Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים מפז,

הרכב עוד לא אצלי חודש, וכבר פינקו אותי השכנים בשתי שריטות בצורת הV הידועה שמגיעות עד צבע הבסיס הלבן (אין דנטים), ומציקות מאוד לעין היות והרכב כחול מטאלי.

אני משתדל לחנות בחנייה מקבילה ולא ניצבת כמה שיותר, אבל אזור המגורים\עבודה שלי לא משאיר לי הרבה ברירות.

לרוץ לתיקוני צבע על כל שריטה (או שתיים או שלוש) זאת לא אפשרות, אבל הבנתי שפוליש יכול לטשטש משמעותית את הניראות.

אני מוכן להשקיע את הכסף והזמן הדרוש, אבל השאלה היא, האם לרדוף אחרי שריטות כאלה עם פוליש זה הגיוני, או שאני אגרום בעצמי ליותר נזק מתועלת?

תודות לכל העונים!

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

פוליש ידני נקודתי לא יזיק לך בשום מצב.

אלא אם היד שלך מסתובבת בכמה אלפי סל"ד.

קנה meg's ultimate compound, פד כתום ידני של lake country, ותבצע את העבודה.

ללא תמונות קשה לדעת על מה מדובר, גם לנוכח ההסבר שלך.

יכול להיות שהצבע הלבן שאתה רואה, הוא הצבע של הרכב שפתח עלייך את הדלת, כך שלא ניתן לדעת בוודאות.

בכל מקרה אם הפעולה של הפוליש הידני לא תועיל, היא בטח לא תזיק.

אל תשכח לאטום לאחר מכן עם ווקס, או אוטם צבע.

בהצלחה.

"יאללה בירי".

פורסם

אם מבצעים פוליש בתדירות של חודש,זה לא יפגע בצבע בסופו של דבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם מספיק רצון והתמדה אפשר להגיע גם לצבע יסוד עם פוליש, ויותר מהר ממה שחושבים

DA בזמן העבודה לא באמת מגיע לאותם אלפי הסל"דים המובטחים אלא עובד הרבה יותר לאט.

אני הצלחתי להגיע לצבע יסוד כשניסיתי להוריד שריטה עמוקה (ידעתי שאני הולך למלא אותה בצבע ורציתי להחליק מסביב. אחרי כמה דקות הפד התחיל לקבל גוון כחול כמו הרכב והתחילה לבצבץ שכבה לבנה)

אם השריטות יורדות בשפשוף זריז של כמה שניות (7-10) אז לא נורא, אבל אם תשפשף כמה דקות (5) באותה הנקודה ועוד בכמה מחזורים אז יכולה להיות בעיה

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני מחנה את הרכב או במקביל /על 2 חניות או לא מחנה בכלל ותמיד בודק שהמרחק הוא מטר לפחות מכל צד .

פוליש לא יעזור כי זה מכות שהורידו את הצבע לגמרי!

אופציה נוספת תחנה רגיל בלב ברירה ותצלם את שתי המכוניות שלידך ושאתה באה תבדוק עם יש נזק וכו.... או לשים מצלמה כפולה ברכב!

פורסם

צ'יפופו - אני אצלם ואעלה תמונות היום.

אורן - אם אני אחנה על 2 חניות באיזור שלי, זה יביא לי שריטה לא עם דלת, עם מפתח עד לפח. בסך הכל אזור שקט של קוטג'ים אבל עם מצוקת חנייה ושכנים קצת זבלים. תאמין או לא אבל הייתי מצלם באופן די קבוע, רק שזה ממש לא עוזר. עד שבאתי לרכב כבר יכלו להתחלף 2-3 מכוניות, ואין שום סימן לצבע שלי על הרכב שחנה לידי. מצלמות אני מעדיף שלא להיכנס לזה כרגע, כי יום אחד אני אחנה באיזה מקום לא לעניין ואיזה נרקו קטן ישבור לי שמשה רק בשביל המצלמות.

פורסם

אני בספק שנרקומן יפרוץ לך לרכב בגלל מצלמה, אבל סלח לי יש לך שכנים זבל.

אני גר באיזור דומה בראשלצ (רחוב הולנדי), אבל למזלי יש חניות בחוץ בשדרה בצורה אופקית, מעדיף לחנות רחוק ולא ליד הבהמות האלו.

לי זה נראה כמו צבע שירד לך מהרכב, לא של הרכב שפגע ככה שבעצם זה משהו שיפתר רק עם מכחול או צביעה

Opel Adam S 2017

פורסם

IG - צודק.

הכוונה שלי הייתה פעולת שפשוף נקודתי קצרה מאוד.

כמו שאמורים לבצע, עניין של כמה שניות בכדי להוריד או לטשטש את המפגע.

לא חמש דקות של חיכוך עם המון כוח, לא ציינתי זאת קודם כי חשבתי שמובן מאליו.

אז שמח שחידדת את הנקודה הנ״ל.

לגבי התמונה, עדיין קשה לדעת, עד שלא יבוצע פוליש קשה להניח אם ירד/לא ירד.

נשמח לעדכון, לא מעט חברי פורום יוכלו להשכיל מהדוגמה הנ״ל.

"יאללה בירי".

פורסם

ליאב - קלעת בול, רחוב הולנדי עם שכנים זבלים. קוטג'ים של 3-4 מליון אבל האווירה שם בנושא חנייה יותר גרועה משכונות בעלות מוניטין בעייתי בערי המרכז. בעלי הבתים שם ממורמרים שהמועצה המקומית מתירה פיצול והשכרה, וככה יש לך 4-6 רכבים על כל בית. אני מכוון לחנות אופקי אבל פשוט אין אופציה גם רחוק גם קרוב (אני חוזר מאוחר).

גם לי זה נראה, או יותר נכון הרגיש, כמו צבע בסיס שלי ולא צבע לבן של רכב פוגע.

צ'יפופו אני איישם ואעדכן. תן לי בבקשה המלצה שלך לחומר הגנה שאני צריך ויכול ליישם מקומית אחרי הפוליש הנ"ל. אין לי עוד אפשרות לעשות פלסטלינה+הגנה על כל הרכב בזמן הקרוב, אבל את השריטות אני חייב להוריד, בשבילי זה כמו ללכת עם בגד קרוע.

פורסם

בגדול כל חומר הגנה ניתן ליישם מקומית.

אבל אם אתה רוצה חומר ש"יעשה את העבודה" במינימום מאמץ, עד הפרוייקט הגנה הבא שלך, אני חושב שהייתי ממליץ על אופטיסיל.

חצי ריסוס על הפד, נגיעה על המשטח שבו ביצעת פוליש (כמובן לאחר נקיון שאריות הפוליש), וזהו.

בלי המתנה, בלי באפינג.

"יאללה בירי".

פורסם

גם להוריד את הפוליש פחות קריטי עם האופטיסיל. המדלל שלו מספיק חזק כדי לחדור וקסים אז בוודאי גם פוליש

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...