Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לא בטוח עד כמה הנושא עלה בעבר ולכן פותח בשרשור חדש:

אני מעוניין לקנות רכב שרישיונותיו מופקדים ויש לו עוד כמה שנים לסטטוס אספנות.

אני יודע שכדי להחזירו לכביש צריך לשלם את האגרות שלא שולמו אבל השאלה היא האם אפשר להעביר בעלות ללא תשלום האגרות.

חשבתי לעביר בעלות ולחכות כמה שנים עם השיפוץ עד שיגיע לגיל 30 ואז להפוך אותו לאספנות.

האם הדבר אפשרי?

תודה.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם
ערב טוב,

לא בטוח עד כמה הנושא עלה בעבר ולכן פותח בשרשור חדש:

אני מעוניין לקנות רכב שרישיונותיו מופקדים ויש לו עוד כמה שנים לסטטוס אספנות.

אני יודע שכדי להחזירו לכביש צריך לשלם את האגרות שלא שולמו אבל השאלה היא האם אפשר להעביר בעלות ללא תשלום האגרות.

חשבתי לעביר בעלות ולחכות כמה שנים עם השיפוץ עד שיגיע לגיל 30 ואז להפוך אותו לאספנות.

האם הדבר אפשרי?

תודה.

גש למשרד הרשוי עם בעל הרכב וכמובן ת"ז תפשיר את הרשיונות של הרכב ,צריך לחתום על טופס שאתה מסכים לרכוש את הרכב ללא טסטים לאחר מכן אתה מקבל מהפקידה טופס לתשלום ע"ס 225 ש"ח אתה ניגש לדואר ומשלם ואז חוזר לפקידה ממשרד הרשוי והיא מבצעת עבורכם את העברת הבעלות ואז תוכל להקפיא את הניירת שוב על שימך . בהצלחה !

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם

למיטב ידיעתי לא ניתן לבצע העברת בעלות לרכב שאינו בסטטוס אספנות ללא תשלום מלוא האגרות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
למיטב ידיעתי לא ניתן לבצע העברת בעלות לרכב שאינו בסטטוס אספנות ללא תשלום מלוא האגרות.

לא רק זאת ,

רכב שאינו אספנות וללא טסט מעל שנה כמדומני (אולי שנתיים ) לא יכול לבצע העברת בעלות .

כך ש חייב טסט בתוקף והעברת בעלות .

בקיצר , בעיה .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
לא רק זאת ,

רכב שאינו אספנות וללא טסט מעל שנה כמדומני (אולי שנתיים ) לא יכול לבצע העברת בעלות .

כך ש חייב טסט בתוקף והעברת בעלות .

בקיצר , בעיה .

לא דרור,ניתן לבצע העברת בעלות ללא טסט תקף וביטוח ברכב המוגדר כמיושן. יש צורך בהגעת שני הצדדים למשרד הרישוי ובתשלום מלוא האגרות...וכן אני מדבר מניסיון.

פורסם

אם הרשיונות מוקפאים - אין חובות אגרה כך שאינני רואה בעיה להפשיר את הרשיונות ולהעביר בעלות כרכב מיושן חסר טסט - ולהקפיא שוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ניתן לעשות זאת.כפי שנרשם מעלה.אני ביצעתי הליך כזה לפני כחצי שנה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם (נערך)

אנסה לעשות סדר בדברים מתוך נסיון מעשי בהעברה שביצעתי לפני כחודשיים.

הרכב היה עם רשיון מופקד (כתום) והינו רכב מיושן (שנת יצור 90).

אגב יש לי תחושה שה"נהל" משתנה ממשרד רישוי אחד למשנהו - אני עשיתי במשרד הרישוי בני ברק לכן ממליץ לסור לשם בעניין.

1. יש להחתים את הבעלים הרשום על יפוי כוח (הטופס הרגיל בצבע סגול - נמצא בכל סניף דואר) ואז לגשת למשרד הרישוי עם יפוי כח ות.ז של הבעלים.

2. במשרד הרישוי יש להפשיר מההקפאה את הרישוי ולהפיק רשיון רכב כחול. ברגע שהרשיון מופשר מופיעה בו האגרה הרלוונטית נכון לאותו רגע. (יש מצב בו נצברו חובות עקב הקפאה שבוצעה אחרי תקופה בה לא שולמו אגרות ואם כך היה הם יופיעו שם)

2. במעמד הפשרת הרישוי יש לבקש מהפקידה שובר תשלום אגרת העברת בעלות. (צבע ירוק) השובר הינו תשלום אגרה עבור העברת בעלות שמתקיימת במשרד הרישוי, האגרה היא ע"ס 225 ש"ח.

3. יש לשלם בדואר את סכום האגרה שמופיעה ברשיון החדש + אגרת העברת בעלות (הטופס הירוק)

4. לחזור למשרד הרישוי (עדיף לאותה פקידה..) כשאתה מצוייד בבאים: רשיון רכב משולם וחתום, שובר תשלום העברת בעלות משולם, יפוי כח חתום מבעל הרכב, תעודת זהות של בעל הרכב.

