Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב שבהתקרב החום הקיצי בארץ, המכונית - כמכונה - פועלת "חלק" יותר ובאופן "חמאתי" יותר. יש פחות רעשים מתכתיים אם בכלל (לא, לא מדובר בתקלה טכנית אלא ברעשים טיפוסיים הנלווים לפעילות מכאנית) לעומת המצב בחורף, כשאז החלקים פועלים באופן גס ומחוספס יותר.

האם גם אתם שמים לב לכך? אם לא, האם זה בגלל שאני רגיש לפרטים הקטנים האלו ולכן שם לב לכך? אולי זה בגלל שהמכונית שלי פשוטה וזולה ולכן לא מהונדסת\מושקעת מספיק (הן חלקים נעים הן חלקים לא נעים, כמו בידוד) כך שנוצר הבדל כזה כתוצאה מהפרשי הטמפרטורות?

מעיין אותי לדעת את תשובותיהם של בעלי מכוניות מיני בעיקר ו\או מתוצרת פיאט. :!:

נ.ב. שכחתי לציין שחוש השמיעה שלי די מיומן ומאומן לשים לב להבדלים ברחשים וצלילים מתחום אחר (אודיו), כך שיכול להיות שזה מסביר את הרגישות שלי.. מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

בשני הרכבים שלי לא שמעתי רעשים חריגים בחורף או בקיץ, מה שכן בדר"כ במזג אוויר קר יותר הרכב מרגיש נוסע הרבה יותר טוב מאשר במזג אוויר חם.

דיברו על זה פעם שאוויר קר הרבה יותר טוב למנוע..

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אני מקווה שאני לא טועה: מנוע הרכב ומערכותיו אמורים לעבוד בצורה אופטימלית בטמפרטורה מסויימת, ועד שהם מגיעים אליה (בחורף לוקח קצת יותר זמן) הם לא פועלים בצורה מיטבית.

בעבר היתה ברשותי סיאט איביזה משנת 94 שהרגשתי שבחורף היא קצת "כבדה" יותר.

פורסם

הדברים היחידים שאפשר להרגיש אם הכל תקין אני מאמין זה ירידה בכוח של המנוע בקיץ ויותר החלקה בגיר אוטומטי בנסיעה ממושכת בעיר כשחם. מרכך את ההעברות הילוכים ואת התחלת הנסיעה אבל זה לא משהו חיובי.

פורסם
אני מקווה שאני לא טועה: מנוע הרכב ומערכותיו אמורים לעבוד בצורה אופטימלית בטמפרטורה מסויימת, ועד שהם מגיעים אליה (בחורף לוקח קצת יותר זמן) הם לא פועלים בצורה מיטבית.

אני לא מדבר על הגעה לטמפטורת עבודה, כמו במקרה של מנוע, אלא לחלקים נעים שאין להם מערכת השומרת עליהם בטמפ' קבועה. למשל, מצמד ותיבת הילוכים. החלקים האלו נמצאים בטמפ' נמוכה יותר בחורף ופעולתם גסה יותר מנסיוני. אפילו המנוע נשמע לי בחורף "נוקש" יותר בסל"ד סרק, גם משהגיע לטמפ' עבודה (משהו שלא קורה בקיץ בכלל, אפילו לא תחת "התנעה קרה").

:idea:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי בבוקר קר בחורף הנורה של השמן נכבית שניה אחרי ההתנעה. בקיץ היא נכבית ישר עם ההתנעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלי זה השמן גיר.

בחורף העברות ההילוכים בדקה שתיים הראשונות לא חמאתיות. לאחר מכן הכל כמו בקיץ.

מבחינת שאר המכלולים, לא שמתי לב לשוני מהותי.

M-TECH E46

פורסם

מכיר את התופעה, סיוויק 93'.

אצלי זה מאוד מורגש בפעולה של ההגה, ככל הנראה נוזל ההגה בקיץ מתחמם ומאפשר פעולה חלקה יותר.

פורסם

רק אצלי זה להפך? הרכב נוסע יותר בריא בחורף,הכל הרבה יותר נעים, חוץ מזה שלוקח לו להתחמם קצת יותר זמן מאשר בקיץ.

Miata ND2

פורסם

אצלי דוקא בכל הרכבים שהיו שמתי לב שכשקר, ובעיקר כשיש לחות, אז המנוע מרגיש חזק יותר. (אחרי שהגיע לטמפרטורת עבודה)

פורסם

פיזיקה, בקיץ הפלסטיקים חמים, ז'א מתרחבים, ויושבים צמוד יותר אחד לשני וכך מונעים קשקושים. שימו לב כאשר אתם מפעלים מזגן והרכב מתקרר יש לפעמים קנאקים מהדש בורד כי חלקו מתכווץ בגלל הקור.

פורסם

פחות טוב, לא/פחות מרגישים את הטורבו.

הבנתי שככה זה עובד, תקנו אותי אם אני טועה?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
פיזיקה, בקיץ הפלסטיקים חמים, ז'א מתרחבים, ויושבים צמוד יותר אחד לשני וכך מונעים קשקושים. שימו לב כאשר אתם מפעלים מזגן והרכב מתקרר יש לפעמים קנאקים מהדש בורד כי חלקו מתכווץ בגלל הקור.

אם כבר נגענו בפלסטיקה, האם תושבת מנוע שמעבירה ויברציות למרכב(פגומה\לא מקורית) יכולה לגרום לקרקושים וזמזומים? בהנחה שהדלתות בסדר?

אגב, אוויר קר הוא אוויר דחיס יותר ולכן יש יותר כח :) תודו שאני מכונאי.

• תוכן חדש...