Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש לא מבין למה אתה מכניס את עצמך לכזה בור,

לרכוש רכב מתוך לחץ ב- 4K ש''ח זה פשוט צעד הזוי ולא חכם.

גם ככה מחכות לך עלויות של יישוק קו, עלויות של טסט (אם יעבור בכלל), עלויות ביטוח וכדומה.

ממליץ לקרוא שוב את ההודעה שלי.

תחשב את העלות הכוללת של רכישת רכב ב- 4K ש''ח, עלות יישור קו, עלות ביטוח, טסט (בהנחה שיעבור, אם לא עובר זה עוד כסף), בלאי ושחיקה,

ואתה תגיע להרבה יותר מ- 4K ש''ח ותתקרב אפילו ל- 10K ואולי יותר.

עכשיו תעשה את החישוב כמה יעלה לך לשכור רכב לחצי שנה מראש (כשאתה מודיע מראש

לחברת ההשכרה שאתה שוכר רכב לחצי שנה המחיר יורד בהתאם),

תוריד ביטוח, תוריד בלאי, תוריד טסט, תוריד שחיקה, תוריד יישור קו, תוריד כאבי ראש של מכירה

ותוסיף ראש שקט בלילה, תוסיף רכב חדש,

תוסיף רכב בטיחותי, תוסיף רכב נוח הרבה יותר.

אם תשכור רכב זול כדוגמת פיאט פנדה זה יכול לעלות לך אותו דבר ואפילו זול יותר.

ועכשיו תעשה את השיקול מה עדיף? לרכוש רכב ב-4K ש''ח עם המון עלויות והמון כאבי ראש או לשכור

פיאט פנדה מינוס כל כאבי הראש והעלויות, פלוס ראש שקט, פלוס נוחות באותו עלות.

כל זה בהנחה שאתה חייב רכב ותחבורה ציבורית היא לא אופציה ובהנחה שאתה צריך רכב לחצי שנה מקסימום ואז מוכר.

שלומי.

פורסם

אבל אין לזה סוף , למתוח ב 2000, ישור קו בעוד 2000 והגעת ל 8k , למתוח בעוד 2000 תגיע ל 10 , אני חושב שבאמת אין לזה סוף , ישור קו , רכב שמור יחסית לשנתון ושלום על ישראל .

פורסם

אני חושב שלא צריך להתרגש יותר מדי - השוק מוצף בכל מיני רכבים, תמיד יש אנשים שתחזקו יופי רכב המון שנים ורוצים למכור. צריך לחפש ביסודיות, לא להתבייש לראות עוד ועוד מכוניות, ואם אתה בעניין של ידנית, אז בכלל.

בנוסף להצעות חברי הפורום, אני מציע לך לבדוק רנו קליאו ורנו מגאן ידניות - (מ 2001 צפונה) זה רכב שאם טופל נכון הוא לא רק אמין מאוד, הוא גם נוח מאוד לנהיגה ונסיעה, חסכוני מאוד בדלק, בטיחותי מאוד... והשוק מלא בכאלה.

לא הייתי שולל גם מגאן 2001-3 אוטומטית (אנחנו נוסעים בכזו כבר שלוש שנים והיד עוד נטוייה) - יש הרבה כאלה בשוק, קשה למכור אותן, ובגלל שהן טובות (למרות כל מה שתשמע!) - תמצע מכוניות יד שניה שטופלו שנים באהבה.

תיבת ההילוכים האוטומטית הזו חכמה מאוד וחוסכת בדלק ובבלמים. נכון, אם היא מתקלקלת ממש, אז זה ברוך, אבל הן לא מתקלקלות כל כך הרבה (שלנו עשתה 215,000 ק"מ ונוסעת), ועם חלק לא קטן מהתקלות אפשר פשוט לחיות ולהמשיך לנסוע.

חוזר, ובאופן חד משמעי, על המלצות קודמי: קנה אך ורק רכב שבעליו הרשום הוא המוכר, שבידי הבעלים היסטוריה מלאה של כל התיקונים והטיפולים, והגבל את החיפושים ל"עד יד 2" בלבד. תנסה ותראה שיש הרבה מכוניות כאלה.

בהצלחה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב, האם גם מעצמך אתה דורש להחזיק רכב במשך 7 שנים בין החלפות?

מספר הידיים הוא לא יותר מאינדיקציה שטחית וראשונית, שלדעתי לא שווה הרבה.

סדר גודל של שנתיים-שנתיים וחצי לכל יד בממוצע זה בסדר גמור. ואם הרכב בן 12 שנה זה הגיוני שיהיה יד חמישית.

מה גם שבמודעות עצמן נפוץ מאוד שכותבים יד לא נכונה, חלק מהם "בטעות" חשבו ש-04 בעלים קודמים אומר שהם יד רבעית, וחלק לא מתביישים לכתוב יד שלישית כשבפועל יד שישית. הכל כדי לגרור את הקונה למפגש. למוכר זה בוודאי לא מפריע לנסות את מזלו.

וכמובן, עדיף רכב יד עשירית שטופל לפי הספר מאשר רכב שראה שלושה בעלים בחייו, אבל אחד מהם שהחזיק בו חמש שנים, כלל לא ידע שצריך לעשות טיפול (מבוסס על סיפור אמיתי).

