Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד טוב ומגניב שמשפרים יכולות מצד שני קצת צורם לי שזה על כביש ציבורי, כן אני יודע שהכל חוקי והרבה יותר בטוח מכל מיני מתאבדים שיש על הכביש הזה אבל בכל זאת זה משהו (ואני לא מאשים את פותח השרשור, כן את מסלולים ובעיקר את המדינה) שצריך להיות במסלול סגור לפחות בשלב ראשון.

פורסם
מצד אחד טוב ומגניב שמשפרים יכולות מצד שני קצת צורם לי שזה על כביש ציבורי, כן אני יודע שהכל חוקי והרבה יותר בטוח מכל מיני מתאבדים שיש על הכביש הזה אבל בכל זאת זה משהו (ואני לא מאשים את פותח השרשור, כן את מסלולים ובעיקר את המדינה) שצריך להיות במסלול סגור לפחות בשלב ראשון.

בינתיים זה מה שיש ועם זה נלחם.

נהנתי לקרוא את הביקורת, אני מקווה לקחת חלק בקורס כזה עוד השנה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זה מה יש, אני חושב שנהג לא מיומן יותר מסוכן בממוצע לאורך שנים מאשר נהג מיומן שלמד כמה שעות בזהירות על כביש ציבורי.

פורסם (נערך)
אתה מתכוון לבלימה חריפה אל תוך הכיכר שבעצם תביא אותך לתת היגוי שיוציא אותך מהכיכר?

תת היגוי והיגוי יתר זה הבסיס של הבסיס ואני משער שהם למדו את המושגים וחשוב מכך תרגלו אותם כי מהם בעצם הכל מתפתח וכל הנהיגה מבוססת על האיזון הזה.

אכן. זו גם הסיבה שהתעניינתי בזהות המדריך כיון שאם מדובר באון, או ליאור (והתיאור של פותח השרשור מריח כמו און, והולך כמו און...) אז סגנון הנהיגה הנלמד יהיה שונה משמעותית מזה של המדריכים שהם חניכיו של ראם - ובינינו, גם רמת ההדרכה תהיה שונה. און וליאור הם נהגי מסלול בהכשרתם, ולכן סביר שישימו את הדגש על ניצול נכון של האחיזה דרך המודל של "מעגל האחיזה" יותר מאשר לתת דגש על העברות משקל.

בעקרון, בלימה והעברת ("הטיית") משקל לפנים לא תגביר אחיזה: היא לא יכולה ליצור אחיזה נוספת יש מאין וכיון שגם הסרן האחורי משתתף בפעולת הפניה לא תגבר האחיזה, רק תשתנה חלוקתה בין הסרנים. אם כבר, מעבר המשקל יוביל רק להפסד זעיר באחיזה. בנוסף, הבלימה תכביד על הצמיגים, בעיקר הקדמיים כיון שהם יידרשו גם לפנות וגם להאט. מכאן שהסיכוי לתת היגוי גובר תחת בלימה ולא קטן.

אלא שהבלימה, מטבעה, מורידה מהירות ולכן תאפשר מעבר מהיר יותר של העיקול, כיון שבזמן הפנית ההגה תרד המהירות כך שלאחר סיום הפנית ההגה המהירות תרד למהירות האבלוסוטית של העיקול, וכן לאחר כניסה מהירה לעיקול והיקלעות למצב של תת-היגוי. העברת המשקל, בהנחה שהיא קלה דיה, לא תגדיל את האחיזה אלא תזרז את כניסת הרכב לעיקול ותשפר את תגובת ההגה.

לכן אני חושב שנכון להדריך נהיגה מתקדמת תוך התמקדות ברעיון "מעגל האחיזה" יותר מאשר ברעיון העברת המשקל, אשר פחות מתאים לנהיגת אספלט, בה הדגש הוא לעדינות ולצמצום העברות המשקל ולא להגברתן. סגנון הנהיגה של ראם ומדריכים נבדל גם כאן מהמקובל, כיון שהם לעתים מדריכים "לטלטל" את הרכב לתוך העיקול בתנועת הגה חדה. לעתים הדבר נדרש כפשרה (כניסה מאוד מאוחרת במצבים של שדה ראיה מוגבל) אך לרוב ניתן ורצוי להימנע ממנו.

