Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

בתור נהג שנהנה לנהוג בעצמו, אני מתחלחל מהרעיון שמחשב ינהג לי את האוטו.

זה עוד שלב בסירוס יכולות בני האנוש ובדרך להשתלטות הרובוטים על חיינו.

מה דעתכם?

פורסם

בתור רוכב שנהנה לרכב בעצמו, אני מתחלחל מהרעיון שלא אוכל להחזיק במושכות הסוס.

זה עוד שלב בסירוס יכולות בני האנוש ובדרך להשתלטות המכונות על חיינו.

מה דעתכם?

שיניתי קצת :) הכל בהומור כמובן.

וברצינות, נהיגה לשם הגעה ממקום למקום זה בזבוז זמן ואנרגיה וחשוב יותר, זאת פעולה שמחשב יעשה הרבה יותר טוב מכל בן אנוש, גם משומכר.

אני מאמין ומקווה שבימי חיי נהיגה על רכב תהיה משהו שאנשים עושים להנאה, לא בתור עבודה או צורך. בדיוק כמו רכיבה על סוסים היום.

פורסם

טכנולוגיות שחוסכות מאתנו מאמץ כשאנחנו עובדים, מצליחות, כי הן מעלות את הרווחיות של העסק.

טכנולוגיות שחוסכות מאתנו מאמץ בשעות הפנאי שלנו, לא מצליחות אלא כמוצרי נישה. ככלל, אנשים רוצים להיות פעילים, רוצים אינטרקציה עם אנשים אחרים, עם מכונות ועם הסביבה. כי האלטרנטיבה היא להשתעמם, ובני אדם ניחנים ברתיעה מולדת משעמום. מספיק לראות כמה ילדים קטנים עצבניים כשמשעמם להם.

אפשר לראות הרבה דוגמאות - למשל שקמעונאי אונליין כמו אמאזון מתחילים לפתוח חנויות פיזיות כי אנשים רוצים לבוא ולחוש את הסחורה. למשל שככל שניתן לעשות יותר דברים מהבית, אנשים רוצים לצאת החוצה - לעשות ספורט, לרכב על אופניים, לטייל, להפגש.

אני בטוח שרכבים אוטונומיים יתחילו תוך 10-15 שנה להשתלט על התעבורה ה"מקצועית" והציבורית - משאיות חלוקה, אנשי מכירות וכל מיני אנשים שמתניידים הרבה ובמסלולים מוכתבים במסגרת העבודה, אוטובוסים, מוניות. אני לא חושב שרכבים אוטונומיים יהוו בסיס לתחבורת פנאי - נסיעות לטיולים, בילויים וסופ"ש. אם כי אין ספק שרכבים נהוגים בידי אדם יכללו מערכות שיאפשרו להם לתקשר עם רכבים אחרים (אוטונומיים ונהוגי-אדם) ועם הסביבה כדי לשפר את הבטיחות, להמנע מהתנגשויות, לעצור באור אדום וכו'. אלה דברים שכבר מתחילים להתקדם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

אתה יכול להמשיך לישון בשקט, אני גם לא חושב שהנינים שלך יטרידו את עצמם בשאלה הזו. הדרך לשם עוד ארוכהההההה מאד.

מחשבים עדיין לא עושים דברים הרבה יותר פשוטים מנהיגה שאדם עושה בלי להרגיש בכלל, לקרא טקסט OCR מודפס כמו שצריך, או לשמוע דיבור ולכתוב אותו כטקסט למשל.

מחשבים טובים בדברים מאד מאד ספציפיים שניתנים לכימות והגדרה מדוייקת ABS ASP וכו, נהיגה דורשת הפעלת מערכת שיקולים והבנה של מצבים המחשבים של היום לא מתקרבים אפילו לדגדג את ההתחלה של מה שנדרש כדי לבצע.

ויש את המשפט המפורסם - כל המחשבים פועלים באותה מהירות כשהם מנותקים מהחשמל.

גילוי נאות

הכותב בעל ניסיון של 15 שנה בהנדסת תוכנה בתחום ה RT/EMBEDDED.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
אתה יכול להמשיך לישון בשקט, אני גם לא חושב שהנינים שלך יטרידו את עצמם בשאלה הזו. הדרך לשם עוד ארוכהההההה מאד.

מחשבים עדיין לא עושים דברים הרבה יותר פשוטים מנהיגה שאדם עושה בלי להרגיש בכלל, לקרא טקסט OCR מודפס כמו שצריך, או לשמוע דיבור ולכתוב אותו כטקסט למשל.

מחשבים טובים בדברים מאד מאד ספציפיים שניתנים לכימות והגדרה מדוייקת ABS ASP וכו, נהיגה דורשת הפעלת מערכת שיקולים והבנה של מצבים המחשבים של היום לא מתקרבים אפילו לדגדג את ההתחלה של מה שנדרש כדי לבצע.

ויש את המשפט המפורסם - כל המחשבים פועלים באותה מהירות כשהם מנותקים מהחשמל.

גילוי נאות

הכותב בעל ניסיון של 15 שנה בהנדסת תוכנה בתחום ה RT/EMBEDDED.

דווקא נראה שהמכונית האוטונומית של גוגל בכיוון הנכון ומצליחות לנהוג אוטונומית גם כשיש רכבים לא אוטונומיים מסביב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
דווקא נראה שהמכונית האוטונומית של גוגל בכיוון הנכון ומצליחות לנהוג אוטונומית גם כשיש רכבים לא אוטונומיים מסביב.

הייתי רוצה לראות את המכונית הזו מסתדרת בכבישי רמלה לוד ... :-)

פורסם

היא הסתדרה בכמה וכמה כבישים בארה"ב, בכל מקרה שום דבר לא מגן עליה מפני רכב שפשוט סוטה לנתיב שלך (או שנכנס בך מאחורה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קשה ליצור מכוניות שנוהגות את עצמן בסביבה של מכוניות שננהגות ע"י בני אדם, אנחנו קרובים לזה, אבל לא בדיוק שם.

מכוניות שנוהגות את עצמן ללא נהגים אנושיים מסביב - זה שיא הפשטות ובוצע כבר מזמן במערכות אחרות.

ברגע שיש תקשורת בין המכוניות, לא צריך רמזורים, תמרורים, אורות איתות ודרך, שמירה על מרחק, נתיבים ועוד אלף ואחד עזרים שנועדו לעשות סדר בתנועה האנושית.

פורסם

אני בעד שהרכב שלי ינהג לבד. זה כמו נהג פרטי לכל מקום ובכל שעה. הרכב יעצור לי על יד הכניסה, אני אלך הביתה והוא יסע להנחות. בבוקר בדרך לעבודה הוא יגיע לאסוף אותי בכניסה לבית, אני אלך לישון והוא יביא אותי שוב פעם לכניסה. תענוג! אני רוצה שזה יקרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא חושב שהיום הזה רחוק כל כך כמו שכמה מפה טוענים.

מרצדס גם בנו אב טיפוס שנוהג בעצמו ואף ביצעו נסיעה אמיתית בתוך תנועה בעיר.

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...