Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת בכלל לא חשבתי על זה...

מתוך (חוסר) ההכרות שלי היברדי נתפס כיקר משמעותית ובדיזל הביטוח והטיפולים יקרים, לא?

מאיזה כמות ק"מ של נסועה שנתי זה בכלל שווה לשקול?

ואילו רכבים לדוגמא נכנסים בתקציב שלי ובפרמטרים שהגדרתי.

תודה

פורסם

אני נמצא באותו מצב בדיוק (מחזיר פוקוס סטיישן 2012). הפוקוס היה בדר גמור אצלי (חוץ מבעיית הגומיות בדלתות).

צריכת הדלק שלו על הפנים - מחשב הרכב מדווח על 1:9.9 עם נסועה שהיא ברובה בעיר. מחוץ לעיר זה עולה ל-1:12.

שוקל לקנות פלואנס דיזל או פביה ספייס דיזל בת כשנתיים אם אצליח למצוא משהו במצב סביר ואם יהיה ידני יותר טוב.

הייתי שבועיים בחו"ל על מגאן דיזל ויצאה לי צריכת דלק של 1:18 כולל נסיעות מרובות בהרים כך שזה הרבה יותר טוב מבנזין.

פורסם

לא רוצה ידני.

הפאבייה ספייס קיימת רק בידני לפי מה שהבנתי. בנוסף שמתי לב שהפלואנס די נדירה בלוחות. האם יש עוד רכבים בקטגוריה?

פורסם
האמת בכלל לא חשבתי על זה...

מתוך (חוסר) ההכרות שלי היברדי נתפס כיקר משמעותית ובדיזל הביטוח והטיפולים יקרים, לא?

מאיזה כמות ק"מ של נסועה שנתי זה בכלל שווה לשקול?

ואילו רכבים לדוגמא נכנסים בתקציב שלי ובפרמטרים שהגדרתי.

תודה

לדעתי טויוטה פיריוס תפורה לך בול. אפשר לשקול גם הונדה אינסייט אבל לדעתי הפיריוס עדיפה. צריך לחשוב קצת מעבר לקופסא ולא להיתקע בשנות ה 80'...

פורסם

למה אתה חושב שהיא תפורה עלי? כי אני נוסע 25-30K בשנה?

זה מפתה אבל היא הרבה מעל התקציב (אלא במחיר של שנתון נמוך) וגם תא מטען קטן.

חוץ מזה נראה לי שהמחיר הגבוה שלה מתקזז עם עלות הדלק, ז"א מה שאשקיע עליה אוכל להשקיע בדלק עצמו (או להיפך אגב).

איך נמדד מחסום הכדאיות, בהנחה שהיא צורכת דלק כמחצית מרכב סטנדרטי?

אבל בשורה תחתונה, אלא אם כן אופתע - אני חושב שאני עדיין נשאר בהתלבטות בין I35 2011 לבין קורולה 2010...

פורסם

אתה עושה טעות לדעתי, לא קורולה ולא i35 יניבו לך חסכון בדלק.

תמתח את התקציב קצת ותמצא לעצמך פלואנס דיזל רובוטית מ2011.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

25 אלף קילומטרים בשנה ומחיר בנזין של 7 ש"ח לליטר -

לפי צריכת דלק של טויוטה קורולה/יונדאי i35, שזה בערך 11 קילומטרים לליטר - 15,900 ש"ח

לפי צריכת דלק של טויוטה פריוס, שזה בערך 19 קילומטרים לליטר - 9,210 ש"ח

הבעיה היא שהפריוס יקרה בכ-10 עד 15 אלף ש"ח מקורולה או i35 מקבילות, מה שאומר שבתוך שנתיים פלוס-מינוס אתה "מחזיר את ההשקעה".

