Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל פעם שאני חושב על זה, זה אחד הדברים שהכי מדאיג אותי שאני לא מוצא סיבה איך זה קרה! וזה קורה לי בממוצע פעם אחת בשנה. הפעם אני מתקרב לכיכר רואה מונית שמתקרב לכיכר מהכניסה ממול ואני יותר קרוב והכיכר פנויה אז הזדרזתי קצת ולהפתעתי ברגע שנכנסתי לכיכר ראיתי מול העיניים קטנוע בתוך הכיכר שאני לא מבין מאיפה הוא צץ ואיך לא ראיתי אותו קודם!! במזל יצאנו בשלום אני מנסה לנתח למה לא ראיתי אותו חוץ מזה שאני עם שפעת יש לי הסבר אחד אולי הראש שלי היה מתוכנת לחפש רכבים ושכחתי רק ולכן קטנוע לא ראיתי אם זה נכון אז בבקשה מכל הנהגים ובמיוחד שעייפים לרענן את הראש לחפש על הכביש כל דבר ולא רק מכוניות. (הפורום לא נותן לי לעשות אינטר שורה חדשה!)

פורסם

התקן מצלמה ברכב שמתעדת את הנסיעה כך תוכל לשחזר. מעבר לכך שזה מומלץ ביותר.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אנחנו לא רובוטים,וככל שזה יהיה אנחנו נעשה טעויות על הכביש,גם אם אנחנו זהירים תמיד יכולים לפספס,רכב,בן אדם במעבר חציה,אין מה לעשות ואי אפשר להימנע מזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תהיה רגוע , זה לא אימון גופני , טראומה לא תעזור ורק עלולה להזיק .

רק קיבלת תזכורת שחובה לשמור על ריכוז מקסימאלי על הכביש בנוף למרווח הביטחון והזהירות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
כל פעם שאני חושב על זה, זה אחד הדברים שהכי מדאיג אותי שאני לא מוצא סיבה איך זה קרה! וזה קורה לי בממוצע פעם אחת בשנה. הפעם אני מתקרב לכיכר רואה מונית שמתקרב לכיכר מהכניסה ממול ואני יותר קרוב והכיכר פנויה אז הזדרזתי קצת ולהפתעתי ברגע שנכנסתי לכיכר ראיתי מול העיניים קטנוע בתוך הכיכר שאני לא מבין מאיפה הוא צץ ואיך לא ראיתי אותו קודם!! במזל יצאנו בשלום אני מנסה לנתח למה לא ראיתי אותו חוץ מזה שאני עם שפעת יש לי הסבר אחד אולי הראש שלי היה מתוכנת לחפש רכבים ושכחתי רק ולכן קטנוע לא ראיתי אם זה נכון אז בבקשה מכל הנהגים ובמיוחד שעייפים לרענן את הראש לחפש על הכביש כל דבר ולא רק מכוניות. (הפורום לא נותן לי לעשות אינטר שורה חדשה!)

מה שקרה הוא שהקטנוע היה בשטח המת שלך. או שהתרכזת במונית. מאוד קל לפספס קטנוע בכיכר.

להבא:

1. אין דבר כזה "למהר לתוך כיכר". תעצור בכניסה.

2. תמיד תחפש קטנועים והולכי רגל. תניח שיש שם קטנוע. כשאני מתקרב למעבר חציה אני מאט, מסתכל לצדדים שלו כל הזמן ומניח שיש שם מישהו שאני פשוט לא רואה. ברגע שתעשה את זה, אתה גם תאיט בשביל למצוא את המישהו הזה שאתה לא רואה - ומעבר לזה, כשתראה שם בנאדם הוא לא יפתיע אותך ותגיב בפאניקה.

אם אני מתקרב למעבר חציה אני מניח שיש שם הולך רגל. אם אני מתקרב לצומת או כיכר, אני מניח שיש שם רוכב קטנוע. אם אני עובר נתיב, אני מניח שיש אוטו בשטח המת שלי. אם אני פונה ימינה, אני מניח שיש רוכב קטנוע ביני לבין המדרכה\שוליים. אם אני נכנס לסיבוב עיוור, אני מניח שיש שם משאית תקועה שחוסמת לי חצי נתיב ואני לא רואה אותה. תמיד תניח שהדבר הכי גרוע שיש נמצא שם ותחפש אותו. לעיתים גם תמצא, מבטיח לך.

