Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מצטרף לעצה של M3X7R3M3 - בתביעות קטנות מסוג זה השופטים לא אוהבים הוספה של 'עוגמת נפש'. השופט מצפה שתתבע רק את הסכום המדויק שלגביו יש לך תיעוד (דומ שמאי, קבלות על נסיעות וכו').

עכשיו 2 דברים עקרוניים -

1- אם יש לך דוח משמאי מוסמך, לנהגת אין שום זכות ויכולת להגיד שהסכום גבוה מדי, אם לא לקחה שמאי מטעמה בזמן התיקון.

2- לגבי האשמה - כאשר 2 הצדדים מפעילים ביטוח, חברת הביטוח של הנהג הפוגע קודם כל שולחת לו טופס שהוא מאשר שהוא האשם בתאונה (ע"מ שיהיה אפשר להתקדם), לכן סביר להניח שהוא כבר אישרה הלכה למעשה את אשמתה (ברר זאת עם חברת הביטוח שלך ודאג שיהיה לך אישור מהם על כך).

מה שהיא כן היא יכולה לבוא ולהגיד במשפט זה שבגלל שבזמן התאונה הנזק לא נראה רציני היא חושדת שאתה 'עושה עליה קופה' ולמעשה מתקן נזק קודם שהיה לך ברכב. לדעתי אם תראה דוח שמאי וקבלה שהיית במוסך זמן סביר לאחר התאונה זה יספיק להראות שאתה הגון ולא מנסה להסתיר כלום.

ואגב אחרון - כפי שרשמו כאן מעליי - סביר להניח שלמשפט הנהגת כלל לא תופיע אלא יגיע נציג ממולח מחברת הביטוח. קח בחשבון שהוא יפנה אליך לפני המשפט וינסה בכל כוחו לשכנע אותך להגיע למין 'הסדר', אל תסכים כמובן.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לדעתי לא יהיה שם נציג הביטוח, מאחר והביטוח כלל לא נתבע. במקרה ונציג הביטוח כן יהיה שם וכן ינסה להתערב בדיון, אין שום מניעה בצורה מנומסת להגיד לכבוד השופט שאתה תבעת את גברת X, אין לך מושג מי האדון ומאחר ובתביעות קטנות אין זכות ייצוג, אתה מבקש שהיא תטען ולא הוא שכלל לא מעורב בעניין.אין לי ספק שהשופט יסכים איתך.

אם היא עם בעיית דיבור/ שפה , אחותה/ חברה יכולה לטעון עבורה, לא נציג חברת ביטוח .

אם היא ידעה שיש לה בעיה (תתפלא איזה בעיות צצות לאנשים באולם בית המשפט) ולא דאגה להביא מישהוא מצידה שיטען עבורה חוץ מאשר נציג הביטוח, השופט ממש לא יאהב את זה.

2. גם זה שלא הוספת הוצאות בית משפט, זה לא ממש נורא. לא מדובר פה בערעור על תיק רצח שעל פרט טכני שולי רוצח יוצא לחופשי, בסה"כ בתיקים כאלה, בסכומים כאלה, לרוב אפילו לא יטריחו שופט עבורך והתיק יתנהל מול מגשר או רשם בית משפט. שלושתכם יושבים מסביב לשולחן ומנהלים שיחה.

אם בשלב פסק הדין תציין שאתה מבקש להוסיף לסכום הוצאות משפט ע"ס X ש"ח ותעביר לשופט פרוט על נייר של מקור הסכום, אין שום סיבה שהוא לא יקבל את זה.

לא משהוא מסובך,עם גרפים ועמודות, 3-4 נקודות, נסיעות, חניה, דלק, יומיים עבודה.

משהוא מהיר, קליט, שבהינף עין הוא יקלוט שאתה לא מנסה "לנקנק" אף אחד.

כל עוד הסכומים נורמטיבים, מנסיוני מעולם לא ביקשו ממני לראות הוכחה שאני באמת חניתי בחניון או אישור מעסיק שאכן בתאריך הזה הייתי בחופש.

לשופט יש ראש, הוא מבין שאני גר במרחק 50 ק"מ מחיפה, צריך להגיע להגיש תיק? אח"כ צריך להגיע לדיון? צריך לשלם על זה דלק? צריך להחנות איפושהוא בלי לקבל דו"ח?

ועל זה צריך לפצות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם הנתבעת תעשה תביעה כנגד צד ג' (חברת הביטוח) , נציג חברת הביטוח יוכל להופיע בבית המשפט ולטעון.

אם היא לא תעשה תביעה כנגד צד ג', היא צריכה לייצג את עצמה.

כדאי שתבדוק במזכירות בית המשפט אם הוגש כתב הגנה (למרות שאתה אמור לקבל עותק ממנו בדואר).

