Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר שהקודן ברכבי כבר לא מצפצף מזה תקופה, החלטתי לבדוק מה העניין. כאשר פרקתי את הקודן גיליתי שהזמזם מראה התנגדות אינסופית - נתק. פירקתי את הרכיב ועכשיו הקודן ממתין לזמזם חדש.

הבעייה היא שאן לי מושג איפה למצוא אחד כזה חדש או לחילופין לפי איזה שם לחפש באיביי. אודה לעזרה בסעיפים הנ"ל

תמונות הזמזם:

20150314_133625.jpg20150314_141825.jpg20150314_141833.jpg20150314_141848.jpg

תודה מראש!

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם (נערך)

זמזם זה שם מאוד כללי ויישנם 4-5 משפחות של זמזים המיוצרים בטכנולוגיות שונות.

בעקרון זמזם בתמונה שצירפת כנראה מסוג פיזו'אלקטרי עם מעגל פנימי המייצר צליל בתדר מסויים לכן עלייך לבדוק התנגדותכאשר הפרוב של הפלוס מחובר לפלוס של הזמזם ולאחר מכן הפוך.

בחיבור בקוטביות הנכונה אתה צריך לראות התנגדות מסויימת ובכיוון ההפוך נתק.

אם הזמזם הוא מסוג פיאזו'אלקטרי ללא מעגל פנימי (DRIVER) אתה תראה נתק בשני הכיוונים לכן הבדיקה הזו לא שווה כלום.

תבדוק את הזמזם עם סוללה של 1.5-3 וולט ובדוק האם הוא הזמזם מייצר צליל או קליק קטן כאשר הוא מחובר בקוטביות הנכונה. אפשרות טובה יותר היא לספק לזמזם אות בתדר של 1-2 קילוהרץ בעזרת מחולל אותות.

תהייה לך בעיה למצוא זמזם מתאים בתצורת SMD ובעל פתח ליציאת הצליל מהצד. נסה למצוא קודן יישן ולפרק ממנו את הזמזם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק,

תודה על התגובה המפורטת. נתתי מתח של סוללה 1.5 וולט ואין שום תגובה. כמו כן בדיקת התנגדות מראה נתק גם בקוטביות הנכונה וגם בהפוכה. במקרה יש לי קודן אחר עם זמזם בעל צורה שונה שכן מגיב למתח הסוללה:

20150314_225745.jpg

השאלה כיצד ניתן לדעת האם הוא מתאים להרכבה במקום הישן?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם (נערך)

קשה לנחש איזה סוג של זמזם מותקן בקודן אבל הייתי בהחלט מנסה להלחים את הזמזם הנוסף שיש ברשותך. נזק לא ייגרם.

כנראה הזמזם הוא מסוג פיזו'אלקטרי ללא DRIVER או זמזם מגנטי (אלקטרומכני).

אל תחבר את הסוללה לזמן רב מכיוון שיישנם סוגים של זמזמים אשר מתח DC עלול לפגוע בהם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק! שמעתי בעצתך והלחמתי את הזמזם הספייר שיש לי, הצריך קצת חיווט אבל עכשיו מצפצף כמו גדול :)

תודה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תוכן חדש...