אז למה כולם ממליצים לך על פלואנס דיזל? כי היא לא עולה משמעותית יותר מקורולה או i35 ולכן מחזירה את ההשקעה מהרגע הראשון. אז נכון, אתה נוסע ברכב שיש לו סימן שאלה כלשהוא מבחינת אמינות. ונכון, בניגוד לקורולה או i35 תצטרך ממש לחפש אחת ולא יקפצו עליך אנשים שמתים למכור את הרכב שלהם. השאלה היא אם אתה באמת מחפש לחסוך או שאתה רק מדבר על זה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה המפורטת. מבחינת שלושת הפרמטרים - האמינות והתחזוקה הזולה מבחינתי לפני החסכון בדלק, מה גם שכמו שאתה מתאר תוך שלוש שנים הפער נסגר. מצד שני מה רע לי ברכב המוני כמו הקורולה או ה-I35? מבחינתי נהפוך הוא, אולי הם עדיפות.

תם ולא נשלם, אמשיך לחפור.

תודה לכולם בנתיים.

פורסם

איזה סימן שאלה יש מבחינת אמינות? הרכב רץ כבר 3 שנים בארץ,

המנוע DCI הוא מנוע וותיק שרץ באירופה ומציג אמינות גבוהה, המון נהגי מוניות כבר גמעו עם המנועים האלו 300-400 אלף ק"מ ועדיין נוסעים על מנוע מקורי ללא שיפוץ, הגיר הרובוטי מציג בנתיים אמינות גבוהה וללא תקלות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא אמרת מה התקציב שלך.

ראיתי שיש עכשיו מבצעים על רנו קליאו סטיישן אוטומטית.

זה רכב שהוא חסכוני מאוד, חדש לגמרי ויכול להיות שיתאים לך מבחינת המרווח.

אני מניח שהחסכוניות שלו לעומת רכבים אחרים שתקנה, ביחד עם העובדה שיש לו 3 שנים אחריות לעומת 0 שנות אחריות ברכב משומש, תקזז את התוספת שאתה צריך להוסיף מעבר למחיר של היונדאי סטיישן.

פורסם

הוא כתב 60-70, מפה לקליאו סטיישן מדובר על לפחות 35 אלף ש"ח לפני אגרות רישוי, קודן וכל מיני שטויות.

פורסם

זה בערך 700 ש"ח בחודש תוספת, בהנחה ואתה פורס את זה לתשלומים.

עכשיו תוריד מזה הוצאות אחזקה שיש על רכב בן 4 שמחזיקים אותו 5 שנים ואין לרכב חדש שמחזיקים אותו 5 שנים - נהיה שמרנים ונגיד 10 אלף ש"ח לאורך התקופה - דברים כמו רדיאטור, תושבות למיניהן, משולשים וכו' - וההפרש מתקזז כבר לסביבות 500 ש"ח בחודש.

תכניס לחישוב צריכת דלק של 1:12 מול 1:10 של הקליאו מול היונדאי, על 25 אלף ק"מ בשנה לפי 6.90 ש"ח לליטר, ותקבל:

25 אלף ק"מ לפי 1:12 = 2083 ליטר

25 אלף ק"מ לפי 1:10 = 2500 ליטר

סה"כ ההפרש 483 ליטר בשנה כפול 5 שנים = 2415 ליטר שהם 16,683 ש"ח.

אז הגענו לנקודה שבה ההפרש בין יונדאי בת 4 לקליאו חדשה מבחינת הוצאה לאורך זמן הוא 8,336 ש"ח, הוא בערך 180 ש"ח בחודש.

כאן גם נכנס שיקול נוסף, ערך המכירה - אותו אין לי דרך לחשב.

אני אישית יוצא מנקודת הנחה שמקבלים יותר כסף בסוף התקופה על רנו בת 5 ולא על יונדאי בת 9, אבל אין לי שום דרך לחזות את שוק הרכב של שנת 2020, ולכן עדיף לא להתעסק בנושא יותר מדי - רק לקחת בחשבון שגם ההפרש של 180 ש"ח הוא אינו סופי והוא כנראה נמוך יותר, בסוף התקופה.

עכשיו שיעשה פותח השרשור את החשבונות שלו. אני אישית, בתקציב כזה - לא הייתי מתעסק עם שוק המשומשות בכלל.

פורסם

תודה על הדיון הער.

ד"ר סובארו - לא היית מתעסק עם שוק משומשות? אז מה כן? איזה רכב משפחתי חדש תקנה בתקציב הזה??

בכל אופן תודה לכולם.

• תוכן חדש...