Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ולילה טוב!

לפני כמה זמן פירסמתי כאן נושא על כך שאני מחפש רכב כיפי לנהיגה עד 50,000.

נקצר סיפור ארוך , לאט לאט אני מוצא את עצמי נסגר על פיאט בראבו.

אני שם לב שהיא פשוט ערך טוב לכסף (היא נימכרת הרבה מתחת למחירון שלה ), חסכונית וחזקה יחסית, מרווחת ופשוט יפה יותר מרוב הרכבים במחירים האלה..

תוכלו לשפוך לי קצת יותר אור על הרכב? רמות גימור ואיבזור , אמינות ומחלות מיוחדות?

ובאשר לחווית הנהיגה , קראתי קצת ביקורות , אמרו שההגה חסר תחושה כי הוא חשמלי , הוא כל כך גרוע? עד לא מזמן נהגתי ברכב המשפחתי שהוא יונדאי IX35 , שגם לו יש הגה חשמלי , חסר תחושה לחלוטין , ומשעמם , יש מה לשהוות בינהם?

ובאשר לתיבת הילוכים , לפי מאמרים יש רובוטי או ידני. אבל ביד 2 מפורסמות כמה אוטומטיות , יש ברכב הזה אוטומט? אני מעדיף ידני אבל הן נדירות מאוד , כרגע יש אחת ביד 2 אבל 2010 עם 160,000 שזה ממש גבוה לשנה הזו!!

במידה ואין אוטומטי , וידני אני לא אמצא זה משאיר אותי עם הרובוטי.

החוויה היחידה שהייתה לי עם תיבה רובוטית היא טויוטה קורולה שכורה שנת 2007-8 (לא זוכר בדיוק) , זה היה זוועה!!!

זה פשוט הרגיש כאילו הרכב לא בנויי כמו שצריך ,השהיות וזעזועים בהחלפות , זינוקים מקרטעים, פשוט נורא. אומנם הייתי אז יחסית נהג חדש , אבל הבנתי שצריך לכוון למצב ידני ולהוריד טיפה רגל מהגז בהחלפה , זה עדיין לא היה ממש תענג גדול.

בקיצור , אני מבולבל תוכלו לעזור לי? אני אומנם נסגר על הפיאט לאט לאט אבל אני בהחלט לא נעול , אני עדיין פתוח להצעות לחלוטין.

אני מחפש רכב שיהיה כיפי לנהיגה (הכוונה לזריז בפניות עם הגה טוב) , חיסכון בדלק פחות חשוב לי כי אני לא נוסע המון, ושיהיה בטיחותי ומאובזר עד כמה שאפשר בתקציב ,גם ירידת ערך לא חשובה כל כך , בכל זאת אני חושב על פיאט , שהרכב לא יהיה גדול מדיי נניח, עד הגודל של הפיאט - אני גר במרכז תל אביב , לא צריך להסביר על בעיות חניה, ולא יזיק קצת מראה.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!!!

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה שמי שלא נהג באוטו , אומר דברים רעים ומי שכן התאהב באוטו.

לפי התמונת פרופיל שלך גם לך יש אחת לא?

תוכל לספר לי עלה?

אולי מעוניין למכור?

ושוב אם יש עוד רכב בסיגנון שאפשר לקבל עליו המלצה במחירים האלה אני אשמח לשמוע.

פורסם

ברשותי בראבו מגניפיקו 2009 כשנתיים וחצי.

עד כה נסעה כ 40K.

הרכב כבר לא סטנדרטי אבל לא אתייחס לשינויים.

הוחלפו: רפידות בלמים קידמיים ואחוריים. טיימינג.

טיפולים שוטפים וזהו.

למכור? לא בשלב זה...

ישנה קבוצת ווטסאפ בראבו ששם תוכל למצוא כאלה שירצו למכור.

יפעע..

פורסם

הבראבו אכן אופציה טובה ביד 2.

היא מציעה מנוע טורבו קטן, רכב מודרני ותיבה לא ידנית במחיר יחסית נמוך לאלטרנטיבות.

ואגית מקבילה תעלה הרבה יותר ולדעתי אין רכבים נוספים בסגמנט שמציעים מנוע מוגדש ובטח לא במחיר הזה.

התיבה האוטומטית לטעמי לפחות (אני מסייג כי יש כאן עדת מעריצים שאסור להרגיזה, אחרת היא מתחילה לתקוף בהמוניה ולצטט חוקי פורום בנרגשות) פחות מוצלחת מתיבות ה-DSG.

איכות הגימור גם כן.

הרכב לא מרווח מאוד.

אבל סה"כ - אופציה טובה שראוי לשקול כיד 2.

פורסם

רכב טוב, אמין יחסית אם היה בידיים פרטיות ואחראיות (ולא השכרות למיניהן), זריז, חסכוני "יחסית" אם תכוון לכיוון חסכון, מהנה לנהיגה, יפה ומושך מבטים, ומגיע בהחלט משופצר בגרסת המגניפיקו(2009) או הסנסיישן(2010 והלאה).

מושבים לא הכי נוחים, אבל אחרי שנה וחצי איתו אני כבר הסתגלתי.

אין צורך בחתימה....

פורסם

היא מציעה מנוע טורבו קטן, רכב מודרני ותיבה לא ידנית במחיר יחסית נמוך לאלטרנטיבות.

