Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הסיפור שלי הוא כזה,לפני חודש וחצי בערך (לקראת סוף מרץ) עשיתי תאונה עם האוטו, והתיקון היה בסך 13000~ , תקנתי במוסך צמפיון בירושלים.(מהתיקון אני מרוצה,אין שום תלונות).

כדי שאני אשחרר את הרכב, הם דרשו ממני תשלום עבור התיקון בצ'ק דחוי, ומאחר ואין לי כזה שלמתי להם ב3 תשלומים בויזה,

תשלום ראשון 100 ש"ח, תשלום שני ושלישי של 6300 בערך.

3 ימים אחרי ששילמתי בויזה, הגעתי עם צ'ק דחוי ושילמתי להם עבור התיקון את מלוא הסכום בצ'ק דחוי ,כמובן בתנאי לזה שיבטלו לי את החיוב בוויזה.

מאז עבר כבר חודש וחצי,והם עדיין לא ביטלו את החיוב בויזה, נכון לעכשיו ירדו לי כבר 2 תשלומים, (אחד של 100, שהיה ממש בסמוך ל תשלום עם הצ'ק, תשלום שני ב2/5 ע"ס 6300).

הייתי אצלהם כבר מספר פעמים,דברתי איתם בטלפון, ובעיקר סיפורים, (שלחנו ככה, הם החזירו ככה וכו' וכו')

קודם כל הייתי שמח לשמוע תגובה מנציג/ת צ'מפיון, למה לוקח להם יותר מחודש וחצי לזכות אותי(וכמובן שזה עדיין לא קרה)?

דבר שני, איך אני מבצע חסימה של החיוב שלהם מול ויזה קאל?

באתר שלהם ראיתי שניתן להכחיש עסקה, רק אם לא קבלתי את המוצר, או אם לא בצעתי את העסקה, ופה כן קבלתי את המוצר(תיקנו את הרכב) וכן אני בצעתי את העסקה, אבל הם כרגע גונבים ממני.

ואני גם לא מתכוון לחכות יותר לצמפיון, עם כל הכבוד, אני לא אחכה שיחייבו לי 13000 מהויזה, ועוד 13000 מהצ'ק.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי almogas
פורסם

לפני חודש וחצי היה הראשון באפריל, "לקראת סוף אפריל" היה לפני שבועיים, איזה מהשניים? (יש הבדל)

מניסיון בתחום הקמעונאות ביטול עסקה בכרטיס אשראי לוקחת כשבועיים עד שלושה, מההודעה שלך לא ממש ברור מתי חייבו, מתי ביקשת לבטל, מתי מועד החיוב שלך באשראי וכו'.

עם הכסף שלך הם לא הולכים לברוח לשווייצריה אתה יכול להיות בטוח, זה פשוט לוקח זמן.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צודק,התבלבלתי.

התיקון היה בסוף מרץ(לא אפריל),

חיוב ראשון ירד ב 2.4 עס 100 שח. חיוב שני ירד ב 2.5 עס 6300 שח.

המועד חיוב באשראי אם כך, הוא ב 2 לכל חודש.

מצמפיון ביקשתי לבטל את החיוב באשראי(בתמורה לצ'ק שהם קיבלו) כבר לקראת סוף מרץ(מספר ימים אחרי שהאוטו שוחרר מהמוסך).

מחברת האשראי לא ביקשתי לבטל עדין, שאלתי איך זה מתבצע, ומה צריך לעשות.

וברור לי שהם לא יברחו לי עם הכסף, אבל עם כל הכבוד, 6500 שקל הם לא מעט בכלל. ואני לא מוכן להשאיר את הכסף שלי אצלם סתם ככה. במיוחד שעוד שבועיים וחצי מצטרפים להם עוד 6400 שקל.

ברור לי שזה אמור לקחת זמן, אבל חודש וחצי? זה כבר ממש לא סביר, זה היה אמור להסתיים תוך שבוע שבועים ולא יותר.