בקיצור, נתונים זה נחמד, אבל מצב בפועל זה מה שחשוב.

בכל אופן, אני כן מאמין שניתן לרכוש רכב בסכום שציינת. אם יש לך חוש טכני וכלים, ניתן גם לתחזק אותו בעלות מצחיקה. בצירוף עם ביטוח זול יותר (אין מקיף) והחוסר בירידת ערך, ניתן להגיע להוצאות כלליות נמוכות.

ההמלצה שלי, במיוחד אם אתה כן שואף להתחיל ללמוד קצת מכונאות פה ושם, היא פונטו דור ראשון. רכב פשוט מאוד והחלקים זולים מאוד. אם היום הייתי עומד לפני רכישה של רכב בתקציב נמוך, ללא ספק הייתי בוחר שוב בפונטו דור ראשון.

לא משנה איזה רכב תבחר, תעשה בדיקה מדוקדקת לכל מה שניתן, רכב שמתוחזק ברמה סבירה ייתן לך שקט יחסית טוב בין החלפות של רכיבים מתכלים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני אגיד לך מתן - לא סתם כתבתי את מה שכתבתי. כן, יש אנשים ששונאים להחליף רכב, שאוהבים את הרכב שלהם (כי הוא מאוד מוצלח), ושמתחזקים אותו כל ימיהם "לפי הספר", ואפילו במוסכי רשת היבואן, אפילו שזה יקר, כי הם לא רוצים צרות, אין להם ראש להתעסק עם תקלות בדרך...

אחת המכוניות שזוכר ליחס כזה, היא המגאן דור ראשון 2001-4. היא מאוד מוצלחת, ובגלל ירידת הערך הנוראית שלה (אין מה לעשות, זו המציאות), נתקלתי ביותר מאדם אחד שהחליט לא למכור ולהמשיך להחזיק אותה, בגלל מה שהציעו לו כשניסה.

אין לי כןח לחרוש עכשיו את יד 2, אבל תמצא שם בדרך כלל 5-7 כאלה "עד יד שניה" (אני יודע לוודא את זה). ודגם ה 5 דלתות די קרוב למכונית מיני בגדלו, צורך דלק כמו כל מכונית (אוטומטית) קטנה, ובטוח יותר.

מסיבה זו אני בטוח שאפשר למצוא אחת כזו במחיר שווה לכל נפש (נגיד 5-6,000 ש"ח למכונית מלוקקת), ואם היא תישמר הלאה באותה רמה (תיעוד הטיפולים בעיקר), היא גם תימכר הלאה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

חבר טוב רכש אתמול דיהטסו שרייד 93, יד ראשונה מאדם מבוגר בן 93, 40K ק"מ, טיפולים אך ורק במרכזי של דיהטסו.

לרכב יש כרגיל שריטות ומכות קלות וכיפופי פח אבל מעולם לא עבר תאונה וכל הצבע מקורי ויפה (חניה פרטית מקורה).

פנים הרכב שמור בטירוף.

3200 ש"ח.

חפש ביד 2, יש מציאות!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים עם בגירה, צריך הרבה סבלנות ויש מציאות מדי פעם.

אני מצטער עד היום שמכרתי את המיצובישי לנסר 93' שקניתי ב 2009 .

מי שקנה אותה ממני הרוויח אחלה רכב בכלום כסף:

מיצובישי.jpg

פורסם

יש מציאות, סה"כ צריך למצוא רכב עם טסט ארוך ככל האפשר ולקוות לטוב.

אם אתה יוצא מנקודת הנחה שבעוד חצי שנה אתה מסיים את הקדנציה איתו ויש מצב טוב שתצטרך למכור אותו לברזל ב-500 ש"ח, אז הכל בסדר.

פורסם

או שתחזור הגריטה.

זה ההגיון שבאם כבר לקנות רכב בסכום כזה, לפחות יהיה בשנתון שמתאים לגריטה.

אגב, אותו חבר שקנה את השרייד ב 3200 ש"ח מימן את זה מכספי גריטה של השרייד הקודמת שלו שהייתה אחרי תאונה ועם מנוע גמור ועוד נשאר לו 300 שקל לדלק! :-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

חברים, אין מניעה מלקנות רכב ב-4K, זה בסדר ואף הגיוני. שוק יד 2 מוצף ברכבים כאלה שחלקם נמכרים וחלקם סתם עומדים בחניה.

אם פות"ש מצא רכב במצב "טוב" עד כמה שאפשר, כל המכלולים עובדים והוא צריך לעשות לו תיקון ב-500-1000 ש"ח...סבבה. שיוריד את סכום התיקונים מהמחיר ויסע על הרכב.

כמובן שהעדיפות היא לחסוך עוד טיפה ולקחת רכב שנתון טוב יותר, במצב טוב יותר אבל אם אין אפשרות, לא קרה כלום.

במקרה הכי גרוע, הוא יבלה במוסך קצת ויבין שהוא עשה טעות {אם ואם ואם}.

הרי גם אם הוא יקנה רכב ב-15K הוא יעשה לו יישור קו, וגם יצטרך לשלם אגרה וביטוחים...שיהיה עם הרכב כמה חודשים ויהנה ממנו.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...