Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מיליון שרשורים בנושא.

ובכל זאת, מחר אני מחליף צמיגים מאחורה.

הקדמיים בני שנה וחצי, נראים טוב.

האם להעביר את הקדמיים אחורה, והחדשים להתקין מקדימה?

בנוסף, האם נהוג לקחת על זה תשלום נוסף?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תנבור בפורום תמצא דעות לכאן ולכאן.

בלי קשר להחלפה הייתי מעביר את הקדמיים אחורה כדי להפחית את הבלאי שלהם (וגם כי אני בדעה שאת הצמיגים הטובים יותר יש לשים על הסרן הקדמי, לא האחורי). אני לא מאמין שהצמיגאי יחייב אותך על זה, מקסימום כמה שקלים נוספים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

א. יש לוודא שהגלגלים האחוריים שעכשיו עוברים קדימה יעברו איזון. בדרך כלל, ברוב המקרים כאשר קונים רביעיית צמיגים לא עושים לאחוריים איזון.

ב. מדובר על עבודה של 10 דקות לפחות אם לא יותר, לא הייתי מצפה מאף בעל עסק לעשות לי את זה בחינם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1. אם אני מבין נכון האחוריים הולכים לפח, לא עוברים קדימה.

2. לא יודע איזה פאנצ'רמאעכרים אתה מכיר, איזון מבצעים לכל ארבעת הגלגלים. מי שלא עושה את זה (וחמור מכך, טוען שלא צריך לעשות את זה) הוא חאפר שצריך לסגור לו את העסק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איזון,פרוק, הרכבה, שסתום(מה זה?) נכללים במחיר.

לאחוריים לא נהוג לעשות איזון?

עריכה אחרי שראיתי את ההודעה של איתמר.

הצמיגים האחוריים הולכים לפח!

את הקדמיים אני רוצה להעביר אחורה.

ובאחוריים להתקין את החדשים.

יש צורך לבצע בדיקת איזון לגלגלים הקדמיים שעוברים אחורה?

עריכה אחרונה על ידי GaBi_88

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

שסתום = ונטיל.

גם לאחוריים עושים איזון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שסתום זה מאיפה שממלאים אויר.

עושים איזון לכל גלגל שמחליפים בו צמיג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה יכול לקרוא כאן דיון טרי בנושא שבו אני מביא את הסיבות שלדעתי צריך לשים את החדשים מקדימה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?545534-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-1-4-2014-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/page8

כשאני עשיתי התקנה דומה עם הצלבה קדימה/אחורה, עשו לי את זה כחלק מהשירות ללא תשלום נוסף (כולל איזון).

יצא לי גם להכנס לפנצ'ריה רק כדי לבצע הצלבה ולקחו לי 50 ש"ח עם איזון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

והנה, למדתי משהו חדש מכם. ברבות השנים שקניתי צמיגים חלק עשו לי איזון לצמיגים האחוריים וחלק לא. תמיד חשבתי שאלה שכן עשו לי איזון באחוריים עשו לי טובה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
איזון,פרוק, הרכבה, שסתום(מה זה?) נכללים במחיר.

לאחוריים לא נהוג לעשות איזון?

עריכה אחרי שראיתי את ההודעה של איתמר.

הצמיגים האחוריים הולכים לפח!

את הקדמיים אני רוצה להעביר אחורה.

ובאחוריים להתקין את החדשים.

יש צורך לבצע בדיקת איזון לגלגלים הקדמיים שעוברים אחורה?

אם מדובר בזוג צמיגים חדשים כדאי להתקין אותם על הסרן האחורי, שנותן את היציבות לרכב.

חברים,זה פרנסה של אנשים לא תחביב למה שהוא לא יגבה על כל פעולה שהוא עושה לכם ברכב ??

(הצלבות בדיקות אויר וכד)

פורסם

אחרי כל הדיונים המעמיקים שהיו בנושא של חדשים קדימה או אחורה, אתה לא חושב שזה קצת פשטני מדי לבוא ולהגיד שכדאי להתקין את החדשים על הסרן האחורי כי הוא 'נותן את היציבות לרכב' ? הייתי מצפה ממישהו שעוסק בתחום באופן מקצועי למשהו קצת יותר רציני,

זה משפט ששומעים מפנצ'ר מאכערים שאין להם מושג בצמיגים מעבר לזה שהם יודעים לתקן ולהחליף אותם.

ולצורך העניין אני ממש לא מסכים עם ההמלצה הזאת והבאתי הרבה נימוקים לדעה שלי בלינק שנתתי קודם, ובעוד דיונים אחרים שהיו בעבר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

הטובים מאחורה אמנם מייצרים יציבות אך עשויים לפגום בביצועי הבלימה.

כמו כן, בפעם הבאה שתצטרך להחליף צמיגים זה יהיה הזוג הישן שמלפנים. אמנם תוכל שוב להעביר את הטובים לאחור, אבל התוצאה תהיה שתמיד תנהג עם זוג פחות טוב.

