Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי תקליט את הרעש הזה ותעלה ליוטיוב שהחבר'ה שיודעים איך נשמע 'הלם מים' יוכלו להכווין אם שם הבעיה, אם זאת אכן הבעיה אז זה בעיה של כל הדיירים בכל מקרה

פורסם
אולי תקליט את הרעש הזה ותעלה ליוטיוב שהחבר'ה שיודעים איך נשמע 'הלם מים' יוכלו להכווין אם שם הבעיה, אם זאת אכן הבעיה אז זה בעיה של כל הדיירים בכל מקרה

הדפיקות הן לאורך הרבה שעות והן נשמעות ברצף ומורגשות במיוחד, האם הגיוני שזה רעש של הלם מים?

פורסם

תודה לאיציק על האבחון שלו, אחרי כמה חודשים של "הלם מים" או "water hammer" לפחות אצלי נפתרה הבעיה בזכות השרשור הזה.

חיפשתי בגוגל וראיתי שהפתרון הוא לסגור את השיבר הראשי (אצלי סגרתי את היציאה של המים מהדוד) ולהשאיר את הברזים פתוחים עד שכל המים יצאו ואז לפתוח אותו מחדש שהברזים פתוחים.

זהו, עכשיו אצלי שקט...

בנוגע לשרשור הזה:

הדפיקות יכולות להיות גם מאיזה סאב של אחד השכנים, בתדרים של סאב אי אפשר לדעת בוודאות מאיזה שכן זה מגיע, זה תלוי באקוסטיקה של הבניין.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בנוגע לשרשור הזה:

הדפיקות יכולות להיות גם מאיזה סאב של אחד השכנים, בתדרים של סאב אי אפשר לדעת בוודאות מאיזה שכן זה מגיע, זה תלוי באקוסטיקה של הבניין.

בניסיון להבין את האקוסטיקה אצלו, שאלתי כמה שאלות (מתוך סקרנות) אבל הוא לא הגיב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבעיה שאתה מתאר, מוכרת גם לי.

בלי כל קשר, מכרנו את הדירה כך שאני עומד להיפטר מהעניין הזה (אומנם יקח איזה שנתיים, אבל אני מסתכל על חצי הכוס המלאה :) ).

אגב, עדיין לא הצלחתי למצוא שום היגיון למה אנשים עושים רעשים משונים ו/או דופקים דברים (עם פטיש או WHATEVER) בשעות לא קונבינציונליות בעליל.

א-ב-ל, מאחר ואני מעט חקרתי את הנושא - הסקרנות עושה את שלה ולכן אשמח את תספר לי בן כמה הבניין, אם אתה יודע איזה קבלן בנה אותו, האם מדובר בבניין טרומי או "רגיל" (קירות בלוקים, שלד בטון), האם יש לכם ריצוף "בלטות" רגיל עם חול מתחת או קרמיקה עם מילוי שונה מהמקובל (המקובל הוא חול או שומשום). אם תוכל לציין באיזה עיר ממוקמם הבניין, גם טוב.

תודה

איציק

אין לי מושג מדוע, אבל ההודעה שלך חמקה מעיניי ולכן לא עניתי ,

האמת שאין לי שמץ של מושג מי הקבלן שבנה את הבניין, השלד הוא בטון והקירות בין החדרים הם קירות גבס, יש לנו ריצוף בלטות רגיל עם חול ומעליו יש לנו גרניט פורצלן ( עשינו שיפוץ מקיף לפני כמה שנים ) הבניין ממוקם בעיר תל אביב.

אם תוכל לעזור לי בהבנת האקוסטיקה אשמח מאוד!

פורסם

לצערי איכות הבניה היום לא כשל פעם. אנחנו גרים עכשיו בבניין בן 3 של אזורים. בערך חודש אחרי שעברנו לכאן באו השכנים מתחתינו להתלונן שיש דפיקות חזקות בתקרה שלהם בכל שעות הערב והלילה. לא הבנו מה הם רוצים כיוון שאף אחד לא משחק כדורסל בלילה, או בכלל. לקח חודש להבין שלא צריך יותר מאשר ללכת יחף אצלינו בבית כדי שישמעו בבירור קומה מתחת. בבית הישן זה כמעט ולא היה מורגש.

פורסם

הדגש כיום על אקוסטיקה, הוא גבוה מאי פעם.

כיום קיים תקן לבידוד, ומתחת לחול או לשומשום מניחים יריעות פלציב 6 מ"מ שתפקידה לסייע בבידוד אקוסטי בין החללים. לפחות מכמה מקומות שיצא לי לבקר בהם עם הבידוד הזה, האקוסטיקה בין הקומות דיי טובה.

