Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני חודשיים בדיוק (12.9) קניתי את הרכב הראשון שלי,

קניתי יונדאי גטס אוטומט שנת 2006 מנוע 1.4 .

אני יודע שהיא נחשבת לאחת ששותה דלק אבל ממש לא כמו אצלי.

החלטתי היום לעשות סדר בחשבוניות של הדלק (שאני שומר את כולן),

וגיליתי נתונים שממש לא הגיוניים לי ואולי שווה אפילו להחליף את הרכב בגלל זה...

באתרים רשום שהצריכה של הגטס מהדגם שאצלי היא 1:11\ 1:10 .

האוטו נסע בחודשיים האחרונים 756 קילומטרים.

הרכב תודלק ב 157.877 ליטרים בחודשיים האחרונים!

שילמתי 1136.85 שקלים על חודשיים!!!

אם מחלקים את כמות הקילומטרים בכמות הליטרים זה יוצא שהיחס הוא 1:4.78

הסיבות שאני יכול לחשוב עליהן זה קיקים שאני מביא מדי פעם ולחיצות וגם שאני מחמם את המנוע בתחילות נסיעה (כשהנורה שהמנוע קר דולקת).

אתם חושבים שלחיצות פה ושם וחימום מנוע יכול לגרום לצריכת דלק כזו גבוהה?

אני נוסע על יונדאי גטס לא על משאית!

תודה לקוראים ולעונים.

פורסם

אין צורך לחמם את המנוע, עד שהנורה נכבת סע באופן רגוע. אך עדיין לא אמור לגרום לצריכת דלק שציינת.

היה לי תקופה ארוכה רכב דומה, לא חסתי כל כך על הדוושת תאוצה ועדיין לא הגעתי לנתון שאתה מציין.

פורסם

אני ראיתי בעצמי איך אפשר להגיע עם סקודה פאביה שנחשבת לחסכונית לצריכת דלק כמו של אימפרזה טורבו בסגנון נהיגה אגרסיבי.

המנוע אצלך נחשב דוקא יותר מוצלח מהמנועים שלפני שנת 2006 ואני מציע לך לערוך את הבדיקה הבאה:

תמלא מיכל מלא, אפס את מונה הק"מ ותיסע עד שהמיכל ייגמר.

תדלק שוב מיכל מלא ותחלק את מספר הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת ועכשיו תקלה תוצאה מדוייקת יותר.

עכשיו יש עוד המון דברים שצריך לבדוק חוץ מסגנון נהיגה- האם הנסיעות הן קצרות ובעיקר בתוך העיר? זה גורם מכריע על צריכת הדלק כי המנוע לא מגיע לטמפרטורות עבודה וגם ההאצות תורכות יותר דלק.

האם יש משקל מיותר על הרכב? האם הרכב עבר טיפול? האם בדלק כיוון פרונט ולחץ אויר בצמיגים?.

מציע לך לערוך חיפוש בפורום יש עוד המון מידע.

פורסם

הסבירות שהגטס שלך מחזירה 1:5 היא לא גבוהה.

הסבירות שטעית באחת המדידות יותר גבוהה.

תתדלק מיכל מלא, עד שהמשאבה קופצת, תאפס את האודומטר ותסע רגיל (עם קיקים והכל) עד התדלוק הבא, תחלק את הקילומטרים בליטרים ותחזור לדווח.

בהצלחה!

פורסם (נערך)
אין צורך לחמם את המנוע, עד שהנורה נכבת סע באופן רגוע. אך עדיין לא אמור לגרום לצריכת דלק שציינת.

היה לי תקופה ארוכה רכב דומה, לא חסתי כל כך על הדוושת תאוצה ועדיין לא הגעתי לנתון שאתה מציין.

אוקיי תודה רבה אשקול לעשות זאת, גם אני לא מבין את צריכת הדלק הזו.

אני ראיתי בעצמי איך אפשר להגיע עם סקודה פאביה שנחשבת לחסכונית לצריכת דלק כמו של אימפרזה טורבו בסגנון נהיגה אגרסיבי.

