Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

ולכן בשוק פרוע שכזה יש לנו הצרכנים שתי ברירות בלבד

האחת זה לקנות את המקורי שאיכותו ידועה והיא תמיד תהיה המתאימה ביותר לרכבנו

חלק מקורי זה בבחינת "חלב אם"למכונית שלנו .

אבל מה, אליה וקוץ בה ,היבואן בארץ הוא מונופול והוא רוצה להרוויח כמו חזיר

רווח של מאות אחוזים זה הגיוני מאד בעיניו כי אנחנו לקוח שבוי .

הברירה השניה זה הפעיל קצת את המוח ואת הסמרטפון שיש לנו ביד ולברר מיהו היצרן

המקורי של הרכיב שאותו אנחנו צריכים, ולנסות למצוא אותו ,בעל מקצוע אמין ומנוסה יכול לעזור כאן .

אני למשל תמיד יציע ללקוח יצרן מקורי אם יש .

מחירו יהיה נמוך בעשרות רבות של אחוזים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים עם רון במאה אחוז, בירושלים זה ככה אחד על אחד, הלכתי לקנות בוקר אחד רפידות לאימפרזה, נתנו לי חברה שאני בכלל לא מכיר

ולא שמעתי אף אחד ממליץ עליהם בפורום, לא זוכר בכלל את השם, העיקר טענו שזה גרמני, וגם הוא לא ידע את השם.

אם נכנסים לחנות יש גרמני (אף אחד לא באמת יודע אם זה כך) או סיני, שזה זבל וגם הלקוח וגם המוכר יודעים.

הבעיה זאת דווקא מתחילה מאיתנו, כי אם הייתה דרישה יותר גבוהה לחלפים איכותיים\מקוריים, ואנשים מפקירים את הרכב במוסך ובכלל

לא יודעים ולא שמים לב למה שמים להם, אז למה שיביאו מקורי או איכותי?

אני לפעמים חושב שרק אנשים הכותבים בפורום הזה קונים איכותי\מקורי.

לדעתי אנשים צריכים להיות הרבה יותר עירניים למה שהולך אצלהם ברכב ושידרשו איכותי, ורק אז אולי יתחילו להביא יותר איכותי, ואולי גם יותר בזול.

רועי

פורסם

elibaba נראה לי שזה גם קשור ליבואן, המשווק והכוח שלו בשוק, הרבה יותר קל להשיג חלקים של MANN למשל מאשר DENSO, למעשה אני בכלל לא בטוח שניתן להשיג DENSO. גם רפידות בלמים, לך תמצא TEXTAR בחנויות החלפים, זה נראה כמו יבואן שממש לא רוצה למכור. לשמנים ברשותך אני לא אתייחס, יגמר המקום אצל עמוס :twisted:

רועי - לגמריי. אני חושב שרק חובבי רכב מבקשים את המותגים, וכמה כאלה יש? המספר שלנו זעום ביחס ללקוח הישראלי הטיפוסי שרק מנסה לחסוך. לחנויות חלפים לא משתלם להחזיק מלאי של חלקי חילוף יקרים וממותגים, הם יכולים לשבת שנים על המדף עד שיבוא להם דורש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

לא תמצא כל דבר ודבר שאין זול ממנו .

חברים מעל 150 הודעות ואף אחד לא התייחס למשפט הזה של עגנון

שנכתב על עינייני בדים לתפירת מעיל ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)
elibaba נראה לי שזה גם קשור ליבואן, המשווק והכוח שלו בשוק, הרבה יותר קל להשיג חלקים של MANN למשל מאשר DENSO, למעשה אני בכלל לא בטוח שניתן להשיג DENSO. גם רפידות בלמים, לך תמצא TEXTAR בחנויות החלפים, זה נראה כמו יבואן שממש לא רוצה למכור. לשמנים ברשותך אני לא אתייחס, יגמר המקום אצל עמוס :twisted:

רועי - לגמריי. אני חושב שרק חובבי רכב מבקשים את המותגים, וכמה כאלה יש? המספר שלנו זעום ביחס ללקוח הישראלי הטיפוסי שרק מנסה לחסוך. לחנויות חלפים לא משתלם להחזיק מלאי של חלקי חילוף יקרים וממותגים, הם יכולים לשבת שנים על המדף עד שיבוא להם דורש.

Denso, מצתים ופילטר שמן לקורולה (מקורי טויוטה, מיוצר ע"י דנסו), נכון להיום, קניתי אצל הפרסי. שווה לבדוק אם יש לו עוד מוצרים שלהם שיתאימו לך.

עריכה אחרונה על ידי Ziv
פורסם

תעשו לי טובה, היום אתה הולך למוסך עם בעיה בממיר קטליטי, שמים לך ממיר תחליפי מחברה כזו או אחרת -לאוו דווקא מקורי ולאוו דווקא מאיכות טובה (ולא אומרים לך את זה). לי זה קרה עם אטם מכסה שסתומים, ששמו תחליפי באיכות גרועה ולא טרחו לומר לי והאטם לא החזיק מעמד שלושה חודשים והיה צריך להחליפו. לצערי, גם מוסך שהומלץ פה בפורום רצה להחליף לי ממיר קטליטי, בממיר תחליפי (וגיליתי את זה בכך שניסיתי לברר דרך יונדאי שופ את העלות של ממיר קטליטי מקורי).