5. באיזשהו שלב היא אמורה להחתים אותך על טופס בו אתה מאשר שאתה ביודעין מבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט.

6. בסוף התהליך הרכב נרשם על שמי. כמובן שברשיון הכחול הופיע הדרישה לבדיקת מעבדה מכיוון שהרכב הינו רכב מיושן שלא ביצע מבחן רישוי מעל לשנתיים.

זהו התהליך אחד לאחד שאני עברתי.

יש להיות נחוש (ותקיף במידת הצורך) בנוגע לאפשרות הזו - לא כל הפקידות מכירות את הנהל. אם יש סירוב יש לפנות למנהל בכיר יותר.

ממני לא דרשו נוכחות של בעל הרכב אלא כאמור ת.ז ויפוי כח חתום.

בהצלחה

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

אני חייב לחדד עפ"י הידוע לי - חייייבים שני הצדדים להגיע בפני הפקידה לביצוע העברת הבעלות (אשר מבוצעת במשרד הרישוי להבדיל מהעברה רגילה המתבצעת בבנק הדואר). ועוד - ניתן לשלם האגרות במכונה האוטומטית לאחר שהפקידה מנפיקה רישיון תקף ולשלם בכרטיס האשראי של בעל הרכב. לאחר מכן לחזור לפקידה ולבצע העברה כפי שציינתי לעיל.

פורסם (נערך)
אני חייב לחדד עפ"י הידוע לי - חייייבים שני הצדדים להגיע בפני הפקידה לביצוע העברת הבעלות (אשר מבוצעת במשרד הרישוי להבדיל מהעברה רגילה המתבצעת בבנק הדואר). ועוד - ניתן לשלם האגרות במכונה האוטומטית לאחר שהפקידה מנפיקה רישיון תקף ולשלם בכרטיס האשראי של בעל הרכב. לאחר מכן לחזור לפקידה ולבצע העברה כפי שציינתי לעיל.

חוזר אומר - ממני לא דרשו את נוכחות הבעלים, רק ת.ז ויפוי כח.

אגב ע"מ לבצע את סעיף 2 בתהליך שכתבתי - בוודאות לא צריך נוכחות בעל הרכב, ולכן אפשרי באותו מעמד לשאול באם יש צורך בהגעת הבעלים למעמד שינוי רישום הבעלות (שאלת קיטבג...), ולכן אני ממליץ שוב להגיע אח"כ לאותה פקידה...

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

אגב יש לי תחושה שה"נהל" משתנה ממשרד רישוי אחד למשנהו - אני עשיתי במשרד הרישוי בני ברק לכן ממליץ לסור לשם בעניין.

1. יש להחתים את הבעלים הרשום על יפוי כוח (הטופס הרגיל בצבע סגול - נמצא בכל סניף דואר) ואז לגשת למשרד הרישוי עם יפוי כח ות.ז של הבעלים.

2. במשרד הרישוי יש להפשיר מההקפאה את הרישוי ולהפיק רשיון רכב כחול. ברגע שהרשיון מופשר מופיעה בו האגרה הרלוונטית נכון לאותו רגע. (יש מצב בו נצברו חובות עקב הקפאה שבוצעה אחרי תקופה בה לא שולמו אגרות ואם כך היה הם יופיעו שם)

2. במעמד הפשרת הרישוי יש לבקש מהפקידה שובר תשלום אגרת העברת בעלות. (צבע ירוק) השובר הינו תשלום אגרה עבור העברת בעלות שמתקיימת במשרד הרישוי, האגרה היא ע"ס 225 ש"ח.

3. יש לשלם בדואר את סכום האגרה שמופיעה ברשיון החדש + אגרת העברת בעלות (הטופס הירוק)

4. לחזור למשרד הרישוי (עדיף לאותה פקידה..) כשאתה מצוייד בבאים: רשיון רכב משולם וחתום, שובר תשלום העברת בעלות משולם, יפוי כח חתום מבעל הרכב, תעודת זהות של בעל הרכב.

5. באיזשהו שלב היא אמורה להחתים אותך על טופס בו אתה מאשר שאתה ביודעין מבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט.

6. בסוף התהליך הרכב נרשם על שמי. כמובן שברשיון הכחול הופיע הדרישה לבדיקת מעבדה מכיוון שהרכב הינו רכב מיושן שלא ביצע מבחן רישוי מעל לשנתיים.

יש להיות נחוש (ותקיף במידת הצורך) בנוגע לאפשרות הזו - לא כל הפקידות מכירות את הנהל. אם יש סירוב יש לפנות למנהל בכיר יותר.

בהצלחה

אורן

כמו שרשמתי בדיוק!

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם

בהצלחה

אורן

האם לדעתך ההליך דומה לרכב מיושן אשר רשיונותיו לא הוקפאו

(פרט לעובדה שיש חוב גדול יותר)

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

• תוכן חדש...