Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
stio,

דווקא הפולו זה קצת יותר מעדכון קליל. המנוע שונה לחלוטין וסביר שיהיה אמין יותר מקודמו וכעת יש אפשרות לקבל גיר ידני (כלומר, אפשר להמנע מ-DSG7).

במחיר הנכון, זה יכול להיות רכב מעניין למדי.

למרות זאת, ממליץ לך לא לוותר על נסיעת מבחן, גם על רכבים שאינך סבור שתקנה אך כן רלוונטיים מבחינת מחיר/נתונים (לדוגמא: 208 GTI).

השאלה היא מהו יהיה המחיר הנכון לפולו הידנית 1.8 עם 3 דלתות, בהתחשב בכך שהדגם הקודם האוטומטי עלה 155.

הטרנד של למכור מכוניות חדשות ללא שעון חום הוא לא רק בפולו gti,חזירות היצרנים לא יודעת גבולות.

גם במודל 2014 במוו 135 אין שעון חום מנוע

גם במיני 2013 אין שעון חום מנוע.

גם בפיאט אונו סטינג 1989 לא היה שעון חום מנוע.

מה כבר ביקשנו?

ישנה אפשרות להתקין שעון obd כמו זה,שנותן גם חום מנוע ועוד מידע נחוץ.

רק להבהרה, בפולו יש את כל המחוונים הדרושים. הבעיה היא שכמו בדגם של ה- 90 כ"ס, יש 2 גרסאות של הלוח: עם ובלי המחוונים. אני פוחד שחלק מהאבזור הזה יישאר באירופה. צירפתי תמונה של זה ועוד כמה תמונות חדשות על הדרך. לא נותר לנו אלא לחכות ולראות.

2015-VW-Polo-GTI-instrument-console-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

2015-VW-Polo-GTI-steering-wheel-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

2015-VW-Polo-GTI-wheel-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

2015-VW-Polo-GTI-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

2015-VW-Polo-GTI-dashboard-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

2015-VW-Polo-GTI-headlight-at-the-2014-Paris-Motor-Show-1024x677.jpg

קרדיט:

http://indianautosblog.com/2014/10/2015-vw-polo-gti-paris-motor-show-150673/2015-vw-polo-gti-profile-at-the-2014-paris-motor-show

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיא, גם אני לא מת על העיצוב הפנימי והסידור הפנימי של ה-208GTI, אבל היא מספקת המון כיף וחיוכים.

לגבי ה-ST, אכן חבל שאין רכב הדגמה - משהו שהצעתי מזמן "לאיילון מוטורס" לשקול וכנראה שזה לא מספיק חשוב להם.

בכל מקרה, אם תרצה לראות ולהתרשם מאחת, יש כאן בפורום את שלושת בעלי הפיאסטות ואני בטוח שאחד מהם לא יתנגד לסייע לך.

ולדיון הנצחי שלך לגבי מד חום מנוע "נורמלי" - נתחיל מזה שאין כזה בשום פיאסטה שהיא, בדומה לב.מ.וו בסדרות 1 ו-2 (אם לא ידעת) ולעוד לא מעט רכבים (לאו דווקא זולים או בסיסיים) חדשים שהם הנמכרים כך בארצנו ובארצות העולם השונות (כן, גם באירופה / גם בארה"ב / Whatever). לי אישית זה ממש לא משנה אם יש מד נורמלי או אין - מבחינת פונקציונליות. מבחינת מראה - אכן, אין ספק שמד "נורמלי" מוסיף.

נמשיך בכך שאין שום הבדל בין מדיד חום "נורמלי" לבין הנורות אזהרה השונות. ניקח את היטי והפוקוס כדוגמה - ביטי מד חום המנוע היה מתייצב על 90 מעלות לאחר 2 דק' עבודה, גם כשהמנוע היה קר ומזג אוויר החיצוני עצמו הינ קר עד מאוד. בפוקוס זה קצת יותר "אמיתי" ולוקח כמה דק' (יותר מ-5) של נסיעה עד שהמחט מתייצבת לה בזהירות על איזור האמצע (נדמה לי גם 90 מעלות. אבדוק בנסיעה הבאה). ברור לך שזה די פיקציה, כן?