לכן, הפתרון היחיד הוא להציב את הצמיגים הטובים הוא על כל הגלגלים, אלא אם כן מדובר בהבדלים זניחים ואז זה לא באמת משנה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כן, והכי טוב להיות צעיר בריא ועשיר. במציאות הקדמיים נשחקים בקצב גבוה יותר מהאחוריים, בדיוק בגלל העובדה שהם נושאים בעיקר הנטל - היגוי, בלימה, והנעה, כשהמשקל עליהם רוב הזמן גבוה יותר. אז פתרון של צמיגים טובים בכל הגלגלים הוא לא ממש מציאותי, אלא אם אתה ממש לא עושה חשבון לכסף ובכל פעם שנשחקים לך הקדמיים אתה מחליף רביעיה. כנראה שלא..

מה זה 'הטובים מאחורה מייצרים יציבות' ? זה משפט חסר משמעות בעיניי. איזה יציבות ? למה ? באיזה תנאים ?

אני אדביק פה את מה שכתבתי בשרשור שהבאתי קודם :

אני באסכולה שטוענת שהחדשים צריכים להיות בציר הקדמי, כי שם צריך את האחיזה - אם זה בבלימת חירום, בהתחמקות ממכשול, בנהיגה ספורטיבית וכו'. העומס נמצא על הצמיגים הקדמיים (זה ברור גם מהשחיקה - תמיד הקדמיים נשחקים קודם).

הטענה של מי שמצדד בלהרכיב מאחור - שקשה יותר לשלוט בהיגוי יתר לעומת תת היגוי. זה היה נכון פעם, אבל ברכב עם ESP המחשב דואג לזה. המחשב לא יכול לשפר מרחק בלימה או יכולת היגוי כשנגמרת האחיזה.

עוד סיבה - כשהקדמיים חדשים והאחוריים שחוקים יותר בממוצע האחיזה בשני הצירים יותר אחידה. צמיגים שחוקים מקדימה נשחקים עוד יותר עם הזמן ואז יש לך הרבה אחיזה מאחור, שלא עוזרת לך בכלום, ומעט אחיזה מלפנים שרק הולכת ומתדרדרת.

זו גם הסיבה אגב שיצרן הרכב ממליץ על רוטציית צמיגים בין הציר האחורי לקדמי, ככה מנצלים טוב יותר את כל ארבעת הצמיגים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שוב - כל עוד מדובר על הבדל משמעותי. בהבדל של חצי שנה ו/או כמה אלפי קילומטרים בודדים בדרך כלל אין בעיה אפילו להחליף צמיג בודד על אותו סרן, לא כל שכן להשים את ה"טובים" מלפנים או מאחור.

כאשר מדובר על הבדל משמעותי, כל פשרה בנוסח הטובים מאחור או מלפנים היא בעייתית, בין היתר משום שהיא נגררת וגם להבא תאלץ אותך להחליף רק זוג אחד.

את ההפרשים בשחיקת הקדמיים והאחוריים ניתן לקזז בקלות על ידי סבב גלגלים או העברתם אחורה וקדימה (בצמיגים א-סימטריים) וכך להימנע מפשרה כזו כתוצאה של שחיקה טבעית.

יציבות היא מונח שמאוד קל להסביר אותו: יציבות פירושה תת-היגוי. עם הצמיגים הטובים מלפנים, תקבל פחות תת-היגוי ולכן סיכון מוגבר לאיבוד שליטה על הרכב (בעיקר במצב ציפה) בבלימה ו/או בפניה וכן חדות ההגה תקהה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כן, והכי טוב להיות צעיר בריא ועשיר. במציאות הקדמיים נשחקים בקצב גבוה יותר מהאחוריים, בדיוק בגלל העובדה שהם נושאים בעיקר הנטל - היגוי, בלימה, והנעה, כשהמשקל עליהם רוב הזמן גבוה יותר. אז פתרון של צמיגים טובים בכל הגלגלים הוא לא ממש מציאותי, אלא אם אתה ממש לא עושה חשבון לכסף ובכל פעם שנשחקים לך הקדמיים אתה מחליף רביעיה. כנראה שלא..

מה זה 'הטובים מאחורה מייצרים יציבות' ? זה משפט חסר משמעות בעיניי. איזה יציבות ? למה ? באיזה תנאים ?

אני אדביק פה את מה שכתבתי בשרשור שהבאתי קודם :

לא מסכים איתך בקטע של העברת האחריות ל ESP, במיוחד שלא לכל רכב היום יש ESP, ואפילו ABS.

אבל בכל זאת חושב שאת הצמיג האוחז יותר עדיף לשים מקדימה.

אין שום בעיה להכנס לפניה במהירות נמוכה יותר, אבל יש בעיה להחליק על הכביש כשהרכב לפניך בולם בפתאומיות.

מה גם שעם הנסיון (המאוד מועט אבל בכל זאת) עם הרכב שעליו אני נוהג, גם כשהצמיג הקדמי טוב יותר וחדש יותר מהאחורי, בפניה יבשה מאוד קשה לאבד אחיזה עם האחורי, ובפניה רטובה הקדמי יאבד אותה קודם.

• תוכן חדש...