Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שב באקסנט בת 7 ושב בקורולה בת 7, תעשה סיבוב מסביב לבלוק, אם מרגיש לך אותו דבר סבבה לך על זה...חסכת 20 אלף שקל.

תתחדש ותהנה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אקסנט וקורולה לא משתייכות לאותה קטגוריה. השוואה לא הוגנת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הנתון האמיתי יהיה כאשר היצרנים יחוייבו לדווח על כל התקלות של הרכבים שלהן ואז

אפשר יהיה לדעת בוודאות מי יותר אמינה.

עכשיו הכל מתבסס על סקרים.

חייב להתבסס על סקרים,

היצרן גומר לייצר ומוכר, מכאן והלאה זה רק סקרים,

היצרן לא עוקב אחרי התקלות של הרכב שרכשת - ומכאן כיצד ידווח..?

אני יכול להגיד לכם שלאחותי יש את השברולט השלישית (קוואליר 96' שגמעה מעל 350K ועדיין נוסעת, שברולט מאליבו שגמעה כמעט 200K וכרגע שברולט אפלנדר 2007 מוסבת לגז שמתקרבת ל 200K)

וכל שהברולט שהיו עד היום הציגו אמינות שלא נופלת מאף יפאנית.

זה בדיוק סקר - אלא שאתה מביא דיווח אחד :

עכשיו צריך עוד 30,000 דיווחים כאלה ויתחיל להתבסס נתון אמין.

אגב, 'גומאים' זה למרחק ו'גומעים' זה לנוזלים,

למשל רכב גומא מרחקים וגומע דלק תוך כדי.

The first one to get angry loses

פורסם

הסקרים האלו לא שווים כלום. אם אני רוצה למשל להכפיש את קונצרן VAG אז אני אפתח מליון משתמשים כאלו ש"ידווחו" על תקלות, וזה מה שקורה בפועל.

כשיש לטויוטה/מאזדה תקלות, אנשים לא עושים מזה רעש ויושבים בשקט. אבל כשיש ל VAG או לפורד תקלות- ישר כולם מתלהמים.

אני שוב אומר- אם היה אפשר להכריח את היצרנים להציג את הנתונים רק אז יהיו נתונים מדוייקים.

פורסם
הסקרים האלו לא שווים כלום. אם אני רוצה למשל להכפיש את קונצרן VAG אז אני אפתח מליון משתמשים כאלו ש"ידווחו" על תקלות, וזה מה שקורה בפועל.

.

חבל להשקיע כדי להכפיש את VAG, הם עושים עבודה נהדרת בעצמם.

לכל סקר יש דאטאבייס אחר, לפעמים זה כל הרכבים שנגררו, תביעות שהוגשו וכד', יש מנגנונים שמונעים הטייה או מדללים אותה מאוד.

ברובם זה לא יוזרים שאתה קונה לפייסבוק.

פורסם

השאלה מי משלם על הסקר.

אני בעלים לשעבר של 2 הונדות, מיצובישי אחת ורוב הרכבים היו של VAG. מרובם המוחלט הייתי מרוצה מאוד, גם מהטיפול במוסכי החברה (זה לא שכל המוסכים אותו הדבר, יש מוסך אחד שלהם שהמחירים שלו לא רחוקים ממוסכים אחרים והשירות שלו מצויין, נמצא בבאר שבע).

פורסם
השאלה מי משלם על הסקר.

אני בעלים לשעבר של 2 הונדות, מיצובישי אחת ורוב הרכבים היו של VAG. מרובם המוחלט הייתי מרוצה מאוד, גם מהטיפול במוסכי החברה (זה לא שכל המוסכים אותו הדבר, יש מוסך אחד שלהם שהמחירים שלו לא רחוקים ממוסכים אחרים והשירות שלו מצויין, נמצא בבאר שבע).

דעתך נהדרת ואם נאסוף עוד 30,000 דעות זהות יהיה לה גם תוקף סטטיסטי חזק,

ועדיין יש המון פרמטרים שסקר לא יכול לכלול - למשל אם יש רכב שאהוב ע"י צעירים

ורכב שמושך מבוגרים, יש סבירות שהרכב הראשון יצטייר כתקול יותר כי הוא יעבוד קשה יותר ברוב הזמן.

זה אחלה תירוץ לחובבי VAG אגב - במקום הבדיחות על "אקלים חם" וכד'.

פורסם (נערך)

"דעתך נהדרת". ואם אני אפתח 30000 משתמשים זו גם תהיה דעה נהדרת?.

אני אנסה להסביר את עצמי בצורה אחרת, מקווה שתבין:

פעם רוני אהרנוביץ (זה שהקים את מגזין "אוטו") עשה תחקיר על ארגון EuroNCap, מי בעצם מממן את מבחני הריסוק מבין היצרנים, והיו הרבה שאלות פתוחות.

תוכל לראות את הכתבה שלו כאן, אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה:

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/encap.asp

ככה זה בכל דבר- במחקרים וסקרים- תלוי מי משלם. גם על החלב, חוקרים אחדים יגידו שהוא בריא, אחרים יגידו שלא, כל אחד תלוי ממי קיבל כסף. ככה זה בעולם.

ואם יש לי אינטרס להפיל וחברה וכסף כדי לקדם את המטרה שלי באינטרנט- הכל הולך.

רק שקיפות מלאה של היצרנים שיתנו לך את הנתונים ממחשבי החברה עם פירוט מלא של התקלות יתנו לך תמונה אמיתית, לא שום סקר משוחד כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

יונדאי מתקדמים בצעדי ענק מבחינת איכות אבל עדיין הרכבים הללו מתיישנים מהר.

בלתי נשכח נושא הדשבורדים המתבקעים לשניים באקסנטים של סוף שנות ה90, תחילת שנות ה2000.

גם ביונדאי גטס של אשתי אני נדרש לעתים להחלפה של דברים שלא סביר שאמורים ללכת בגיל (6) וקילומטרז' (130) כזה -לפני שבועיים הלך אלטרנטור.לפני חצי שנה זרועות מתלה קדימה, נשברה ידית אורות/איתות וכו'...

שלא לדבר על מצב האינטריור (כל הדיפונים מתפרקים , כל הפלסטיקים עייפים, ההגה נראה כאילו "אכלו עליו") והרכב שמור...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה גם לא חוכמה.

גטס היה רכב שיכולת להגדיל אותו בשקל תשעים. כול קונפיגורציה הייתה הולכת, העיקר תשלם. מראש רכב כזה לא יועד להיות פאר היצירה, וזה בא לידי ביטוי במחיר.

יהיה מעניין להשוות בין רכבים שתוכננו באותו תקציב ולאותו קהל יעד כמו הקורולוה וה-I30,יאריס וה-I20.

• תוכן חדש...