעייתית. כדי לכתוב טוב (ולא לרצות לתלות את עצמך אחרי חצי שנה) אתה צריך לאהוב את זה. כתיבה, כמו ציור, צילום או ריקוד, היא סוג של אמנות ואם אתה לא אוהב את זה, היא תהפך מהר מאוד לנדושה ולא מעניינת.

בין מה שאני אוהב לעשות, ובין מה שאני עובד בו בפועל ב-15 שנה האחרונות, יש הבדל תהומי. כתיבה היא משהו שאני מעדיף בהרבה לעשות על מה שאני עוסק בו. עם זאת, אני לא באמת אוהב את זה. מה שאני באמת אוהב זה לבנות דברים.

יחד עם זאת, אני לא ממש מבין את הכיוון שלך. אתה רוצה לכתוב או שאתה רוצה להיות כותב/כתב/עיתונאי (לאו דווקא כמשרה מלאה, יש גם אופציה כפרילנסר)?

מה הכיוון? תן איזשהי עצם, קצה חוט, משהו. סתם להגיד 'אני יודע לכתוב ובא לי לעשות מזה כסף' זה מאוד (מאוד מאוד מאוד) רחב. לאיזה כיוון (של כתיבה) אתה רואה את עצמך הולך?

אני לא יודע! זו בדיוק הייתה השאלה שלי פה בפורום- אני צריך עזרה בלהבין מה אני יכול לעשות עם היכולת שלי. רעיונות, כיוון, משהו.

~

ISO, כתיבה טכנית וכו' זה לא משהו שיכניס הרבה כסף אם תעשה אותו על רגל אחת. מהיכרותי עם התחום הזה בהייטק הישראלי - בד"כ גם על שתי רגליים זה לא יכניס הרבה, אם כי אני לא יודע בדיוק מה הולך בתחום התוכנה אצל נהג מתחיל.

אני מבין את כיוון המחשבה הכללי שלך ולא רוצה להיכנס לחפירות מיותרות. עצתי לך היא לרדת מזה ולהמשיך לרעיון הבא. לא פרקטי.

"חפירות מיותרות"? כל עוד הצד השני מעריך את האינפוט, זה לא נחשב למיותר ידידי. אשמח לשמוע למה אתה חושב שזה לא פרקטי.

מרק, זה סופר משעמם אבל היתרון של זה זנ שאת לוקח ספר נהלים של ארגון אחד ורק מבצע התאמות.

אני כתבתי את נהלי האיזו שלי ב 4 שעות עבודה ללא שום רקע בנהלי איזו (קראתי את התקן והתיישבתי לכתוב). זה לא דבר מורכב ולוקחים עליו לא עט כסף.

הכוונה שלי היתה לכתוב טיוטה, לקבל הערות מ כון התקנים ולשלוח לאיש קצוע שיתקן. להפתעתי זה עבר בפעם הראשונה.

מה למעשה עשית, פישוט של הנהלים בצורה שאנשים רגילים יוכלו להבין מה כתוב שם? או יצירת תקן איזו עבור המפעל שלך באמצעות ספר איזו כללי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פשוט קראתי את התקן, הבנתי מה דרישות הנהלים ואת המפעל שלי אני מכיר. אחר כך ישבתי וכתבתי את הנהלים כך שישקפו את צורת העבודה שלי ויענו על כל דרישות התקן.

פורסם
אני מכיר טוב מאוד את השיטות ליישום ISO9000 במפעלי מתכת וגם מפעלי הייטק. בהתחלת הדרך של ISO9000 בארץ נהגו לקחת קובץ נהלים בפורמט WORD ולבצע חיפוש של מילים שיש צורך להחליף וככה ניסו לקבל הסמכה של מכון התקנים הישראלי.

בכול מקרה עדיף לקחת בעל מקצוע בתשלום והוא כבר יעשה את העבודה השחורה ולאחר מכן לומר לכול מנהלי המחלקות איפה נמצאים הספרים/תיקים של ISO9000...

אני פא תעשייה אוירית או ישקר אלא מפעל של כ 30 איש.

הסיבה שויתרתי על יועץ חיצויי בשלב הראשון הוא שרציתי נהלים שישקפו את צורת העבודה שלי ולא משהו שבלוני שלא מתאים לי.

לא חיפשתי שום מילים להחליף והנהלים שלי גם לא דומים לרוב הנהלים האחרים ה0במבנה ובנוסח אבל הם עומדים בדרישות התקן.

פורסם

בין מה שאני אוהב לעשות, ובין מה שאני עובד בו בפועל ב-15 שנה האחרונות, יש הבדל תהומי. כתיבה היא משהו שאני מעדיף בהרבה לעשות על מה שאני עוסק בו. עם זאת, אני לא באמת אוהב את זה. מה שאני באמת אוהב זה לבנות דברים.

אז תכתוב על הדברים שאתה בונה. ברצינות. אם הצטברה לך מסה קריטית של כל מיני דברים שבנית, תמצא איזה כתב עת בתחום רלבנטי (תחביבים, יצירה וכו') ותציע לכתוב להם טור על בסיס קבוע על יצירה/DIY. קח בחשבון שיבקשו ממך לכתוב טור לדוגמה לצורך התרשמות. לא נראה לי שתוציא מזה את לחמך, אבל אני מעריך שזה לא יהיה מוגזם להניח שתעשה מזה כמה גרושים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה יודע משהו, אלעד, זה מתחיל להישמע כמו תוכנית. אני תמיד צוחק על זה שחצי מהרהיטים אצלי בבית בניתי לבדי, והחצי השני מאיקאה- שזה גם נחשב :lol:

נשמע כמו רעיון ששווה לנסות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...