Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רקע

אחותי עברה לדירה חדשה יחסית (בניין בן 3) .

הייתי רוצה להקים חיבור קווי יציב שיחליף את החיבור האלחוטי בו נעשה השימוש כיום.

אציין כי מהירות האינטרנט היא 100 מגה

אבל כמובן שלא מרגישים אותם ובסלון בטלוויזיה עם דונגל, השידורים כל הזמן נתקעים ומקרטעים.

יש לי בן דוד חשמלאי שאף פעם לא יצא לא להקים כבילה לאינטרנט, בקשתי את עזרתו ,הוא הסכים בתנאי שאברר מה בדיוק צריך לקנות וכיצד מומלץ לחבר.

אני יודע כיצד מחברים ראשים לשקע

לא כלכך ברור לי כיצד צריך למשוך את הכבל לכל אחד מהחדרים וכאן הבן דוד נכנס לתמונה :)

מבנה הדירה

כיום ישנו מודם של הוט באחד החדרים, שאפשר להשתמש בו גם כראוטר, אני חושב שיותר נכון יהיה לרכוש ראוטר פרטי, כזה שתומך ב1G כדי לנצל את ה 100 מגה.

החיבור הקווי יעשה בכדי לאפשר צפייה ישירה בתכנים השונים ברשת ולשימוש ב xbmc.

בדירה ישנם ארון תקשורת וארון חשמל בסלון

צלמתי את ארון התקשורת ,הוא נראה כך

לא כ"כ הבנתי למה משמשים המהדקים?

אצרף

איור שיראה היכן נמצאים ארונות החשמל והתקשורת ביחס לחדרים ולסלון ,אולי זה יעזור .

בסלון ובחדר 3 יעמדו טלוויזיות אותן צריך לחבר לאינטרנט ,בחדרים 1+2 עומדים מחשבים אותם גם כן צריך לחבר לאינטרנט וגם שם נוסיף שקעים - עשיתי חלוקה כי אולי סוג הכבילה ,החיבור או השעים שונים בשני המקרים .

בכל אחד מן החדרים ישנו שקע טלפון סטנדרטי.

סוויץ'

סוויצ' אם אינני טועה הוא כמו מפצל (חשמל לדוגמא) כלומר הוא מאפשר חיבורים נוספים לראוטר.

בסלון צריך לחבר טלוויזיה חכמה+HTPC ,בחדרים 1+2 צריך לחבר מחשבים נייחים (אין NAS או מדפסת רשת) ובחדר 3 צריך לחבר HTPC (או כל התקן אחר שיאפשר שימוש בקודי באיכות סבירה ובנוחות מירבית ) .

אם אני לא טועה ישנו צורך ב-5 כניסות LAN ובראוטר ישנן רק 4 מכאן הצורך בסוויץ.

האם אני צודק ?

ראוטר

כל ראוטר במחיר סביר שתומך ב1G יתאים בהחלט.

לי יש TL 1043ND שעובד כמו שצריך, ארכוש אחד נוסף לאחותי.

ציוד (מוזמנים לתקן ו\או להוסיף עם שחכתי משהו חשוב

*כבל רשת-CAT 5E או CAT 6

4 שקעים כפולים -בזק+אינטרנט -בהתאם לסוג הכבל

*לוחץ קרונה

*לוחץ RJ45

*ראשים -בהתאם לסוג הכבל

סליחה על האורך ותודה מראש למגיבים

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם איני בעל מקצוע, אבל בכל זאת כמה הערות:

1. האם צנרת הטלפון רחבה דיה כדי להכיל את כבלי הרשת (קרוב לודאי שכן, אבל מצריך אימות).

2. האם שקעי הטלפון הקיימים נמצאים במקום הנוח לך בחדרים?

3. האם יש לך שקע 220V בארון התקשורת או בקרבתו, או שבן דודך יכול להתקין כזה? נתב ומתג מצריכים שקע כזה.

4. לחיבור השקעים תזקק ללוחץ לתילים בודדים, לחיבור ראשים ללוחץ ל-8 תילים וממליץ לך מאד לרכוש גם בודק כבלי רשת (כל הסיפור הוא עניין של דולרים בודדים באיביי).

5. האם אתה מוכן לסבול את הלכלוך הכרוך בחציבה? אם כן תקבל תוצאה הרב יותר יפה, במיוחד אם בכוונתך להתקין שקעים גם לטלויזיה וגם למחשבים במקומות שונים בחדרים.

6. מתגים הם עניין זול (כמה עשרות ש"ח ליחידה) ופותרים כל בעיית שרשור או פיצול קטעי רשת. לשים לב שהם מציכים חיבור 220V.

