Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מה שאתם או אומרים מעוגן איפשהו או שזה מהגיון כללי?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני רק שאלה. יכול להיות שסופיות הכבל הן קטע ישראלי בעיקרו?

לא מצאתי שום מדריך באנגלית שממליץ על התקנתן, ולמצוא כאלה בחו"ל נראה ממש קשה (אם כי אפשרי) .

לידיעה כללית קרא את המידע בקובץ המצורף.

לסופיות בשפה האנגלית יש מספר שמות וגם תקנים לכן נסה את המונחים הבאים.

CRIMP TERMINAL, Wire Ferrules, Ferrule Sleeve, JAPAN SOLDERLESS TERMINALS.

d_2060_62_hashmal.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
כל מה שאתם או אומרים מעוגן איפשהו או שזה מהגיון כללי?

זה כתוב ואף נדרש.

סיימתי את המבחנים המעשיים לפני חודש, זה אפילו נדרש ע"י הבוחנים של התמ"ת הסופיות האלה.

דרישה ספציפית תוכל לראות בכל ספרות שכתובה לחיווט. בין אם זה IPC-620 ובין אם זה המדריך לחשמלאי.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומע על זה.

אפשר לקבל תמונה של הסופיות מורכבות על הכבל(עדיף מצב שבו מחוברים 2 כבלים ליציאה אחת.

פורסם

בפקודת החשמל, כל חוט שהינו שזור אמור להיות עם סופית בקצה שלו ולא משנה איז זרם/מתח אמור לעבור בו.

כלומר, אם מגיע בודק ללוח חשמל ובלוח יהיה חוט גמיש שזור ששייך למערכת מתח נמוך מאוד ומחובר ללא סופית הוא רשאי לפסול את הבדיקה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש אצל "אמפריה" באיזור תעשיה חדש בנתניה, ברחוב הראשי ליד בורגוס.

אי אפשר לקנות ביחידות בודדות, אבל שיקת של 1000 סופיות רגילות (בלי כיסוי כבל) בקוטר 2 מ"מ עולה 30-40 ש"ח אם אני לא טועה.

אני יכול לתת לך כמה מאות בחינם. (קוטר חיצוני 2, אורך 8 מ"מ, מתאים לכבל חשמל 0.75 - 1.5 מ"ר)

תודה לך.

אך נראה לי שאתה מנתניה או מהסביבה - קצת רחוק לי, אבל שוב פעם תודה.

פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומע על זה.

אפשר לקבל תמונה של הסופיות מורכבות על הכבל(עדיף מצב שבו מחוברים 2 כבלים ליציאה אחת.

לא שני כבלים בסופית אחת ועם מכשיר מקצועי, אך אתה יכול לקבל הבנה של העניין. כמובן שניתן למצוא בשוק לוחצים פשוטים יותר:

פורסם
בפקודת החשמל, כל חוט שהינו שזור אמור להיות עם סופית בקצה שלו ולא משנה איז זרם/מתח אמור לעבור בו.

כלומר, אם מגיע בודק ללוח חשמל ובלוח יהיה חוט גמיש שזור ששייך למערכת מתח נמוך מאוד ומחובר ללא סופית הוא רשאי לפסול את הבדיקה

מה לגבי חיבור 2 חוטים קשיחים לאותו תקע כמו של פ"ותש(סתם דוגמא)

פורסם

אתם גדולים!

לפי מילות החיפוש Crimp Pin End Terminal שפירסמתם מצאתי ואזמין את הסט ליתר ביטחון:

http://www.banggood.com/buy/Crimp-Pin-End-Terminal.html

עוד מיגוון סוגים:

http://www.banggood.com/buy/CRIMP-TERMINAL/

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

הערכה נראית טוב רק חבל שהיא גדולה מידי.

איך אתה מתכנן למעוך את הסופיות?

התקן מדבר רק על חוט שזור בקצה כבלים או גם על חיבור 2 חוטים קשיחים לאותו סוף?

עריכה אחרונה על ידי ModChiP

פורסם (נערך)

מנסיון של כמה לוחצים. הייתי ממליץ על אלה שעובדים בשיטה של לחיצה שווה על ארבע פאות: http://m.ebay.com/itm/140826406169

אני רק לא יודע מה האיכות של הכלים האלו מייצור סיני. כלי כזה מיצרן נורמלי עולה בסביבות ה 300 דולר. בבית אני משתמש בכלי ידני ללא קפיץ שהלחיצה תלויה בכח היד. אומנם זה דורש שתי לחיצות (השניה לוידוא) אבל לפחות אין מה שיתקלקל.

לגבי התקן - מדובר על סופיות לחוטים שזורים בלבד. לגבי חיבור חוטים קשיחים לאותו מסוף, אין בעיה לחבר שניים (מקסימום 3 לפי התקן) ללא כל סופית בהנחה שהם באותו הקוטר.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם
מה לגבי חיבור 2 חוטים קשיחים לאותו תקע כמו של פ"ותש(סתם דוגמא)

בלוח חשמל מותר עד 2 לאותו מהדק

אם נדרש יותר מזה, יש לעשות זאת בקופסאת חיבורים או פס מהדקים משורשר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מנסיון של כמה לוחצים. הייתי ממליץ על אלה שעובדים בשיטה של לחיצה שווה על ארבע פאות: http://m.ebay.com/itm/140826406169

אני רק לא יודע מה האיכות של הכלים האלו מייצור סיני. כלי כזה מיצרן נורמלי עולה בסביבות ה 300 דולר. בבית אני משתמש בכלי ידני ללא קפיץ שהלחיצה תלויה בכח היד. אומנם זה דורש שתי לחיצות (השניה לוידוא) אבל לפחות אין מה שיתקלקל.

לגבי התקן - מדובר על סופיות לחוטים שזורים בלבד. לגבי חיבור חוטים קשיחים לאותו מסוף, אין בעיה לחבר שניים (מקסימום 3 לפי התקן) ללא כל סופית בהנחה שהם באותו הקוטר.

ואם הם לא באותו הקוטר?

אחד 2.5 והשני 1.5?

ניתן למעוך את הסופית עם קאטר או שחייב רק לוחץ ייעודי.

פורסם

אם הם לא באותו הקוטר אז יש כל מיני שיטות כמו קופסאת חיבורים\מהדקים וגשר וכו'.

למעוך את הסופיות עם קאטר לא יעיל כל כך משום שהן ייחתכו לך. הן עשויות מנחושת מצופה ניקל בד"כ והן נקרעות בקלות מלחיצה עם קאטר.

אם אתה ממש קצר באמצעים אתה יכול ללחוץ אותן עם שפיץ-פלייר.

פורסם

הלוחץ עליו אתה ממליץ מתאים ללחיצה של סופיות כמו שהוצגו בשרשור, אבל לא תמיד מתאים לסופיות אחרות, כמו ספלייסים, סופיות עם טבעת (אין לי מושג מה השם המקצועי), וסופיות שמשמשות לחיבור וניתוק מהיר, ודווקא בסוגים הנ"ל אני משתמש יותר.

3aeb512a-2071-4e73-b4df-891572f7f5a8_DB_600.jpgPVC_Ring_Terminals.jpgYellow_female_6_3_spade_connector_insulated.jpg

אז האם עדיף לקנות לוחץ ב 10-15 דולר או להמשיך להשתמש בפלייר ?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...