Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת נקודת אינטרנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה של קליטת אינטרנט אלחוטי בבית ורציתי להתייעץ לגבי פתרון.

המצב הוא כזה - אני מחובר לבזק ובזק בינלאומי (אין טלפון קווי בבית), כאשר ישנה רק נקודה אחת של בזק בבית והיא בממ"ד מכיוון ששם יושב המחשב רוב הזמן אשר מחובר חוטית.

מכיוון שהראוטר נמצא בממ"ד בשאר הבית אין כמעט קליטה של האינטרנט האלחוטי. יש ברשותי ACCESS POINT שאינו בשימוש והייתי רוצה להשתמש בו (לצורך הסר ספק ניסיתי להשתמש בו כREPEATER אך הוא אינו מקבל קליטה מספקת כדי להגביר את האות בצורה מספיקה.

התקשרתי לבזק על מנת להוסיף נקודת אינטרנט בסלון והם טוענים שהם אינם מספקים שירות זה יותר ובמילים שלהם "אנו מספקים נקודה שנייה רק לבעלי קו טלפון בזק - רוצה לעשות קו טלפון ? לא ? אז תזמין חשמלאי פרטי שיעשה לך !"

יש לציין שהבית הוא בית חדש ואם אינני טועה ישנן תעלות שלא צריכה להיות יותר מדי בעיה להשחיל בהם כבלים, השאלה איך אני מתקדם מפה ? יש בסלון (איפה שאני רוצה למקם את הACCESS POINT) נקודת עם שקע של בזק אשר הקבלן התקין אך איננה מחוברת לכלום. והייתי שמח להמלצה על חשמלאי באיזור הקריות או לחילופין האם עליי בכלל להשמיש נקודה ? אולי יותר פשוט להעביר כבל רשת דרך התעלות ולחבר בין הראוטר לACCESS POINT ?

תודה

פורסם

מה שאתה צריך לעשות הוא לסלול כבל אינטרנט מהנקודה שבה נמצא הראוטר, אל המקום שבו אתה רוצה שיהיה הACCESS POINT . זה באמת לא קשור לבזק.

תלוי במצב התיעול בבית, אם שווה/אפשר להעביר את הכבל בתוך התעלות הקיימות או להצמיד לקיר דרך תעלות חיצוניות.

פורסם

אני התכוונתי ליצור נקודה של בזק בסלון אשר תהיה זהה לנקודה שיש בממ"ד ולכן זה כן קשור לבזק. הרעיון של העברת כבל רשת היה רעיון משני ואני דווקא הייתי שמח לנקודת אינטרנט בסלון ולא העברת כבל.

עוד רעיונות ?

פורסם

אם תיצור נקודה זהה של בזק בסלון תוכל להעביר לשם את הראוטר, אבל אז לא יהיה לך אינטרנט בממ״ד.

יש מתאמים שמעבירים אינטרנט על רשת החשמל, אז תוכל לחסוך את הכבל הפיסי בין הסלון לממ״ד.

פורסם

אני לא רוצה להעביר את הראוטר מהממ"ד מכיוון שם יושב רוב הזמן הלפטופ שלי שמוחבר חוטית לראוטר.

האינטרנט בסלון נועד לשאר הלפטופים/אייפונים וכו'

כבר ניסיתי מתאם על רשת חשמל של DLINK, לא פעל כמו שצריך ולא מצאתי פתרון

פורסם

על הפתרון הזה כבר חשבתי, אני מעוניין לשים אותו בסלון גם מבחינה אסטתית וגם מכיוון שכנראה שאחבר עוד מכשירים חוטית

פורסם

כמו שכתבת, אתה צריך להעביר כבל רשת בין הממ"ד לסלון. בצד אחד של הכבל הזה ישב הראוטר בזק הקיים שלך, בצד השני ראוטר נוסף שתקנה בכ-150 ש"ח בכל חנות מחשבים שכונתית. אם אתה לא יודע או לא יכול או לא רוצה להעביר כבל רשת, אתה יכול להשתמש במתאמים שמאפשרים העברה של רשת על גבי תשתית החשמל או לקרוא לאיש תקשורת שינסה להשחיל עבורך את הכבל. שים לב שאסור להשחיל את כבל הרשת בתעלות של החשמל, ככה שחייבים להשתמש בתעלות של קו הטלפון, מה שכמובן עלול להיות יותר בעייתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא השחלה בתעלות של קו הטלפון אמורות להיות פשוטות פשוט מכיוון שאין לי קו טלפון ולכן התעלה אמורה להיות ריקה, לא ?

