Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שמתי את האיביזה שלי לטיפול 45,000 במוסך קלדס בראשון לציון.

חוץ מהעובדה שהבחור היה מאוד נחמד והרגשתי שאני בידיים טובות, קיבלתי אתמול טלפון ממנו שאומר שצריך להחליף את משאבת נוזל הקירור כי יש עליה חלודה וקורוזיה ואני יכול מקסימום לסחוב איתה עוד טיפול 1 בלבד.

הוא טען שהיצרן הסכים להשתתף ב70% מהסכום ושהמשאבה תעלה לי ״רק״ 1000 ש״ח (בנוסף לטיפול בסך 1100 ש״ח שכולל גם נוזל בלמים).

כמובן, אני לא בדיוק מבין בדבר הזה וזה היה נשמע לי קצת מבהיל, אז אישרתי את ההתקנה אך ביקשתי תמונות של החלק עם החלודה וקיבלתי את התמונות האלה, אבל נראה כאילו יש ממש מעט חלודה בצד אבל החלק חדש! האם היה באמת צריך להחליף בגלל זה?

2014-06-12 09.14.19.jpg

2014-06-12 09.14.22.jpg

תודה רבה :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מהתמונות שצירפת לא ניתן להבחין בחלודה על המשאבה.

במידה ונוזל הקירור במערכת הוא נוזל קירור איכותי (מקורי) גם אחרי 100K המשאבה תראה כמעט כמו חדשה. בתור אחד שהחליף לפחות 10 משאבות במהלך השנים האחרונות בגלל פירוק טיימניג לא ניתקלתי בחלודה במשאבות ברכבים שבהם היה נוזל קירור מקורי.

איזה כייף לי :)

פורסם
נראה שהכל תקין, אני לא מבין למה אתה הסכמת?

כי לא הייתה לי את האפשרות להגיע לשם ולראות את החלק בעיניים שלי (רק בתמונות שהוא שלח לי) והסוכן ה״רמאי״ אמר לי שזה לא תקין ושהמשאבה תיהרס תוך זמן קצר.

עוד לא אספתי את האוטו ואם אתם אומרים שזה נראה תקין, אני יכול עוד להתווכח... תודה רבה. אשמח כמובן לעוד חוות דעת.

פורסם (נערך)

נישמע לי מחיר גבוהה מדי למשאבת מים, אבל אני עד היום החלפתי משאבות מים למנועי ה 1.4 75 כ"ס שהיו לנו במשפחה ועלות המשאבה (ללא עבודה) במוסך המורשה הייתה בסביבות 550 ש"ח אם אני לא טועה וכנראה שברכב שלך זה יקר יותר.

בכל מקרה, לא מזמן פתחתי שרשור בנושא דומה- לאחי הגדול בפורד SMAX שנת 2010 גילו בעיה במשאבת הגה כוח, הרכב עם 70000 ק"מ. הרכב כבר לא באחריות לא של אלדן ולא של היבואן, הרכב טופל תמיד במוסך מורשה יבואן.

הוא שלח מכתב ליבואן, והסכימו להשתתף איתו ב 50% מעלות התיקון (3000 ש"ח במקום 6000 ש"ח).

הוא לא התייאש, שלח שוב, הסביר להם שהוא מרוצה מהרכב ויהיה שמח לקנות מהם שוב, לאחר מספר ימים קיבל מכתב שבו הם החליטו מתוך רצון טוב לשמר אותו לממן 100% מהתיקון, כמובן שזה נעשה לצורך יחסי ציבור ופרסום אבל מה אכפת לו? זה חסך לו 3000 ש"ח :).

תנסה לכתוב להם מכתב כזה, אולי ייתנו לך איזה טיפול מתנה או משהו כזה, אין לך מה להפסיד.

עריכה: תבקש ממנו את המשאבה הישנה כדי לבדוק אותה בעצמך, ואתה יכול לבקש גם פגישה עם נציג שירות ארצי, הוא מגיע למוסכים פעם בשבוע למיטב זכרוני.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
נישמע לי מחיר גבוהה מדי למשאבת מים, אבל אני עד היום החלפתי משאבות מים למנועי ה 1.4 75 כ"ס שהיו לנו במשפחה ועלות המשאבה (ללא עבודה) במוסך המורשה הייתה בסביבות 550 ש"ח אם אני לא טועה וכנראה שברכב שלך זה יקר יותר.

בכל מקרה, לא מזמן פתחתי שרשור בנושא דומה- לאחי הגדול בפורד SMAX שנת 2010 גילו בעיה במשאבת הגה כוח, הרכב עם 70000 ק"מ. הרכב כבר לא באחריות לא של אלדן ולא של היבואן, הרכב טופל תמיד במוסך מורשה יבואן.

הוא שלח מכתב ליבואן, והסכימו להשתתף איתו ב 50% מעלות התיקון (3000 ש"ח במקום 6000 ש"ח).

הוא לא התייאש, שלח שוב, הסביר להם שהוא מרוצה מהרכב ויהיה שמח לקנות מהם שוב, לאחר מספר ימים קיבל מכתב שבו הם החליטו מתוך רצון טוב לשמר אותו לממן 100% מהתיקון, כמובן שזה נעשה לצורך יחסי ציבור ופרסום אבל מה אכפת לו? זה חסך לו 3000 ש"ח :).

