Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, גולש וותיק אבל רק עכשיו נרשמתי :)

יש לי כל מיניי בעיות מוזרות ברכב שקניתי לפני כמה חודשים.

נתחיל מהבעיה הכי מעצבנת, האורות דרך לא מספיק חזקים לטעמי... והאמת שהם כלכך חלשים שאני מרגיש לא בטוח לסוע בחושך.

מה עשינו? החלפנו נורות מ55W ל100W, בדקתי את מצב הפנס עצמו והוא לא צהוב או דהוי...

לקחתי וולט-מטר ובדקתי את הוולט שהן מקבלות- יצא 9.7V בחיבור של קוטב אחד למנורה וקוטב השני למינוס במצבר. אך לא מצאתי כמה אמור לצאת באופן אידיאלי... (אני מניח שזה ~12?)

אני לא מוצא את החיבור מינוס של המנורה עצמה.(אם מישהו יכול לעזור באיתורו אולי לפרק את הפנס עצמו)

מבחינת הרפלקטורים הם נראים לי בסדר... תהיתי איך להתקדם?

בנוסף, אתמול לא הצלחתי להפעיל את המגב האחורי עד שהפעלתי את המפשיר אדים... לכן חשבתי על בעיה של חיבורי מינוס לא תקינים.

הדלת של הנהג אינה ננעלת בנעילה חשמלית כלשהיא(מהכפתור או מהשלט) אך עם המפתח אין בעיה.

אם הרכב עומד כמה שעות בשמש הוא לא מניע בהנעה הראשונה :( ובהנעה השנייה יש גמגום קטן לפני שעולים לסל"ד נורמלי

כרגע אני מתמקד בלגרום לאורות דרך לעבוד כמו שצריך... יש לי את הסופש לטפל במה שאני יכול לבד,בעיקר בשביל האתגר... ואחכ כנראה שנפנה למוסך.

האתר עושה נפלאות לקהילת הרכב בישראל! תודה מראש.

פורסם

הרכב עזב את שעריי המפעל עם פנסים ומנורות שעומדים בתקנים בין לאומיים מבחינת עוצמת התאורה כלומר אתה יכול להסיק מכך שקיימת או לא קיימת בעיה ברכבך.

1. תבדוק את המתח על הקונקטור של המנורה כאשר הרכב מונע ורק האורות עובדים.

2. תבדוק את המתח על קטבי המצבר כאשר הרכב מונע וללא שום עומס- מתח תקין 13.8-14.5 וולט בערך.

ייתכן שבבדיקה שביצעת מתח המצבר יירד בגלל עומסים נוספים שהדלקת בזמן הבדיקה כמו ווישרים או מפשיר אדים.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה בעיות חשמל, תתחיל לספר מה התקנת לאחרונה ומה עשית לרכב..

הפאביה אצלי לפחות יש לה פנסים חזקים, ממש כיף לנהוג איתה בלילות גם כשהתאורה לקויה.

פורסם

כנ"ל אצלי. התאורה חזקה מאז שהרכב היה חדש עם 0 ק"מ, ואני עוד נוסע על הנורות המקוריות.

מה התקנת ברכב? ואלו נורות H7 או H4? (מה דגם הרכב?)

פורסם

אוקיי חברים חדשות טובות וחדשות רעות...

המתח על הקונקטור של המנורה כשהרכב מונע עולה ל13V~ בפעם שעברה בדקתי כשהרכב היה לא מונע

המתח על המצבר כשמונע בדיוק 14.0V

אם ככה אני חושד שהרפלקטורים או המנורות הם האשמים...בתקווה שאלה המנורות.

אני עצמי לא התקנתי כלום ברכב, אבל קניתי אותו עם דיבורית וקודן שאני מניח שלא מגיעים מהיצרן.

רציתי לקחת מהרכב של ההורים את המנורות לסיבוב אבל מתברר שבאוקטביה 13 זה חתיכת סיפור מהסרטים להחליף מנורות

stio למה אתה מתכוון מה הדגם? סקודה פאביה ידנית 1600 גימור ספורט... המנורות H7 ואני דיי מאוכזב שאין נורה נפרדת לאורות הגבוהים

פורסם (נערך)

"ספורט" זה שם הדגם, ככה היצרן קרא לדגם הזה.

הספורט מגיע עם פנסי זרקור (ולא רפלקטור) עם עדשה. האם בדקת שהעדשה עצמה לא מלוכלכת/חלודה? יכול להיות שתצטרך להחליף פנסים, אך עם זאת לא הייתי ממהר עם זה כרגע.

אתה יכול כרגע לנסוע עם פנסי ערפל (לא חוקי, אז שים לב).