התוצאה היא תמיד נהיגה צפויה, בטוחה ובלי הפתעות. כשתתחיל לזלזל במה שהסברתי לך עכשיו אתה תחזור להיות מופתע.

זו נהיגה דפנסיבית והיא מאוד שונה מנהיגה נורמלית בה אתה עושה מה שאתה רוצה ומניח שאם יש משהו לראות, אתה תראה אותו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

roee, אהבתי את מה שכתבת.

החלק הכי קשה לדעתי, זה להטמיע את זה בתוכנו, בתוך הנהג עצמו. שזה יהיה אוטומטי אצלנו.

אבל אם מתחילים בזה כשאתה עוד נהג חדש / צעיר, אני מאמין שאולי זה יהיה קל יותר. כי עדיין אין לך סגנון נהיגה כל כך.

אני אשתדל ליישם את מה שכתבת. זה מסוג הטיפים שאני אוהב לקרוא.

לא לתת יותר מדי קרדיט לנהג שמולך. לחשוב שהוא עלול לעצור פתאום, או לחתוך בפתאומיות, או כל דבר אחר.

כמו שכתבת. לפני מעבר חצייה, לחפש, ולחשוב שיש שם מישהו שרוצה לעבור את הכביש / להתפרץ למעבר חצייה.

לפני סיבוב מסוכן, לחשוב שיש משאית, או פקק, או כל דבר אחר.

פשוט להיות מוכנים לכל תרחיש.

כי כמו שאומרים, כשאתה מוכן - אתה לא מופתע.

תודה רבה.

פורסם

אפשר להסתכל על המקרה הזה משתי נקודות מבט שונות:

1. מה שרוב השרשור יתרכז בו, הצד שלך שכמעט וגרם לתאונה. יש להיות מרוכזים בכביש, לחפש את הולכי הרגל ורוכבי הדו בנוסף למכוניות, לא להאיץ לפני כיכר וכו' וכו'

2. הצד השני- רוכב הקטנוע לא ידע שאתה לא רואה אותו, יש תמיד לשים לב לרכבים אחרים על הכביש ולהתכונן לרגע שנהג אחר יעשה טעות. זה שאתה בכיכר ויש לך זכות קדימה לא אומר שבטוח ב-100% שבאמת יכבדו את הזכות שלך, בין אם בכוונה או בין אם נהג אחר יטעה. ולכן יש להתכונן לכל טעות כזאת ולהיות דרוכים כאשר נוהגים, ולנסות לצפות התנהגות בלתי צפויה של נהגים אחרים(פי כמה וכמה כאשר אתה רוכב על דו).

שני הלקחים חשובים ואת שניהם ניתן ללמוד מהסיטואציה הזאת. חשוב להבין שגם לכם יכול לקרות מצב שבו תפגשו על הכביש עם מישהו לא מרוכז באותה השניה שיסכן אתכם. בסה"כ כולנו בני אדם ואף אחד לא חף מטעויות, לכן יש לעזור אחד לשני ולהזהר מטעויות אנוש שאחרים מבצעים על הכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אי אפשר להיות מרוכז כל הזמן רק בנהיגה - זה לא (רק) אני אומר זה ראם סמואל (לא מוצא לינק לאחת מתוכניות הבוקר). לכן עצה בסגנון "תשמור על ריכוז כל הזמן" איננה ישימה. ישנן הסכות דעת והן רק ילכו ויתגברו עם הזמן. הנהיגה הופכת לאוטומטית ועושים עוד דברים תוך כדי - קפה, טלפון, מוזיקה, נוסעים נוספים...

ובכל זאת מה כן. הרגלים שיאפשרו לך להגיב על דברים שאתה מפספס כמו

1) בראש ובראשונה שמירת מרחק. גם בגלל שזה מאפשר לך לבלום מבלי להיכנס ברכב לפניך אבל בעיקר בגלל שזה פותח את שדה הראייה קדימה.

