Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

החלטתי שאני רוצה להתקין אצלי ברכב (SEAT IBIZA 97 1.4L) פילטר אוויר פתוח.

אני יודע שאין שום תועלת מבחינת כוח, אני פשוט רוצה שהאוטו יפיק צליל עמוק וחד יותר ככה שאין צורך להסביר
smile.gif

לאחר כמה בירורים הבנתי שיכולה להיות בעיה להתקין באוטו שלי פילטר מהסוג הזה בגלל המיקום של המנוע, האם זה נכון? הנה תמונה מתחת למכסה המנוע:

20482680005_large.jpg

אפשר להתקין פה פילטר אוויר פתוח או לא?

ואם כן, הקיט הזה יתאים לדוגמא?
http://www.ebay.com/itm/Multi-Combined-Aluminium-3-inch-Cold-Air-Intake-System-Pipe-Filter-Kit-/171234945772?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27de65eaec&vxp=mtr

תודה מראש לעוזרים ושבת שלום..!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי התמונה, אני לא רואה בעייה להתקין. הבעייה היחידה בשאני רואה זה שהפילטר יהיה קרוב למנוע, וינק אויר חם מאוד. יש לי הרגשה שזה לא מפריע לך, אז אני לא רואה בעייה. תוכל להסביר למה אמרו לך שיהיה בעייה להתקין?

פורסם
לפי התמונה, אני לא רואה בעייה להתקין. הבעייה היחידה בשאני רואה זה שהפילטר יהיה קרוב למנוע, וינק אויר חם מאוד. יש לי הרגשה שזה לא מפריע לך, אז אני לא רואה בעייה. תוכל להסביר למה אמרו לך שיהיה בעייה להתקין?

אני מאוד שומר על האוטו ודואג לטפל בו בזמן אז תתפלא שדווקא זה כן יפריע לי אם הוא ינק אוויר חם..

בכל מקרה אני יכול פשוט לחבר את הפילטר או שצריך את הצינור כמו בלינק ששמתי למעלה?

ולפני כמה ימים התקשרתי לאי אנד איי אוטוספורט בבני ברק והוא אמר שהוא חושב שאי אפשר להתקין בגלל המיקום של המנוע לא בדיוק הבנתי..

אם כן אפשר אז איך אני אמור לחבר את זה? ויש דרך שהפילטר לא ינק אוויר חם על ידי שינוי המקום של הפילטר?

פורסם

הקופסא שנמצא בא הפילטר אוויר זה לא רק בשביל הפילטר גם הנשם מתחבר אליה אני לא ממליץ לך לשים על האוטו הזה פילטר אולי תשים פילטר INBOX אבל אני לא בטוח שהוא יתן לך את הרעש שאתה מחפש

פורסם

ממה שנראה בתמונה, הפילטר יושב בתוך הקופסה השחורה, ומדובר בפילטר עגול.

יש פילטרים תחליפיים "פתוחים" אינבוקס שניתן לשים במקום הקיים.

מעבר לכך תריץ חיפוש בגוגל (רגיל+תמונות) ל"Seat Ibiza 6K air filter" או שילוב דומה ותראה פתרונות.

פורסם

שמע אם אכפת לך שהרכב לא יינק אויר חם, אני מציע לך לרדת מפילטר פתוח. אם מה שמעניין אותך זה רק אפקט הסאונד, ממליץ לך לתקין דור אחורי פתוח.

פורסם
שמע אם אכפת לך שהרכב לא יינק אויר חם, אני מציע לך לרדת מפילטר פתוח. אם מה שמעניין אותך זה רק אפקט הסאונד, ממליץ לך לתקין דור אחורי פתוח.

ואין אפשרות להתקין פילטר אוויר פתוח בצורה כזאת שהמנוע לא ינק אוויר חם? כלומר למקם את הפילטר במקום שונה בתוך מכסה המנוע?

פורסם
:roll:

[ATTACH=CONFIG]413078[/ATTACH]

קודם כל תודה על העזרה,

בתמונה ששמת זה פיתרון טוב? כאילו המנוע לא ינק אוויר חם מדי?

ומה לגבי מה שליאור הציע?

פורסם

איני יודע להגיד מדוע שימרו את הקופסה המקורית בתמונה שצירף ליאור.

בשניהם יש הרחקה של נקודת משיכת האוויר לאזור המקורי מאחורי הפנס, כך שהאוויר יחסית קריר מאשר סתם לתקוע פילטר בנקודה העליונה.

בתמונה שצירפתי יש גם צינור מאולתר שנראה מפנה אוויר מכיוון הגריל - אם כי איני יודע עד כמה הפתרון טוב בתנאים רטובים.

פורסם
איני יודע להגיד מדוע שימרו את הקופסה המקורית בתמונה שצירף ליאור.

בשניהם יש הרחקה של נקודת משיכת האוויר לאזור המקורי מאחורי הפנס, כך שהאוויר יחסית קריר מאשר סתם לתקוע פילטר בנקודה העליונה.

בתמונה שצירפתי יש גם צינור מאולתר שנראה מפנה אוויר מכיוון הגריל - אם כי איני יודע עד כמה הפתרון טוב בתנאים רטובים.

אוקיי הבנתי, על איזה פיתרון אתה היית ממליץ לי?

הקיט שפירסמתי בפוסט הראשון מEbay יכול להתאים?

פורסם

קטונתי מלענות מעבר.

ההגיון אומר לי שעדיף צינור סיליקון מאשר אלומיניום על מנת שיספח פחות חום בדרך.

מעבר לכך, רצוי לוודא שאין חיישנים כלשהם בדרך שיש לדאוג למקמם מחדש עם פירוק המקור.

האם אתה מודע לתחזוקה הנדרשת בשימוש ב"פילטר פתוח" (אופן הניקוי)?

פורסם
קטונתי מלענות מעבר.

ההגיון אומר לי שעדיף צינור סיליקון מאשר אלומיניום על מנת שיספח פחות חום בדרך.

מעבר לכך, רצוי לוודא שאין חיישנים כלשהם בדרך שיש לדאוג למקמם מחדש עם פירוק המקור.

האם אתה מודע לתחזוקה הנדרשת בשימוש ב"פילטר פתוח" (אופן הניקוי)?

אני יודע שצריך לנקות אותו כל פעם בחומר יעודי, בעצם אם אני מחבר את הפילטר כמו שליאור הציע אז הקופסא המקורית נשארת ככה שלא אמורה להיות בעיה בכלל נכון?

• תוכן חדש...