העברה על גבי רשת החשמל לא פעלה כראוי וההסבר היחידי שיכולתי לחשוב עליו לאחר בדיקה באינטרנט קשר לעובדה שיש לי תלת פאזי בבית.

בכל מקרה, לא התייחסתם לשאלה המקורית שלי והיא את מי אפשר להזמין על מנת לעשות נקודה נוספת של בזק בבית - הכוונה היא לא כבל רשת מהראוטר אל הACCESS POINT אלא שקע בזק זהה לשקע שישנו בממ"ד אם זה אפשרי בכלל

פורסם

שוב, שקע בזק נוסף בסלון לא יעזור לך כי הוא לא יאפשר לך לגלוש באינטרנט גם בסלון וגם בממ"ד. הוא כן יאפשר לך להעביר את המודם של בזק מהממ"ד לסלון, אבל המודם יעבוד רק בנקודה אחת בו זמנית.

פורסם

אם כך כנראה שהיה פגם בהבנתי. אתה אומר שאי אפשר לשים באותו בית 2 נקודות בזק כאשר לכל אחד מהם מחובר ראוטר ( או ראוטר וACCESS POINT) ? משמע הדרך היחידה היא לחבר בינהם עם כבל רשת?

האם הפתרון של העברה על גבי רשת החשמל היא מומלצת ? כאשר ניסיתי בעבר זה לא פעל כראוי.

פורסם

אתה יכול להחליף את הכבל טלפון בכבל רשת ולחבר ראוטר מהמודם או לחילופין לקנות מתאמים על גבי רשת החשמל ולהביא חשמלאי שיעביר את 2 הנקודות לאותה הפאזה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אם כך כנראה שהיה פגם בהבנתי. אתה אומר שאי אפשר לשים באותו בית 2 נקודות בזק כאשר לכל אחד מהם מחובר ראוטר ( או ראוטר וACCESS POINT) ? משמע הדרך היחידה היא לחבר בינהם עם כבל רשת?

האם הפתרון של העברה על גבי רשת החשמל היא מומלצת ? כאשר ניסיתי בעבר זה לא פעל כראוי.

כן, זה בדיוק מה שאני אומר. אתה לא יכול לקנות שני ראוטרים, לחבר את שניהם לקו הטלפון ולקבל פעמיים אינטרנט באותו הכסף. אתה יכול לעשות את זה אם תקנה מבזק שני קווי אינטרנט, כלומר תשלם פי 2 כסף בכל חודש. אני לא חושב שיש טעם לעשות את זה.

אם אתה רוצה שני ראוטרים אז אתה צריך אחד שמחובר לטלפון ומשמש כראוטר ושני שמחובר לראשון בכבל רשת ומשמש כ-AP.

אני באופן אישי לא ניסיתי את הפתרון של חיבור על גבי רשת החשמל אבל אנשים אחרים פה בפורום ניסו ואומרים שזה עובד לא רע. אם יש לך חיבור תלת-פאזי אז צריך לשים לב שהממד והסלון יושבים על אותה פאזה. אם לא, חשמלאי יוכל להעביר לך אותם לאותה הפאזה. מצד שני, אם אתה כבר מזמין חשמלאי אולי כבר עדיף להזמין אותו שישחיל כבל רשת במקום להתעסק עם פאזות.

פורסם

מעולה, הסבר מעולה שסגר את הפינה.

אזמין חשמלאי ואשקול פתרון על גבי רשת החשמל מכיוון שכבר יש לי את המעבירים או לחילופין אקנה כבל רשת ואעביר בתעלות.

בכל מקרה, תודה רבה

פורסם

האם הקבלן לא השחיל חוים בתעלות טלפון? אם כן - אתה יכול להשתמש גם בפתרון hPNA.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...