Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור שפתחתי לפני מספר שבועות על הרמת קבוצה לקורס נהיגה ספורטיבית, נסכם את החוויה:

אתחיל בכך שאספנו 3 חברים מהפורום: אנוכי ו- amsterdam לאימון אישי בנהיגה ספורטיבית בכביש נס הרים

ו- tomer321 לקורס נהיגה מתקדמת במסלול בכוכב יאיר.

הרכבים שהגענו איתם: אנוכי עם לאון 1.2 t.s.i ידנית ו-amsterdam ידידי הגיע עם יאריס TS ידנית.

אז ביום שישי האחרון נפגשנו עם המדריכים בת"א ב8:30 ולאחר שיחת היכרות קצרה שכללה קצת קשקשת על רכבים

ותדריך כללי לגבי מה מצפה לנו, יצאנו לדרך כשכל אחד מאיתנו קיבל מדריך אישי כמובן.

כבר מההתחלה המקצועיות והרקורד של שני המדריכים הבכירים הגיעו לידי ביטוי, במהלך הנסיעה המנהלתית לכביש נס הרים

כל מדריך "בחן" את הרגלי הנהיגה שלנו ונתן טיפים, כשבמהלך הנסיעה קיבלנו את החומר התאורטי הדרוש לאימון וגם כאן במקצועיות

וברמה גבוהה ביותר. בהגעה לאזור ביצענו חנייה באיזו חורשה בכביש 44 והמדריכים התחילו להרביץ בנו את "תורתם" בצורה יותר

עיונית שכללה גם סרטוטים וציורים להמחשה למיניהם.

בצד המעשי, טרם היציאה למסלול עברנו על הדברים הבסיסיים של ישיבה נכונה ועבודת הגה לצד הרציונאל העומד מאחורי כל הסבר והכי חשוב.. מתן דגשים על בטיחות ונהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי ויצאנו לדרך... המסלול בגדול היה מעגלי בכבישים מס' 386-395-3866 שהסתכמו בכ-50 ק"מ להקפה כשהקפנו את המסלול פעמיים עם מספר עצירות שאחת מהן הייתה בקפה "בר בהר" בנס הרים (על חשבון מסלולים כמובן:lol:)

האימון שילב עבודה על קווי נהיגה נכונים, נקודות בלימה/האצה, כניסה ויציאה מפניות, שימוש נכון בהטיית משקל הרכב בפניות

ע"מ להימנע מתת היגוי והכל מעולם הנהיגה הספורטיבית.

לאחר שבשלב הראשון ביצענו חלק מהתכנים עצרנו לקפה לטובת הפקת לקחים והכנה להקפה השנייה עם שאר התכנים הנלמדים..

לפני שנמשכנו כל מדריך ביצע הדגמה של 2 דק' על הרכבים הפרטיים שלנו והשאירו כל אחד מאיתנו פעורי פה...

נציין כמובן שבמהלך האימון ניתן דגש ומשנה זהירות בנושא הבטיחות ויצא שעצרנו מספר פעמים בצד הדרך על מנת לאפשר לרכבים

לתפוס מרחק בכדי שנוכל לתרגל בצורה בטוחה ומהנה ושאפו למדריכים גם בעניין זה.

ללא ספק הרגשנו את השיפור שלנו בין ההקפה הראשונה לשנייה (וamsterdam יצא להקפה שלישית:wink:) ובכלל קיבלנו ידע וכלים משמעותיים. לבסוף סיכמנו את האימון אמרנו תודה רבה ונפרדנו לשלום.

בזמן כתיבת השרשור הזה אני וamsterdam התלבטנו איך להציג את עניין התמחור של הקורס שעלותו המלאה עמדה על 1550ש"ח

לאדם ולאחר ההנחה עלה לנו 1348ש"ח (הנחה של 13%) ואלה מסקנותינו:

1. אין לנו ספק שגם לאחר ההנחה זה עדיין לא זול ולא שווה לכל כיס.

2. אך בדיעבד אנחנו לא מתחרטים לרגע ויצאנו מהאימון בתחושת הנאה גדולה ושקיבלנו המון וזה ניכר בנהיגה שלנו מיד.

3. עם זאת אנו מאמינים שאם חברת מסלולים תוזיל את עלות הקורס משמעותית ינהרו אליה הרבה יותר אנשים לקורסים השונים

ובמידה ויש עוד חברים שמעוניינים היינו ממליצים לאסוף כמות יותר גדולה של אנשים ואז אנחנו מאמינים שיהיה יותר מקום

להנחה משמעותית יותר.