אצלנו בכל הרחוב, אותו הקבלן (דאז מדובר בבן-יקר-גת) לא שם חול ולא שם סומסום, אלא פשוט מילא בבטון (סוג של מדה) ואז ריצף בקרמיקה. מאחר ומדובר בבניין טרומי, זה יצר כאוס אקוסטי ברמות שבאמת קשה לי לתאר לכם - אבל בשביל שתבינו על מה אני בכלל מדבר, אספר לכם שאני אפילו שומע רטט של טלפון של השכן מעליי\תחתיי (!). בלילה אני שומע רעשים של אנשים שהם 2 קומות מעליי\תחתיי לפחות, שלא לדבר על רעשי קדיחה או חציבה שלא משנה באיזה קומה נעשים, מרעישים אצל כל הדיירים בצורה קטלנית. כל זה הוא תוצר של חוסר סופגי אנרגיה (אין חול, אין שומשום, אין יריעות פלציב).

כשגרתי עם ההורים, גרתי מעל 15 שנה בבניין טרומי של "אשדר", שנמסר לדיירים כסטנדרט עם מילוי חול ו"בלטות" רגילות. למרות היותו בניין יחסית גבוה לתקופה שלו (7 קומות, 28 דיירים), הבידוד האקוסטי שלו היה מעולה ומעולם לא סבלנו (במצטבר, 25 שנה !) מבעיות של רעש בין דירות\קומות וכד'.

דווקא החול הוא מבודד אקוסטי דיי טוב, גם בלי יריעות פלציב. יש לו יכולת ספיגת רעש לא רעה בכ-ל-ל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן, גם הבניין בו ההורים שלי גרים וגרתי בו במשך ילדותי בן 60, ולא היתה כל הפרעת רעש משמעותית. אגב, רק למען הסדר הטוב - הבניין הרועש בו אני גר כעת הוא של גינדי-זיתוני ולא אזורים. טעות :)

פורסם

במקרה כמו שלך, בניין חדש יחסית, באמת מעניין לדעת האם הקבלן עמד בסטנדרט המינימאלי של בידוד אקוסטי ושם יריעות פלציב ושומשום או חול.

אגב, אני לא יודע אם שמת לב או לא, אבל בכל הקשור לבידוד אקוסטי - רוב הקבלנים היום נותנים תריסים וחלונות עם זכוכית בידודית בכל החדרים הרגילים (סלון, חדרי שינה וכד' - למעט ממ"דים וחדרים רטובים) כמסייע נוסף בבידוד הדירה מרעשים חיצוניים (מטריד בעיקר בלילה, במיוחד אם הבניין קרוב לאיזור רועש או שנמצא בסמוך לכביש - למרות שגם אם הוא מול גינה זה יכול להיות מטרד לא קטן).

דרך אגב, תקרות ניתן ליצוק ב-2 אופנים (יציקת בטון מלאה או תקרת "צלעות").

ההגיון שלי אומר שדווקא תקרת צלעות ("של פעם") אמורה להיות מבודדת יותר טוב לקול הלם, אולי בגלל משקל קל יותר ופחות "יציקות מלאות" שמעבירות קול הלם בצורה מאוד חזקה. דווקא כיום אני רואה שהקבלנים יוצקים תקרות מבטון מלא ופחות תקרות "צלעות", אבל יכול להיות שמה שראיתי עד כה היה יותר מקרי.

אגב, ויקיפדיה טוענת שתקרת הצלעות עדיפה הן מבחינה אקוסטית (קלה יותר) והן מבחינה טרמית (משתמשים בבלוק איטונג)

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A7%D7%A8%D7%AA_%D7%A6%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%AA

אולי בגלל שכבר כמעט לא עושים היום בבנייה רוויה תקרות צלעות, האקוסטיקה נדפקת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי מושג. אם יש לך הצעה לבדיקה שלא כוללת הרמת מרצפות או הורדת טיח - אשמח לבדוק :)

בכל הבית יש תריסים חשמליים שהם פחות מבודדים, וזכוכית (אני מניח טריפלקס) שעוזרת מאוד כנגד רעשים מבחוץ. אבל גם זה לא תמיד מספיק.

אני גר בבניין אחד הבודדים בשכונות החדשות בפ"ת שאינו חלק מבית הקברות לבניינים, ופונה רק לגינה, ואין בניין נוסף או כביש בחזית לטווח של 200 מטר לפחות. יש פארק בלבד בחזית, אבל בלילה זה הופך למטרד. בלילה בעיקר בחופשים הגינה מתמלאת בבני עשרה שבאים עם הטוסטוסים שלהם ועושים שם סיבובים בשבילים צוחקים וצווחים בקול רם. שומעים את זה מצויין אצלינו - ויש לילות שזה פשוט מטריף, במיוחד אם אני לא ישן כשמתחיל הבלגאן. במיוחד כשגם הכלב מתחיל לנבוח עליהם צריך לקחת אותו איתנו למיטה כדי שירגע ונוכל אולי לישון.

• תוכן חדש...