7. גם מאחורי הטלויזיות התקן שקעים וחבר למזרימים ולמחשבים באמצעות קטע כבל קצר. קצה כבל עם ראש זכר המדלדל מחור בקיר גם מכוער וגם מועד לתקלות.

8. אם אתה כבר עושה את העבודה חשוב קדימה - לגבימחשבים נוספים, מדפסות רשת, NAS או כל התקן אחר הצפוי בשנים הקרובות, והכן להם תשתי. עדיף להוציא עוד כמה לירות עכשיו מאשר להפוך את הבית שוב בעוד שנתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום בקרתי אצל אחותי ושמתי לב למשהו קריטי שיסבך את כל העבודה (הפתרון היחיד הוא חציבה ו"העתקת" השקעים למקומות נוחים יותר ? ) :

א.בארון התקשורת ,בפנים אין שקע חשמל,יש מעל ארון חשמל . קיים שקע חשמל רק בקיר מול ארון התקשורת .

ב.שקעי הטלפון בכל החדרים לא נמצאים בצמוד לציוד הקצה כלומר, שקעי הטלפון קיימים אך במקומות לא נוחים .

פורסם

יש פיתרון שנקרא מתאם רשת על גבי חשמל,לדעתי כדאי לך לשקול זאת. יחסוך הרבה חציבות וכבילה .

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-networkcard&db221035=3244661

עובד אצלי כשנתיים פלוס,אחד לסוני,אחד לסמארט טיוי,לעומת WIFI שהיה לי בתצורה קודמת שיפר פלאים.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

אוקיי,

SPERIAL אולי לא איש מקצוע, אבל נתן לך תשובה מצויינת. אמנם כבר הרבה זמן שאני לא עושה התקנות כאלה, אבל אוסיף את ה 2 סנט שלי:

1) אני חייב להגיד קודם כל, פתרון אלחוטי טוב ייתן מענה מצויין לרוב המוחלט של השימושים הביתיים. אבל הבנתי שאתה, כמו אחרים פה, כבר החלטת על כבילה, אז אני לא מנסה לשכנע אותן וזה בסדר. גם אצלי יש כבילה אבל... (המשך בנק' 2)

2) לי אין בעיה עם מסילות מעל הפאנלים, אז החיים שלי קלים :-D . לכם יש דרישות אסתטיות קשיחות ביותר. עצם העובדה שאתם שוקלים לחצוב לאיזשהו מקום רק משום שציוד קצה נמצא שם כרגע, זה מראה מחוייבות חבל על הזמן. בכל מקרה, אל תעתיק נקודות, תוסיף.

3) מנסיוני, הצינור לכבילה של טלפוניה מאוד עמוס ככל שמתקרבים לארון, ולדחוף בו עוד כבלים כמספר נקודות הרשת זאת פיקציה. יש דרך להתמודד עם זה במקרה שמוכרחים להשאיר "עבודות בנייה" למינימום. הזזת המתג לקופסה במקום אחר בדירה שקרוב להתפצלות תשתית טלפוניה, יאפשרו להשחיל רק כבל אחד (1Gbps) אל הארון. אם אתה הולך בכיוון הזה, צריך שרטוט של הקיים כדי להרחיב.

4) הפיתרון הכי יקר, מאומץ ובסטנדרט הכי גבוה הוא חציבה ויצירה של תשתית נפרדת, או שידרוג והרחבה של תשתית הטלפוניה הקיימת. אני מניח שחשמלאי ידע איך לעשות זאת, וגם לא יסלול בסמוך לשום דבר שיכול לגרום להשראה והפרעה. מבחינת איש רשת זה דבר שבא מוכן, כל מה שנשאר זה להעביר כבלים עם חוטר וללחוץ שקעים (לתייג!).

5) שימוש בנתב נפרד מהמודם - מומלץ. כמובן לשים לב שהמודם עבר למצב "מודם" ושלא מתרחש תהליך NAT כפול.

6) להשקיע בציוד רשת איכותי ולקרוא ביקורות מוצר. החל מעומס מסויים (ממש לא 100%) הציוד מתחיל לפגוע בביצועי רשת.

7) עוד לא נתקלתי בפתרון HPNA או ethernet over power grid שאני אבחר להשתמש בו שלא כמוצא אחרון.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אתה יכול להשקיע זמן כסף ועבודה בכבילה ואין ספק שזה הפיתרון הכי טוב, אבל ממיילא לא תוכל לוותר על רשת אלחוטית בשביל הסלולריים, הטאבלטים, הסטרימרים הזעירים, הניידים וכו.