פורסם

ביטול תשלום שלא דרך החברה שלה שילמת אפשרי לרוב רק אם לא קיבלת את המוצר - למשל הזמנת מוצר והחברה פשטה רגל (וגם אז עדיף להתייעץ עם מישהו שמבין לפני הביטול - נניח עם הבנק). במקרה שלך אני הייתי פשוט מבקש חזרה את הצ'ק, ומשאיר את החיובים באשראי.

גם אני דוגל בשיטה של לא להשאיר כסף לשווא אצל חברות שונות אם לא קיבלתי את המוצר. גם אם הם לא יברחו עם הכסף, עדיין ייקח זמן (נניח כמה שבועות) עד שיחזירו אותו, ובזמן הזה הלקוח נשאר בלי כסף. זה לא משנה אם זה 200 ש"ח או 200,000 ש"ח - העיקרון זהה (אם הם רוצים הלוואה שיפנו אליי ואתן להם תנאי ריבית נוחים - אחרת שיחזירו את הצ'ק או יבטלו את החיוב, ואם לא מדובר בחוצפה ובחוסר שירותיות).

פורסם

אני מבין שההמחאה לא נפדתה ? (דחוייה)

מה שהייתי עושה - מודיע להם ובמקביל מבטל את ההמחאה (כך שלא ייצא שאיזה חוכם שם, יפקיד את ההמחאה ותשלם כפול ואז תצטרך לרוץ אחרי הכסף באמת...).

או אולי אפילו לפני זה - ניגש אליהם ומבקש את ההמחאה חזרה ואם לא אז כאמור, מבטל אותה.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, השיק ניתן דחוי כי בינתיים הביטוח מעביר כסף למוסך. כרגע, כאשר המוסך יקבל את דמי הביטוח עבור התיקון - הוא בעצם כבר גבה עבורם פעמיים... בלי קשר לשיק. אגב, פות"ש: מקווה שרשמת על השיק "למוטב בלבד" ומילאת את כל הפרטים, כדי שלא יוכלו להסב אותו. תנסה לפנות לנציגת צ'מפיון בפורום אולי היא תוכל לעזור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תיקון,

הביטוח מעביר את הכסף כולו (כולל עלות התיקון, כולל עלות השמאי, כולל ירידת הערך ככל שיש כזו ולמעט ההשתתפות העצמית ככל שיש כזו) לבעל הפוליסה בצ׳ק או לחשבון ולא למוסך. הסיבה למתן צ׳ק דחוי ל-90 יום למוסך ולשמאי זה כי זה הזמן שאמורה לקחת + מקדם ביטחון סילוק התביעה (מה שבפועל לא תמיד קורה).

לפות״ש, בהנחה, לפי דבריך, שכבר מס׳ ימים לאחר סיום התיקון הייתה לך אפשרות לתת המחאה למוסך, לא ברור לי עניין התשלומים בכ.א. מכל מקום, בנסיבות הנוכחיות, הפעולה הכי טובה היא שתקפוץ למוסך, קבל ההמחאה בחזרה ותשמיד אותה. אח״כ לחץ על חברת הביטוח הרלוונטית (שלך או של צד ג׳ או מחלקת שיבובים אצלך בהתאמה) לסלק את התביעה כולה בהקדם.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

שתי אופציות:

גש למוסך וקבל את ההמחאה השנייה בחזרה והשמד אותה.

או

פנה לחברת האשראי, טלפונית עם גיבוי בכתב / מייל ובו אתה מבקש שלא לכבד חיובים לבית העסק (צ'מפיון מוטורוס, במקרה שלך).

כך לפחות תבטיח כי לא תקבל ב-2.6 עוד חיוב כפול גם בכ. האשראי וגם בהמחאה.

אגב,

שים לב שמדובר בעבירה בישראל לבטל המחאה (אינני מכיר בדיוק את התנאים אז שווה לבדוק).

באשר לחיוב הכפול הראשון,

אם אתה יכול לעמוד בזה - פשוט תבקש מצ'מפיון שלא לבצע את החיוב השני ב-2.6 ואז סגרת את הנושא,

אם אתה לא יכול לעמוד בזה כלכלית - תדרוש זיכוי מיידי לחשבון הבנק שלך או לכרטיס האשראי על החיוב הכפול הראשון.

עדכן ובהצלחה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...