Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם החליפו גם חגורת טיימינג בהזדמנות חגיגית זו?

תשמ'ע, עדיף שלא תוסיף מאומה מעבר למה שכתבת מכיוון שאתה טועה ומטעה את כולם.

במנוע הזה קיימת שרשרת תיזמון אז ברור לך שאין צורך להחליפה בזמן החלפת משאבת המיים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
תשמ'ע, עדיף שלא תוסיף מאומה מעבר למה שכתבת מכיוון שאתה טועה ומטעה את כולם.

במנוע הזה קיימת שרשרת תיזמון אז ברור לך שאין צורך להחליפה.

בסוף יצא ששילמתי 770 שקל על המשאבה + 1100 על הטיפול, אבל עדיין יקר לטעמי אחרי מה שאני רואה פה.

וכן, החליפו לי גם חגורת טיימינג (התלוננתי על רעש מוזר בהתנעה) אבל הם אומרים שזה על חשבון היצרן, יכול להיות שזה קשור לעובדה שהם קרעו אותי במחיר בכל מקרה?

חגורה~שרשרת

אם אני זוכר נכון אז דובר לא מעט על השרשרת טיימינג בהקשר של המנוע הזה.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם
סמן לי בבקשה את איזור הדליפה. אולי אני כבר לא רואה טוב.

המכונאי בפירוש אמר לו שיש חלודה במשאבה וזו הסיבה להחלפת המשאבה.

איך המכונאי יכול לדעת שהמשאבה יכולה להחזיק מכסימום עד הטיפול הבא ? מה הוא נביא ?

כנראה שלעת זיקנה, אתה כבר לא רואה טוב.

רואים בתמונה בבירור. סימן של קורוזיה היכן שלא אמור להיות.

וחוץ מזה, אני נוטה לתת קרדיט למי שמחזיק בידיו/רואה בעיניו.

את החלק, ולא למי שמתיימר לאבחן, דרך מסך המחשב.

פורסם (נערך)

סמן בלי בעזרת הצייר של WINDOWS את מקום הנזילה והקורוזיה בבקשה בכדי שגם אני אוכל לראות.

גם אני נוטה לתת קרדיט למי שהחלק בידיו אבל במקרה הזה אני בספק רב שהיה נחוץ להחליף את המשאבה.

אם הייתה נזילה היית צריך לראות התייבשות של נוזל קירור בצבע וורוד (G12/G13) על חלקי המשאבה.

פורסם
סמן בלי בעזרת הצייר של WINDOWS את מקום הנזילה והקורוזיה בבקשה בכדי שגם אני אוכל לראות.

גם אני נוטה לתת קרדיט למי שהחלק בידיו אבל במקרה הזה אני בספק רב שהיה נחוץ להחליף את המשאבה.

אם הייתה נזילה היית צריך לראות התייבשות של נוזל קירור בצבע וורוד (G12/G13) על חלקי המשאבה.

היכן שהאצבע של הדוגמן אוחזת במשאבה.

פורסם

אם הלכלוך על גוף המשאבה היכן שמונח ההגודל נחשב בעינייך קורוזיה אז את טועה.

אם הלכלוך נראה בעינייך כסימנים לנזילה שוב אתה טועה מכיוון שאם הייתה נזילה היית צריך לראות גם מהצד השני (צד האימפלר) של המשאבה באיזור האטם סימנים של נוזל קירור שהתייבש.

בגלל קורוזיה חיצונית שיטחית גם אם קיימת כזו לא מחליפים משאבת מים.

פורסם

אמרתי ואחזור על זה שוב:

כמות זעירה של נוזל קירור שנפלטת מ"חור הדמעות" במשאבה = משאבה ת-ק-י-נ-ה לחלוטין.

אם נפלטה כמות כזו, ברור שהיא תיראה כמו "קורוזיה" כי כאשר הנוזל קירור מתייבש הוא נראה לבן יותר.

http://www.ehow.com/how-does_5187372_there-small-hole-water-pump_.html

...ואני מדגיש את המשפט הבא מתוך הלינק:

Small amounts of moisture or oil around the weep hole is probably not a problem

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על סמך התמונות האלה אי אפשר לשלול אפשרות שהייתה דליפה מהציר של הפולי. איזו סיבה הייתה למוסך לחשוד שהמשאבה פגומה ולפרק אותה? אתה טוען שהוא הונה את הלקוח?

פורסם
אמרתי ואחזור על זה שוב:

כמות זעירה של נוזל קירור שנפלטת מ"חור הדמעות" במשאבה = משאבה ת-ק-י-נ-ה לחלוטין.

אם נפלטה כמות כזו, ברור שהיא תיראה כמו "קורוזיה" כי כאשר הנוזל קירור מתייבש הוא נראה לבן יותר.

http://www.ehow.com/how-does_5187372_there-small-hole-water-pump_.html

...ואני מדגיש את המשפט הבא מתוך הלינק:

איציק

נכון מאוד. אבל במקרה של המשאבה הזו אני לא בטוח ב-100 אחוז שקיים חריר ניקוז ( אני אבדוק זאת במהלך השבוע).

המשאבה המותקנת ברכב הזה היא משאבה עם פיקוד פניאומטי (וואקום) כלומר למשאבה מתחבר צינור מסעפת היניקה בכדי לסגור/לפתוח את מעבר נוזל הקירור לבלוק.

אתה יכול לראות בתמונה המצורפת שבו סימנתי את הניפל שאליו מתחבר צינור הוואקום.

2014-06-12 09.14.22.jpg

פורסם
על סמך התמונות האלה אי אפשר לשלול אפשרות שהייתה דליפה מהציר של הפולי. איזו סיבה הייתה למוסך לחשוד שהמשאבה פגומה ולפרק אותה? אתה טוען שהוא הונה את הלקוח?

תגיד אתה קורא את שכתב פותח האשכול או שאתה מנסה פשוט לצאת 'נקי' מהאשכול ?

ראית פעם בחיים משאבה נוזלת ? זו במפורש לא משאבה עם נזילה מציר המשאבה.

פותח האשכול כתב במפורש שהמוסכניק אמר לו שיש קורוזיה על המשאבה ולא ציין מאומה בעניין נזילה.

פורסם

אל תתנשא! אמנם טעיתי בנושא שרשרת הטיימינג אבל זו אינה הנקודה העיקרית. אני תוהה מדוע המוסך בחר לפרק את המשאבה אם לא היו סימני דליפה ומדוע טען שהיא פגומה לאחר הפירוק. פרט המוסך, איש לא ראה או בדק את המשאבה במו ידיו (גם לא אתה) כך שניתן להתייחס רק לתמונות ולדברי פות"ש. ייתכן שההנחה במחיר נבעה מכך שהמוסך הבין כי שגה ולכן תרץ זאת בדיעבד כי המשאבה לא תחזיק מעמד עד הטיפול הבא. זו כמובן ספקולציה שלי ואין בה קביעה לגבי אמינות המוסך

פורסם (נערך)

חבר יקר, סליחה אם אתה מרגיש שאני מתנשא.

תראה ראיתי מספיק משאבות מים של רכבים ובמיוחד בגולפים ככה שאם יש נזילה תמיד נשארים סימנים בצבע וורד. גם אם הנוזל התייבש והצבע של הנוזל השתנה כול עוד לא טיפלו בנזילה תמיד טיפות חדשות ירטיבו את האיזור שממנו קיימת דליפה ואתה תראה צבע וורוד.

אני אישית הייתי לוקח את המשאבה הזו ומנקה אותה חיצונית עם מים וסבון והופך אותה להיות כמו חדשה.

• תוכן חדש...