2) מהירות מתאימה לתנאי הדרך

3) שמירה על מיקום נכון בנתיב ושמירה על הנתיב שלך למשל בתוך כיכר דו מסלולי

יש עוד המון אבל תתחיל פה

בהצלחה, וסע לעט, הבחור על הקטנוע, יכול להיות שזה א

פורסם

אם אני מתקרב למעבר חציה אני מניח שיש שם הולך רגל. אם אני מתקרב לצומת או כיכר, אני מניח שיש שם רוכב קטנוע. אם אני עובר נתיב, אני מניח שיש אוטו בשטח המת שלי. אם אני פונה ימינה, אני מניח שיש רוכב קטנוע ביני לבין המדרכה\שוליים. אם אני נכנס לסיבוב עיוור, אני מניח שיש שם משאית תקועה שחוסמת לי חצי נתיב ואני לא רואה אותה. תמיד תניח שהדבר הכי גרוע שיש נמצא שם ותחפש אותו. לעיתים גם תמצא, מבטיח לך.

יפה כתבת! והייתי רושם שני כללי זהב שתקפים תמיד - 1. תמיד סע במהירות שמאפשרת לך לבלום בתוך מעגל הראיה שלך ולא בשטח מת. 2. תמיד תתייחס לנהג שלידך כאל עיוור/חרש/מוגבל נהיגה בפוטנציה - כך לעולם הוא לא יפתיע אותך.
פורסם

יש לך כמה טעויות:

אני עם שפעת

זה יכול להיות מסוכן כמו לנהוג שיכור.

הפעם אני מתקרב לכיכר רואה מונית שמתקרב לכיכר מהכניסה ממול ואני יותר קרוב והכיכר פנויה אז הזדרזתי

זה אבי כל חטא, וכולנו חוטאים, אבל אז קורים הדברים הלא טובים.

תמיד עדיף לא להזדרז, לבוא לאט, ולתת עוד מבט, עוד תזוזה של הראש וכו'.

אנחנו לא מכונות. אנחנו לפעמים מחפשים את הבקבוק של הקטשופ במקרר ולא רואים אותו, למרות שהוא מול העיניים. המוח שלנו כל הזמן מסנן מידע. אנחנו מפספסים דברים כל הזמן. הדרך הכי נכונה להתגבר על זה, עד כמה שניתן זה: להיות מרוכז (כשנוהגים אז נוהגים), לבדוק עוד פעם ולא לוותר על הרגלים מוטמעים של זהירות. למשל, לבדוק כניסה לכל צומת, גם כשירוק. פעמיים. כנ"ל כיכר. כנ"ל מעבר חצייה.

ולבוא לאט.

אין מה לעשות, עדיין כולנו זהירים, כולנו בודקים פעמיים, כולנו לא מזלזלים - ועדיין כולנו מפספסים פה ושם. לא רואים קטנוע, רואים הולך רגל שנבלע בצללים... קורה. לכן, צריך גם לבוא לאט. זה חייב להיות הרגל. שאם נראה משהו ברגע האחרון - נספיק לעצור. או לפחות לא נפגע פגיעה חמורה. יש מעבר - מתכוננים. תמיד מחפשים. תמיד מוכנים לעצירה. אין להרגלים הללו תחליף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו לא בעיה לבוא לאט ולהיזהר וכו'

זה כן בעיה כשאתה מגיע לצומת\כיכר וזה שמאחוריך חושב שאתה צריך לסוע כמו מטוס סילון שהוזנק לאחר פלישה לגבול. לא רק שזה מבלבל\מלחיץ גם יש מצב שהוא יכנס בך מאחורה..

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

אם זה שמאחוריך נוהג קרוב מדי - תאט. תתאים את המהירות לשמירת המרחק. כשהוא יוכל, הוא יעקוף.

בנוסף, לא צריך להגזים. רב האנשים נוהגים סביר ולא יושבים בעצבנות על הזנב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...