תנוח דעתך, בקורסים הללו מקפידים על בטיחות מאוד, לא כל שכן אם מדובר במדריכים כמו און וליאור שמאוד מקפידים על העניין. במידה מסוימת, הקורסים הללו אף מלמדים טכניקות המשפרות את ההתמודדות עם הסכנות בכביש גם בנהיגה יומיומית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

חן ג. אני נוטה די לתפוס ממך כאחד שמבין עניין מהכתיבה שלך, אבל אם אתה אומר שכל בלימה רק תגביר תת היגוי אני בספק אם אתה מדבר מתאוריות או נסיון.

במכוניות ספורט רציניות ומאוזנות, בלימה קלה (נניח 15% מעוצמה מירבית) תוך כדי פניה על סף האחיזה תוביל להיגוי יתר חזק מהסוג שבדרך כלל לא משתקמים ממנו בלי מסרק הגה שמגיע לזווית מטורפת. במכוניות ספורט חובבניות, במישור בלימה גם תגרום להיגוי יתר אם פונים על הסף.

זה תאורתית רק יגביר את האחיזה כמו שהסברת בגלל מעגל האחיזה של הצמיג. אבל אם מדובר במכונית זולה וסתמית (מבחינת ספורטיבית) יש להן בדרך כלל נטייה מאוד חזקה לתת היגוי, ובלימה עדינה-בינונית היא הסיכוי היחידי להגיע להתנהגות מאוזנת, עם אפשרות להיגוי יתר קטן ומהיר (מהסוג שלא דורש תיקון בכלל) שיתן לך קצת TURN IN.

או בקיצור בוא נגיד שבמכוניות לא מאוזנות אתה יכול לקחת פניה במהירות ממוצעת גבוהה יותר (אני אומר ממוצעת כי בבלימה היא לא תהיה אחידה מן הסתם) בעזרת בלימה קלה.

מה שכן בנהיגת מסלול מה שהכי חשוב לזמן ההקפה זה המהירות שאתה יוצא מהפניה (אלא אם יש מיד עוד פניה יותר איטית) אז זה פחות שימושי.

אגב אני לא מבין למה אתה חוזר ומדגיש את העניין עם העדינות בהפניית הגה. במכוניות מאוזנות\נטייה להיגוי יתר ומנוע חזק מאוד (או טורבו שנכנס במכה), צריך רגש ועדינות עם ההגה והגז ובעיקר להכיר את הרכב טוב.

בספורטיביות שאני מאמין שמדובר עליהן אצלנו, האצ'באקים כמו לאון\גולף בגרסאות ספורטיביות, מיאטה וכו', ברגע שאתה יודע לשלוט ברכב, אתה יכול להיות כמה אלים שתרצה עם ההגה ושום דבר לא יקרה. אולי על מסלול תאבד זמן הקפה כי לא תמצא את הנקודה הכי טובה שתקבל מינימום תת-היגוי. אבל אפילו בהעברת משקל כפולה לצדדים (כמו בסרטון שכמעט הפך את הJEEP) מאוד קל להחזיק אותן לשליטה. וברצינות זריקת הגה רק לכיוון אחד בלי ברקס בכלל לא תוציא שום היגוי-יתר מהן, היא רק תוציא יותר תת-היגוי.

הדבר היחיד שזה רלוונטי אליו זה נוחות הנוסעים.

עריכה אחרונה על ידי Miraz
פורסם

מירז,

יכול להיות שכוונתו של חן לא היתה ברורה אבל התאוריה שלו נכונה גם בדף האינטרנט וגם בפרקטיקה בנהיגה על רכב (בין אם רכב רגיל, ספורטיבי "חובבני" או ספורטיבי "רציני").

במשפט אחד- כוונתו היא שלא נכון לומר אבסולוטית שהעברת משקל לסרן הקדמי תגביר אחיזה.

רוצה לומר שאתה עכשיו נוסע במהירות מסויימת בישורת לפני פניה חדה שמאלה, נתת בלימה מאוחרת והגעת לעיקול ואתה מפנה את ההגה, מכאן יש 2 אופציות:

1.הורדת את מהירות הנסיעה בצורה מספקת כך שבצירוף עם המשקל המוגבר על הסרן הקדמי אתה נכנס לפניה בצורה טובה ואולי אפילו יהיה לך קצת יותר TURN IN בגלל המשקל המוגבר מקדימה.