נראה לך באמת שאחרי עמידה ממושכת של 12 שעות - בטמפרטורה חיצונית של 10 מעלות ומטה (נתב"ג איזור פתוח והלילות האחרונים מאוד קרירים) - המנוע יגיע לטמפרטורת עבודה אחרי דק' בודדות של נסיעה? No Way. המחשב ניהול מציב את המחט על הטמפרטורת עבודה - בלי קשר למציאות. כך זה מכוייל. לכן גם כשיש חיווי "נורמלי" - הוא לא בדיוק אמיתי או מדוייק, בעיקר בהנעות ראשונות / לאחר עמידה ממושכת בטמפ' נמוכה יחסית. לא הגיוני שהמחט מזנקת ל-90 מעלות תוך דקה / שתיים, כך שזה לא רלוונטי בשיט אם יש מד נורמלי או נורה - בפועל, שתי האופציות הללו "משקרות" לנו - עד שיש בעיה. המנוע לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה תוך זמן קצר - ועוד על אחת וכמה וכמה כשהרכב בכלל בעמידה ועוד לא זז מטר ממקומו...

אוכל לספר לך ממקרה (לפני כמה שנים - בגרמניה) שהייתה לנו בעיה ב-330d השכורה שלנו, והיא התחממה קלות. נורת האזהרה (יחד עם שלל אזהרות נוספות שהן בגרמנית כמובן) נדלקה הרבה לפני שהמחט טיפסה מעל טמפרטורת העבודה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בהחלט סותר חלק מהדברים שנאמרו כאן לגבי הטמפרטורה בה נדלקת הנורה ואפקטיביות המחוג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי במזדה 3 2.0 מודל 2014 גם אין מד טמפרטורה. לא שהוא חסר לי,אבל אני מרגיש חוסר נוחות.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

שעון טמפרטורת מנוע בכל רכב כמעט מבלף אותך.

היתה לי אלפא 147 והמחוג אף פעם לא עלה על האמצע למרות שבירידות בלי גז המחוג היה יורד מהאמצע.

בפיג'ו 406 שלי השעון באמת מראה את מה שהחיישן מודד, לפחות אם לשפוט לפי זה שהמחוג גם עובר את האמצע ויורד מהאמצע בשמחה, אבל זה אוטו משנת 98.

קשה לי להאמין שיש היום דגמים חדשים שמראים את הטמפרטורה שהחיישן מודד. אולי בפיג'ו?

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

שעוני טמפרטורת המנוע היחידים שמראים תוצאת אמת הם אלו שמחוברים ישירות לרגש החום שנמצא ברדיאטור או בראש המנוע, ומקבלים + ישירות אליהם.

ברגע שכל המכוניות עברו לבקרת ניהול מנוע ממוחשבת, שעון החום מקבל מידע מהם, בהתאם לכיול שקבע היצרן.

המכוניות האחרונות שצויידו בשעוני חום "אמיתיים" היו טנדרי הדיזל היפניים, בהם יכולת לראות את התנודות בהתאם לעומס שהופעל על המכונית.

נורית ההתרעה שקיימת במכוניות החדשות אמינה בדיוק כמו שעון לא לינארי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הטענה שלכם לא מתיישרת עם מה שכתב חבר הפורום מרק, שלמיטב ידיעתי הוא בעל מקצוע בתחום, ולנוחיותכם הנה הדברים:

חבר הפורום STIO צודק ב-100 אחוז לגבי עניין שעון החום.

הסיבה היחידה שייצרני הרכב הפסיקו בדגמים מסויימים להתקין שעון חום היא כלכלית בלבד ומכאן כמה חכמי חלם לקחו את המחסור בשעון חום כחלק באמת מיותר ובליווי הסברים טכניים 'חכמים'.

