Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא רוצה לפתוח פה את הנושא של הדלק, אבל בתור אחד שהוא יודע מה קורה בכימטל בביתי זיקוק אני יכל להגיד לך שיש הבדל גדול מאוד בין איכות הדלק בין חברה לחברה, כמובן בלי לתת שם רע לחברה מסויימת הדבר הזה עזר לי במקרה שלי..

אתה יותר ממוזמן לשתף אותנו במה שאתה יודע. מה זה כימטל?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לי היה מקרה שהחיישן חמצן הלך לעולמו והרכב זלל דלק... לא נדלקה לי מנורה בלוח השעונים כי כנראה מי שמכר לי את הרכב הוציא את מנורות האזהרה. תבדוק גם את הכיוון הזה.

פורסם

ערב טוב ושלום לכולם,

ליצור בנזין מנפט שיהיה בעל אוקטן 95 בעזרת 4 תקנים. (אני לא מבין בזה אבל נירה לי הרכב כמי יהיה שונה)

עכשיו בתי זיקוק ומפעלי הנפט מיצרים כל פעם דלק בתקן שונה (גם לא יודע לפי איזה שיקולים)

תחנות דלק קונות את הדלק מבתי זיקוק עושות לו בדיקת איכות ושמים בו תוספת..

לפי מה שהיבנתי כימטל היא זאות שמיצרת את התוספת..

כל חברה של דלק שמה תוספת בהרכב שונה...

אין לי כונה לפרסם או לפגוע חברה כלשהי וכל מה שאני יודע זה מאנשים שעובדים בהובלות דלק ותחנות דלק.

דור אלון-דלק נקי בלי כל תוספת (שאלה איזה תקן של דלק יהיה והאוטו יתנהג בהתאם).

בחברת דלק - תוספת שנותנת טיפה יותר כוח מכל חברות המתחרות.

פז- הבנתי שמחמירות בתקן, שמות תוספת( לא יודע מה היא עושה) ומסננים את הדלק אם מסנן נגד ליכלוך ומים לפני הובלה לתחנה.

סונול- לא יודע ולא בדקתי.

יתר החברות - לא יודע.

אני אישית מתדלק בפז, מנפח צמיגים כל שבוע, מחמיר בטיפולים, עברתי לצמיגות 5W-40 והוצאתי את כל הדברים מיותרים מהאוטו

והאוטו עושה 1 ל12-14 בעיר חיפה (כל פעם עליות) האוטו הוא יונדאי אקסנט 1.4 כשקניתי עשיתי איתו 1ל 9.

כמו כן שמתי לב בחברות דלק שונות בחיבור מחשב לאוטו שגרף של O2 הוא שונה טיפה תערובת יותר עשירה/ענייה באותו LOAD

ותגם לפעמיים יש תיקון של תיזמון של המחשב.

אם יש לכם דעה או מידע נוסף אשמח אם תירשמו.

פורסם

אנטון, מראש אומר שאין לי כוונה להעליב אותך ברמה האישית,

אבל נשמע לי שאין לך ממש מושג על מה אתה מדבר ובמקרה הטוב מספר לוקשים שסיפרו לך.

לא קונה תוספות שמוסיפות כוח בחברת "דלק" ולא קונה 4 תקנים שונים, במדינת היהודים יש בד"כ תקן אחד לכל עניין וגם הוא לא תמיד מחייב או מחמיר.

בשוק הדלק שבו חלק עצום מהלקוחות שבויים (בצורה זו או אחרת) והמחירים בפיקוח לאף חברה אין שום תמריץ לספק דלק שהוא מ"מ מעל המינימום הנדרש לפי חוק/ תקן לעניין.

אף אחד לא יסתכן בסינון לקוי כי יעלה להם יותר לתקן את הנזקים.

אני מתדלק כמעט אך ורק אצל החברות הקטנות ואין שום הבדל בצריכת הדלק והביצועים לעומת הגדולות.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עברו חודשיים והצריכה השתפרה מעט, השיא זה 1:9 בשילוב עם קצת בינעירוני.

היום שמתי לב שכל החודשים האלה כפתור הO\D שלפי מה שהבנתי מושך הילוכים (?) היה לחוץ.

יכול להיות שזה היה הגורם העיקרי לצריכת הדלק הזוועתית?

מכיוון ששום נורה לא הייתה דולקת חשבתי שהכל כבוי אך היום לחצתי על כפתור ה O\D וראיתי בלוח שעונים "O\D OFF", כך זה אמור להיות תמיד נכון?

מצטער שאני מקפיץ, לא רציתי לפתוח שרשור חדש!

פורסם

כשהכיתוב דולק זה אומר שההילוך האחרון בגיר מבוטל, אם כל הזמן הזה הכיתוב לא דלק זה אומר שזו לא הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה.

פורסם (נערך)

ברוב הרכבים שנתקלתי בכפתור כזה, כאשר הוא לחוץ פנימה,

האוברדרייב פעיל והנורה כבויה (כלומר כלל ההילוכים ונעילת המומנט פעילים).

כאשר הכפתור בחוץ, תופיע נורית O/D OFF ואז ההילוך האחרון יתבטל.

הנורה צריכה להיות כבויה במצב נורמלי. בצע חיפוש בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...