פורסם

גם כתב הגנה וגם הודעת צד ג' היו צריכים להופיע במערכת הממוחשבת כבר.

כמובן ניתן וכדאי לבדוק במזכירות.

אם לא הוגש כתב הגנה, ובמיוחד אם לא יופיע אף אחד לדיון, אז אפשר ורצוי לבקש פס"ד במעמד צד אחד.

תגיע עם תיעוד של כל הוצאה שקשורה בתאונה שאתה יכול לחשוב עליו.

בעיקרון כל מה שמגובה בקבלות וניירת אתה אמור לקבל. עוגמת נפש וכו' לא ממש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל עוד מדובר בסכומים כאלה, אני מניח שאם יבקש 300 שקל על טירחה ועוגמת נפש, הוא יקבל, אבל בטח לא לצפות לקבל אלפי שקלים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:התביעה הוגשה על סך 3 התקבל 60% מהסכום, הורדה של המעמ מהערכת השמאי וסכום שהשופט החליט לנכון.

נציג חברת הביטוח של הנתבע בא לבד.

האמת, ממש לא מרוצה, עדיף מכלום, האוטו לא תוקן לכן השופט טען שאין הוכחות(הוחלף), ונתן את הארכת השמאי לא כולל מעמ ושכר טירחתו(הערכה צנועה מטאוד) לא נענה לנתינת ימי חופש/אחר.

פורסם

אם לא תיקנת את הרכב, איך תקבל את עלות התיקון?

או שלא הבנתי מה עשית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש הערכת שמאי, אני לא חייב לתקן את האוטו, היא גרמה לי נזק שתשלם עבורו.

במוסכי צמפיון התיקון עלה כפול מהערכה, ויתרתי עשיתי טרייד אין, לפי דעתי לא היו משלמים לי סכום שגבוה מהערכת שמאי.

פורסם

שופט בן יונה

לא צריך לתקן את הרכב ועדיין צריך לקבל את המע"מ לפי הוראות המפקח על הביטוח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש לך אסמכתא כל שהיא לזה(אני לא מפקפק בכך אבל אשמח)?

אני מרגיש פראייר שהסכמתי, שליש מהסכום זה שכר טירחת השמאי ושלא נדבר על נסיעות/ימי חופש וכו.

אני לא מבין מה זה משנה אם תיקנתי או לא זה עלות הנזק שגרמה לי במידה והייתי מתקן.

פשוט מצער שהיה עולה לי יותר זול לוותר על זה.

פורסם

להבא כשיהיו כאן בפורום שאלות כל מיני גיבורי מקלדת יעלו רעיונות לוחמניים תוכל לחלוק את נסיונך.

יש אפשרות שתעלה סריקה של פס"ד , מעניין לקרוא את הנימוקים .

פורסם

אתה סתם מתלהם (ולא בפעם הראשונה), "גיבורי המקלדת" שאתה כ"כ יפה מזלזל בהם יעצו לו ללכת לבית המשפט, הוא הלך להוכיח את צדקתו ויצא אולי עם חצי תאוותו בידו, אבל בהחלט עם יותר כסף מאשר לפני שנכנס לאולם בית המשפט.

תסביר לי מה הוא היה מקבל אם היה מקשיב לעצתך?

יושב בבית ואוכל את הלב " למה הקשבתי ליגאל הזה עם העצות אחיטופל שלו"!

פורסם

מה למדנו ילדים במקרה שבו אין וויכוח על אשם:

1) לא תמיד מקבלים את מלוא הנזק.

2) לא תמיד מקבלים ירידת ערך.

3) לא תמיד מקבלים הוצאות שמאי.

4) לא תמיד מקבלים הוצאות משפט.

5) לא תמיד מקבלים הוצאות נלוות.

6) לא תמיד מקבלים עוגמת נפש.

ההליך נמשך מעל שנה.

במקרה הזה היחידים שהרוויחו הן חברות הביטוח הן הצליחו להגיע למצב שבו עלות סילוק התביעה נמוך מההשתתפות העצמית של שני הצדדים ועכשיו שהצדדים יסתדרו ביניהם.

פורסם

או שלחילופין למדנו שמלשבת בבית מקבלים אפס גדול ומאופס.

פורסם

למדנו שהעצות של igalr מסתכמות ב"שב ואל תעשה":

דפקו אותך בקנית רכב עם קילומטרז מזוייף - אל תתלונן ואל תתבע ביטול עסקה

פגעו לך ברכב ומסרבים לשלם - אל תתבע

כמשפטן(?) אין לך הרבה אמון ברשויות החוק והמשפט

• תוכן חדש...