שים לב, בדגמים ברמת איבזור גבוהה יותר או ברכבים בסיגמנט כמו גולף תמיד קיים שעון חום גם ברמת איבזור בסיסית ביותר.

זה לא נכון שהשעון נשאר תקוע על 90 מעלות צלזיוס. עם התנעת הרכב השעון מציג את הטמפ' הנכונה עד טמפ' של 90 מעלות צלזיוס ולאחר מכן אם הטמפ' יורדת מתחת ל-85 מעלות או עולה מעבר ל-105 מעלות צלזיוס המחוג מתחיל לזוז ויציג את הטמפ' הנכונה. אם וכאשר הטמפ' תעלה מעבר ל-115 מעלות צלזיוס גם מנורת אזהרה תדלוק וגם תשמע צפצוף מעצבן.

כול עוד הטמפ' בטווח הנכון השעון יציג 90 מעלות.

אתה מפרש את זה כמו שנוח לך וזה גם משרת את דעתך בנושא.

שעון החום מציג טמפ' אמיתיית כאשר טמפ' נוזל הקירור מגיעה ל-105-107 מעלות צלזיוס לעומת זאת מנורה אדומה ברכבים שבהם לא קיים שעון חום המנורה נדלקת כאשר הטמפ' כבר קריטית קרי 115 מעלות צלזיוס יחי ההבדל הקטן.

דוגמא נוספת

נניח שהתרמוסטט במערכת הקירור מתחיל לזייף לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה ומידי פעם הטמפ' יורדת מתחת ל-85 מעלות צלזיוס למשך 30 שניות ולאחר מכן שוב פעם עולה לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס או עולה מעבר ל-105 מעלות צלזיוס ויורדת בחזרה לטמפ' עבודה במקרה כזה שעון החום יציג את השינויים האלה לעומת זאת מנורה אדומה או כחולה לא תאיר לך בעוצמת תאורה חזקה יותר או חלשה או בכלל לא במקרים מסוג זה

פורסם

גם השעון של הפולו הוא שעון חום.

ההבדלים בין השעון של הוולוו לשעון של הפולקסווגן, הוא שבפולקסווגן השעון מכויל שלא לזוז על כל מ"מ מרגע שמגיע לאמצע כדי לא לשגע את הנהג אלא רק במצב חירום (מה שלא היה ניתן לראות עם נורה), ובוולוו הוא מכאני וזז על כל מ"מ.

לא שוכנעתי ולא אשתכנע לוותר על השעון, בטח ובטח כאשר בעלי מקצוע טוענים שזה פריט חיוני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני כבר לא יודע מי צודק. האמת ומאחר ולכל הרכבים שמעניינים אותי יש מחוון חום מנוע בצורת מחוג אז כבר לא אכפת לי.

וזה מחוון, לא שעון!

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נמשיך בכך שאין שום הבדל בין מדיד חום "נורמלי" לבין הנורות אזהרה השונות. ניקח את היטי והפוקוס כדוגמה - ביטי מד חום המנוע היה מתייצב על 90 מעלות לאחר 2 דק' עבודה, גם כשהמנוע היה קר ומזג אוויר החיצוני עצמו הינ קר עד מאוד. בפוקוס זה קצת יותר "אמיתי" ולוקח כמה דק' (יותר מ-5) של נסיעה עד שהמחט מתייצבת לה בזהירות על איזור האמצע (נדמה לי גם 90 מעלות. אבדוק בנסיעה הבאה). ברור לך שזה די פיקציה, כן?