2.אתה עדיין במהירות גבוהה מדי ועכשיו המשקל העודף מקדימה עוד יותר מכביד על הבלימה ובעצם נוצרת לך החלקה של הסרן הקדמי ואתה נכנס לתת היגוי ובמקום לפנות אתה ממשיך להחליק ישר.

במצב כזה דווקא הפעולה שנוגדת את ההגיון היא זו ש"תציל" אותך- שחרר את הבלמים.

התוצאה תיהיה שיופחת משמעותית העומס על הסרן הקדמי ודווקא אז האחיזה תחזור והאף יכנס לפניה (למרות שבעצם העברת את המשקל אחורה).

אני יכול לומר לך שהתאוריה הזאת פוגעת אחד לאחד ומנסיון שלי לפני כ-3 שבועות בנהיגת בוקר, הגעתי לפני אחת מאוד חדה (עקומה שמאלה של כמעט 90 מעלות) במהירות גבוהה, נתתי בלימה מאוחרת שהפחיתה משמעותית את המהירות והתחלתי להפנות את ההגה לתוך העיקול, מיד הרגשתי את התת היגוי, שחררתי את רוב הלחץ מדוושת הבלימה והופ הרכב נכנס לתוך קו הפניה מבלי שאפילו סטיתי לנתיב הנגדי (אני לעולם לא זולג לנתיב נגדי בנהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי).

אגב מירז, תיקון קל ברשותך- כמעט כל המכוניות שנעות על הכביש בין אם הן טויוטה קורולה או M3- הן מכויילות לתת היגוי.

ההבדל בין אותה טויוטה לבין אותה M3 זה שה-M3 תתמסר בקלות רבה יותר לפרובוקציה שתיזום כדי להכניס אותה להיגוי יתר.

קורסי נהיגה זה דבר מצויין ואני מאוד בעד, אבל אני חושב שאחד התוצרים החשובים של הקורסים השונים זה היכולת לפתוח את הראש ולהגיב נכון למצבים כדי שביום שתסע מהר בקטע כביש ומיד אחרי פניה עיוורת ימתין לך רכב שחוסם לך את הנתיב אתה לא רק תזכר איך לבלום נכון ולנצל את ה-ABS אלא בשניה שקלטת את הרכב ומיקומו אתה תפסיק להתמקד בו ותתחיל מיידית לחפש את נתיב המילוט שלך כדי להשלים את הבלימה בביטחה במידה ואין לך מספיק מרחק בלימה עד לרכב שבנתיבך.

תתפלא אבל יש הרבה שלמדו היטב את התאוריה ועדיין יסיימו מצב כזה בתוך הרכב שחסם את הנתיב למרות שהיה להם לאן לברוח אבל הם פשוט ננעלו עליו ולא ראו מה קורה מסביב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תראה אולי אחד מאיתנו מפספס משהו בגלל נסיון של נהיגה ברכבים שונים , אולי אצלך הESP מונע בלי שתרגיש היגוי יתר מבלימה,

אבל בבלימה עדינה, אתה מבזבז פחות אחיזה על הפניה מאשר מה שאתה מרוויח עקב העברת המשקל, ככה שנשאר לך יותר אחיזה לפנייה למרות שאתה בולם... בלימה בינונית פלוס כבר בהחלט תגרום לתת היגוי. יש גם תופעה שאני לא מבין פיזיקלית - ברכבים מסויימים אם אתה נכנס תוך כדי בלימה בינונית לפניה על הסף האחיזה, אם אתה משחרר את הבלמים בבת אחת אתה תגרום להיגוי יתר. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך ולא קיבלת היגוי יתר בגלל ESP או שהאפקט היה מתון מהשחרור בלמים.

פורסם (נערך)

אבל בבלימה עדינה,

כאמור חן ואני לא מדברים על בלימה עדינה אלא על בלימה חריפה שתביא לתת היגוי.

בלימה בינונית פלוס כבר בהחלט תגרום לתת היגוי.

