Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן - עצם זה שאתה ממליץ על רוטציה, אומר שאתה מצדד בלשים צמיגים טובים מלפנים. הקדמיים ישחקו קודם, ואז יעברו אחורה, והאחוריים החדשים יותר יעברו קדימה.

יש גם מצבים לא מתוכננים כמו תקר או נזק לצמיג אחד שמחייבים החלפה של זוג, ואז נשאלת השאלה איפה לשים את החדשים.

לגבי 'יציבות' - אז אתה רוצה ליצור אחיזה גרועה מלפנים כדי שתהיה נטייה לתת היגוי ? זה נשמע לך הגיוני ?

הרכבים ממילא מכויילים לתת היגוי, וברוב המצבים של אובדן אחיזה יופיע תת היגוי, גם כשהחדשים מקדימה.

המצב היחידי, וציינתי את זה, שבו תהיה בעיה זה בנהיגה מהירה בכביש מוצף, לא סתם רטוב, ואז אם עומק החריצים מאחור קטן יותר משמעותית, עלולה להווצר ציפה בציר האחורי והיגוי יתר טרמינלי. אבל באמת שאצלנו אין הרבה ימים כאלה שבהם הכביש ממש מוצף, וגם כשיש - תמיד אפשר להוריד מהירות.

כששמים את זה מול יכולת היגוי ובלימה משופרת בכל שאר המצבים - הפשרה העדיפה היא צמיגים טובים מקדימה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם כל מילה ומילה שכתב misterb בשרשור הזה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אני לא ממליץ על כלום. אני לא פגשתי איש מקצוע אחד שממליץ על הטובים מלפנים, אלא על כל הגלגלים והיו שהמליצו להשים את הטובים על האחוריים.

יש גם רכבים שבהם חובה להתקין את הטובים על כל הגלגלים כמו רכבי הנעה כפולה קבועה, ורכבים בהם הטובים לא מותקנים על הסרן האחורי ביותר, כמו ברכב כבד.

אין בין ביצוע סבב לבין עניניינו ולא כלום. מדובר על הבדלים זניחים שמקורם בהבדלי העומסים על הסרנים לפרק זמן קצר. אם ההבדל זניח, זה לא משנה איפה אתה שם את הצמיגים ה"טובים".

גם בדוגמה שלך של צמיג בודד שניזוק, אם הצמיגים חדשים ולא נוצר הפרש משמעותי, אין בעיה אפילו להחליף צמיג בודד על הסרן. קל וחומר שאין בעיה לשים את ה"חדשים" מלפנים או מאחור.

יצירת תת-היגוי נראית לי הגיונית כמו ליצרן הרכב. התקנת הטובים מלפנים לא משנה לא את חוקי הפיזיקה, אבל עדיין מקטינה את מקדם הבטחון שהיצרן הקנה לרכב ומקהה את חדות ההגה.

בעניין הבלימה אתה צודק, ולכן ציינתי שהטובים מקומם על כל הגלגלים!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, סלח לי על הגסות היחסית, אבל אתה פולט מנטרות, בעוד misterb מסביר. המצבים בהם תצטרך את הזוג הטוב מאחור קיצוניים, בעוד המצבים בהם תצטרך את הזוג הטוב ביותר מלפנים יומיומיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

סולח.

למען האמת, אני מסכים עם עיקרי הטיעונים של המצדדים ב"טובים מלפנים". לכן אני טוען שמקומם של הטובים הוא על כל הגלגלים, ארבע או יותר. מאידך, אם ההבדל לא משמעותי, אין בכלל מה להשקיע מחשבה בהיכן לשים את הצמיגים הטובים.

ושוב, מעבר לטיעונים של מצבי קצה, אני טוען שברגע ששמת את הטובים מאחור או מלפנים פעם אחת, גם להבא תצטרך להחליף את הזוג האחר, הישן, שמלפנים או מאחור (בהתאם) וכך אף פעם לא תהיה עם רביעיה אחידה וחדשה. עדיף לקטוע את העניין באבו.

בסוף הרי תחליף גם את הזוג הישן, וכנראה אחרי זמן לא ארוך. מה ממך יחלוף אם תחליף (:lol:) אותו עכשיו במקום בעוד שנה?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברור שהכי טוב שיהיו על כל ארבעת הגלגלים צמיגים טובים, אוחזים בני אותו הגיל והסוג, אבל זה לא המצב כאן ופותח השרשור מנסה להוציא את המיטב מהמצב הנתון.

בשורה התחתונה עדיף את החדשים יותר מקדימה והחדשים פחות מאחורה. זה כל הסיפור.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוחלפו היום, הקדמיים עברו אחורה, והחדשים קדימה.

תודה על ההסברים.

זה מקובל להשעין את הגלגל על הרכב של הלקוח? בחיי שזה היה מעליב.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

זה מקובל להשעין את הגלגל על הרכב של הלקוח? בחיי שזה היה מעליב.

מה קרה כתוצאה מזה לרכב?

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מקום רציני לא יעשה את זה גם אם תגיע בגרוטאה בלי צבע. אני משער שגם את ברגי הגלגלים סגרו בפטיש אויר בלי ידית מומנט מכוונת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מקום רציני לא יעשה את זה גם אם תגיע בגרוטאה בלי צבע. אני משער שגם את ברגי הגלגלים סגרו בפטיש אויר בלי ידית מומנט מכוונת.

אם ראית אי פעם פנצ׳ריה בארץ שסוגרת בורג גלגל באוטו עם ידית מומנט תגיד לי, מהיום אני נוסע רק אליה.

לי סגרו פעם אחת עם ידית מומנט, באופנוע, וזה אחרי שהופעל לחץ בפורום פג״ז על אותה פנצ׳ריה לשפר את ביצועי המכונאות שלה..

לגבי להשעין גלגל על הרכב, אנשים פה רגישים מאוד לגבי הפחיות שלהם אז אני אשתוק..

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא בטוח שמותר לרשום פה המלצות על עסקים אז קיבלת הודעה פרטית.

אני רק אוסיף שלא רק שהם סגרו ברגים עם ידית מומנט, אלא גם השעינו את הג'אנטים על הקיר. (ובאתי לשם עם 8 ג'אנטים...)

יש גם פחיות מתגמלות שיוצרות איזשהו רגש אצל הבעלים. זה לא מוגבל לדו"ג בלבד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני החלפתי שבוע שעבר בצמיגי יוניברס בנשר, וסגרו את הברגים עם ידית מומנט. גם מחיר טוב וגם מקצועיים עם שירות מהיר - ממליץ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צירוף מקרים משעשע. מדובר באותו מקום...

• תוכן חדש...