Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת, אוטו שמיועד ללימוד נהיגה.

מה עדיף מבחינת אמינות / תחזוקה / צריכת דלק / איכות נסיעה ?

המועמדות:

יונדאי i20 חדשה 0 ק"מ שנת 2014 גרסאת אבזור בסיסית.

אופל אסטרה טורבו שנת 2011 70,000 ק"מ יד ראשונה, רמת גימור כולל ג'אנטים מערכת מולטמדיה פנסי ערפל וכו'..

מבחינת מחירים:

היונדאי במחיר 82K

האסטרה טורבו 75K

פורסם

אם אני מבין טוב אז מדובר ברכבים אוטומטיים.

מבחינת תחזוקה היונדאי יותר פשוטה, אין לה טורבו ופחות דברים שיתקלקלו, וזה רכב חדש עם אחריות.

מבחינת צריכת דלק אף אחת לא תהיה להיט כי תלמידי נהיגה לא מנוסים בנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן מדובר באוטומטיות, 100 כ"ס ליונדאי, 140 לאסטרה טורבו..

נכון שהצריכת דלק אפעם לא תהיה להיט במקצוע הזה אבל אני כמובן מדבר באופן יחסי..

תודה על התשובה, אשמח להתייחסויות נוספות גם לגבי שאר הפרמטרים כמו איכות הנסיעה ("עד כמה האוטו סוחב"), אמינות, טיפולים ואחזקה..

אציין גם שהאוטו משמש כאוטו שני בבית...

פורסם

קיה פורטה לא מעניינת אותך? ראיתי כבר 2 מורים בעיר שלי שמשתמשים ללימוד אוטומט בקיה פורטה.

נראה לי נחמד ללמוד בה. הגה קל,טווח ריאה טוב לכל הכיוונים,זריזה יחסית.

רק חבל על הגב שלך שישבר במהלך היום כי המושבים לא משהו...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני הייתי בוחר באוטו שניתן לעשות בו הסבה לגז, רכב היברידי או רכב דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תראו המצב הוא כזה:

הרכב הוא לאבא שלי...

כרגע זה עניין מאד לחוץ להחליף בשבוע הקרוב כי פשוט נגמרה התקופה שהוא יכול ללמד על האוטו הקודם (RUNX).

אוטומטי דיזל לא כ"כ פשוט למצוא... בנוסף השאיפה היא לקנות רכב "קטן יחסית" עם מרכב האצ'בק (בלי תחת, אני לא כזה מבין).

הסבה לגז לא יבוא בחשבון.. ולכן האפשרויות מצטמצמות לרכב יחסית ממודל חדש, אוטומטי, בנזין או דיזל לא ממש חשוב כמובן מה שחוסך יותר - אבל כידוע לי בקטגוריה הזו יותר נפוצים מנועי בנזין...

בנוסף האוטו חייב להרכש מסוכנות ליסינג או מהחברה מאחר ואלה הגופים היחידים שמספקים חשבונית מס'..

ולכן כרגע על פי ההיצע ועל פי המגבלות המכוניות שעומדות על הפרק הן אלה שדובר עליהם בתחילת הפוסט (יונדאי i20 או אסטרה טורבו), אלא אם כן יש לכם משהו אחר בסגנון שעונה על הדרישות... במידה ולא אשמח לשמוע עוד התייחסויות בנוגע לרכבים הנ"ל..

תודה רבה!

פורסם

אפשר לנסות לחפש הונדה אינסייט, אני לא יודע אם זה בדיוק עונה על הדרישות שלכם מבחינת רכב הצ'באק, אבל היא 5 דלתות.

פורסם
אפשר לנסות לחפש הונדה אינסייט, אני לא יודע אם זה בדיוק עונה על הדרישות שלכם מבחינת רכב הצ'באק, אבל היא 5 דלתות.

אני מאמין שיהיה קשה יותר למצוא אותה בשוק הזה.. ובכללי היא גם יקרה יותר בטח..