יש גם תופעה שאני לא מבין פיזיקלית - ברכבים מסויימים אם אתה נכנס תוך כדי בלימה בינונית לפניה על הסף האחיזה, אם אתה משחרר את הבלמים בבת אחת אתה תגרום להיגוי יתר. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך ולא קיבלת היגוי יתר בגלל ESP או שהאפקט היה מתון מהשחרור בלמים.

שים לב ש-2 הדברים שכתבת מתקשרים אחד לשני וזה בדיוק מה שאני מדבר עליו, מצב בו אתה בולם בינוני\חזק על סף אחיזה (ללא נעילת גלגלים) והרכב נכנס לתת היגוי בפניה- שחרור הבלמים לחלוטין או שחרור של רוב הלחץ יכניס את הרכב לתוך הפניה עקב הפחתת הלחץ מהסרן הקדמי שעכשיו יכול לתת היגוי בצורה יעילה יותר- זו בדיוק הדוגמא שנתתי מקודם.

אם הרכב יכנס להיגוי יתר בהמשך או לא זה כבר משהו אחר ותלוי בין היתר בפעולות הנהג וההבנה שלו לאיך הרכב אמור להתנהג אבל בכל אופן, זה לא מתרחש ברכבים "מסויימים", זה יתרחש ברוב הרכבים כי זה נוגע לכוחות פיזיקליים שמופעלים על הרכב ואותם פחות מעניין איזה סמל יש לרכב.

הדוגמא הזאת מצויינת כדי להדגים את סף האחיזה של ה"שלדה" לעומת זאת של הצמיג, לא תמיד קל לעשות את ההבדל הזה וזה כן משהו שחשוב לדעת ולא רק לשנן "משקל על הסרן הקדמי נותן יותר היגוי".

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
חן ג. אני נוטה די לתפוס ממך כאחד שמבין עניין מהכתיבה שלך, אבל אם אתה אומר שכל בלימה רק תגביר תת היגוי אני בספק אם אתה מדבר מתאוריות או נסיון. גם וגם: כל בלימה תקטין את האחיזה, אך כיון שהיא גם תקטין את המהירות, בסוף המהירות האבסולוטית בכניסה לעיקול תגבר.

במכוניות ספורט רציניות ומאוזנות, בלימה קלה (נניח 15% מעוצמה מירבית) תוך כדי פניה על סף האחיזה תוביל להיגוי יתר חזק מהסוג שבדרך כלל לא משתקמים ממנו בלי מסרק הגה שמגיע לזווית מטורפת. במכוניות ספורט חובבניות, במישור בלימה גם תגרום להיגוי יתר אם פונים על הסף.

כיון שמדובר על כללים פיזיקליים פשוטים, הם חלים על כל מכונית שהיא, ההבדל בין סוגי מכוניות הוא רק במידת ההשפעה. עקרונית, ברגע שנכנסת להיגוי-יתר - תצטרך לתקן. היגוי יתר הוא בהגדרה לא תופעה שנפתרת מעצמה כמו תת-היגוי. כל כניסה להיגוי יתר משמעותה אבדן מהירות ואם אתה צריך לתקן עד למצב של היגוי הפוך אז אבדן המהירות הוא דרמטי.

זה תאורתית רק יגביר את האחיזה כמו שהסברת בגלל מעגל האחיזה של הצמיג. אבל אם מדובר במכונית זולה וסתמית (מבחינת ספורטיבית) יש להן בדרך כלל נטייה מאוד חזקה לתת היגוי, ובלימה עדינה-בינונית היא הסיכוי היחידי להגיע להתנהגות מאוזנת, עם אפשרות להיגוי יתר קטן ומהיר (מהסוג שלא דורש תיקון בכלל) שיתן לך קצת TURN IN.

לא קשור לסוג המכונית. כל מכונית מכוונת לתת-היגוי. לכן, מהירות הפניה המירבית שלה תתקבל בתת-היגוי קל ולא בזמן שהיא מתנהגת בצורה נייטרלית, כיון שכדי להשיג התנהגות נייטרלית תצטרך לגזול מהאחיזה של כל אחד מארבעת הצמיגים ולכן ההתנהגות תהיה נייטרלית אבל עבור רף אחיזה נמוך יותר. הגברת האחיזה היא לא אפשרית א-פריורית כיון שהבלימה לא תייצר אחיזה שלא קיימת כבר - היא רק תשנע אותה מאחור לפנים.

