Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנות בשפת c++

XENON
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למתכנתים שלום.

אני מחפש המלצה לספר/ספרון/אתר אינטרנט שיכול להסביר מאפס ובפשטות איך לתכנת בשפת C++.

ניסיתי את ה-gool עם קרן כליף בשפת C, לצערי זה לא מספיק דומה ל-C++.

כל עזרה תתקבל בברכה.

חג שמח.

פורסם
"פשוט" ו-CPP לא הולכים טוב ביחד, ראה הוזהרת. :wink:

מסכים. במיוחד השגיאות זה לדעת הרבה low level ואיך דברים פועלים. רוב השגיאות לא נראות לך הגיוניות כמו שהן נראות בשפות high level כמו c# ו- python. לפעמים אפילו ידרש ממך להשתמש בדיבאגרים חיצוניים כמו windbg ולהבין איזה מבנים של ווינדוס קיימים ואיך הם בנויים רק כדי למצוא באג.

לא מנסה להרחיק אותך, רק שתיהיה מוכן.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אפילו הטעויות הכי בסיסיות שכולם עושים בהתחלה (למשל מחיקה של משתנה שמוקצה על ה-stack) יזרקו לך איזה access violation לא קריא שלא תדע מה לעשות איתו, גם עם IDE ודיבאגר נורמלי כמו VS. אין ספק שזה יכול לייאש מתחילים מתכנות, ולא בצדק :wink:

מה שכן, בשביל להבין את יסודות ניהול הזכרון, וגם את קונספט ה-value/reference types בשפות high level, זאת דרך טובה. אבל מעבר לזה לא הייתי מתחיל בפיתוח דברים רציניים עם C++ בתור התחלה אלא אם יש סיבה ממש טובה (cross platform ספציפי או אלגוריתמיקה מתקדמת). אני יודע שיש אנשים שרצים לזה כי זה שפה שזורקים הרבה באקדמיה ובכלל בחוץ אבל זה לא בהכרח מוצדק.

פורסם

אשמח גם להמלצה כזאת (אההממ maxcher אההממ)

גם אם יש ל-#C וJAVA יתקבל בברכה..

כל מה שנתקלתי בו עד עכשיו ממש לא מתחיל מ-0.

פורסם

ללימוד C# אני ממליץ על האתר הזה ליסודות. הוא די מתחיל מאפס. שים לב שלהבדיל מ-Java, C# היא רק שפה, כאשר בתוך תשתית .net יש שלל ספריות (FCL) שמאפשרות לך לעשות הכל החל מפתיחת חיבור TCP, דרך יצירת UI ואינטרקציה איתו, כתיבת שרתים ושירותים ועוד ועוד. האתר הנ"ל לא מפרט על הטכנולוגיות הללו אלא נטו על השפה. אבל קודם תלמד "נטו" שפה, זה הכי טוב. אם אתה רוצה ללמוד יותר על טכנולוגיות .net-יות למיניהן, באתר CodeProject יש tutorials מעולים ומפורטים על כמעט כל נושא.

פורסם

אני דווקא ממליץ על הספר של גיא רונן , Psyor , בדוק גם את התיבה שלך

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כאן יש עוד ספרים של C++.

חוץ מללמוד C++ כדאי להשקיע וללמוד במקביל גם עקרונות תכנות מונחה עצמים (OOP Principles - Object Oriented Programming Principles).

אם צריך עזרה ספציפית, אני אשמח לעזור.

מסכים. במיוחד השגיאות זה לדעת הרבה low level ואיך דברים פועלים. רוב השגיאות לא נראות לך הגיוניות כמו שהן נראות בשפות high level כמו c# ו- python. לפעמים אפילו ידרש ממך להשתמש בדיבאגרים חיצוניים כמו windbg ולהבין איזה מבנים של ווינדוס קיימים ואיך הם בנויים רק כדי למצוא באג.

לא מנסה להרחיק אותך, רק שתיהיה מוכן.

שגיאות כאלה זה חוסר הבנה של איך דברים עובדים, או חוסר קריאה ב-MSDN לפני שימוש בפונקציה של Win32.

הראשון קורה כשלומדים לא נכון, והשני זה Pure innocence, אני לא משתמש באף פונקציה של Win32 בלי לקרוא עליה קודם.

אפילו הטעויות הכי בסיסיות שכולם עושים בהתחלה (למשל מחיקה של משתנה שמוקצה על ה-stack) יזרקו לך איזה access violation לא קריא שלא תדע מה לעשות איתו, גם עם IDE ודיבאגר נורמלי כמו VS. אין ספק שזה יכול לייאש מתחילים מתכנות, ולא בצדק :wink:

מה שכן, בשביל להבין את יסודות ניהול הזכרון, וגם את קונספט ה-value/reference types בשפות high level, זאת דרך טובה. אבל מעבר לזה לא הייתי מתחיל בפיתוח דברים רציניים עם C++ בתור התחלה אלא אם יש סיבה ממש טובה (cross platform ספציפי או אלגוריתמיקה מתקדמת). אני יודע שיש אנשים שרצים לזה כי זה שפה שזורקים הרבה באקדמיה ובכלל בחוץ אבל זה לא בהכרח מוצדק.

הכי פשוט בעולם, איפה שהיה new צריך להיות delete. כשלימדו אותי (וזה ההרגל שלי עד היום), ברגע שאני עושה new אני עושה את ה-delete לאותו משתנה.

כששומרים על העקרונות האלה + עקרונות OOP נכונים, זה לא בעייתי לתכנת בשפה הזו.

יש עוד סיבות מצוינות לבחור ב-C++ על פני שפות "מתקדמות יותר".

ד"א Access Violation זה הכי פשוט בעולם להבין, או שניסית למחוק משהו שאסור, או שניסית לעשות Dereference למשתנה NULL (או לא מאותחל, שזה יותר גרוע).

מבט על הערך של המשתנה יגלה לך בשנייה מה מהשלושה עשית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה לכל מי שעזר, באמת שיש פה אנשים טובים ששמחים לעזור מכל הלב.

מי שרוצה לעזור לי עם תרגילים אני מאוד אשמח.

אני מעדיף לראות קודים ברמה יותר גבוהה ממה שאני מסוגל כרגע לכתוב וללמוד ככה.

c++ 1.jpg

פורסם
תודה רבה לכל מי שעזר, באמת שיש פה אנשים טובים ששמחים לעזור מכל הלב.

מי שרוצה לעזור לי עם תרגילים אני מאוד אשמח.

אני מעדיף לראות קודים ברמה יותר גבוהה ממה שאני מסוגל כרגע לכתוב וללמוד ככה.

אין לי בעיה לתת לך פתרונות או כיוונים או אלגוריתמים לשאלות, השאלה אם זו הדרך ללמוד.

את השאלות פתרת ואתה מחפש להשוות לקוד של מישהו מנוסה?

השאלות עצמן פשוטות והפתרונות שלהם אמורים להיות טריוויאליים (כלומר בערך כמו שאתה חושב שהם צריכים להיות ממבט ראשון).

אני לא יודע כמה הרבה ללמוד יש לך מלראות קוד לפונקציות האלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...