תנסה לכתוב להם מכתב כזה, אולי ייתנו לך איזה טיפול מתנה או משהו כזה, אין לך מה להפסיד.

עריכה: תבקש ממנו את המשאבה הישנה כדי לבדוק אותה בעצמך, ואתה יכול לבקש גם פגישה עם נציג שירות ארצי, הוא מגיע למוסכים פעם בשבוע למיטב זכרוני.

תודה על התגובה המפורטת.

זה באמת מה שהתכוונתי לעשות, לשלוח מכתב ליבואן שיסבירו את מה שקרה שם בצירוף תמונות של הדבר ולהגיד שזה נראה לי מאוד לא מוצדק.

אני אכתוב להם מכתב ברגע זה, תודה רבה :)

עריכה: ביקשתי את המשאבה, אבל הוא אומר שהוא צריך לשלוח אותה ליבואן (כנראה להזדכות, מנסה להכניס לי עד הסוף) והוא לא יכול לתת לי אותה.

פורסם

קשה לאמר מבלי לחוש אם המשאבה תפוסה או שיש פגמים שלא נראים בתמונה. צריך לבחון אותה מקרוב וגם לסובב אותה כדי להרגיש אם היא מסתובבת באופן חופשי.

על פניו המשאבה נראית תקינה אבל האטם נראה פגום (מעוך) מול החור האמצעי בפלנג' ויש סימנים קלים של דליפה על פני המשאבה. ייתכן שהייתה דליפה זעירה של נוזל קירור. האם הייתה ירידה במפלס נוזל הקירור?

מחיר של 1000 ש"ח עבור 30% מעלות המשאבה וההחלפה - יקר!

מחיר משאבה מקורית בחו"ל 300 ש"ח (עוד תקבל עודף). http://www.ebay.com/itm/GENUINE-SEAT-IBIZA-1-2-TSI-WATER-COOLANT-PUMP-INC-PULLEY-2010-2013-/360634137259?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53f7783aab#ht_3262wt_1170

לצורך הדיון נניח שבארץ מחירה פי 4, נאמר 1200 ש"ח .

אם היבואן משתתף ב- 70% היא תעלה 360 ש"ח.

עבור העבודה שילמת 640 ש"ח. האם גם כאן הייתה השתתפות של היבואן?

האם החליפו גם חגורת טיימינג בהזדמנות חגיגית זו?

פורסם (נערך)
קשה לאמר מבלי לחוש אם המשאבה תפוסה או שיש פגמים שלא נראים בתמונה. צריך לבחון אותה מקרוב וגם לסובב אותה כדי להרגיש אם היא מסתובבת באופן חופשי.

על פניו המשאבה נראית תקינה אבל האטם נראה פגום (מעוך) מול החור האמצעי בפלנג' ויש סימנים קלים של דליפה על פני המשאבה. ייתכן שהייתה דליפה זעירה של נוזל קירור. האם הייתה ירידה במפלס נוזל הקירור?

מחיר משאבה מקורית בחו"ל 300 ש"ח (עוד תקבל עודף). http://www.ebay.com/itm/GENUINE-SEAT-IBIZA-1-2-TSI-WATER-COOLANT-PUMP-INC-PULLEY-2010-2013-/360634137259?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53f7783aab#ht_3262wt_1170

בסוף יצא ששילמתי 770 שקל על המשאבה + 1100 על הטיפול, אבל עדיין יקר לטעמי אחרי מה שאני רואה פה.

וכן, החליפו לי גם חגורת טיימינג (התלוננתי על רעש מוזר בהתנעה) אבל הם אומרים שזה על חשבון היצרן, יכול להיות שזה קשור לעובדה שהם קרעו אותי במחיר בכל מקרה?

עריכה אחרונה על ידי CaddieBuddy
תיקון שגיאת כתיב
פורסם

1. במקום שבו האטם פחוס זה נורמלי מכיוון שאין דפנות מצידי האטם. האטם הינו חלק אינטגרלי מהמשאבה כלומר זה אטם מודבק.

2. איפה את רואה דליפה ?

פורסם

תבדוק טוב את מה שאתה כותב כי זה לא נכון.

המחיר למשאבה בקישור שצירפת הוא למשאבה משומשת וגם לא מקורית.

יחי ההבדל הקטן.

פורסם

לי דווקא נראה שיש נזילה, וגם לא נראה לי שהמכונאי עד כדי כך מטומטם, שיצלם חלק תקין, היות וראיה כזו יכולה בבירור לשמש כנגדו.

פורסם (נערך)
לי דווקא נראה שיש נזילה, וגם לא נראה לי שהמכונאי עד כדי כך מטומטם, שיצלם חלק תקין, היות וראיה כזו יכולה בבירור לשמש כנגדו.

סמן לי בבקשה את איזור הדליפה. אולי אני כבר לא רואה טוב.

המכונאי בפירוש אמר לו שיש חלודה במשאבה וזו הסיבה להחלפת המשאבה.

איך המכונאי יכול לדעת שהמשאבה יכולה להחזיק מכסימום עד הטיפול הבא ? מה הוא נביא ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...