או בקיצור בוא נגיד שבמכוניות לא מאוזנות אתה יכול לקחת פניה במהירות ממוצעת גבוהה יותר (אני אומר ממוצעת כי בבלימה היא לא תהיה אחידה מן הסתם) בעזרת בלימה קלה.

שוב - המהירות תגבר, אבל לא בגלל העברת המשקל אלא פשוט בגלל הורדת המהירות. כיון שהפנית ההגה היא הדרגתית ומקבילה להרפיה מהבלמים - התוצאה היא שבזמן הפנית ההגה אתה כל הזמן מוריד את המהירות כך שתתאים לרדיוס הפניה באותו רגע, ובסוף הפנית ההגה המהירות תרד לאותה מהירות שבה היית אילו נכנסת לעיקול על "דלק קבוע". העברת המשקל עצמה תביא רק לחידוד תגובת ההגה. בנהיגת מסלול היתרון העיקרי בבלימה נגררת הוא בכלל בדחית נקודת הבלימה בישורת לפני העיקול.

אגב אני לא מבין למה אתה חוזר ומדגיש את העניין עם העדינות בהפניית הגה. במכוניות מאוזנות\נטייה להיגוי יתר ומנוע חזק מאוד (או טורבו שנכנס במכה), צריך רגש ועדינות עם ההגה והגז ובעיקר להכיר את הרכב טוב.

עדינות והדרגתיות הן ערך בנהיגה, הן כל התורה כולה, הן הכלל הכי חשוב, הן הבסיס. מי שהיתה לו הזכות לנסוע לצד מדריכים שהם גם נהגי מסלול (כמו און, ליאור, איתי אלון, דני G) בטוח חש זאת על בשרו: איך הנהיגה היא עדינה ולא מרגישה מהירה, העדינות מתבטאת לא רק בהפנית ההגה אלא גם בבלימה, גם במעבר מבלימה להאצה, אפילו בהעברת ההילוכים. נהיגה כזו לא מרגישה מהירה כמו נהיגה "אגרסיבית" אבל בפועל היא הרבה יותר מהירה עבור מרווח בטחון נתון.

בספורטיביות שאני מאמין שמדובר עליהן אצלנו, האצ'באקים כמו לאון\גולף בגרסאות ספורטיביות, מיאטה וכו', ברגע שאתה יודע לשלוט ברכב, אתה יכול להיות כמה אלים שתרצה עם ההגה ושום דבר לא יקרה. אולי על מסלול תאבד זמן הקפה כי לא תמצא את הנקודה הכי טובה שתקבל מינימום תת-היגוי. אבל אפילו בהעברת משקל כפולה לצדדים (כמו בסרטון שכמעט הפך את הJEEP) מאוד קל להחזיק אותן לשליטה. וברצינות זריקת הגה רק לכיוון אחד בלי ברקס בכלל לא תוציא שום היגוי-יתר מהן, היא רק תוציא יותר תת-היגוי.

נכון שלא בכל מכונית מתאים לנהוג באותה מידה של עדינות וקיימים גם הבדלי סגנון קטנים בין נהגים, אבל ככלל תפעול ליניארי וזורם של הרכב הוא הדרך הנכונה תמיד, לפחות על אספלט.

יש גם תופעה שאני לא מבין פיזיקלית - ברכבים מסויימים אם אתה נכנס תוך כדי בלימה בינונית לפניה על הסף האחיזה, אם אתה משחרר את הבלמים בבת אחת אתה תגרום להיגוי יתר. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך ולא קיבלת היגוי יתר בגלל ESP או שהאפקט היה מתון מהשחרור בלמים.

בדיוק מהסיבה שאמרתי: הבלימה "מכבידה" על הצמיגים, במיוחד על הקדמיים, ולכן נוצר תת-היגוי. כאשר הבלימה חזקה אז האפקט הזה חזק אפילו יותר מהורדת המהירות (הדוגמה הקיצונית היא נעילת גלגלים בה אין היגוי).

