Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני רכישת מונדאו ממש בקרוב, מתכנן על מודל 2011 שמגיעה עם מנוע 2300 אטמוספרי. אני יודע שה2012 היא כבר 2 ל׳ טורבו עם הספק טוב יותר משמעותית (203 כ״ס), וגם חסכונית יותר.

לאטמוספרית אמינות כמעט מופתית, האם אין צורך לפחד מהטורבו? האם אחזקה של מנוע טורבו יקרה משמעותית מבחינת טיפולים? האם הוא אמין כמו האטמוספרי?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תלוי כמה שנים אתה עומד להחזיק את הרכב ו מס' הקילומטרים שעבר.

לדוגמא ,מעל 150-170 אלף קמ זה המון לאחד שרוצה להחזיק את הרכב ל 4 השנים הבאות.

אבל אם הרכב באזור ה 80 אלף קמ,יותר טוב בהרבה כמובן.

פורסם

לך על המוגדשת בלי לחשוב יותר מדי, הבדל מאד משמעותי בחווית הנהיגה עם פוטנציאל לשיפור קל בצריכת הדלק לעומת האטמוספרית.

כדאי להעדיף את דגם הטיטניום אשר נמכר בעיקר לפרטיים, מאובזר עד מעל לראש ומצוייד בגרסה חזקה אפילו יותר (240 כ"ס)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מחזק את היתרון הגדול למנוע הטורבו (לי יש את ה-200 כ"ס, ונהגתי מעט גם על ה-2.3 הישן). בנסיעה רגילה גם ה-2.3 יספק את הסחורה, אבל מספיק לצאת לעקיפה (האצת ביניים, גם בהילוך שישי) בשביל להרגיש בהבדל הגדול בין המנועים. מהמחקר שאני עשיתי גם אני מצאתי שה-2 ליטר טורבו חסכוני יותר מה-2.3 ליטר הישן. אצלי (במרכב סטיישן) צריכת הדלק כרגע על 12.5 ק"מ לליטר בעיקר בנסיעה בין עירונית, ויורד ל-10.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית יותר. ממה שהבנתי הצריכה של ה-2.3 עומדת על 2 ק"מ לליטר פחות.

בתקופה שאני קניתי (לפני כחצי שנה) ההבדל במחירים בין ה-2.3 הישן ל-2 טורבו החדש היה גדול מאוד (כמה עשרות אלפי שקלים), בעיקר בגלל שב-2011 הגיע רק ה-2 ליטר ב-240 כ"ס ברמת גימור טיטניום (הגבוהה), והדגמים של ה-200 כ"ס ברמת גימור טרנד (הנמוכה) הגיעו רק ב-2012. אם ידך משגת את הדגמים המתקדמים יותר, אני ממליץ.

לגבי אחזקה, ההבדל המרכזי באחזקה שוטפת הוא דווקא בתיבת ההילוכים - התיבה הרובוטית כפולת המצמדים שמשודכת למנוע ה-2 ליטר טורבו דורשת החלפת שמן אחרי 60000 ק"מ או 4 שנים ולאחר מכן כל 30000 ק"מ או שנתיים. לא ביצעתי עדיין את ההחלפה אבל אני יכול לתאר שהיא לא זולה. חוץ מזה אין הבדלים (שאני מכיר) בתחזוקה שוטפת. לגבי אמינות אין לי מה להוסיף, שכן 2.3 ליטר לא היה לי כלל ואת ה-2 ליטר טורבו יש לי רק כחצי שנה.

פורסם

בהמשך לקודמי - הייתי מוטרד יותר (בקשר לאמינות) מהגיר הרובוטי (לא כ"כ נעים לנסיעה בעיניי, מנסיון. יש גם אקזמפלרים בעייתיים, לא הרבה ביחס ל-DSG, אבל יש).

פחות מהמנוע.

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל תודה על התשובות, אני כנראה אקנה מאלבר, נראה מה ההיצע ומה יש, אני לא היסטרי בקניה, מיד לאחר החג אני מעמיד את הפוקוס שלי למכירה ומתחיל לחפש במקביל מונדאו, אבא שלי מקושר היטב באלבר, ויחפשו לי משהו טוב עד שנמצא,יכול לקחת שבוע,ויכול לקחת חודשיים, אני לא מתפשר.

דניאל, נהגתי המון על מונדאו וממש לא הייתי קורא לה עגלה, היא הרגישה לי חזק יותר ממאזדה 6, אוונסיס, וb4 למשל, כמובן שיש חזקות יותר, אבל זה יותר ממספק אותי.

אני יכול אולי למשוך לכיוון ה2012 טרנד, אם כמובן יפול משהו טוב ביד, נראה.

אגב,התיבה הרובוטית היא באמת עוד סיבה לדאגה, ועוד סיבה לזה שאני מעדיףשנתון אחד מוקדם יותר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

יש לי ניסיון עם שני המנועים על ה S_MAX.

אציין שההפרש בצריכת הדלק בפועל אצלי היה זניח.

מבחינת אמינות לא נתקלתי בשום בעיה, אך בשתיהן הנסועה שלי הייתה על פני כ3 שנים ו25-35K ק"מ.

ה 2.3 לא עגלתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לי המונדאו הרגישה כבדה. זה לא אומר שהיא לא זזה, אבל התחושה היא כבדה. דווקא אציין לטובה את ההגה שמרגיש חד.

אומנם זה לא קשור, אבל משום מה בכל מונדאו שהתיישבתי היה ריח של בית אבות...

פורסם

חחח...כמובן שזה לא קשור , אבל יכול להיות שבתת מודע שלך, את המונדאו לרוב פחות יקנו צעירים , כי יש לה פחות ״סטייל״, מאשר לדוגמא מאזדה 6 או הונדה אקורד למשל. רוב אנשי המונדאו יותר מיושבים ואולי גם מבוגרים. אני כמובן חושב שהיא נראית מצויין.

מצד אחד כמובן שכיף לשבת ברכב ולהרגיש עושר של אביזרים, מתגים, גדג׳טים וכו׳, מצד שני אני איש ה״כמה שיותר פשוט, ככה פחות סיכוי לתקלות״, וכמה שפחות תחזוקה יקרה, ולכן אני מעדיף את דגם הטרנד, גם בלי הטורבו, בלי סאנרוף , בלי חישמולים מיותרים, בלי ג׳אנטים וצמיגים שצריך למכור כליה כדי להחליף רביעיה וכיו״ב.

ומצד שני היא נראית נהדר בגרסה הבכירה. נראה מה ייפול עם הנתונים הכי טובים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...