Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שיכול לקרות עם בולם יותר חזק זה שהוא ירסן יותר מידי את התנועה(לפחות אם מניחים שהבולם החדש באמת 250N)

מה זה יעשה בפועל אני לא יודע. גם אם הוא ירסן יותר מידי את התנועה אני לא רואה חיסרון.

אם לצטט את חנניה רייכמן האלמותי:

מכל תרופה, לפי כמות,

יש להבריא ויש למות.

ציינתי בהתייחסות קודמת שהיות ולא ברור מה ההתנגדות בפועל של בולמי ה-250 המשומשים, יתכן והכל יתאים.

אם הבולם קשה מדי זה יהיה קרוב למצב של בולם קשיח ואז המעטה החיצוני של המכונה יקפוץ בחדר והמכונה תיטלטל, תפגע בקירות וכדומה.

דומה מאד למצב של בולמים תפוסים ברכב, רק שבמכונת הכביסה יש הגבלה בכמה היא יכולה לקפוץ בלי לפגוע במשהו.

יוסי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנתי את שכתבת.

נדמה לי שההתנגדות הנקובה צריכה להיות אחידה לכל המהלך, ולכן האורך לא משתתף בהתנגדות.

היי יוסי

לא יכולה להיות אותה התנגדות לכל המהלך. מדובר או על קפיץ שמתכווץ או על זורם שנדחס.

כמו נוסחה של קפיץ, זה תמיד ניוטון חלקי מ"מ מעוות.

משכנתא זה קל

פורסם

לא מדובר בקפיץ, רק שיכוך. לא חקרתי לעומק, אבל ההרגשה היא של חיכוך. אולי יש נוזל, לא בטוח - אבל גם אם יש נוזל, הוא עובר מצד אחד לצד שני דרך חריר, ולא נדחס. שים לב שמדובר בשיכוך במקביל לקפיצים עליהם תלוי הדוד. אפשר לבקש מפות"ש "לנתח" את הבולמים הישנים.

ההתנגדות מרגישה קבועה לאורך כל המהלך ולמען האמת, לפי התחושה בידיים שלי, ההתנגדות לא מרגישה לי כמו משהו שיגרום למכונה להטלטל.

:turn-l:
פורסם
היי יוסי

לא יכולה להיות אותה התנגדות לכל המהלך. מדובר או על קפיץ שמתכווץ או על זורם שנדחס.

כמו נוסחה של קפיץ, זה תמיד ניוטון חלקי מ"מ מעוות.

סליחה שאני סותר אותך, אבל בוודאי שיכולה להיות אותה התנגדות לכל אורך המהלך.

ברכב אומנם מקובל להשתמש במילת הסלנג 'בולם' כשמתכונים לקפיץ המקיף טלסקופ, אבל גם שם הבולם הוא רק החלק ההידראולי (או הפועל על גז).

במכונות כביסה יחסית ישנות זהו המבנה ללא יוצא מהכלל - קפיצי תלייה בנפרד ממשככים שרק מבזבזים אנרגיה, בין אם צורתם טלסקופית ובין אם היא בולמי חיכוך יבש (בקריסטלים ישנות מתוצרת צרפתית).

כן יתכן שבמכונת כביסה ההתנגדות תלויה במהירות התנועה, מעולם לא חקרתי זאת.

יוסי

פורסם
ההתנגדות מרגישה קבועה לאורך כל המהלך ולמען האמת, לפי התחושה בידיים שלי, ההתנגדות לא מרגישה לי כמו משהו שיגרום למכונה להטלטל.

השארתי מתגובתך רק את מה שאליו אני רוצה להתייחס.

יש בהחלט אפשרות שהמכונה תטייל ותגיע למצב של שבירת החרסינה והקיר שסביבה.

הכרתי אחת כזו, פתח עליון של קונסטרוקטה. הבעיה שם הייתה ב-3 נקודות - בולמים ללא התנגדות, גומי שהתאבן והתקשה סביב דלת הטעינה ורגליות גומי מתחת לשלדה שהתבלו.

בולמים קשים מדי יהיו מין קירוב לגומי פתח נוקשה.

כבר ציינתי שיתכן וחומרת הבעיה תפחת בגלל שהבולמים של 250 כבר נחלשו, ואולי ההפרש יטלטל את המכונה אבל לא במידה מסוכנת.

בוא נקטיר קטורת ונקווה למען פותח השירשור.

יוסי

פורסם

בוא נקטיר קטורת ונקווה למען פותח השירשור.

חד מאוד. התרשמתי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מועדון הבולמים השבורים. בהחלט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
סליחה שאני סותר אותך, אבל בוודאי שיכולה להיות אותה התנגדות לכל אורך המהלך.

אין מה לבקש סליחה, אם מה שיוביק אומר נכון. אז הצדק עמך ולא עמי.

משכנתא זה קל

פורסם

אגב, הבולמים המותקנים כרגע אין להם התנגדות כלל.

המכונה מקפצת- אני לא יודע מה יקרה אם אני אשים בולמים חזקים יותר, אך בגלל שאין לי אפשרות להגיע לכיוון של yuvk.

יוסי,האם מצאת בולמים מתאימים אצלך?

אני אהיה באזור רמת גן ביום חמישי השבוע ואשמח אם תוכל לעזור לי.

תודה רבה לכולם.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אצל חבר שממחזר מתכת, מצאתי בולמים שאולי יתאימו, למרות שהם נראים שונים לחלוטין, לא כתוב עליהם מה העומס בניוטון אך יש התנגדות למשיכה ולדחיפה.

והם בכלל התחברו עם קליפסות ולא עם ברגים.

חיברתי אותם, ובמעמד המרגש של הכביסה הבאה נדע אם המכונה עובדת בצורה נורמאלית.

תודה לכל מי שעזר!

פורסם

הסיפור סגור, המכונה עובדת כמו חדשה.

מה שרק מראה שהבולמים הם יחסית אוניברסלים.

פורסם (נערך)

נתחיל מהמסקנות:

1. מזל שהבולמים נשארו אצלי.

2. אני צריך לקרוא את העצות שאני כותב פה.

לפני שבועיים הקריסטל (איטלקי פתח קדמי, בת 12+) שלנו התקלקלה. אחד משני הקפיצים עליהם תלוי התוף התנתק. התוף עשוי פלסטיק והקפיץ פשוט קרע את ה"אוזן". קדחתי חור נוסף וקיוותי לטוב.

החזיק כשבועיים שזה מעל 10 מכונות. אתמול שוב תקלה. הפעם הקפיץ השני התנתק מה"אוזן".

הפעם הצצתי לעבר הבולמ"ז. מסתבר שאחד שבור והשני רק ב"כאילו", ללא שום התנגדות.

גם פה הבולמים מורכבים עם פינים פלסטיים ולא ברגים. קצת קיללתי עד שהצלחתי לשלוף אותם. מהבולמים הרזרווים שלי שלפתי את צינורות הנחשת, מה שמייד הופך אותם למידה המתאימה לפינים הפלסטיים.

הרכבתי וקיללתי שוב את הפינים הארורים.

המכונה עובדת כמו חדשה. :-P

אגב, בדקתי: השיכוך הוא על ידי בוכנה עם חריר לאויר. צילינדר ובוכנה פלסטיים, שתי טבעות אטימה מגומי. וזהו.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

אצלי זה היה נראה כמו בלימה על ידי התחככות בחומר כלשהו דמוי גריז.

• תוכן חדש...