בסופו של דבר רשת אלחוטית שבנוייה נכון תתן לך את הפיתרון הכי מהיר וזול ולדעתי מספיק איכותי.

אצלי בעייה דומה בדירה נפתרה על ידי שימוש ב 3 ראוטרים. קניתי 2 ראוטרים זהים נוספים לזה שכבר היה יד שנייה (25 שקל כל אחד) מיקום שלהם ברחבי הדירה (ממד, סלון, חדר שינה) וקינפוג שלהם שמאפשר להם להרחיב את הרשת.

פתר את בעיית הקליטה לחלוטין ומאפשר לי לגלוש גם מסביב לבניין למרחק של כ 300 מטר.

אתה יכול לקרא כאן , וכאן

פורסם

נכנסתם יותר מידיי קשה לנושא ההשחלות.

רוב הצנרת בבית היא צינור 16 שזה צינור שלא אמורה להיות בעיה חריגה להעביר בו כבל רשת נוסף

מה כבר יכול להיות קיים ? כבלים ובזק במקרה הגרוע? זה לא אמור להוות בעיה ואפילו אם יש בו כבילה כפולה.

גם במקרה הגרוע אם יש צינור שרשורי ירוק אפשר להסתדר.

לא הצלחתי לראות את תרשים הבית אבל גם אם לא ניתן להתעלק על תשתית הטלפון תמיד אפשר להתעלק על תשתית הכבלים ועם כבל stp לא יהיה נורא (רק הרבה יותר קשה) להשחיל אותו בתעלות חשמל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

STONE, תודה רבה על תגובה מובנת ומפורטת.

הבנתי שהם לא סגורים האם להשקיע ממש ברשת יקרה בסטנדרטים גבוהים מאוד (אצלי בדירה לעומת זאת זה הכיוון אבל אצלי התשתית גרועה ,לא בכל החדרים יש שקע טלפון ואני חייב להעביר כבלים על פאנלים עם תעלות ,אבל זה לא קשור למקרה הנדון בשרשור זה :) ).

MARTINES, אין כוונה לוותר על רשת אלחוטית, הילדים גדלים (ואיתם כמות הטאבלטים\סמרטפונים בבית בצורה אקספוננציאלית )

יש לך ממד בדיוק כמו החדר של האחיינים שלי אז נקודת הפתיחה כבר טובה אם אתה אומר שהראוטרים הנוספים שיפרו את הקליטה גם בממד

האם אתה משתמש בסטרימינג מהרשת או הורדת טורנטים של HD ?

בסלון ובממ"ד אחותי רוצה שתהיה אפשרות לסטרימינג (צפייה ישירה)

בסלון סמארט ויטי ובממד מחשב של הילדים

ואצלם בחדר (חדר 3) אני אשים קודי עם כל המשתמע מכך

אקנה HTPC או מיני פיסי

צרכני הרשת העקריים הם הילדים -צריך לדאוג שהם יהנו מצפייה ישירה ללא תקיעות במידת האפשר.

אחותי ובעלה יוכלו "להסתפק" בקודי וליהנות פי כמה וכמה מחיבור יס\הוט מסורס.

gsi16v

לגבי תשתית כבלים צריך לבדוק , בארון התקשורת ישנם כבלים

צריך לבדוק אם ישנם שקעי כבלים בחדרים (אמורים להיות )

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם
נכנסתם יותר מידיי קשה לנושא ההשחלות.

רוב הצנרת בבית היא צינור 16 שזה צינור שלא אמורה להיות בעיה חריגה להעביר בו כבל רשת נוסף

מה כבר יכול להיות קיים ? כבלים ובזק במקרה הגרוע? זה לא אמור להוות בעיה ואפילו אם יש בו כבילה כפולה.

גם במקרה הגרוע אם יש צינור שרשורי ירוק אפשר להסתדר.

לא הצלחתי לראות את תרשים הבית אבל גם אם לא ניתן להתעלק על תשתית הטלפון תמיד אפשר להתעלק על תשתית הכבלים ועם כבל stp לא יהיה נורא (רק הרבה יותר קשה) להשחיל אותו בתעלות חשמל

צינור 16 מ"מ קוטר?

קוטר חיצוני של הכבל שאני מעביר הוא 7.8 מ"מ לאחד. במצב אופטימלי, המתג יושב עם הנתב בארון וכל נקודה בבית סלולה עם כבל "פרטי" של 1 Gb ישר אליו. תוסיף על זה את הטלפוניה המסורתית שאף אחד לא מוותר עליה.