המנוע אצלך נחשב דוקא יותר מוצלח מהמנועים שלפני שנת 2006 ואני מציע לך לערוך את הבדיקה הבאה:

תמלא מיכל מלא, אפס את מונה הק"מ ותיסע עד שהמיכל ייגמר.

תדלק שוב מיכל מלא ותחלק את מספר הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת ועכשיו תקלה תוצאה מדוייקת יותר.

עכשיו יש עוד המון דברים שצריך לבדוק חוץ מסגנון נהיגה- האם הנסיעות הן קצרות ובעיקר בתוך העיר? זה גורם מכריע על צריכת הדלק כי המנוע לא מגיע לטמפרטורות עבודה וגם ההאצות תורכות יותר דלק.

האם יש משקל מיותר על הרכב? האם הרכב עבר טיפול? האם בדלק כיוון פרונט ולחץ אויר בצמיגים?.

מציע לך לערוך חיפוש בפורום יש עוד המון מידע.

הנהיגה שלי טיפה אגרסיבית בכבישים פתוחים אבל לא יותר מדי..ואני נוסע רק בעיר בדרך כלל, פעם בחודש עולה לכביש מהיר.

זאת אומרת לנסוע עד שהמיכל יתרוקן? אני בדרך כלל מתדלק כשמונה מצביע על חצי, חצי מיכל שזה בערך 22 ליטר יוצא 120 קילומטרים.

הנסיעות בעיקר קצרות, 20 דקות לכל היותר לכל כיוון (בעיקר לבית הספר). הרכב ריק לגמרי מבפנים, לחץ אוויר בצמיגים תקין ונבדק לפני כשבוע. אז אתם אומרים שכדאי לי לא לחמם מנוע בהתחלת נסיעה? בשבוע האחרון התחלתי להעביר הילוך לניוטרל ברמזמורים ובירידות ואני רואה שיפור קטן בצריכה.

הסבירות שהגטס שלך מחזירה 1:5 היא לא גבוהה.

הסבירות שטעית באחת המדידות יותר גבוהה.

תתדלק מיכל מלא, עד שהמשאבה קופצת, תאפס את האודומטר ותסע רגיל (עם קיקים והכל) עד התדלוק הבא, תחלק את הקילומטרים בליטרים ותחזור לדווח.

בהצלחה!

אני די בטוח שלא טעיתי כי המונה של הקילומטרים אופס ביום קניית הרכב ושמרתי את כל החשבוניות של התדלוקים מהחודשיים האחרונים.. כמו שציינתי למעלה חצי מיכל אצלי (22 ליטר) מגיע ל120 קילומטרים.

עריכה אחרונה על ידי MrCola
פורסם

אם אתה נוסע (רק) בעיר אתה אמור להגיע לצריכה של 1:7, כך שזה לא כזה הזוי. אם תסע לפחות 30 אחוז בבינעירוני תראה איך הצריכה תשתפר בצורה משמעותית.

פורסם

אתה בטוח שמד הקילומטרים שלך לא מזייף? נתקלתי כבר בתופעה כזו. מה שקורה שבפועל יתכן ועברת יותר קילומטרים מאשר 756 ק"מ. בנוסף, בנסיעה עירונית קצרה אתה אמור להגיע ל 1:8-1:9 בערך, היות שהמנוע יחסית נוסע חלק מהנסיעה כשהוא קר ולא בטמפרטורת יעילות מקסימלית.

פורסם

הבעיות שאני רואה כרגע הן:

- לא קראת את חוקי הפורום.

- לא ביצעת חיפוש בנושא לפני שפתחת את השרשור. לא בענין איך למדוד צריכת דלק, לא בענין חימום מנוע ולא בענין העברה לניוטרל.

אני מהמר שדינו של השרשור הזה להינעל במהרה.

פורסם
ניסיתה לתדלק בתחנת דלק אחרת?

לי נירה הגיוני שצריכת דלק כזאות אם אתה נותן קיקים ומתדלק דלק חרה..

אני מתדלק רק בדור אלון... לאבא שלי אף פעם לא היו בעיות באוטו שלו עם הדלק שם אז לדעתי הוא תקין.

