Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני רוצה להעביר בשתי נגלות (מרחק כ 5 ק"מ בדרך עירונית) - ספת עור דו מושבית (משקל סביר, לא יודע מהו בדיוק), ומזרון זוגי+בסיס עץ.

אני מניח שצריך לקנות גגון, במיוחד במקרה של הספה כדי שהפח בגג לא יתעקם.

אם כן:

1. איפה מומלץ לקנות?

2. כמה עולה?

3. האם יש המלצה לסוג/דגם מסוים של גגון, בהתחשב ברכב (יונדאי I30)?

4. מהי מורכבות ההתקנה של גגון כנ"ל? איך בדיוק הוא מתחבר ומתנתק? האם זה משאיר סימנים על הרכב?

5. עם מה קושרים את הריהוט לגגון? חבלים מחומר מסויים? איזה מין קשר לעשות?

6. האם יש איזה יריעה זולה שאפשר לקנות כדי לעטוף את המזרון ואולי את הספה, כדי שלא יתלכלכו תוך כדי הנסיעה וההעברה?

7. עוד משהו שצריך לקחת בחשבון?

תודה!

פורסם

קודם כל תבדוק אם אתה יכול להשאיל רכב שיש לו גגון. אחרכך תבדוק אם לא יותר זול פשוט להזמין מוביל.

פורסם

לא ממש מכיר מישהו עם גגון,

האם גגון לא אמור לעלות סביבות 200 ש"ח מקסימום? הובלה אני מאמין שתעלה לפחות 300-400 ש"ח

פורסם

אין פה חסכון כזה גדול במידה והובלה עולה עד 400 שקל.

כך בחשבון שאם זה חד פעמי למה לך לרכוש מוצר שסתם לא היהי לא שימוש לאחר מכן

פורסם

יש סיכוי סביר שעוד שנה אני אצטרך שוב לבצע העברה דומה, אני גם לא ממש בקיא במחירי ההובלות, סתם נתתי הערכה, אם מישהו בקיא הוא מוזמן להאיר את עיניי במידה ואני טועה

פורסם

לפני כמה שנים קנית גגון מקורי לסיטרואן ברלינגו, הוא עלה 1000 ש"ח, בנוסף קניתי 4 רצועות קשירה עם רצ'ט, עלו כ 100 שקל.

מאז הציוד הזה החזיר את העלות שלו לפחות 5 פעמים.

העברתי על הגגון המון דברים בשבילי ובשביל חברים שלי.

אין דבר כזה - חד פעמי.

גגון אוניברסאלי שמתאים לרוב המכוניות אפשר לקנות גם ב 100 ש"ח.

הגגונים האלו לפעמים יכולים לעקם את הגג וצריך להרכיב אותם מאוד בזהירות. להוסיף תושבות גומי לפיזור העומס, אם צריך.

פורסם

איקאה משאילה גגונים לשבועיים עם פיקדון.

לא ניסיתי אף פעם, אבל אם יש סניף איקאה בסביבתך, אולי תוכל לשאול גגון.

יכול להיות שבשביל לשאול גגון צריך קבלה של קנייה.

מצד שני, גם רשום שהגגון שלהם תומך בעד 60 ק"ג.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

זה בסדר שהגגון שלהם תומך עד 60 קילו.

בנוסף לנתון הזה של יצרן הגגונים, צריך לקחת בחשבון את המשקל המותר על הגג לפי הוראות יצרן הרכב.

בדרך כלל במכוניות קטנות/משפחתיות זה בסביבות 50 קילו ובמכוניות גדולות יותר 70-80 קילו.

פורסם

גגון פשוט של אמריקן איגל יעלה לך 500 שקל לפחות. משהו טוב יותר של רינו או טולה יעלה לך מעל 1000 שלים. חמישה ק"מ הובלה יעלה לך גג 300 שקל. בנוסף, גגון מייצר שריקות רוח נוראיות בתא הנוסעים וכמובן פוגע בצריכת הדלק. אם אתה באמת צריך להוביל משהו באופן חד פעמי, קח מוביל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמה הערות על ההודעה האחרונה-

גגון פשוט של אוטו דיפו עולה 120 ש"ח, לא 500.

