Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש קיטים שלמים של שיפורים למאזדה בכמויות.

אבל בארץ כמו בארץ אני בטוח שלא תמצא מישהו שמתעסק עם זה, שלא לדבר על חוקי מדינת ישראל שאוסרים עליך לעשות בארך הכל ברכב.

לשפר יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי, מה שכן אני ממליץ זה להחליף מצתים לאיכותיים, לשמור על פילטר אוויר נקי ולהחליפו בתדירות נכונה.

להשקיע בצמיגים טובים ואיכותיים.

שמירה על הדברים האלו ישמרו על המנוע לאורך זמן וימנעו ממנו לאבד כוחות סוס לאורך השנים.

פורסם

לצערי התגובה מעליי בחלק הראשון, מטעה באופן מפחיד וכלל לא נכונה למרות שבחלקה השני הוא כבר קולע לדברים העיקריים, אני אסביר.

בארץ, כמו בארץ, אתה תמצא המון, המון אנשים ומוסכים ומקומות שיודעים "לשדרג" מאזדות כמו שצריך, למה? כי יש עשרות אלפי רכבים כאלו בארץ, זה למה.

בנוסף לכך, ברור שכל שינוי שמבוצע ברכב שלא תואם את הרשיון, הוא לא חוקי וזה כולל החלפת פילטר מקורי ל "אוויר פתוח", גם זה לא חוקי ברמה הרשמית.

מה הבעלים ירצה לעשות או לספוג את הנזק או עלויות או הורדה מהכביש? זה כבר עניין שלו.

קודם כל, בכדי לדעת ולהבין איזה סוג של שיפור אתה מצפה לראות או לקבל, אתה קודם כל חייב להגדיר לנו במה אתה רוצה להתמקד, בין אם זה במנוע, אחיזה? האצות קצרות בכל פעם? הבנת את הרעיון.

הדבר השני הכי חשוב זה מן הסתם, תקציב תקציב ושוב פעם, תקציב. שיפור הרכב יכול להתחיל מכמה אלפי שקלים ( כן, שיפור, כמה אלפי שקלים ) ועד לכמה עשרות אלפי שקלים, מה התקציב שלך?

הרי אפשר להמליץ לך להזמין קיטים שונים ושדרוגים שונים שיכולים להגיע ל 15,000 ש"ח נו ומה אז? ואז אתה תגיד "זה קצת יקר לי, חשבתי יותר לכיוון ה 3,000 בהתחלה ואז לטפס" אז צריך לחסוך את זה מאיתונ קודם כל.

להגיד דבר כמו " לשפר יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי " מה הכוונה בדיוק? מהיכן השטויות סליחה על הביטוי?

איך ולמה הוא לא יכול ובלתי אפשרי לשדרג? כל רכיב ברכב, ניתן לשדרוג כולל כל מה שנמצא במנוע.

למען השם, הוא יכול לקחת מנוע של מאזדה 2.3 ליטר טורבו מחו"ל עם 260 כוחות סוס ולהביא לארץ ( סתם רעיון הזוי ) ולהתקין. סתם דוגמא.

בכדי להחזיר את הרכב ולשמור על הרכב, הרכיב הכי חשוב הוא שמן המנוע, שאותו צריך להחליף בזמן ובמידה ואתה נוהג בצורה אגרסיבית או בצורה שדורשת החלפות שמן מוקדמות יותר, עשה זאת. כמו כן עם שמן מנוע איכותי.

לאחר מכן דאג תמיד לבצע " יישר קו " ולהחזיר כביכול את הרכב למצבו המקורי כפי שיצא מהמפעל.

שמן מנוע איכותי ופילטר שמן מונע נורמלי והקפדה על זה, הם אלו שיעזרו לו לשמור על המנוע, לא מצתים איכותיים. מצת נורמלי אלו המצתים הטובים של NGK וכו' ואיתם אין שום בעיה לשרוד עשרות אלפי ק"מ.

פורסם

לבחור שהגיב כמה תגובות למעלה, יש בארץ המון מוסכים שמשפרים מאזדה 3??

אתה מדבר על מוסכים מעבר לגדרות ביטחוניות שבסוף זה מסתכם בחלון מושחר ופס לדים בטמבון? אני כמה שנים בתחום, בעיקר בתחום המשופרות ומעולם לא פגשתי מאזדה 3 ששווה הרמת גבות.

לפותח האשכול, אתה אמנם נמצא בגרסה הבכירה מבחינת מנוע של המאזדה 3 ולדעתי זה התחום שבו תוכל להשאר בתחום ההגיון, כמובן שתמיד אפשר לבנות קיטים של טורבו/סופר וכו' וסעפות ואז תמיד הגיר האוטומטי יסרס אותך, או ללכת יותר רחוק ואז במחיר שתשקיע אתה תוכל לקנות עוד 2 מאזדות כאלה ולשים בחנייה

לאור השאלה שלך אני מבין שהכיוון שלך זה לא הארדקור אז תקבל המלצה חמה ואמיתית, תתחזק את הרכב בצורה הטובה ביותר הן חיצונית והן קוסמטית וזה השיפור הכי טוב שתוכל להשיג בקלות

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אין טעם, זהו מנוע אטמוספרי והשינוי שתוכל להוציא תמורת כמה אלפי השקלים שתצטרך להוציא, הוא לא שווה את הטרחה וההוצאה.

פורסם

תתנחם בזה שאתה נוהג ברכב שחזק יותר מכל 1.6 אחרת ואולי גם 1.8. לא הייתי בכלל חושב על שיפורים לרכבים כאלו. המקסימום שעושים למאזדות האלו ועושים הרבה, זה תוספות חיצוניות, זה באמת מתאים לה בגלל העיצוב הקרבי שלה אבל כל אחד וטעמו.

פורסם

לפותח האשכול, אתה אמנם נמצא בגרסה הבכירה מבחינת מנוע של המאזדה 3

שכחת להוסיף בסיום המשפט - בארץ. כי בחו"ל, כמו בחו"ל, יש את ה-MPS.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מכיוון שמדובר במנוע דומה למנוע אשר מותקן במיאטה אז אני יכול להגיד לך שיש קיטים לשיפור יניקה/פליטה שמעלים את ההספק ב-10-20 כ"ס.

הקיטים לא נמכרים בארץ וצריך לייבא אותם מחו"ל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני זוכר שרוני (SRONIS) כתב על המיאטה שלו שהוא שיפר אותה לכיוון ה-190 כ"ס (בלי טורבו כמובן). הייתכן הדבר או שזיכרוני מטעה אותי ונהייתי זקן?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כן, אבל לדעתי (הלא מקצועית) המנוע של המיאטה מגיב טיפה יותר טוב לשיפורים. זו גם הסיבה שיש קצת הבדלים בהספקים בין הרכבים (גם למאזדה 6 יש את אותו מנוע). אני מניח שמדובר בהבדלים בסעפות וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...