Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז, מה זה פנסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אז ככה, מי יכול להסביר לי קצת יותר בפשטות מה זה פנסיה,

אבל מישהו שיודע על מה הוא מדבר בוודאות

השאלה היא כזאת

בן אדם X עובד בעבודה עד גיל הפרישה,

{ אני מדבר בכסף קטן בכוונה }

יש לו בפנסיה 500 אלף שקל,

עכשיו, זה 500 אלף שקל שהוא חסך כל שנות העבודה שלו. מה עכשיו ?

החברת שהוא חסך דרכה את ה500 אלף , כל חודש נותנת לו כמו דמי כיס, 3000 שקל, ככה שיהיה לו איך להתסדר בחודש הקרוב?

מה קורה ורצה השם, והוא חי עד גיל 120 וה500 שהוא חסך כבר הגיעו לסופם. זהו . שהסתדר לבד?

אני מעדיף לא לשלוח אותי לקישורים לכתבות, כי שם מדברים למה כדאי ואיך כדאי, השאלה שלי יותר ספציפית.

תודה רבה :)

פורסם

אין לי זמן לפרט (בעבודה).

אבל על הכסף שאתה משלם לפנסיה משיקיעים בבורסה או אגרות חוב ולאחר זמן מסויים יש תשואה.

כלומר זה לא 500 שאתה השקעת, יש גם אחוזים של רווחים מההשקעות.

פורסם (נערך)

זה המקום הטוב ביותר ללמוד על הפנסיה:

http://lmgtfy.com/?q=%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C+%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%94

(לא באמת ניסית לחפש בגוגל, נכון?)

והייתי אפילו הולך לאתר הפנסיה המצוין של משרד האוצר:

http://www.pensia.mof.gov.il/inner1.htm

לגבי השאלות שלה - בקצרה:

בפנסיה (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) לוקחים את הסכום שצברת ומחלקים אותו במספר שנקרא "מקדם המרה".

הסכום שיצא הוא הקצבה שתקבל מהפנסיה.

לכמה זמן תקבל אותו והאם אפשר לקבל את כל הסכום בבת אחת? זה תלוי במסלול הפנסיה שלך (גם המקדם אגב).

בשורה אחת: בקרן פנסיה מקדם ההמרה משתנה (כמעט תמיד לרעה, מה שאומר שתקבל פחות בכל חודש על כל שקל שצברת), בביטוח מנהלים המקדם היה קבוע אבל החל מ-2013 כבר לא ניתן לרכוש מוצר פנסיוני עם מקדם קבוע.

(תודה לNemesis על ההערה)

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3583299,00.html

עריכה אחרונה על ידי T-Maxximum
פורסם

לפני שמסבכים את זה:

1. אתה חוסך לאורך השנים, ועל הסכום שצברת מצטברת גם תשואה (רווחים) מההשקעות שבוצעו עם הכספים

2. בהתאם למכשיר החיסכון שבחרת, יש שתי אפשרויות בפרישה: הונית או קצבה. בראשונה אתה מקבל את כל הסכום ובשניה אתה מקבל קצבה חודשית. אם זכור לי נכון, האפשרות ההונית הוגבלה לאחרונה

3. לגבי מה אם נגמר הכסף, יש הבדל בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים. בקרן פנסיה יש ערבות בין המבוטחים. אלה שחיים פחות מסובסדים את אלו שחיים יותר. בביטוח מנהלים חברת הביטוח היא זו שמשלימה את הסכום מכיסה אם חיית זמן ארוך מהמצופה

מקווה שברור יותר

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ע

החברת שהוא חסך דרכה את ה500 אלף , כל חודש נותנת לו כמו דמי כיס, 3000 שקל, ככה שיהיה לו איך להתסדר בחודש הקרוב?

מה קורה ורצה השם, והוא חי עד גיל 120 וה500 שהוא חסך כבר הגיעו לסופם. זהו . שהסתדר לבד?

תודה רבה :)

ואם הוא מת 5 דקות אחרי שהוא יצא לפנסיה? סמוך על החברות שבממוצע הן מרוויחות טוב מאוד.

פורסם
אם זכור לי נכון, האפשרות ההונית הוגבלה לאחרונה

מקווה שברור יותר

זכור לך נכון לגמרי. יש מספר תנאים למשיכה הונית, אחד מהם הוא שתהיה קצבה מעל סכום חודשי סויים. מי שאינו מגיע לסף זה אינו זכאי למשיכה הונית. סכום נוסף שניתן למשיכה הונית הוא סכום שהופקד בקופת גמל לפני 2008. ואני מניח שיואב יאיר את עינינו בעוד כמה סעיפים מרכזיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...