הובלה של 5 ק"מ לא תעלה לו את צריכת הדלק, כי כנראה הוא יסיר את הגגון כשיגמר הסיפור.

את שריקות האויר של הגגון הפשוט והזול ביותר ניתן לפתור ע"י הדבקה של כמה חתיכות דבק חבלה על החריצים בגגון שליד החלונות.

בעניין הנושא, גם אני הייתי מזמין מוביל כדי לא להסתכן בגרימת נזק לרכב. ספות זה משהו דיי כבד ומיטה זוגית רחבה יותר מהרכב, אישית הייתי פוחד לנסוע עם משהו שחורג מגבולות הרכב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מדובר בהובלה מינימליסטית.

אם תשקיע קצת תמצא מוביל מקומי שיעשה לך את זה ב 150-200 ש"ח. בטח אם תהיה גמיש וזה יצא לו על הדרך.

תחסוך טירחה וסיכון הגב.

אם צפויים שימושים נוספים בגגון אז זה אחרת. אבל לעניין הזה הייתי הולך על מוביל.

פורסם

נניח שבתור התחלה אני רוצה להעביר רק את המזרן והבסיס, קראתי כאן פעם על מישהו ששם את המזרן ישר על גג הרכב (ללא גגון), ועליו את הבסיס (הפוך).

האם זה רעיון סביר לדעתכם? המזרון ברוחב של כ 1.4 מ'. (למרות שיונדאי I30 ברוחב של 1.78 מ' לפי הנתונים שקראתי, הגג עצמו לדעתי הרבה יותר צר מ 1.4 מ').

פורסם
נניח שבתור התחלה אני רוצה להעביר רק את המזרן והבסיס, קראתי כאן פעם על מישהו ששם את המזרן ישר על גג הרכב (ללא גגון), ועליו את הבסיס (הפוך).

האם זה רעיון סביר לדעתכם? המזרון ברוחב של כ 1.4 מ'. (למרות שיונדאי I30 ברוחב של 1.78 מ' לפי הנתונים שקראתי, הגג עצמו לדעתי הרבה יותר צר מ 1.4 מ').

סביר? אולי

בטוח? כנ"ל אבל נסיעה קצרה.

חוקי? גבולי

יצליח? כנראה

חוראני? בטוח

ואת הספה תעביר על אופניים?

פורסם

אין שום בעיה להעביר את כל מה שאתה צריך על רכב פרטי ובאופן בטוח לחלוטין.

מיטות אני אישית מעמיס ישר על הגג של האוטו, שם את המזרון, עליו את הבסיס/מסגרת וקושר היטב דרך המכונית עצמה.

זה אכן עושה נזקים קטנים לצבע ולפח, אצלי, מרב שאני עושה את זה זה כבר עשה נזק גדול לפח.

גגון אוניברסלי פשוט אכן יעלה 100-200 ש"ח, הם בד"כ יושבים לא משהו על האוטו, אבל כל עוד אתה מרכיב אותו רק לצורך ההעברה ואת החפצים אצמם קושר למכונית ולא לגגון הכל יהיה בסדר.

את הפה, כנראה עדיף לעשות עם גגון.

בקשר לחסכון בכסף מול כאבי גב וכו, זאת כבר בחירה שלך. בקשר לבטיחות, קשור היטב, אם ההובלה ארוכה עצור בדרך פעם-פעמיים לראות שהכל יושב במקום והרצועות מתוחות, סע לאט יחסית ובאופן מודע שזאת נהיגה לא שגרתית.

מי שרוצה שיקרא לך חוראני או מוישה זוחמיר, זה עובד, זול, יעיל ואם תעשה את זה באופן בטוח, ככה זה גם יהיה.

פורסם

מי שרוצה שיקרא לך חוראני או מוישה זוחמיר, זה עובד, זול, יעיל ואם תעשה את זה באופן בטוח, ככה זה גם יהיה.

זה לא היה בכוונה להעליב. בהרבה דברים אני בעד קצת חוראניות. זה בסדר.

• תוכן חדש...