לעיל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

חן, מהירות פנייה מירבית ברכב מאוזן תתקבל כשכל הצמיגים בהחלקה קלה (אם אני לא טועה - האחיזה המירבית היא ב20% החלקה), במירוצים בדרך כלל לא מחפשים מהירות פניה מירבית אלא מהירות יציאה מירבית ואפשרות לפתוח מצערת מוקדם - אז נותים להשתמש בטיפונת תת היגוי. פרננדו אלונסו לדוגמא דיבר על זה שהוא משתמש בתת היגוי בכוונה עם הפניית הגה מוגזמת כדי לפתוח מצערת מוקדם יותר בלי להסתחרר.

אני לא יודע עד כמה אתה מנוסה בפועל בנהיגה על הקצה או בעיקר במידע תאורתי ונסיון של כמה עשרות שעות של קורסים ותרגול, אבל אני יכול להבטיח לך שברוב הרכבים אתה יכול למשוך יותר G לטרלי (לכיוון הניצב לתנועה) תוך כדי בלימה עדינה. התאוריה שלי שב"גרוטאות" האפקט לא מורגש בגלל הצמיגים בדרך כלל שחוקים או בכלל סיניים, ואז בשביל להעביר מספיק משקל קדימה אתה מבזבז הרבה אחיזה ביחס לאחיזה המירבית של הצמיג. בכל אופן אם אתה מנוסה בנהיגה על הקצה ברכבים ספורטיביים בסיסיים, אני בספק איך אתה לא יכול להכיר את העובדה שבלימה מתונה עושה את ההבדל בין תת היגוי כבד להיגוי יתר כבד.

בנוגע לעדינות בנהיגה - אז מסתבר שאתה מדבר על נוחות והרושם של הנוסעים.

פורסם

אנחנו מסכימים אבל לא מאותה סיבה: בלימה לתוך העיקול תאפשר להיכנס מהר יותר אבל לא בגלל העברת המשקל. העברת המשקל תביא לשיפור בתגובת ההגה, ולא תגדיל את מהירות הכניסה. הבלימה תאפשר להיכנס לעיקול מהר יותר כי היא מורידה מהירות בזמן שאתה נכנס לעיקול.

תחשוב שבאמצע הפנית ההגה הרכב פונה ברדיוס שהוא חצי מרדיוס הפניה, ולכן הוא יכול לנסוע במהירות גבוהה יותר. על ידי בלימה נגררת אפשר להתאים את המהירות למצב ההגה תוך כדי הפנייתו לתוך העיקול וככה המהירות האבסלוטית בכניסה לעיקול (ולא בתוכו!) תגדל.

עניין העדינות לא קשור לנוחות הנוסעים, הוא קשור לניצול נכון של האחיזה. מי שלא למד להיות עדין עם הרכב ולזרום איתו - לא למד נהיגה מתקדמת מימיו! נהג ש"מתגרזן" ומתפעל את הרכב בגסות, יחשוב שהוא נוהג מהר וככה זה גם ירגיש, אבל בפועל נהג שפעולותיו חלקות יותר יעקוף אותו כמעט מיד.

העדינות בתפעול הרכב היא הדבר הראשון שצריך ללמד בקורס נהיגה מתקדמת. היא חשובה הרבה יותר מטכניקת הבלימה או אפילו מהקו הנכון: במקרים בהם הרכב מסרב להיכנס לקו הנכון (בגלל טעות שנעשתה מוקדם יותר) עדיף יהיה לזרום איתו בקו אחר מאשר לכפות עליו את הקו ה"נכון".

מי שלמד אצל און וליאור - אני מוכן לחתום על כך שיצא עם הלקח הזה. מי שלמד אצל ראם ואנשיו גם ילמד את זה, אבל הדגש על כך יהיה קטן יותר ולטעמי - קטן מדי. מי שלמד אצל אלטרנתיבי, דני G או אייזיק דוידוביץ' גם יקבל דגש מאוד מאוד משמעותי על העדינות בתפעול הרכב.

פורסם

1300 ש"ח?,אני מפרגן והכל אבל אשמח לדעת מה בדיוק כולל הקורס,המחיר נשמע לי קצת מופרך בעבור מפגש חד פעמי שמישהו יישב ליידי מספר שעות ברכב וייתן לי טיפים איך לעבוד עם הרכב.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...