Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

כן נושא שחוק .. אבל לא ראיתי תשובה לעניין שלי :-(

מוצע לי לקנות אלפא ג'ולייטה 2012 מ"בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ". החברה עוסקת בהשכרה וגם בליסינג. הם אומרים שהרכב פרטי יד ראשונה ולטענתם היה בשימוש אדם פרטי.

איך אני יכול לדעת אם הרכב היה בהשכרה, ליסינג לחברה או ליסינג לאדם פרטי?

ברשיון הבעלים הם החברה (כפי שציינתי) ואין בעלים קודמים ואין רישום מקורי

תודה,

יוסי

פורסם

יוסי שלום,

אם הם טוענים כי הרכב היה בשימוש אדם פרטי, אז כנראה מדובר בליסינג מימוני.

חובה עליהם לתת לך טופס גילוי נאות עם כל הפרטים והשימוש בו כולל לאיזו מטרה- ליסינג מימוני/השכרה.

עם זאת,כמו בכל קנייה מטרייד אין או חברת ליסינג קשה בדיוק לדעת אם הרכב היה צמוד לנהג אחד בחברה או לכמה עובדי חברה

דרור

פורסם

קשה מאוד לדעת. אכן, ג'וליה היא לא רכב קלאסי להשכרה אך גם כשאני הייתי בן 17 היו חברות שנותנות השכרה של רכבים "צעירים" לנהגים חדשים במחיר מתאים.

אם הם יכולים להביא הצהרה מהאדם שנהג על הרכב+אישור מהחברה שלו (אני בכיף הייתי מספק אישור כזה על הרכב שלי מאלדן), אז אולי.

נתחיל מזה שתיקח מספר רכב ותבדוק הסטוריית טיפולים בסמל"ת, נסה לאתר את הנהג ובכל פיפס הכי קטן, אם יש ספק - אין ספק

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הי, תודה על התשובות המהירות - תותחים אתם!

ננחי שארנה את הרכב - מה יהיה רשום ברשיון - רישום מקורי: ליסינג או השכרה? אני שואל את זה גם בגלל שבשם החברה רשום

"בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ"

תודה

פורסם

מעניין, כל הרכבים האלה תמיד טוענים שהם יד ראשונה מפרטי, אני לא מכיר אף אחד שקנה רכב כזה ואמרו לו זה יד 5 וכולם חגגו עליו, מעניין איפה באמת נמצאים כל הרכבים האלה שכולם קורעים להם את הצורה ביומיום, מעניין כולם יד ראשונה מפרטי. חג-שמח.

מה שכן: זה כיף ונוח להאמין בזה.במיוחד שאין כל תעוד לגרי הסטוריה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בלו סקיי זאת חברת השכרת רכב שעובדת חזק מאוד עם סמל"ת, יבואנית פיאט ואלפא. יש להם הרבה רכבי פיאט 500, פנדות וכו' להשכרה אבל יש להם גם רכבי השכרה מיוחדים יותר כמו הג'ולייטה או אפילו מיטו תלתן.

באופן יותר ספציפי מזה, לבעלים של החברה יש ג'ולייטה שהוא נוסע איתה ביום יום אז יכול להיות שזה הרכב שעומד למכירה, ויכול להיות שלא.

אם ברישיון כתוב שהרכב שייך לבלו סקאיי השכרת רכב אז הוא לא היה שיך לבן אדם פרטי גם אם יגידו לך. השאלה היא האם הוא היה בהשכרה או שזה רכב חברה, ואת זה תוכל לדעת רק אם החברה תרצה לספר לך. הכיתוב ברישיון לא אומר כלום, כבר נהגתי ברכבי השכרה שלא היה כתוב להם כלום ברישיון על השכרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

החוק מחייב את חברות הליסינג\השכרה לרשום לשם מה שימש הרכב ויש הבדל ברישום בין ליסינג (מימוני או תפעולי) לבין השכרה.

היה ויש הרבה בלאגן עם זה והרישום ברישיון אינו הולך ב- 100% מהמקרים את המצב בפועל. היו שנתונים שלא נעשה רישום ודיווח מסודר כך שקשה לסמוך על זה. יחד עם זאת ברכב מסיים עכשיו 3 שנים או פחות בחברת ליסינג אני מניח שהרישום יהיה מדוייק.

- ברכב ששימש לליסינג פרטי (מימוני) או תפעולי לאחר העברת הבעלות ליד השניה יהיה כתוב ליד סעיף מקוריות - "השכרה\החכר"

- ברכב ששימש להשכרה יהיה כתוב ליד סעיף מקוריות- "השכרה"

יש גם הבדלים באחוזי ההפחתה ממחירון הרכב בהתאם למה שכתוב בסעיף מקוריות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה החוק היבש קספר אבל בפועל המצב שונה. בשבוע שעבר שכרתי רכב מ car2go, שזה האם-אמא של ההשכרות, ובפועל היה רשום ברישיון שזה רכב חברה. בחלק מהרכבים שלהם מופיע ברישיון החכר/השכרה למרות שברור שזה השכרה פרופר.

והם ממש לא היחידים. נתקלתי ברכבים כאלו גם בחברות אחרות ובמיוחד בחברה שבכתום. ספציפית את בלו סקאיי לא יצא לי לבדוק.

אגב, לזכותן של חברות הליסינג יש לציין שיש גם מקרים הפוכים. לאבא שלי למשל הייתה סיריון צמודה בליסינג במשך 3 שנים וברישיון שלה היה כתוב השכרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה החוק היבש קספר אבל בפועל המצב שונה. בשבוע שעבר שכרתי רכב מ car2go, שזה האם-אמא של ההשכרות, ובפועל היה רשום ברישיון שזה רכב חברה. בחלק מהרכבים שלהם מופיע ברישיון החכר/השכרה למרות שברור שזה השכרה פרופר.

והם ממש לא היחידים. נתקלתי ברכבים כאלו גם בחברות אחרות ובמיוחד בחברה שבכתום. ספציפית את בלו סקאיי לא יצא לי לבדוק.

אגב, לזכותן של חברות הליסינג יש לציין שיש גם מקרים הפוכים. לאבא שלי למשל הייתה סיריון צמודה בליסינג במשך 3 שנים וברישיון שלה היה כתוב השכרה.

השאלה מה יהיה כתוב ברישיון ליד המלה מקוריות לאחר העברת הבעלות ליד השניה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הדבר היחידי שמעניין זה אם יהיה כתוב החכר\השכרה (שזה ליסינג) או השכרה בלבד לאחר העברת בעלות.

ברגע שאתה קונה רכב מחברה, תפקידך להוציא את ההנחה הגבוהה ביותר שרק אפשר. אי אפשר לדעת מי נהג וכמה נהג, גם ברכב פרטי שאתה קונה מזקנה בת 90 אתה לא יכול לדעת מי נהג, כי יכול בהחלט להיות שהנכדים שלה לקחו את הרכב בסופ"שים לשבילי עפר ומירוצים על באמפרים.

לכן, קח את הרכב לבדיקה, תבדוק את ההיסטוריה שלו, ותתמקח עד כמה שאפשר.

• תוכן חדש...