אם אתה נוסע (רק) בעיר אתה אמור להגיע לצריכה של 1:7, כך שזה לא כזה הזוי. אם תסע לפחות 30 אחוז בבינעירוני תראה איך הצריכה תשתפר בצורה משמעותית.

אני תלמיד אז הנסיעות שלי הן לבית ספר ובחזרה ובסופי שבוע.

אתה בטוח שמד הקילומטרים שלך לא מזייף? נתקלתי כבר בתופעה כזו. מה שקורה שבפועל יתכן ועברת יותר קילומטרים מאשר 756 ק"מ. בנוסף, בנסיעה עירונית קצרה אתה אמור להגיע ל 1:8-1:9 בערך, היות שהמנוע יחסית נוסע חלק מהנסיעה כשהוא קר ולא בטמפרטורת יעילות מקסימלית.

אני לא יודע, איך אוכל לבדוק זאת? אני מתחיל את הנסיעה תמיד כשהמנוע מחומם והנורה של המנוע הקר מכובה.

הבעיות שאני רואה כרגע הן:

- לא קראת את חוקי הפורום.

- לא ביצעת חיפוש בנושא לפני שפתחת את השרשור. לא בענין איך למדוד צריכת דלק, לא בענין חימום מנוע ולא בענין העברה לניוטרל.

אני מהמר שדינו של השרשור הזה להינעל במהרה.

אתה צודק, קשה לי להתמצא פה ואני מצטער אם עברתי על חוקי האתר.

פורסם (נערך)

נראה שלעת עתה המנהלים רחמנים וערכו את הכותרת. :wink:

אין צורך לכתוב את כל ההודעה עם טקסט מודגש, וחיפוש ניתן לעשות בתוך כל תת פורום או בכלל הפורום כאשר האפשרות מופיעה בראש העמוד/הודעות דביקות בצד שמאל.

שים לב שמעבר לחוקי הפורום הכללים ישנם חוקים עבור כל תת-פורום.

לענינך ובקצרה -

- איך למדוד צריכת דלק כבר הסבירו בשרשור.

- אין צורך לחמם מנוע מראש. התחל מייד בנסיעה אך שמור על אופי רגוע עד שהנורה נכבית.

- בעת נסיעה בירידה ובכלל בעת גלישה יש להשאיר את ההילוכים משולבים. גם מבחינת צריכת דלק וגם מבחינה בטיחותית.

- אהה, ולגבי לחץ אוויר בגלגלים, שים לב שלחצי הניפוח המסומנים הם קרים. אם אתה בודק את הלחץ אחרי נסיעה ממושכת יש להוסיף כ-2-3 psi. רצוי להסתמך על מד לחץ ידני ואמין מאשר על התצוגה במשאבה של תחנת הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו לך הייתי ממליץ לך לתדלק בתחנת דלק של חברה אחרת..

אצלי אישית באקסנט הדלק שלהם לא עשה טוב לא לאוטו ולא ליחס של ליטר לק''מ..

פורסם

היו מספר דיונים בעבר (ואין לי כוונה לפתוח נוסף כזה כאן) על כך שהדלק שמגיע לכלל התחנות והחברות זהה לחלוטין ואם ישנה בעיה מקורה בתחנה ספציפית ולא בכלל הרשת.

כך שאלא אם כן אתה תידלקת בעברך הקרוב באותה התחנה כמו פותה"ש האמירה שלך לא רלוונטית.

מעבר לכך, שיתחיל בשאר העצות ואח"כ יבודד אם הבעיה בתחנת הדלק או לאו.

פורסם

אני לא רוצה לפתוח פה את הנושא של הדלק, אבל בתור אחד שהוא יודע מה קורה בכימטל בביתי זיקוק אני יכל להגיד לך שיש הבדל גדול מאוד בין איכות הדלק בין חברה לחברה, כמובן בלי לתת שם רע לחברה מסויימת הדבר הזה עזר לי במקרה שלי..

פורסם

מקובל.

כאמור, אני זוכר דיונים בעבר על כך שאין הבדל וגם אז זה בא מפי מישהו שהיה מעורה בעניינים לכאורה (שוב, למיטב זכרוני).

אולי דברים השתנו.

• תוכן חדש...