אם נשארים בהשוואה בין 2 המכוניות הנ"ל על מה היית ממליץ ולמה?

פורסם

האינסייט דווקא נמצאת בכמות דיי גדולה בחברות הליסינג והיא נמצאת בתקציב.

אני ניסיתי לחפש מגאן האצ'בק דיזל ביד 2 ואין ממש מבחר, אחת יקרה מדי ואחת נראית אחרי תאונה. הסטיישן כבר תהיה גדולה מדי ממה שאני מבין.

אני מציע לנסות גם הונדה ג'אז הייבריד, כרכב לימוד נהיגה שנוסע בעיקר בעיר הייבריד יכול להיות פתרון מעולה. באוטו סנטר שהם הטרייד אין של הונדה ושל חברת הרץ (בבעלות חברת מאיר שמייבאת את הונדה לישראל) יש מבחר לא רע של אינסייט וגם של ג'אז הייבריד מליסינג. שווה לכם לגשת ולבדוק.

גם מגרשים רגילים מספקים את החשבונית? אם כן אז כדאי לבדוק גם את טויוטה אוריס הייבריד, בסוכנויות של טויוטה יש בד"כ מאגר מצומצם של רכבים מעסקאות טרייד אין וכדאי לבדוק שם.

פורסם

כמו שמייק אמר - אם רוצים אפשר למצוא.

בכל מקרה, בהנחה שאלו שתי האופציות הייתי בוחר בi20. רכב חדש עם 0 ק"מ, אחריות מלאה, רכב פשוט ואמין בלי הרבה דברים שיכולים להתקלקל, גיר אוטומטי פשוט בעל 4 יחסי העברה, מנוע ללא טורבו, פחות סיכוי לתקלות. נוסיף את האחריות שלטעמי היא חשובה וזו עסקה טובה.

פורסם

הבעיה העיקרית שמגרשים רגילים וגם חלק מחברות הליסינג לא מספקות חשבונית אלא רק קבלה.

בסופו של דבר ככל הנראה נלך על איביזה חדשה...

נכון שיש את הבעיות המוכרות של TSI + DSG, אבל אני מקווה שהנושא טופל במודלים החדשים, וחוץ מזה זה נראה כמו התמורה הכי טובה ביחס למחיר, בטקגוריה הנ"ל..

פורסם

אני ממש לא ממליץ על הרכבים של צ'מפיון, ובייחוד כשמדובר ברכב שאמור לנסוע הרבה בעיר. הגיר יעשה לכם את המוות..

לי היה רכב ממודל 2013, ולאחר פחות משנה היה צורך להחליף מוח גיר. אין שום סיבה ללכת דווקא על רכב חדש שעושה בעיות וכאב ראש

פורסם

אני הייתי גם כן ממליץ על רכב פשוט ככל הניתן, בלי טורבו (אלא אם זה דיזל) ועדיף לא רובוטי.

פורסם
קיה פורטה לא מעניינת אותך? ראיתי כבר 2 מורים בעיר שלי שמשתמשים ללימוד אוטומט בקיה פורטה.

נראה לי נחמד ללמוד בה. הגה קל,טווח ריאה טוב לכל הכיוונים,זריזה יחסית.

רק חבל על הגב שלך שישבר במהלך היום כי המושבים לא משהו...

היי, אולי אנחנו מאותה עיר, גם בן דוד שלי לומד עכשיו נהיגה על קיה פורטה.

כבר אמרתי לו שלא יתרגל יותר מדי לנוחות של הנסיעה ולשיוט החלק של הפורטה כי ברגע שהוא יקבל רישיון אין סיכוי שההורים שלו יתנו לו לנסוע על האוטו שלהם :-)

פורסם

חבר שלי קנה לפני כשנתיים יונדאי I30 אוטומט בת שנה מליסינג, הרכיב לה פדאלים ומלמד איתה נהיגה והוא מאוד מרוצה. לא רק שקיבל חשבונית, אלא גם הרכב עוד היה באחריות, והוא שילם חלק מזומן וחלק בפריסת תשלומים נוחה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...