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

קצת נוסטלגייה מהפורום, אותם דיונים על מסנני השמן רצים כאן כבר שנים :

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?179449 - מרק10 ו- danniel (עמוד 2) מתדיינים על אותו הנושא (פילטר שמן) וטוענים טענות דומות לאלו שכאן.

גם כאן : www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?133718

אגב, מישהו יודע למה danniel הפסיק להגיב בפורום? דווקא הייתי נהנה לקרוא את התגובות שלו

פורסם
אגב, מישהו יודע למה danniel הפסיק להגיב בפורום? דווקא הייתי נהנה לקרוא את התגובות שלו

OFFTOPIC - מי אמר שדניאל הפסיק לכתוב בפורום?! (וכמובן שהוא לא אני :-D ). אכן, איש יקר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תעדכנו את איתמר שהוא משווה בין פילטרים לא תואמים.

מקט דנסו של הפילטר המקורי של טויוטה הוא BT115010-6410 ואילו הדנסו שאותו הוא מציג BT115010-4610, הם תואמים אך לא זהים. כדי להשוות באמת הוא צריך לקנות פילטר דנסו בעל מקט BT115010-6410 ולחתוך לידו פילטר עם לייבלינג של טויוטה ואז להשוות. (ה4610 מוגדר כcompitable part לא כ oem replacement).

הייתי אומר לו בעצמי אבל הוא עסוק בלהתעלם ממני ולקרוא לי בשמות כמו ילד בגנון.

פורסם

בלי ששמת לב חיזקת את מה שאני טוען וסתרת את מה שכתבת בעצמך :roll:

אי אפשר לקנות את פילטר השמן ה"מקורי", זה שמיוצר על ידי דנסו לטויוטה, הם לא מוכרים אותו. דנסו מוכרים פילטר שמן אחד ויחיד והשוני במק"ט מוכיח שלא מדובר באותו הפילטר, שזה בדיוק מה שאני טוען לאורך 159 הודעות. אז תודה לך.

ועוד דבר, הוכחת בעצמך שאותו יצרן OEM יכול לייצר פילטרים שונים לאותו הרכב. איפה הטענות כנגד "החלפת חומרים בפס ייצור דורשת משאבים ובלה בלה בלה"? הנה, עובדה. דנסו מייצרת לפחות שני פילטרים אשר שונים זה מזה המתאימים לאותו הרכב.

ואם גם היית טורח לקרוא את השרשור הזה תוך תשומת לב לפרטים ולא קופץ כמו חמור בראש היית רואה שאני מסכים לחלוטין עם האמרה שפילטר מקורי הנושא גם מק"ט OEM יהיה זהה לחלוטין לפילטר OEM ללא לוגו יצרן הרכב! לרגע לא טענתי אחרת.

ראבאק, הבנת הנקרא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה באמת חושב שלדנסו מכונת ייצור אחת וקו ייצור אחד?

אם אין לך הבנה בתהליכי ייצור, בעיה שלך. אל תטיל את זה על אחרים.

מה שאני, מרק ורון טענו לאורך כל השרשור זה שאם תיקח חלק מקורי (original), מול חלק OEM בעל אותו מקט(oem replacement) תקבל את אותו חלק.

לא "תיקח חלק מקורי (original) מול חלק תואם (compatible) בעל מקט שונה והם יהיו אותו דבר".

למרות שזה לא ישנה ולו פסיק בעולם האמיתי והדברים ימשיכו להיות בדיוק כפי שהם ואף אחד לא הולך לעצור פס ייצור בשביל להחליף חומר גלם אבל אם זה ירגיע אותך. אז הנה.

איתמר צודק, איתמר יודע יותר טוב מכולם. אין איש פרט לאיתמר.

אפילו עשיתי ריקוד קטן.

פורסם
לא תמצא כל דבר ודבר שאין זול ממנו .

חברים מעל 150 הודעות ואף אחד לא התייחס למשפט הזה של עגנון

שנכתב על עינייני בדים לתפירת מעיל ?

חחח רון, תעשיית הטכסטיל פשטה רגלה בארץ :) והספרות גם כן

אפילו את עגנון הדיחו מהחמישים ש"ח

אבל מה שנכון לבדים, נכון למכוניות, ונכון לכל תחום. הדילמה תמיד שוררת בין המותג היקר לבין הזול שעלול לפעמים לעלות בסופו של יום יותר.

במיוחד כשיש מונופול על המותג, והביקוש קשיח, אז המחירים מאמירים הרבה יותר

שים לב שלא תמיד היקר הוא טוב יותר, לכן אין מנוס מהבנה מעמיקה בתחום, או לחלופין למצוא את הבעל מקצוע המומחה והאמין שיתן את ההמלצה הנכונה.

שכן הדיוט שיתלה בחירתו אך ורק על פי מחיר כדי לבחור את ה"טוב יותר" עלול להפגע פעמיים, לרכוש ביוקר מוצר נחות.

פורסם

איגור, אני לא אגרר לרמה שלך. תקרא שוב, מההתחלה, את כל השרשור הזה. אם תרגיש צורך להתנצל אחר כך תיבת ההודעות הפרטיות שלי פנוייה.

סליחה ששברתי את מילתי והגבתי לך בצורה בוגרת ורצינית מקודם, לא יקרה שנית.

איתמר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...