נראה לך באמת שאחרי עמידה ממושכת של 12 שעות - בטמפרטורה חיצונית של 10 מעלות ומטה (נתב"ג איזור פתוח והלילות האחרונים מאוד קרירים) - המנוע יגיע לטמפרטורת עבודה אחרי דק' בודדות של נסיעה? No Way. המחשב ניהול מציב את המחט על הטמפרטורת עבודה - בלי קשר למציאות. כך זה מכוייל. לכן גם כשיש חיווי "נורמלי" - הוא לא בדיוק אמיתי או מדוייק, בעיקר בהנעות ראשונות / לאחר עמידה ממושכת בטמפ' נמוכה יחסית. לא הגיוני שהמחט מזנקת ל-90 מעלות תוך דקה / שתיים, כך שזה לא רלוונטי בשיט אם יש מד נורמלי או נורה - בפועל, שתי האופציות הללו "משקרות" לנו - עד שיש בעיה. המנוע לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה תוך זמן קצר - ועוד על אחת וכמה וכמה כשהרכב בכלל בעמידה ועוד לא זז מטר ממקומו...

בהחלט נוזל הקירור יכול להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס לאחר כמה דקות של נסיעה גם שהטמפ' בחוץ 10 מעלות צלזיוס. אני בטוח שלא מדדת על השעון כמה זמן עבר עד שהמנוע של היאטי התחמם והגיע ל-90 מעלות צלזיוס ומה שבטוח אתה לא גם לא זוכר במדוייק כמה זמן עבר ובכדי להצדיק את הטיעון שלך את כותב 2 דקות.

אל תשכח שלמנוע בעל מסה גדולה יותר לנוזל הקירור לוקח יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה לכן ההשוואה שלך בין המנוע של יאטי לפוקוס לא במקומה.

יחי ההבדל הקטן !

בהצלחה בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אני כבר לא יודע מי צודק. האמת ומאחר ולכל הרכבים שמעניינים אותי יש מחוון חום מנוע בצורת מחוג אז כבר לא אכפת לי.

וזה מחוון, לא שעון!

איזה טמפ' מציג שעון החום ברכב שבחתימה שלך ? להזכירך ברכב שלך אין מחשב ניהול מנוע.

האם המחוג נשאר קבוע על 90 מעלות לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בפולו יש מעין צג דיגיטלי בין המחוגות סל"ד ומהירות שמציג גם חום מנוע. אפשר להגיע לפונקציית החום ב2 לחיצות על ההגה. לא ברור לי הלחץ.

פורסם
בהצלחה בהמשך.

מרק, לדאבונך - אני דווקא זוכר היטב. מהרגע שאני יוצא מחניית ביתי, יוצא מהשכונה (רחוב הולנדי) ומפרסס לרחוב הראשי עד ליציאה מנס ציונה - אין לי 5 דק' נסיעה. האמן לי, אני עושה את זה כל יום (לפחות פעמיים) במשך 9 שנים. ביטי המחט הייתה מזקנת ל-90 תוך מספר רגעים, לעומת הפוקוס שהמחט מתייצבת על טמפרטורת העבודה אחרי שאני יוצא מהעיר (ומתחבר ל-431).

(ולגבי המסה - אומנם זה נשמע הגיוני בהחלט. מצד שני, בפאביה 1.4 וגם באיביזה 1.6 הדבר היה קורה בדיוק כמו ביטי, כך בפועל זה לא באמת כפי שאתה טוען)

חן וחגי נתנו תשובות נכונות - בהמשך לדבריי. ברכבים של ימינו, המחשב ניהול אחראי על הכל - ולכל יצרן את יש הכיול שלו. אין קשר בין מה שהמחט מורה לבין מה שקורה בפועל - וזאת גם בדיוק התשובה שקיבלתי בעבר (ששאלתי מסקרנות) את בכירי המוסך המרכזי של שקודה - המחשב מכוייל ככה וזהו. הקשר בין הטמפ' למחט - מקרי בהחלט (לפחות בדק' הראשונות של העבודה).

רק אציין שבמנועי ה-1.0EB, ה-1.5EB החדש וה-2.0EB של פורד (ואולי גם ב-EA888 של VAG) ישנה מערכת עזר המחממת את השמן עם הכנסת המפתח לסוויץ' (טרום הנעה) ולכן שם יש סיכוי גבוה לכך שהמחט אכן מציגה את הטמפרטורה הנכונה, גם לאחר מספר רגעי נסיעה / עבודה / Whatever.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...