Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחתי להוסיף , פשוט כבר עבר הזמן של העריכה , בקשר להרצה :

לדעתי רצוי לעשות הרצה לרכב חדש , גם עם היבואן , או היצרן או בספר הרכב לא מזכירים זאת , עדיין לדעתי כן צריך לעשות הרצה , פשוט עדיף .

ועם כבר גם אתה החלטת לעשות הרצה , אז תעשה אותה נכון , ז''א :

מינימום 1,500 ק''מ (באיזו צורה לנהוג בתקופת הרצה אני חושב שכולם יודעים וגם אתה) , ובתום ההרצה ישר להחליף את השמן במנוע בשמן חדש איכותי וכולל גם להחליף מסנן שמן בחדש מקורי , לא להתקמצן לבזבז קצת כסף , הרצה עושים רק פעם אחת , השאר זה כבר טיפולים שיגרתיים .

למה להחליף שמן ופילטר שמן בסוף ההרצה ?

כי לפי ההיגיון - בזמן ההרצה , כאשר הרכב עוד חדש , כמו כן גם המנוע שלו וחלקיו הפנימיים (הכוונה היא יותר לבוכנות וטבעות) , ישנם ''שפשופים'' של מתכות חדשות זו בזו בתוך המנוע , השתפשפות זו גורמת לשבבי מתכת , אולי לא כאלו שישר רואים בעין , אבל מינימום שבבים מיקרוניים , שכמובן נשארים בתוך שמן המנוע וגם בתוך הפילטר , עקב זה , מומלץ מאוד בתום ההרצה , ישר להחליף את השמן במנוע בשמן איכותי חדש כמו כן גם את הפילטר שמן , בכדי כמה שיותר לצמצם הימצאות של שבבים אלו בתוך המנוע עד לטיפול הראשון בו מוחלפים השמן והפילטר , ובכך פשוט להאריך את אורך החיים של המנוע ומכלוליו .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחדש ותהנה.

אגב, גם אצלך האורות נדלקים באופן קבוע כמו בשרשור הזה?

תודה

כן,גם אצלי האורות תמיד דלוקים. אני עוד לא החלטתי אם בא לי על זה או להוריד בטיפול הראשון.

איזו איביזה זאת AM5 ?

בדקת מתי ייצרו אותה לפי המספר שלדה ?

כן,AM5 ולא בדקתי האמת. למה בעצם לבדוק?

הג'אנטים בתוספת תשלום מהיבואן.

לגבי ההרצה,ברור לי ש1500 ק"מ זה מספר ושהמנוע צריך עוד זמן וק"מ כדי לעבוד יותר עגול וחלק אבל ב1500 האלו צריך להקפיד פשוט יותר. לגבי החלפת השמן בסיום ההרצה חידשת לי כי דווקא זה לא מצויין בהוראות היצרן למרות שמה שרשמת נשמע מאוד הגיוני ונכון לעשות.

פורסם

בקשר לג'אנטים , אני מקווה שלא שילמת עליהם בסוכנות אצל היבואן מחיר אסטרונומי :-D, כמו שבדרך כלל הם מוכרים אותם , פשוט ללא שום הצדקה , כי ''בחוץ'' אפשרי למצוא גם מבחר יותר גדול של ג'אנטים לטעמך האישי , כאשר אצל היבואן המבחר תמיד מאוד מוגבל , וגם בטוח זה יעלה יותר זול מהיבואן .

לגבי ההרצה - אכן כן , גם אני לא יודעתי את זה , העניין לגבי החלפת השמן והפילטר לאחר ההרצה מיד .

כך אמרו לי שני מכונאי רכב , שאגב עובדים איתי באותה חברה , פשוט אצליהם זה כתחביב לתקן רכבים לאחרים , מעבר לעבודה העיקרית , וגם קצת הכנסת כסף נוספת כמובן .

ותאמין לי ששניהם אמרו לי את זה לא מתוך כוונה לעשות עליי כסף , תאמין לי שלא חסר להם לקוחות כי הם מתקנים כל סוגי רכבים בזמנם הפנוי בשליש מהמחיר במוסכים הסטנדרטיים :-D , אלא אמרו לי את זה מתוך כוונה טובה , בתור המלצה חמה , וכי הם מכירים אותי בגלל שאנחנו עובדים ביחד באותו ארגון כבר כמה שנים .

וכן , גם אני כאשר שמעתי מהם על זה , אמרתי וואלה , פעם ראשונה אני שומע את זה , אבל היי , זה באמת הגיוני עם לחשוב על זה שנייה או שתיים , ועוד שהם שניהם מבינים היטב במכונאות רכב .

אז הגעתי למסכנה שעדיף באמת להשקיע קצת יותר כסף (גם ככה כבר קנית רכב חדש) ולעשות את הפרוצדורה הזאת בתום ההרצה , וכך באמת להאריך את אורך החיים של המנוע ברכב החדש שלך , אם כמובן אכפת לך מהרכב שלך שקנית במיטב כספיך .

אני בעוד חודש-חודשיים , בתקווה , מחליף את הרכב שלי בחדש , ואני ללא ספק אעשה את זה :-D .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...