בשורה התחתונה אנו מודים למדריכים מחברת מסלולים שלמדנו מהם המון ובצורה כה מקצועית וחווייתית וממליצים על קורסים

מסוג זה לכל חובב הגה שרוצה להיות קצת מעבר לנהג הממוצע.

IMG-20140222-WA0002.jpg

IMG-20140222-WA0001.jpg

פורסם

יפה מאוד.

קורס נהיגה מתקדמת הוא תמיד טוב, וקורס כביש לא כל שכן, אם כי לטעמי בהקשר הספורטיבי נכון להתחיל מקורסי מגרש.

מי היו המדריכים?

במהלך הנסיעה המנהלתית לכביש נס הרים כל מדריך "בחן" את הרגלי הנהיגה שלנו ונתן טיפים, כשבמהלך הנסיעה קיבלנו את החומר התאורטי הדרוש לאימון[...]בצד המעשי, טרם היציאה למסלול עברנו על הדברים הבסיסיים של ישיבה נכונה ועבודת הגה לצד הרציונאל העומד מאחורי כל הסבר[...]האימון שילב עבודה על קווי נהיגה נכונים, נקודות בלימה/האצה, כניסה ויציאה מפניות, שימוש נכון בהטיית משקל הרכב בפניות ע"מ להימנע מתת היגוי והכל מעולם הנהיגה הספורטיבית.

נראה לי שנכון יהיה להרחיב דווקא על הנקודות הטכניות הללו, שיעניינו יותר את חברי הפורום. למשל, עד כמה הורו לכם להסתמך על הטיית משקל הרכב בכניסה לעיקול? כיצד לימדו אתכם לתפעל את ההגה (פחות בהיבט "עבודת" הידיים ויותר בהיבט קצב ההיגוי)? כיצד הורו לכם להיכנס לעיקולים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל הכבוד.

קורס זה באמת טורם להעלת בטיחות בדרכים ומקנה ידע חשוב מאוד.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם
יפה מאוד.

קורס נהיגה מתקדמת הוא תמיד טוב, וקורס כביש לא כל שכן, אם כי לטעמי בהקשר הספורטיבי נכון להתחיל מקורסי מגרש.

מי היו המדריכים?

נראה לי שנכון יהיה להרחיב דווקא על הנקודות הטכניות הללו, שיעניינו יותר את חברי הפורום. למשל, עד כמה הורו לכם להסתמך על הטיית משקל הרכב בכניסה לעיקול? כיצד לימדו אתכם לתפעל את ההגה (פחות בהיבט "עבודת" הידיים ויותר בהיבט קצב ההיגוי)? כיצד הורו לכם להיכנס לעיקולים?

קודם כל יש לומר כי אני מסכים איתך בעניין ההתחלה בקורסי המגרש...

גם אני וגם yud עשינו את הקורסים של הנהיגה המתקדמת (הוא באינטרקטיבי ואני במסלולים). לפני שעשינו את הקורס המדובר.

הם לא הורו לנו *על כמה* להסתמך על הטיית המשקל, אלא הסבירו (וגם הדגימו וציירו :lol:) שכשיש משקל על הגלגלים הקדמיים בסופו של דבר יש לך שליטה.

בפנייה הדבר מאוד מורגש. דוגמא אחת מאוד ברורה לזה היא הדוגמא שעשה המדריך שלי, שהיא להיות בתוך כיכר, ולהסתובב בתוכו סיבובים שלמים (כשההגה קבוע), ברגע שתלחץ על הגז אתה פשוט רואה שהרכב יוצא מהכיכר כלפי חוץ, וברגע שהטיית המשקל נוטה לגלגלים הקדמיים הינך חוזר לתוך הכיכר.

כך אתה מרגיש טוב מאוד כיצד משפיעים הכוחות הפיסיקליים על הרכב.

בנוסף מרגישים שההגה יותר חופשי כאשר אתה נכנס לתת היגוי. (לפחות ביאריס, הבנתי שהגה ברכבים יותר מתקדמים נוטים להיות יותר אנמיים. למה זה כך? לא יודע.).

קצב היגוי תלוי בתנאי הדרך. מה שכן, אוכל לומר שבהתחלה הייתי מאוד אגרסיבי, גם בהיגוי וגם במעבר בין בלימה להאצה, דבר אשר השתפר במהלך הקורס בזכות ההדרכה שקיבלתי.

