Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל כך מצליח להבין מדוע מתלהבים כאן (באופן כללי) מפתחי מיזוג לאחור. הרי גם כך רוב האוויר מגיע למושבים מאחור דרך התעלות שמתחת למושבים הקדמיים. מהנסיון שלי ברכבים עממיים (אוקטביה למשל) לא הרגשתי שום דבר מיוחד בכך שיש פתחי מיזוג לאחור ואם כבר, אלו שיש בוולוו למשל על קורת B עדיפים משמעותית.

בפעמים היחידות שהרגשתי הבדל זה היה כאשר יש יחידת בקרה נפרדת למושבים מאחור, אז באמת מרגישים את ההבדל.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני דווקא חולק עלייך, בהנחה וזו מערכת ״שלמה״ ששומרת בזכרון את תנוחת ומיקום המושב, מיקום ההגה וכיוון המראות- זה יהיה הרבה יותר מהיר ממך.

סדר גודל של 5-8 שניות עד שהכל מתכוונן.

:mm_yeah:

הכיוונון החשמלי מדוייק יותר, לעומת הידני שיש בו "חורים" בין שן לשן. בנוסף שיש זכרונות זה מאוד נוח, כי לכל נהג יש את תנוחת הנהיגה שלו.

ברכבי יוקרה הזכרון הוא גם במפתח, כלומר הוא מזהה שנכנס נהג אחר ומשנה את המושב, המראות וההגה בהתאם.

פורסם

מה זה במפתח? לפי טביעת אצבע?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא - לכל מפתח יש קוד ייחודי משלו. אם אחד המפתחות אבד, ניתן לבטלו מהאימובילייזר של הרכב.

בפורד, למשל, יש פיצ'ר שנקרא MY KEY, שמאפשר להגדיר עבור כל מפתח בנפרד הגבלות שונות, כגון: עוצמה מירבית במערכת השמע, הגבלת מהירות הנסיעה ועוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לכל מפתח יש את הזכרונות שלו. בהנחה שיש זוג מפתחות, נגיד לך ולאשתך, ואתם לא מחליפים את המפתחות

אחד עם השני, אז בכל מפתח ניתן לכוון את הזכרונות לאותו נהג, וברגע שאתה מכניס אותו לסוויץ הוא מחזיר

את הכל לפי הזכרונות שיש לו.

בנוסף, בחלק מהרכבים, לפי המפתח הוא זוכר את המצב האחרון שיצאת מהרכב, כולל מיזוג, מערכת שמע וכד',

וברגע שחזרת אליו, גם אם באמצע נהג אחר(עם מפתח אחר) נהג עליו, הוא מחזיר לך את המצב האחרון.

פורסם

נחמד.

פורסם

כמובן שכיום לא מדובר במפתח שמכניסים לסוויץ, אלא בכניסה ללא מפתח והנעה ללא מפתח והמערכת שמזהה את ה"מפתח" אצלך, שומרת את הכיוונונים המתאימים למפתח.

לי דרך אגב במאזדה CX5 יש רק הנעה ללא מפתח אבל כניסה לרכב עם מפתח, דהיינו שלט שבו לחצני פתיחה וסגירת דלת. אין מפתח ממש.

מישהו יודע מה קורה ברכב שיש בו כניסה לרכב ללא מפתח, האם יש בו את השלט הנ"ל אבל ללא לחצנים כלל? או משהו אחר בכלל, כרטיס למשל?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שלט רגיל לחלוטין (עם כפתורים, לעיתים גם עם מפתח קופץ) רק שבנוסף הרכב מזהה שהתקרבת אליו ופותח את הנעילה בעצמו.

כך זה בaudi וbmw בכל אופן.

Aprilia Shiver 750

פורסם
זה רק מראה את שולי הרווח של היבואנים , אני הייתי מעדיף לראות את מחיר הרכב יורד לרמות של 115K , היכן שמחיר הרכב היה צריך להיות ולא לפוצץ את הרכב בתוספות מיותרות במחיר מופקע.

