Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מישהו יודע באיזה מתכת בדיוק משתמשים בייצור של הרכיבים האלו?

מלבד עובי המוט, יש התייחסות למדד קשיות של המתכת?

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אין לי מידע קונקרטי על יצרן מסויים, אבל ישנה טעות נפוצה שה"עובי כן קובע". נתקלתי פעם במבחן שהראה שמוט שעל פניו דק יותר, הצליח להציג ביצועים טובים יותר (ודירבאלק למי שמצטט אותי, כבר נפלתי בפח פעם אחת השבוע).

M-TECH E46

פורסם

ברור לי שזה תלוי עובי ותלוי קשיות חומר. חשבתי שאולי מישהו יודע אם קיים סטנדרט מסויים בתחום בכל הנוגע מדד הקשיות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מוטות פיתול עשויים מאלומניום וחלקם מברזל ועוד מתכות,בנוסף מוט פיתול עבה יותר מקטין את זווית הגילגול גורם לרכב לרכון פחות בסיבובים ונותן יותר תקשורת מהשלדה ולא פוגם בנוחות נסיעה ,השילדה בנוסף עובדת פחות בכך שהוא מקטין את הפיתול של השילדה תחת עומס

פורסם

סובארו 99 אני מסכים עם דעתך, אך מניסיון אוכל להגיד שמוט פיתול עבה מספיק יפגע משמעותית בנוחות הנסיעה, הרי כל תפקידו הוא הגבלת מהלך המתלה, מה שבפועל גורם לנסיעה קופצנית ומעט אגרסיבית במידה והבולמים/קפיצים לא קשיחים מספיק. וכשהם קשיחים מספיק- שוב הנוחות תפגע.

ברוב המקרים תקשורת באה ע"ח נוחות נסיעה.

לגבי המוטות עצמם, קיימים מוטות חלולים ומוטות מלאים, מאמין שרובן עשויים סגסוגות שונות ולכן אני מעדיף פשוט לדבוק במותג מוכר.

Honda civic EJ6

פורסם

למיטב ידיעתי, אלומיניום (על סוגיו השונים) לא מתאים למוטות פיתול, בשל עמידות נמוכה בהתעייפות. מוט עשוי אלומיניום לא יעמוד במספר מחזורי העבודה הדרוש ופשוט יכשל.

החומר המתאים והזמין ביותר, אגב - הוא פלדה, שמספקת הן את הקשיחות (חוזק) הדרוש, וגם עמידה מאוד בהתעייפות (יכולה לעמוד במספר מחזורים כמעט אינסופי - בתכנון נכון, כמובן...).

למה חשובה לך קשיות המתכת?

פורסם (נערך)

אלו שהם מברזל מיוצרים מ chrome-moly

כמובן שיש מספר סגסוגות

http://en.wikipedia.org/wiki/41xx_steel

משפחת הכרומולי משמש גם לבניית שלדות אופנועים, שלדות קארטינג, כלובי בטיחות ועוד

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...