Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי רעיון למיזם אינטרנטי הקשור בכלי רכב ותחבורה בכללי (כל סוג תחבורה בעל לוחית רישוי ישראלית). הרעיון דורש מהמשתמשים לתת מרצונם את מספר הרישוי שלהם, לחשוף אותו לעיני כל ולקשר בינו לבין היישות הוירטולית שלהם (שם משתמש בעל כינוי \ שם פרטי ושם משפחה ותמונה). כמו כן, יהיה קישור בין לוחית הרישוי לבין יצרן, סוג, צבע ודגם הרכב.

כל המידע ימסר על ידי המשתמש עצמו.

מכאן השאלה הראשונה שלי: האם מותר לי? כביכול לוחית רישוי זה משהוא גלוי ולא סודי. האם מותר לי לאסוף אותם, לקשר אותם ליישות וירטואלית (שמיוצגת מן הסתם על ידי בן אדם אמיתי), לקשר אותם לסוג ודגם הרכב? מה לגבי לוחיות רישוי "מיוחדות" (כגון: משטרה, צבא, קונסולות וכדומה)?

נמשיך. מכיוון שכמו שצינתי מספר הרכב כולל היצרן והדגם, גלויים לעיני כל, יכול אדם לטעון בכך שהוא בעלים של רכב מסויים. כמובן שתיהיה לי אופציה לאמת בעלות על מספר רישוי, אך היעדר אימות בעלות אינו ימנע מהמשתמש לגשת לשירותים שאני מציע (אולי יגביל אופציות מסויימות אבל לא ימנע). האם במקרה כזה אני אוכל להיות פתוח לתביעה? או האם על סמך מידע זה, יוכל צד ג' שמשתמש בתוכנה שלי, להיות פתוח לתביעה?

האינטרס שלי הוא כמובן להגן על עצמי ועל המשתמשים שלי, גם כאלה שכביכול מזייפים בעלות. כמובן שאנסה לעלות על משתמשים כאלה ולהרחיקם, אבל אני מרגיש שרוב האנשים לא ירצו לאמת כי בכל זאת, אימות דורש חשיפה כלשהיא שלהם כלפי ו\או כלפי השירות שלי, ולכן סטטיסטית אני מאמין כי רוב המשתמשים ימסרו מרצונם החופשי רק לוחית רישוי.

למען הסר ספק, אני מבין כי אין לראות בפורום הזה כחלופה ליעוץ עורך דין. מטרת השאלות נועדה לבלום את המיזם בשלב מוקדם עוד לפני שאני מוציא כסף על עורך דין.

אשמח אם המגיבים יכולו לצוטט חוקים או להביא תקנות, על מנת שאוכל בעצמי לקרוא את החוק, שיחזקו את המילים שלהם. אנא המנעו מתגובות כמו "נראה לי" "אני מרגיש ש..".

תודה רבה ושבוע נפלא!

פורסם

מה ה-Up Side? כלומר מה ייצא "לי" תמורת מספר הרישוי?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אתה הופך את עבודת גנבי הרכב להרבה יותר קלה וממוקדת.

מצליבים שם ומיקום של רכב איקס, מגיעים לכתובת עם כל הציוד שלהם ויאללה למשחטה.

גם באופן אישי, אין סיכוי שהייתי נחשף ככה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

חברים, שאלתי על אספקט משפטי וחוקי של איסוף מידע אודות לוחיות רישוי.

מה יצא לכם מזה - תדעו כאשר ואם המיזם יצא לדרך.

יעבוד לא יעבוד - אני אתן לשוק לקבוע.

לגבי גנבי רכב, תודה אני אקח את זה בחשבון. למרות שלא ברור לי איך הגעת מהתיאור שלי לזה שאני אנתר מיקום מדוייק של כל רכב. סך הכל שאלתי מה האספקט המשפטי והחוקי במקרה ו itaysamurai ישתמש בתוכנה שלי ויגיד שהוא נוהג בפיאט 500 (? מצטער לא חזק בפיאטים) והוא בעל לוחית רישוי XX-XXX-XX.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

אתה צריך לתת מענה למצב שבו מישהו שאינו itaysamurai נותן את הפרטים של itaysamurai.

אם איתי נותן את הפרטים על עצמו זה לא שונה מכל חברה אחרת ששומרת פרטים שנידבת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בהחלט יכול לפגוע באיתי, זה מידע פרטי שלו, לכאורה הדרך היחידה לקשר בין מספר רישוי לבעלים היא ע"י הגשת תלונה במשטרה.

כאן פתאום שותף עסקי לשעבר, חברה לשעבר וכו' יכולים לפרסם את המידע שלו, בפומבי.

בהחלט יכול לפגוע בך, הפלטפורמה היא שלך, ועליך לתת מענה לכך.

אתה עלול להיות נתבע / אחד מהנתבעים על פירסום מידע פרטי ללא אישור בעליו של המידע.