כיצד הורו לנו להיכנס לעיקולים? הסבירו לנו על המונחים של אייפקס, קו פשרה, נקודת פניה (T.I.P), השילוש הקדוש, חלקי הפנייה וכדומה... ברור שגם ביצענו אותם.

כמו כן, כל רכב והמסוגלויות והמגבלות שלו, ויש ללמוד אותם. מה שבטוח, :idea:הבסיס:idea: הוא אותו הדבר לכל הרכבים, או כמו שהמדריכים שלנו הסבירו, כל רכב הוא גוש מתכת פיסקלי.

מה שבטוח, את כל מה שלמדנו קשה מאוד להעביר בכתיבה, אם בכלל.

אני נמנע מלומר את שם המדריכים כרגע, אשאל אותם אם הם מעוניינים להיחשף ורק אם אקבל את הסכמתם אומר את שמם.

אם יש לך דברים לחדש לנו אשמח לדעת עליהם.. :idea::-)

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

בהחלט קורס מומלץ. עשיתי קורס דומה לפני שבוע, אך על לאון FR שלהם. בהחלט חוויה מהנה ומשכילה. אמנם לטעמי מומלץ לשלם טיפה יותר(לא הרבה) וללכת על רכב שלהם, אלא אם אתה מגיע עם רכב "מעניין" משלך. אבל זו דעתי.

בכל מקרה, מומלץ.

פורסם

נשמע שממש נהניתם, כיף לשמוע.

ראיתי את הפוסט הקודם שלך ורציתי לשלוח לך ה"פ להצטרף אליכם, אבל אני לומד בימי שישי :?

מה ההבדל בין מה שאתם עשיתם לבין החבר שהיה בכוכב יאיר?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני דווקא בעד קורסים כאלו על הרכב שלך, ככה תוכל להכיר אותו עוד יותר טוב. מצד שני על רכב ספורטיבי כנראה שתלמד טוב יותר נהיגה ספורטיבית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
נשמע שממש נהניתם, כיף לשמוע.

ראיתי את הפוסט הקודם שלך ורציתי לשלוח לך ה"פ להצטרף אליכם, אבל אני לומד בימי שישי :?

מה ההבדל בין מה שאתם עשיתם לבין החבר שהיה בכוכב יאיר?

שהחבר שהלך על המסלול בכוכב יאיר הלך על קורס יותר בסיסי המתמקד בחלקו בפן הבטיחותי ובחלקו הקטן בנהיגת מסלול (ג'ימקאנה)

והאימון שאנחנו ביצענו היה בכביש ציבורי מפותל וכלל תכנים מעט יותר מתקדמים של נהיגה ספורטיבית ואפשר לנו ללמוד לנהוג את הרכבים שלנו כשאנחנו מותחים אותם יותר לקצה גבול היכולת שלהם, אבל לא חסכו מאיתנו את הפן הבטיחותי כמובן...

בהזדמנות זו מי שמעוניין באחד הקורסים מוזמן לפנות אליי בפרטי ואשמח לעשות את החיבור אם תהיה קבוצה גדולה יש סיכוי לקבל הנחה משמעותיתי

יותר.

פורסם
הם לא הורו לנו *על כמה* להסתמך על הטיית המשקל, אלא הסבירו (וגם הדגימו וציירו :lol:) שכשיש משקל על הגלגלים הקדמיים בסופו של דבר יש לך שליטה. בפנייה הדבר מאוד מורגש. דוגמא אחת מאוד ברורה לזה היא הדוגמא שעשה המדריך שלי, שהיא להיות בתוך כיכר, ולהסתובב בתוכו סיבובים שלמים (כשההגה קבוע), ברגע שתלחץ על הגז אתה פשוט רואה שהרכב יוצא מהכיכר כלפי חוץ, וברגע שהטיית המשקל נוטה לגלגלים הקדמיים הינך חוזר לתוך הכיכר. כך אתה מרגיש טוב מאוד כיצד משפיעים הכוחות הפיסיקליים על הרכב. בנוסף מרגישים שההגה יותר חופשי כאשר אתה נכנס לתת היגוי. (לפחות ביאריס, הבנתי שהגה ברכבים יותר מתקדמים נוטים להיות יותר אנמיים. למה זה כך? לא יודע.).

