Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 ידנית 2001-2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב עוזרת לחברים למצוא אוטו.

דרישות: חיסכוני, אמין עד 15K כולל יישור קו.

אחרי שהתייאשתי מלחפש פונטו ספייס במצב טוב ומחיר הולם, החלטתי להרחיב את האופקים לכיוון גטס ו206 (ידנית).

ממצאי יד 2 מראים שגטס שאינן GLF קצת יקרות, אבל נראה שמצב ה206 ידניות בלבד לא רע.

לא מצאתי בפורום ביקורות רעות על הדגם, דווקא ההפך.

יכול להיות שמחר אפגוש אקזמפלר ידני משנת 2002 עם 120 אלף ק"מ.

אשמח לדגשים לגבי הבדיקה של האוטו כמו מחלות ידועות למשל.

(או במילים אחרות, כל מה שרציתי לדעת על 206 והתביישתי לשאול :wink:)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמובן שאת השרשור הזה כבר קראתי ואני עוקבת אחרי עדכונים.

השאלה כאן היא לדגשים מסויימים בבדיקה ראשונית. (כמו שאני אומרת לכל מי שהולך לבדוק פונטו לשים לב להגה חשמלי ונוזל קירור.)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ממה שאני יודע לבדוק טוב את כול פעולות ידית האיתות,חדשה כזאת עולה בערך 1.5k.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ידית איתות עולה כ 800-700 ש"ח במודלים שאחרי אמצע 2001, בישנים יותר עולה 300 ש"ח וזו גם לא תקלה מאוד נפוצה או מופיעה בתדירות גבוהה.

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי, ב206 הידנית אין צפי לבעיה עם הידית איתות. בכלל, אני מנסה כבר כמה דקות לחשוב על תקלות נפוצות או ידועות, ולא עולה לי משהו מיוחד כזה. רכב סופר פשוט- מראות צד מתכווננות ידנית, רק 2 חלונות חשמל (מאחורה הם ידניים), אין מערכת מובנית, אין סאנרופ...

אולי לבדוק תקינות של שפריצרים, אצלי אחד מהקדמיים נסתם כבר בפעם השניה (האחורי דוקא עובד פיקס, ואני אומרת "דוקא" כי אצל אחותו הפנסיונרית ה205 זה היה אחד הדברים הראשונים שהתקלקלו/התפרקו).

הפלסטיקה בדשבורד מתבגרת יפה (שוב- בניגוד ל205), אבל סימני הגיל מכים לפעמים בדברים הקטנים: ידית גיר סדוקה, פסי קישוט חיצוניים שכבר לא יושבים כ"כ טוב ומתפרקים, ואם אי פעם פתחו את הדלתות כדי להתקין רמקולים או משהו כזה, כנראה שיש שם פיני פלסטיק שבורים שנותרו קורבן... לא דברים משמעותיים ובטח לא משהו שמונע קנייה, אבל עוד סעיף להתרשמות הכללית מהרכב.

לבדוק מתי נעשה טיימינג, ואת מצב הקלאץ' (שניהם נראה לי נבדקים "בנוהל" גם ככה). לבדוק האם בסרק הסל"ד יציב והאוטו לא רועד, מה שעשוי להצביע על מזרק תקול או שעומד לסיים את חייו. בנסיעה להקשיב שאין תקתוקים מאיזור המנוע. זהו. שיהיה בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

עד כמה חסכוני בדרישה?

כי בסכום כזה לא פשוט למצוא רכב מטופל ועם מוניטין אמינות ראוי.

לצורך העניין, לפני שנה וחצי עזרתי לחבר למצוא רכב בסכום דומה, והוא קנה מיצובישי כריזמה 2003 שמורה יחסית ב-13 אלף.

אמנם צריכת דלק 1 ל-10 אבל בשנה וחצי הזאת ו-15 אלף קילומטר, לא הייתה שום תקלה ושום גמגום.

פורסם

תודה רבה לכל החברים שעזרו. תודה מיוחדת למיקה על התגובה המפורטת (באמת קיוויתי שתראי את השרשור ;) )

מר מגדת', אני לא יודעת מה תהיה הנסועה השנתית בפועל אבל מדובר בירושלים. גם עיר עם עליות ופקקים וגם צפיפות חניה. ברכבים בגיל הזה, לצערי, גם היפניות לא נותנות הבטחה של 100% אמינות. ככה שבסוף אתה עלול לצאת קירח מכאן ומכאן. גם רכב גדול, גם לא חסכוני בכלל וגם יפתיע בתקלות. הדוגמא הכי טובה בשבילי זה מאזדה לנטיס של אבא שלי שלאורך כל חייה מפגינה אמינות מופתית אבל בפורום מדברים על לא מעט מחלות של הדגם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

בכיף :)

גם נזכרתי בעוד דבר: עד 2003 (כולל) הפנסים הקדמיים ב206 היו עשויים מחומר עם נטייה להצהיב בשמש. כדאי לבדוק שמצב הפנסים ראוי.

ומכיוון שכנראה הבדיקה תהיה באור יום- אם יש אפשרות להיכנס לאיזה מקום מוצל או חשוך למדיי (חניון תת קרקעי אולי) ולבדוק את מצב התאורה הפנימית (דשבורד ומחוונים). באופן כללי אין שם בעיות, אבל אצלי למשל כבר החלפתי, בדם יזע ודמעות, למחוונים של המזגן את כל הנורות (3 במספר), אחרי שהשמאלית נשרפה, ולאחרונה האמצעית נשרפה :shock:. לפחות היא לא משפיעה כמעט על כלום, וכל עוד ה-2 הקיצוניות פועלות אפילו לא ממש שמים לב שיש שם בעיה (אבל אני יודעת וזה קצת מחרפן אותי, אם כי לא מספיק בשביל לעשות עם זה משהו). הגישה לנורות האלה איומה. עם נורות אחרות אין בעיה. כנראה שלא ישנה למי שלא פדנט קיצוני, אבל צריך להיאמר :)

עריכה ותוספת: 120 אלף לרכב מהשנה הזו זה מעט מאוד. זה יכול להיות יתרון, אבל גם חיסרון גדול. זה אומר שהרכב נסע הרבה נסיעות קצרות. חשוב לוודא שהגיר והקלאץ' מרגישים לך בסדר, כדי לשלול עד כמה שאפשר בעיות גיר ש"טחנו" אותו כי נהג בו מישהו שלא ממש ידע להשתמש בגיר ידני. ולבדוק, עד כמה שאפשר, שהרכב טופל לפי משך הזמן שעבר (לפחות פעם בשנה), גם אם לא עבר את הק"מ הדרושים לטיפול (המלצת היצרן היא כל 30 אלף ק"מ, בפועל, ובגיל הזה, ההמלצה היא כל 15 אלף).

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני לאחרונה רכשתי 206 שנת 2002, אני חייב לציין שמאוד קשה עד בלתי אפשרי למצוא רכב שמור ברמה טובה בשנתונים האלו ובתקציב הזה.

206 שלא טופלה כראוי תאכיל מרורים את הבעלים שלה, אני אומר מנסיון אישי (למזליי ש לי ידע מכני ואבי הוא בא ממקצוע הרכב - חסך לי הרבה כספים).

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...