לכן גם משנה מה אתה מתכנן לעשות עם המידע.

אם זה אמורה להיות פלטפורמה להקל עליך לקבל פרטים במקרה של פגע וברח, הסיכון הרבה יותר גבוה מאשר אם אתה מעוניין לשתף כמה עלה לך הביטוח מקיף שנה שעברה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יפה. כאן נכנסת השאלה, האם מספר רישוי של רכב, נחשב למידע פרטי? בוא נחזור לפורום "רכב כללי" - יש שם נושא של חניה על הקו, כאשר כל אחד עם מצלמה לוקח ומצלם רכב שחונה על הקו ומפרסם כולל מספר רישוי. במה זה שונה? או לצורך הדוגמא צילום ממצלמת רכב שבה בבירור רואים מספרי רישוי.

הרי אני לא אומר "איתי ככה וככה שמתגורר פה ושם נוהג על X ובעל רישוי Y" סך הכל זה סוג של פורום, שיהיה כתוב בו "raiden הוא בעל רכב X עם מספר רישוי Y" שכאשר לא ברור האם raiden זה אני או מישהוא שמתחזה לי, והאם באמת אותו raiden הוא בעלים של רכב X עם מ"ר Y.

אשמח ללשון החוק לגבי האם לוחית רישוי היא אכן מידע פרטי של בעל הרכב ואין לעשות בו שימוש ללא רשות בעל הרכב.

ד"א הפלטפורמה לא אמורה לספק או להחליף את נציגי החוק (משרד הרישוי, משטרה).

פורסם

מ.ר. לכשעצמו אינו מידע פרטי, הוא חשוף באופן הכי פומבי שאפשר.

ולכן הפירסום בדיון "רק על הקווים" אינו מפר זאת, כנ"ל צילום DVR.

הקישור בינו ובין יישות וירטואלית או מציאותית הוא הפרטי.

היינו יש מ.ר. 12-345-67, המידע עצמו אינו פרטי, אבל השיוך בין המספר ובין raiden או ישראל ישראלי הוא הפרטי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היה יכול להיות מצויין אם היה שירות של שליחת הודעה כתובה לבעל רכב מסויים, בלי לדעת את זהות בעל הרכב.

למשל אם ראיתי ברחוב רכב מסויים ואני מעוניין לקנות אותו, אז אפשר לשלוח לו הודעה "מעוניין לקנות את הרכב שלך, צור איתי קשר ב 050-1234567. wil.".

אם משרד התחבורה היה פחות מפגר אז היו מאפשרים את זה עבור כל כלי הרכב בארץ בתשלום אגרה של 20 ש"ח, ועושים יופי של כסף בלי לפגוע בפרטיות של אף אחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• אחראי פורום
פורסם

לגבי גנבי רכב, תודה אני אקח את זה בחשבון. למרות שלא ברור לי איך הגעת מהתיאור שלי לזה שאני אנתר מיקום מדוייק של כל רכב. סך הכל שאלתי מה האספקט המשפטי והחוקי במקרה ו itaysamurai ישתמש בתוכנה שלי ויגיד שהוא נוהג בפיאט 500 (? מצטער לא חזק בפיאטים) והוא בעל לוחית רישוי XX-XXX-XX.

אתה לא תצטרך לנתר, או לספק מיקום. היום הרבה מידע חשוף ובלי אמצעים מתוחכמים מדי אני יכול לדעת לא מעט על בן אדם.

פה אתה גם מוסיף סוג/י רכב שברשותו, אז מה הבעיה לנצל זאת לרעה?

אפילו לא גנבים, קח ילדים רשעים ומישהו שיש לו אוצרות בחניה. מפה ועד שמישהו מהם ידביק סמל מקורי של GTR על הפולו שלו - המרחק קצר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

lei1989

תודה רבה! אכן דומה בקצת למה שאני מעוניין לעושת אבל האתר הזה די בסיסי.

m3x7r3m3

הבנתי אותך. יש לך לשון חוק לגבי זה?

wil

:wink:

itaysamurai

האינטרנט, הוא סך הכל פלטפורמה עם איןסוף אפשרויות. קח את פייסבוק לדוגמא, אתה יכול להשתמש בו בתור כלי לשמירת קשר עם חברים רחוקים שלך, ואתה יכול לפרסם כל מקום שבו אתה נמצא בכל רגע נתון, או שאתה יכול לא להשתמש בו. אבל אתה חייב להיות מודע להשלכות של מהעשים שלך. פייסבוק רק נותנים לך פלטפורמה, מה אתה עושה איתה זה כבר בחירה שלך. אם יש לך רכבים מיוחדים, גניבים, אתה מסוכסך עם מישהוא - אז כן, כנראה שהפתרון שלי לא יתאים לך. כמה אנשים כמוך יש? אני לא יודע. הזמן יראה.

• תוכן חדש...