יכול להיות שזאת עוצמת הפנסים של הרכב ואתה פשוט צריך להתרגל אליה? אתה מוזמן להגיע אליי בשעות החשיכה (20 דקות ממך), אעשה לך סיבוב על הרכב שלי ותגיד לי אם עוצמת התאורה חזקה מספיק (אותו רכב בדיוק. אם תרצה פנה בה"פ או תן כתובת מייל).

אין בעיה עם הנורה היחידה לאור גבוה ונמוך, בפנס יש מדף ששולט על מרחק התאורה (לך תדע, אולי הוא תקוע אצלך). החיסרון היחידי הוא שאם הנורה נשרפת, גם האור הגבוה לא עובד - אבל לא יצא לי להיתקל בזה. בכל מקרה, מימין יש כפתור גובה פנס, עמוד מול קיר ותגיד אם הוא מגיב בכלל, אתה אמור לראות שגובה התאורה עולה/יורד.

זה רכב מצוין ואתה תהנה ממנו, אבל לך תדע מה עבר עליו עד שרכשת אותו ומה עשו למערכת החשמל.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

קח מפאביה אחרת מנורה תקינה כדי לבדוק שזה הבעיה (שים לב שזה אותה תצורת פנס, עם עדשה או בלי).

כמו שסטיו אמר, יכול ליהיות שהנורות שלך לא מכוונות.

או שהמדף\מפסק נלחץ בטעות או שהוא תפוס כמו שהוא אמר.

אם הרכב עבר תאונה בפרונט יכול ליהיות מצב שהחליפו פנסים ולא כיוונו אותם (פחות הגיוני שיקרה), למרות שלא התעמקתי אם התושבת פנסים בפאביה מתכווננת.

מפל מתח על הקונקטור של הנורה.

לא אמור ליהיות מפל מתח גדול לדעתי, בגלל שנורות להט (הלוגן\ליבון וכדומה) מגיבות בחריפות לשינויים במתח. (אם ממתח נומינלי של 14v זה ירד פתאום ל11v אתה תבחין בזה טוב טוב!).

כאמור, אם האלטרנטור נותן 14v , אז 13v על הנורה אמור ליהיות בסדר, אך לא יותר!

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

תודה על העזרה... כנראה שאצור איתך קשר מחר סטיו

הנורות כוונו ביום שהחלפתי מצבר שזה ממש יום אחרי שקניתי את הרכב... במוסך מורשה ככה שאני לא חושב שזאת הבעיההמדף אורות גבוהים עובד תקין... וגם הגלגל הזה שמכוונים איתו את הגובה של התאורה מגיב כמו שהוא אמוראין עדויות לתאונה על הרכב... יש עדויות לילדים מעצבנים עם מפתח

אני מעלה תמונות של הפרוג'קטורים\מקרנים\עדשות לשיפוטכם... האפורה זאת הפאביה הכסופה זאת האוקטביה לשם השוואה

תודה

IMG_6568.jpgIMG_6567.jpgIMG_6566.jpgIMG_6565.jpg

פורסם (נערך)

זה אותו פנס בדיוק כמו אצלי. על פניו נראה טוב, אבל אלו עדיין תמונות.

הוא לא צריך לפרק נורות מפאביה ולחבר אצלו (אם כבר שיקנה נורות חדשות), אלא לראות מה קורה אצל פאביה דומה, ועדיף "בתולה" - שלא נגעו בכלל בפנסים מעולם.

כאחד שהוציא את הרכב מהחברה עם 0 ק"מ בזמנו - אין שינוי בעוצמות התאורה. אני לא יודע אילו נורות יש שם, כי אף פעם לא נשרפו לי נורות ואף פעם לא כוונו לי פנסים. בהשוואה לפיאט אונו שהיתה לי לפני (שאגב, שם החלפתי את שני הפנסים בגלל רפלקטורים שבורים ולא ראו כלום. אח"כ הסתדר), תמיד אמרתי שהתאורה בפאביה הרבה יותר טובה, במיוחד עם אור גבוה - רואים ממש טוב.

גם בטסט כל שנה מעבירים אותי בשניה בלי בעיות:

בנוגע לילדים - רק חניה סגורה, אחרת הכל יכול לקרות... לצערנו.

אני לא פוסל שיש מכוניות עם פנסים יותר חזקים, ואז שעברת לפאביה אתה חושב שיש תקלה, כי אולי הם מאירים פחות טוב ממה שהיית רגיל קודם. צריך לבדוק...

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

הוא אומר שזה ברמה מוגזמת.

יש מצב נכנסו אדים לעדשה?

לך תדע מה עבר אצל הבעלים האחרים.

מניסיון קטן עם עדשות (של פנסי כיס, שזה אפילו לא אלפית מאיכות העדשות שיש ברכבים), קצת אדים והאלומה נחלשת מאוד!

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...