Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

צריך עזרה בדילמה בין שתי מכוניות מאותו הדגם הונדה סיוויק הצ'בק דגם 1800 ידני:

1. חדשה מהחברה עם שלוש שנים אחריות - אזור 120k

2, משומשת מיד פרטית 2012 שנסעה 50k במחירים של 85-90k (עם אחריות בין 3-7 חודשים)

אני נוסע לא מעט בערך 24k בשנה ,רוצה לקנות את הרכב לתקופה ארוכה של 7 שנים לפחות, בגלל זה מסתכל על רכבים חדשים או כמעט חדשים כדי לקבל שקט לתקופה ארוכה.

כמה שאלות:

1. האם הפרש של 30k לדעתכם שווה 50 אלף קילומטר , 3 שנים אחריות ורכב חדש לגמריי?

2. במידה והיה לכם רק את שתי האפשריות למעלה ,האם זה שהרכב המשומש עבר 50k בתקופה קצרה היה מרתיע אותכם ובגלל זה הייתם הולכים על החדש או שהמשומש עדיין יותר משתלם כול עוד יש הסטוריית טיפולים מלאה?

בנוסף אני גם לוקח בחשבון שאם אני קונה את הרכב המשומש אני גם ייאלץ למכור אותו בערך שנתיים לפני שהייתי מוכר את הרכב החדש ואז זה שוב הוצאה גדולה נוספת אז גם זה שיקול.

תודה על העזרה.

פורסם

אם אתה אכן רוכש רכב ל-5 שנים, אין לך זמן להתעסקויות ובעל הכנסה יחסית גבוהה (עשירון תשיעי או עליון) וקבועה, אז רכב חדש לפי דעתי יתאים לך יותר.

פורסם (נערך)

הייתי במצב זהה.

אין תשובה ברורה. חדש זה יותר בטוח, יותר נוח, יותר כיף ויותר יקר.

רכב בן שנתיים יותר כלכלי אבל הצפי שלך של להחזיק את הרכב הרבה שנים ולנסוע בו לא מעט בהחלט מטה את הכף יותר לכיוון החדש בהשוואה למקובל.

עם זאת, הטיעון הבא שלך לא הגיוני:

בנוסף אני גם לוקח בחשבון שאם אני קונה את הרכב המשומש אני גם ייאלץ למכור אותו בערך שנתיים לפני שהייתי מוכר את הרכב החדש ואז זה שוב הוצאה גדולה נוספת אז גם זה שיקול.

גם אם תמכור אותו קודם סביר, שזה עדיין לא יקזז את הפער המשמעותי בהוצאה כעת.

אני בסוף קניתי ידנית שמורה להפליא שנסעה מעט באוד. בינואר היתה 20 חודשים על הכביש, 9500 ק"מ. קניתי ב 98,000 (אגב, בזמנו בסוכנות הציעו פחות גמישות ממה שאתה מתאר היום).

בסוכנות תמיד תוכל להזמין (בהנחה שלא יפסיקו להביא ידניות). תמתין ואולי תצוץ אחת שנסעה פחות.

שווה גם להמתין ולראות האם המוכרים מתגמשים קצת.

שורה תחתונה במצב הנוכחי שאתה מתאר הוא שאני הייתי מעדיף לחסוך 35 אלף עבור אחת שעוברת בדיקה בצורה נקיה לחלוטין. אבל האמת היא שבהחלט מדובר במצב גבולי.

אתה מוזמן לעיין במספר הודעות קודמות שלי לגבי הרכב. או לשאול דברים ספציפיים.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות חדשה מהניילון.מבחינה כלכלית,ירידת ערך לאחר 3-4 שנים היא כמחצית מערך הרכב וחבל להפסיד סכום גדול מאוד.

רכב בן שנתיים עם כזה ק"מ ישרוד יפה מאוד בתחזוקה מיד אוהבת 7 שנים ולאחר מכן ,במכירה עתידית כאשר הרכב יהיה בן 9-10 כבר לאנשים יהיה פחות אכפת מזה שהרכב עבר 200,000 ק"מ+- ,אלא ינברו יותר במצב המכני שלו ובטיפולים שעבר.

אם זה כל כך מפחיד אותך מקסימום תמכור שנה-שנה וחצי לפני התכנון כאשר הרכב יתקרב ל-200,000 ק"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ואם אתה בונה על ההונדה של רונן, אז כדאי שתמהר, כי היא לא תשאר אצלו הרבה זמן! (:

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

עדיף לך כמובן לרכוש חדש מאשר להימרח בזוטות , כל עוד אתה יודע שהרכב הולך להיות אצלך כמה שנים אז תקנה חדש ולא תחשוב על הערך שיורד כל שנה וכאלה...

פורסם

המכוניות האלה עושות גם יותר מ 200 אלף קמ ללא תקלות מהותיות כמובן על בסיס תחזוקה פדנטית. אם מצאת רכב יד שניה במצב מעולה ושמור, ספר טיפולים , נקי מתאונות על פי בדיקה, אם זה המצב לא מהסס מלהמליץ לקנות אותו.

פורסם
ואם אתה בונה על ההונדה של רונן, אז כדאי שתמהר, כי היא לא תשאר אצלו הרבה זמן! (:

אני מבין שאתה זה רונן :-)

פורסם

הכול ברור ,אני חושב שאם הייתי רואה רכב בן שנתיים עם קיימ נמוך סדר גודל 35k מקסימום לא הייתי חושב פעמיים והייתי לוקח אותו במידה והכול תקין,במצב הנוכחי רכב שעשה 50k בתקופה הזו ,נראה רכב שטחנו אותו ,אולי הוא שמור והכול נחמד אבל עדיין הקיימ הזה גבוהה ,לכן כנראה אלך על החדש למרות המחיר והירידות ערך ,כול זה בשביל שיהיה לי ראש שקט ורכב שאני מטפל בו מהיום הראשון ולא צריך לחשוב איך נסעו ומה עשו.

תודה לכול מי שעזר!

פורסם

לא מבין את השאלה, רכב חדש זה כיף יותר זה נעים יותר זה שקט נפשי, וזה מוצר עדיף יותר ולכן אתה גם משלם יותר.

יש לך כסף פנוי לך על חדש, אין לך קנה משומש, זה פשוט.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני לא רונן, אבל צדה את עיני המודעה גם כן:-) אני ממליץ לקחת את המשומש ולהסס כמה שפחות. כי אם הרכב ימכר, יהיה קשה למצוא אחר כי זה רכב די נדיר.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

אני יודע שהוא נדיר ,אבל אני חושב שההצעה שלו לא אטרקטיבית מספיק הוא רוצה מחירון על רכב שנסע 26k בשנה (הרכב שלו בן פחות משנתיים).

אולי הרכב במצב מצוין ,אבל בעיני זה לא שווה את זה.

היה אחד בדיוק לפני כמה ימים שמחר אחת שבשנתיים וחצי עשתה 50 אלף (20 אלף בשנה) ועוד הוא הוריד באזור 7 אלף ופלוס היתה לו אחריות עד אפריל 2014, איתו דיברתי ולצערי הוא כבר מכר.

• תוכן חדש...