Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לעשות את הכותרת אינפורמטיבית, מקווה שזה הצליח.

אני חוזר בקרוב מארה"ב, ביקשו ממני להעביר אייפון 5 חדש באריזה ואני אצטרך לעבור בכל אופן במסדרון האדום (בגלל שזו נסיעת עבודה ויש לי כמה דברים אחרים להצהיר עליהם). הבנתי שהטלפון עלה כ-500 דולר, אבל הקבלה לא נשמרה. האם תוכלו להעריך כמה מס אני צפוי לשלם עליו?

בתודה מראש.

פורסם (נערך)

באיזה אייפון מדובר?

אייפון 5c עולה 490-530 דולר בד"כ (באיביי), כולל המיסים.

אייפון 5s עולה 600-650 דולר+ מיסים (6-8 אחוזים, בהתאם למיקומך בארה"ב).

אם אין קבלה המצב עלול להיות בעייתי, שכן אז המכס יכול מיוזמתו שלא להתחשב בהצהרה שלך ולהעריך את שוויו לפי המחירים המקובלים/ הרשמיים של APPLE בארה"ב, כלומר- 550 דולר לראשון, ו-650 דולר לשני, בתוספת המיסים המקומיים.

המיסים הם מע"מ+ מס קנייה. זה יוצא בסה"כ 35.7% ממחיר המכשיר.

מומלץ מאוד לנסות להשיג אפילו אישור עסקה מקוון או כל עדות למחירו האמיתי ששולם על האייפון, במיוחד אם המחיר ששולם נמוך מהמחירים הרשמיים של אפל שציינתי מקודם. גם צילום מסך ממוחשב על אישור עיסקה בפייפאל יכול לעזור, כמובן כדף מודפס.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תוציא אותו מהאריזה,

שים בכיס,

תחזיר לאריזה.

או שתתקין עליו 3-2 אפליקציות והוא כבר לא נחשב לחדש...

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אמנם אפשר להוציא מהקופסה ולשים בכיס, אבל לא הייתי שומר את הקופסה, ויש פה אלמנט של סיכון שעדיין קיים.

אם הוא כבר עם 2 מכשירי סלולר- הדבר יהיה עוד יותר בעייתי.

חבל שהוא ייכנס לרשימה השחורה של המכס רק בגלל ניסיון הברחה, זה לא מטייל ממוצע, זה איש שנוסע הרבה לרגל עבודתו ולכן לא הייתי מבקש ממנו לעשות כן.

ותאמין לי, המכס ממש, אבל ממש לא טיפש.

אם תנסה להתחכם- זה יכאב מאוד, ובלי ווזלין כלל.

פורסם
אמנם אפשר להוציא מהקופסה ולשים בכיס, אבל לא הייתי שומר את הקופסה, ויש פה אלמנט של סיכון שעדיין קיים.

אם הוא כבר עם 2 מכשירי סלולר- הדבר יהיה עוד יותר בעייתי.

חבל שהוא ייכנס לרשימה השחורה של המכס רק בגלל ניסיון הברחה, זה לא מטייל ממוצע, זה איש שנוסע הרבה לרגל עבודתו ולכן לא הייתי מבקש ממנו לעשות כן.

ותאמין לי, המכס ממש, אבל ממש לא טיפש.

אם תנסה להתחכם- זה יכאב מאוד, ובלי ווזלין כלל.

אני מכניס בלי סוף טלפונים,אייפודים,אייפדים,לפטופים,אזניות וכו',כו'...

אף פעם לא נתקלתי בבעיות

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לך יש את המוכנות לכך.

במקרה של פות"ש, נראה שזה לא בדיוק בחשק שלו לעשות כך.

לכן עניתי כך. כך או כך, שני הדעות נכונות.

פורסם

כול מי שאני מכיר והיה בחו"ל בשנתיים האחרונות הביא סמרטפון נוסף או אפילו שניים בכיס ללא קופסא ועברו במסלול הירוק ללא שום בעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני הכרתי המון שעשו כך, ואפילו יותר מ2-3 מכשירים (יותר בכיוון של 5).

עד שהכרתי אחד שהביא מכשיר אחד, ונעצר במכס באקראיות.

אני בספק אם הוא ישכח אי פעם את האלמנט שהוכנס לו עד היום (35.7% מס+ כפל מע"מ כקנס, סה"כ 77% משווי המכשיר). ומזלו היה שהוא איחסן את שאר המכשירים על אישתו ושלא בדקו אותה.

בוא נגיד שזה הספיק לו יופי יופי. והוא בכלל תושב ארה"ב בעל אזרחות אמריקאית (מה שלא עזר לו בכלל).

פורסם

יש לי כבר שלושה מכשירים עליי - שניים בשימוש קבוע ואחד רזרבי. מכשירים ישנים ופשוטים אמנם אבל עדיין.

לגבי שימוש לרעה בפריבילגיות של המקצוע, יש לא מעט אנשים בתחום שלי שעושים זאת אבל אחת לתקופה מישהו מהם נתפס וזה מסתיים בקנסות של אלפי שקלים. אי לכך הודעתי מראש לכל מי שביקש משהו שאני מצהיר על הכל ושיהיו מוכנים לשלם. בקשות לאייפונים וגאדג'טים בעקרון נענו אצלי בסירוב גורף. הבקשה לטלפון הנ"ל הגיעה מקרובת משפחה ולאחר שכבר נרכש בפועל, לכן לא סירבתי אלא רק הבהרתי שיהיה צורך בתשלום נוסף.

בכל מקרה, תודה לכל מי שלקח את הזמן להגיב.

• תוכן חדש...