תשתית כבלים RG11 אם קיימת - אחלה, אבל גם הכבל הזה לא פראייר קוטר חיצוני מעל 10 מ"מ. סתם קוריוז, פעם זה היה כבל רשת לפני ימי הTP

תשתית חשמל - אין מקום לזוז אבל מי שמוצא, יכול להעביר CAT6 (זה נהיה השם הלא רשמי לכבל 1gb עם סיכוך לזוגות ועטיפה לכל הכבל) ובתיאוריה יעבוד טוב.

אולי בבתים חדשים הסטנדרט יותר טוב, אצלי כבילה זה חלום רע. הגתי לבתים שלחוטי חשמל היה מעטפת בד ומכוסה במעטה "שומני" :shock: החשמלאי אמר זה סבון מהשחלה ראשונית

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

היכן יש שקע טלפון ושקע חשמל קרובים אחד לשני?

הארון תקשורת זה הכ קרונה של בזק, לא משהו שאמור לעניין אותך יותר מדיי.

פורסם

בסלון ישנם שקע חשמל וטלפון קרובים על הקיר של הטלוויזיה.

גם בחדר 3 אבל מול הקיר גבס בו תהיה טלוויזיה.

האם ישנה דרך להוציא את הסרטוט של הדירה, בו יהיו מפורטים כל השקעים הקיימים בדירה?

אולי הכבילה הרבה יותר קלה בזכות שקע כלשהו שאני מפספס.

פורסם

ראוטר תמיד קולט ומשדר הרבה יותר טוב מכרטיס רשת כי אין בו שימוש במנגנון ה POWER SAVING. הוא לא עובד על סוללה ולא מנסה לחסוך אנרגיה,

אז הקליטה בדירה ובפרט בממד השתפרה ללא הכר.

אני משתמש מעט בסטרימיניג, לא של HD, ומוריד מידי פעם טורנטים של HD וכאלה בנפחים דומים של מספר גיגות כ"א.

הראוטרים שאצלי הם מהסוג שמכרו ב 2005 (siemens של בזק למי שזוכר) אפילו לא בתקן N, אז הם לא יעשו עבודה טובה על כמויות המידע שנדרשים ב HD STREAMING.

לגבי ההורדה זה לא משנה הרבה, כאן הם דווקא עושים עבודה מצויינת. והרשת הזו אצלי עובדת כבר 10 שנים מצויין. כל כך טוב שאני מהסס להחליף את הכל בראוטרים חדשים.

גם אני התלבטתי לפני שהקמתי אותה אם להשחיל או לחצוב בקירות, אבל עבודת השחלה קטנה שעשיתי בשביל החשמל התלת פאזי שיכנעה אותי שהיקף העבודה והזמן שיידרש עלול להיות עצום.

פורסם

בסלון ובממ"ד רואים בעיקר סרטים מצויירים, הילדים די השתלטו והם מכתיבים מה לראות (יש לה 3 ילדים ,לפעמים זה מגיע למריבות בין הילדים :) )

הצפייה בעיקר בשעות הערב ז"א מה שנקרא שעות עומס .

לא יודע אם הילדים יוכלו להבדיל בין HD ל-720 נגיד.

אבל,צריך שתהיה אפשרות לשידור מיטבי גם בסלון וגם בחדר 3 .

ייתכן מבחינת עלויות, יותר משתלם להקים רשת אלחוטית טובה .

בחדר 2 ישנו מקום ממש נוח ויש שם שקע חשמל, שקע טלפון ואולי אפילו שקע כבלים (לא בטוח לגבי הכבלים,אבדוק בקרוב)

יש להם גם כוננית במקום ז"א מקום די טוב לרכז אליו את כל הכבילה אם וכאשר .

אמדוד מרחק מהמקום הזה לסלון ולכל החדרים, יכל להיות שרכישת מספר ראוטרים תהיה פתרון טוב.

פורסם (נערך)

ספק רב אם יש צורך ביותר מנתב אלחוטי אחד.

בעבר כיסיתי דירת 5 חדרים, כולל ממ"ד, בנתב שעמד במרכז הדירה (דירה ריבועית עם פרוזדור רחב במרכזה שדאגתי שיהיו בו חיבורי חשמל וטלפון, בתקופה בה נבנתה אף אחד לא חשב על רשת קוית). בדירה הנוכחית שגדולה פי 2.5 (בשטח) ורב מפלסית אני מסתדר עם שני נתבים - אחד משמש כנתב קוי ואלחוטי והשני כ-AP (ובדרך יש גם שני מתגים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...