לתרגיל שאתה מדבר עליו קוראים מעגל האצה. אתה מאיץ - הגדלת את המהירות ואת הכוח הפועל על הרכב והקטנת את החיכוך בסרן הקדמי - הגדלת את רדיוס המעגל. סגרת מצערת - הפחתת מהירות והגדלת חיכוך מלפנים - הקטנת את רדיוס העיקול. תרגול קלסי שנוגע גם למבט ולמעשה מלמד שליטה ברכב "על הגז" בתוך העיקול.

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל האם הסבירו על "מעגל האחיזה" של הצמיג? האם הסבירו, למשל, מדוע כאשר אתה בולם בחוזקה (ולכאורה מטה את המשקל לפנים משמעותית), הרכב יצא מהכיכר והחוצה? לפי התיאוריה של הטיית המשקל לפנים זה, לדוגמה, לא מסתדר. זו אגב החשיבות של המדריך המסוים שהיה עמך, כיון שגם בתוך אותו בית ספר - לעתים ההבדל בין מדריכים שונים הוא גדול מאוד.

השילוש הקדוש

:?:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל האם הסבירו על "מעגל האחיזה" של הצמיג? האם הסבירו, למשל, מדוע כאשר אתה בולם בחוזקה (ולכאורה מטה את המשקל לפנים משמעותית), הרכב יצא מהכיכר והחוצה? לפי התיאוריה של הטיית המשקל לפנים זה, לדוגמה, לא מסתדר.

אתה מתכוון לבלימה חריפה אל תוך הכיכר שבעצם תביא אותך לתת היגוי שיוציא אותך מהכיכר?

תת היגוי והיגוי יתר זה הבסיס של הבסיס ואני משער שהם למדו את המושגים וחשוב מכך תרגלו אותם כי מהם בעצם הכל מתפתח וכל הנהיגה מבוססת על האיזון הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לתרגיל שאתה מדבר עליו קוראים מעגל האצה. אתה מאיץ - הגדלת את המהירות ואת הכוח הפועל על הרכב והקטנת את החיכוך בסרן הקדמי - הגדלת את רדיוס המעגל. סגרת מצערת - הפחתת מהירות והגדלת חיכוך מלפנים - הקטנת את רדיוס העיקול. תרגול קלסי שנוגע גם למבט ולמעשה מלמד שליטה ברכב "על הגז" בתוך העיקול.

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל האם הסבירו על "מעגל האחיזה" של הצמיג? האם הסבירו, למשל, מדוע כאשר אתה בולם בחוזקה (ולכאורה מטה את המשקל לפנים משמעותית), הרכב יצא מהכיכר והחוצה? לפי התיאוריה של הטיית המשקל לפנים זה, לדוגמה, לא מסתדר. זו אגב החשיבות של המדריך המסוים שהיה עמך, כיון שגם בתוך אותו בית ספר - לעתים ההבדל בין מדריכים שונים הוא גדול מאוד.

:?:

אכן הסבירו, אך לא התעמקו.

אותי אף לימדו זאת בקורס הנהיגה מתקדמת שעשיתי לפני כן. רק שפה הכל היה בהתנסות ואימון.

מבין מה אתה אומר בנוגע למדריך, אך הדבר גם תלוי בתלמיד...

בכל אופן.. ה"משולש הקדוש" - 1. ריכוז 2. פיתוח צפי ותכנון. 3. מבט רחוק.

בוא נגיד ככה, אחרי הקורס הזה, אני הרבה יותר מבין.... :wink:

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם
אכן הסבירו, אך לא התעמקו.

אותי אף לימדו זאת בקורס הנהיגה מתקדמת שעשיתי לפני כן. רק שפה הכל היה בהתנסות ואימון.

מבין מה אתה אומר בנוגע למדריך, אך הדבר גם תלוי בתלמיד...

בכל אופן.. ה"משולש הקדוש" - 1. ריכוז 2. פיתוח צפי ותכנון. 3. מבט רחוק.

בוא נגיד ככה, אחרי הקורס הזה, אני הרבה יותר מבין.... :wink:

תן לי לנחש ... לפי המשפט הזה ה"משולש הקדוש", המדריך שלך היה משהו שהשם שלו מתחיל ב-א' ושם המשפחה ב- י' ? :lol:

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם
מה, אסור לכתוב און יעקובסון ?...

:lol:

לך תדע ... אולי זה סוד ?

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009