ואגית מקבילה תעלה הרבה יותר ולדעתי אין רכבים נוספים בסגמנט שמציעים מנוע מוגדש ובטח לא במחיר הזה.

התיבה האוטומטית לטעמי לפחות (אני מסייג כי יש כאן עדת מעריצים שאסור להרגיזה, אחרת היא מתחילה לתקוף בהמוניה ולצטט חוקי פורום בנרגשות) פחות מוצלחת מתיבות ה-DSG.

איכות הגימור גם כן.

הרכב לא מרווח מאוד.

לא זוכר עדת מעריצים לענין עדיפות הגיר הרובוטי שבפיאט על ה DSG, ודאי בכל הקשור לאופן פעולתו ( למעט ההיסוס המטריד בתחילת נסיעה שמאפיין את השני, פחות את הראשון ). כן זוכר המון תלונות על האמינות של הגיר המשוכלל יותר. ועדיין אני לפחות מעדיף ידני, כמו בבראבו שאני מכיר, והיא לא רק זולה יותר מהאלטרנטיבות, היא גם מהנה יותר לנהיגה ומתנהגת מספיק שונה בכדי שלא תהיה " סתם עוד אוטו משפחתי ".

פורסם

אני לחלוטין מעדיף גיר ידני.

הבעיה ברכב הזה ששהידניות נדירות יחסית.

ה DSG חלק יותר ונעים יותר (אמור להיות לפי מה שהבנתי?) , אבל קראתי עליו שיש לו בעיות אמינות די רציניות.

השלב הבא נראה לי זה נסיעות מבחן על גיר רובוטי לפני שאני פוסל אותו או משהו.

אבל אם אני אשווה אותו לקורולה מאותם שנים בערך , איך הם ראש בראש? כי בקורולה זה היה ממש זוועה.

וגם חוץ מיד 2 איפה עוד אפשר לחפש? יש עוד אתרים? עוד מקמות, אולי פיזיים להגיע אליהם?

פורסם

הבראבו הידנית גם מגיעה עם חוסר של 30 סוסים, ואבזור דל יותר... מבאס :\

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על התיקון יואב, כנראה שכל הידניות שראיתי היו מהגרסא החלשה יותר. שמח לשמוע שיש גרסא מוגדשת... (מחפש כזו בעצמי כרגע) :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הdsg שאולי ייכנס לך בתקציב וגם זה לא בטוח זה הdsg6. תיבה מעולה ואמינה.

הdsg7 שנחשב לבעייתי נמצא רק במודלים חדשים ויקרים יותר.

תעשה נסיעת מבחן על הגיר של הפיאט. אני מצאתי אותו חרא. אבל איש איש וטעמו

פורסם

אני בעד הפיאט, השאלה היא כמה יעלה להחליף קלאץ' ברובוטי כשיגיע הזמן והאם המחיר קרוב לשל DSG, כי אם זה כך אז באמת עדיף ידנית. (אני בעצמי נוהג ברובוטית)

Opel Adam S 2017

פורסם

פיאט ייצרה גירים רובוטיים כשטויוטה עוד לא חשבו על זה בכלל. הגיר בקורולה בשנתון האמור מקביל ברמתו לסלספיד שהיה באלפא 156 שנים קודם לכן, בבראבו זה כבר דור שלישי או רביעי של הגיר והתוכנה עברה עידכונים רבים, והוא עולה משמעותית ביעילות ובאיכות הנסיעה על זה שהיה בטויוטה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

איכות הגימור גם כן.

הרכב לא מרווח מאוד.

בתור בעלים של בראבו שרכש אותה לאחרונה, אני מסכים עם בערך חצי מהכתוב מעלה.

כשאני חיפשתי רכב לפני שקניתי את הבראבו, חשבתי גם על ואגית, אבל לא הייתי מוכן לקנות רכב עם DSG7 בגלל בעיות אמינות כאלו ואחרות. DSG6 נחשב לאמין הרבה יותר, אבל למיטב ידיעתי, מגיע רק עם רכבים בסגנון גולף GTI.

הייתי מת למצוא גולף GTI דור 5 בתקציב של הבראבו, אבל אין שום סיכוי.

עניין העדיפות של גיר אחד על משנהו, היא דיי סובייקטיבית. אחד יעדיף את החלקות של גיר כפול מצמד אבל להסתכן בבעיות אמינות, והאחר יעדיף ללכת על גיר רובוטי חד מצמד שלא שמעתי עליו על בעיות אמינות מיוחדות. למען הגילוי הנאות, מעולם לא הייתי בעלים של VAGית וכל המידע שלי על בעיות האמינות ברכבים האלה הוא מהפורום.

הבראבו היא הפיאט הרביעית שלי, והשנייה שהיא בעלת גיר רובוטי חד מצמד.

אכן, לא ממש מרווחת, מנוע חזק (יחסית), לא חסכונית במיוחד, איכות הגימור לדעתי לא נופלת מרכבי VAG, מיוחדת על הכביש כי אין הרבה כאלה, מחיר מצחיק לעומת התמורה בטח כשמשווים לרכבים מתחרים, קנייה מעולה בתור רכב משומש.

אם אני זוכר נכון, עלות החלפת קלאצ' היא כ3000 ש"ח, אבל אל תתפוס אותי במילה כי עדיין לא יצא לי לעשות את זה.

יש גם רכבים ידניים עם המנוע המוגדש אבל הן יותר נדירות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...