Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

בדייהטסו שרייד 97 יש לי בעיה שבמהלך כל נסיעה מפלס המים במיכל העיבוי עולה באופן משמעותי (מחצי מיכל במנוחה למיכל מלא בנסיעה ולפעמים המים יוצאים דרך צינור העודפים). המים במיכל חמים. כשאני מניח לרכב להתקרר מפלס המים יורד שוב לרמתו ההתחלתית.

לאחר נסיעה של כ 30 דקות הרכב מתחיל להתחמם והוא לא מפסיק להתחמם (מד חום עולה).

מה הבעיה לדעתכם?

תודה מראש לעונים

פורסם

קרה לי חודש שעבר בסיויק.

פקק הרדיאטור היה שבור מעט ואויר נכנס, והיה חור מינורי באחד מצינורות המים.

שניהם הוחלפו {30+20 שקל} והכל פנאן.

אצלי הסיבה הייתה פשוטה:

נכנס אוויר.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

בסבירות משנית- טרמוסטט תפוס/רדיאטור סתום.

99.99% שזה הפקק שאיבד שליטה על הסוגרים, כמו שאמרו לך.

זה קורה להם. הקפיץ מתעייף, והם משחררים את הלחץ למיכל עודפים מוקדם מידי.

שים לב שאתה קונה פקק מתאים בלחץ השחרור (אני חושב שזה 0.9, אבל בכל מקרה,זה תלוי בדגם המנוע, אותו לא ציינת).

תבדוק גם את צבע/מרקם נוזל הקירור. אתה לא רוצה לראות שם חומר דמוי טחינה. במקרה כזה, מדובר על פריצה של אטם ראש.

(במקביל יהיה חסר שמן, וגם צבעו יהיה כנראה עכור).

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה, החלפתי פקק רדיאטור, עדיין מפלס המים עולה במיכל העודפים ובנוסף בתום הנסיעה החל לדלוף קצף לבן מהחיבור של צינור הגומי העבה שיוצא מהרדיאטור בחלקו העליון (לא ברור לי אם הדליפה היא מהחיבור בין הצינור לרדיאטור או מהחלק העליון של הרדיאטור).

מה זה יכול להיות?

פורסם

סבירות גבוהה לאטם ראש מנוע לא תקין. בדיקה מהירה ולא תמיד מדוייקת היא - על מנוע קר וכבוי, תפתח את פקק הרדיאטור ותתניע את המנוע. אם תראה הרבה בועות שיוצאות ללא הפסקה כנראה הבעייה אכן באטם ראש מנוע.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

המים במיכל העודפים עולים, הרכב מתחיל להתחמם לאחר חצי שעה של נסיעה, הוחלף פקק רדיאטור לחדש לחץ המים בצינור הגומי העליון שיוצא מהרדיאטור עלה (החל לדלוף), בדיקת גזים לא הראתה גזים אך יש בועות רבות.

האם יכולה להיות סיבה אחרת ללחץ המים ברדיאטור מלבד אטם ראש מנוע? מהי?

תודה מראש

פורסם
תודה, החלפתי פקק רדיאטור, עדיין מפלס המים עולה במיכל העודפים ובנוסף בתום הנסיעה החל לדלוף קצף לבן מהחיבור של צינור הגומי העבה שיוצא מהרדיאטור בחלקו העליון (לא ברור לי אם הדליפה היא מהחיבור בין הצינור לרדיאטור או מהחלק העליון של הרדיאטור).

מה זה יכול להיות?

האם הוחלף פקק בלחץ של 0.9 או 1.1 ?

יש כנראה כעת עודף לחץ במערכת הקירור שגורם לדליפה מחיבורים של צנרת מים לא מהודקת כראוי או מסדק ברדיאטור.

רצויה ומומלצת בדיקת במכשיר ליעודי לבדיקת לחץ ונזילות במערכת הקירור.

לפי הממצאים ניתן לחוות דיעה.

הבדיקה הבאה המחמירה והמדוייקת יותר, היא בדיקת לחץ הפוך(ליקייג), בשלב ראשון התחל מהקל לכבד, לפי הסדר שפרטתי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה, החלפתי לפקק 0.9 תקין.

ברור לי שיש לחץ מים חזק ברדיאטור בדיוק כפי שתארת.

השאלה האם יש סיכוי שזה נגרם כתוצאה מרדיאטור סדוק/סתום/לא תקין או שבהכרח הבעיה נובעת מהמנוע?

תודה מראש לעונים.

פורסם

רדיאטור סדוק היה דווקא משחרר לחץ... (היתה נזילה, ולא הצטברות במיכל עודפים) אם כבר, אז הוא ככה"נ סתום.

זה שאתה אומר שבדיקת נוכחות CO בנוזל קירור יצאה תקינה, די שולל את עניין אטם הראש.

אני מרגיש שזה ממש טיפשי להמשיך להתעקש על הפקק, אבל יש מצב ש"נפלת" על פקק פגום מהמפעל?

הבדיקות שצביקה הציע (אותן תוכל לבצע רק במוסך, שם יש את הציוד) יגלו את התשובה בוודאות.

הייתי הולך על לחץ הפוך. זה לא יקר לביצוע, ויתן לך את התשובה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...