ממש ככה. במקום לשים סאן רוף (וסחטיין על זה, שלא ייתפרש אחרת), שיציעו את הרכב ב- 110/115. פתאום נראה תזוזה בשוק הרכב...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא כל כך מצליח להבין מדוע מתלהבים כאן (באופן כללי) מפתחי מיזוג לאחור. הרי גם כך רוב האוויר מגיע למושבים מאחור דרך התעלות שמתחת למושבים הקדמיים. מהנסיון שלי ברכבים עממיים (אוקטביה למשל) לא הרגשתי שום דבר מיוחד בכך שיש פתחי מיזוג לאחור ואם כבר, אלו שיש בוולוו למשל על קורת B עדיפים משמעותית.

בפעמים היחידות שהרגשתי הבדל זה היה כאשר יש יחידת בקרה נפרדת למושבים מאחור, אז באמת מרגישים את ההבדל.

אתה צודק שבקונצרן VAG זה פחות מורגש, אבל במרצ וגם באלפא הזרם שיוצא אחורה הוא ממש משמעותי. דווקא קירור דרך הרגליים לא עוזר במיוחד, מה גם שאוויר חם עולה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ממש ככה. במקום לשים סאן רוף (וסחטיין על זה, שלא ייתפרש אחרת), שיציעו את הרכב ב- 110/115. פתאום נראה תזוזה בשוק הרכב...

זה לא יקרה מהסיבה הפשוטה שלמרות כל מיני הצהרות חסרות ללא כוונה אמיתית של שר התחבורה להורדת מחירי המכוניות המדינה תעשה הכל שהם יישארו גבוהים.

חוץ מהסיבה הידועה שמס הקנייה נגזר באחוזים יש ציבור עצום של נהגי ליסינג שמשלם שווי שימוש במשך 3 שנים כל פעם לפי המחירון הרשמי של הרכב.

זאת גם הסיבה שאפשר לראות רכב נמכר במחיר "מבצע" במשך כמה חודשים טובים אך המחירון הרשמי שלו לא זז.

כפועל יוצא מכך אף אחד בממשלה לא "מעניש" או אפילו בודק את נושא תיאום המחירים הזהה להחריד בין היבואנים השונים.

הרי רק הפרשי קנייה במט"ח במקומות שונים יכולים להשפיע על עלות המכונית בארץ באלפי שקלים אשר ישפיע על מחיר המכירה לצרכן ללא שינוי גובה הרווח של היבואן.

פורסם

דווקא יציאת מיזוג אחורה ו/או בקורות (כמו ב 5008 שלי היום) זה כזה דבר מעולה שאני ממש מתקשה לדמיין חיים במושב האחורי בלעדיו.

כמובן שעדיף מזגן אחורי שלם כמו בקרניבל, אבל זה הולך רכב בכלי רכב ממש גדולים וגובה את מחירו בדלק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני הייתי שם את המושב החשמלי כבר בגירסת הבסיס במקום הסאן רוף ואת הסאן רוף הייתי שם רק בגירסת הפרימיום, או לחילופין הייתי חושב על אביזר אחר במקום הסאן רוף או לחילופין לייבא גירסת מנוע חזקה יותר ללא סאן רוף באותו המחיר.

אייל, אני יודע שבמשפחתך אוהבים סאן רוף :-)

אבל אם כבר מדברים על אביזר מיותר, אז סאן רוף לדעתי הוא האביזר המיותר ביותר למה צריך אותו? מכניס שמש לרכב (עוד מעט ניסע עם כובעים וקרם שיזוף ברכב :-)) מוציא את הקור של המזגן, פוגע באוירודינמיות, פוגע במרווח הראש ומתכון לבעיות אמינות (מניסיון).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סאנרוף מקורי זה דבר נחמד מאד בעונה המתאימה. בקיץ יש כיסוי שחוסם את השמש ובעיות אמינות אפשר לומר גם על חלונות חשמל, בקרת אקלים, מצית ועוד אבזור שמזמן התרגלנו אליו.

אם התכוונת לסאנרוף שמתקינים בארץ, אני איתך. מתכון לצרות.

ד"א, אני חושב שהמשפחתית הסינית של MG (לא זוכר את הדגם) הציעה מושבים חשמליים עוד לפני אבל לא בטוח בזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אמנון - גג פאנורמי עם סוכך או סאנרוף זה דבר נהדר.

• תוכן חדש...