Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

בעבר הלא רחוק הייתי הבעלים המאושרים של נוקיה N8, ונהגתי להאשים את מערכת ההפעלה המיושנת בכל פעם שוייז הכניסה אותי לפקק, במקום להוציא אותי ממנו. לפני כחצי שנה עברתי לאנדרואיד, ואז גיליתי שבעצם הבעיה היא באפליקציה עצמה ולא במכשיר כזה או אחר. בשבועות האחרונים, בעקבות מעבר מקום העבודה שלי, הפכתי לתלוי בוייז יותר והבעיות שבה התחילו להפריע לי הרבה יותר, לאחר שגם מצאתי את עצמי כמה פעמים נוסע 45 - 50 דק', במקום ה-30 שוייז ניחשה שיקח לי בדרך שלה.

 

שתי הבעיות העיקריות שיש בוייז לדעתי הן:

התעלמות מוחלטת מרמזורים - פעם אחר פעם אני מכוון לאותו הרמזור שמתחלף פעם ב-5 דק', והאפליקציה "מופתעת" מזה (זמן ההגעה מתעדכן בכל סיבוב של הרמזור)

סטטיסטיקה לא קיימת או לא מספקת על מצב התנועה בכבישים בשעות שונות - כך, לדוגמא, אתמול בנסיעה מהרצליה לצפון תל אביב, כיוון אותי הוייז דרך כביש 5, ואז "גילה" שיש שם פקק, למרות שכביש 5 פקוק לכיוון הזה בכל יום יום בשעות האלו.

 

גם מעבר לזה, הניווט שלהם רחוק מלהיות מושלם, ואני מוצא את עצמי פעם אחר פעם מגיע מאוחר מהזמן המשוער שלהם, כשאני נוסע לפי ההוראות שלהם, ומקדים, כשאני מחליט לנסוע בדרכים אחרות, ואפילו סתם מפספס בטעות פניה שהאפליקציה מבקשת ממני לבצע.

 

היתרון הבולט היחיד שיש לה הוא מיפוי מדויק של מצלמות מהירות ועדכונים שוטפים על תאונות, מחסומים וכו'.

 

האם יש למישהו אלטרנטיבה אחרת? אולי זו בכלל בעיה שלא באמת נפתרה עדיין, ועדיף להמשיך ולסמוך על הכרות עם הכבישים, ולא על האפליקציות?

תודה לעוזרים :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מניסיוני, כש-waze טועה, זה בקטן ביחס לאלטרנטיבה.

כשהוא מציל אותך, זה בגדול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערי אין, השאר (אייגו, מייט, גוגל מאפס) עוד יותר גרועים.

 

האלטרנטיבה היחידה זה להפעיל את הראש ולא לסמוך באופן עיוור על ניווט לווייני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושד שווייז מתעלמים או מסננים מכוניות עומדות (כנראה כי לא יודעים להבחין בין עמידה ברמזור לבין חנייה). התוצאה היא שווייז עובד מצוין במקומות שאין עמידה ממושכת - בכבישים בינעירוניים, או דרכים עם רמזורים קצרים, וכשהתנועה באופן כללי זורמת גם אם לאט. חייב לומר שעבורי ב-95% מהנסיעות גם בת"א וגם ברחבי הארץ, ווייז עובד מצוין ומדויק מאוד בחיזוי זמנים.

 

כנראה במקומות שיש חסימה, או רמזור בעייתי או עניין אחר שגורם לעמידה ממושכת ללא תנועה, החישוב מתבלבל. קרה לי בארה"ב שבדרכי לנמל התעופה ווייז שלח אותי לכניסה חסומה (בזכות אובמה שבדיוק באותה שעה טס משם) - פשוט לא זיהה את העובדה שאין תנועה מעבר לנקודה מסוימת בכביש המהיר. היה מלחיץ קצת...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לוייז יש גם קטע שהוא שולח אותך למעקפים בכבישים הרבה פחות נעימים לנסיעה מהיעד המקורי שלך. פעם הוא זיהה שיש פקק בכביש 4, אז הוא שלח אותי לחדרה דרך אלישיב כפר הרוא"ה ואליכין, עם כבישים צרים עם המון באמפרים פניות ועצירות.

 

כבר עדיף היה לעמוד בפקק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

~

האלטרנטיבה היחידה היא להשתמש בשכל הישר:

 

לבדוק את המפה אונליין לפני היציאה ולבחור מסלול.

לצאת מוקדם, לחזור מוקדם.

לאצת מאוחר, לחזור מאוחר.

לצאת מוקדם, לחזור מאוחר (אם משלמים לך שעות נוספות).

לעבוד מהבית חלק מהיום/שבוע (אם זה מתאפשר).

לעשות קארפול עם הקולגות.

לעבור לדו-גלגלי.

 

עומסי תנועה הם מכה אמיתית בישראל, מתחילים להבין את זה רק כשגרים קצת במקומות אחרים. וייז הוא בסה"כ כלי עזר שמקל על הסימפטומים ולא מרפא את המחלה, סטטיסטית אם אתה על הכביש כל יום בשעות הרלוונטיות עדיין תצטרך לעמוד לא מעט.

פורסם

מאז שגוגל רכשה את וויז כבר חצי שנה אין שום שיפורים ועידכונים לאפליקציה.

אולי גוגל רוצים לחסל אותה.

איזה כייף לי :)

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני קיבלתי עדכון ל- Waze אתמול. עוד לא השתמשתי בו מאז.

 

לרוב התוכנה מאוד עוזרת לי, אבל רק כדי להבין את הכיוון הכללי. לא מזמן נסעתי מבאר שבע למרכז ובחרתי לנסוע דרך כביש 44.

התוכנה כל הזמן התעקשה להכניס אותי לכביש 6.

בפעם אחרת חיפשתי נקודה מסויימת באיזור צריפין, ה- Waze לקח אותי לסיבוב לא הגיוני וגרם לי לעמוד בפקק ארוך בגלל תאונה שהייתה במקום.

החלפתי לגוגל מאפס והגעתי תוך כרבע שעה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

 Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

 

פורסם

צריך לזכור שזו תוכנה, לא בן אדם עם שיקול דעת. אם בחישוב יוצא שהמסלול יותר קצר, לשם הוא יפנה אותך..

 

מה גם שאין לה יכולות נבואיות, כלומר לדעת שבעוד כמה זמן יתפתח פקק איפשהו בדרך (אפילו אם זה קורה כל יום מסתבר). זה עם הזמן אתה אמור לדעת. בקיצור כמו שאמרו לפני, לבדוק את המסלול לפני שיוצאים לדרך, ולקחת עוד מקדם בטחון.


×
×
  • תוכן חדש...