Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10 אלף למאזדה 3 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,מגיע הזמן עוד אלף קילומטר לעשות טיפול 10 אלף,בהתחלה חשבתי להשים שמן של CASTROL או VALVOLIN אבל הבנתי שזה לא אפקטיבי עבורי,אני נשאר עם המוטורקראפט ששמים בחברה,רציתי לדעת האם כדאי לי לעשות את הטיפול באחד מהמוסכים המורשים של מאזדה או אצל המוסכניק שלי שאני מטפל אצלו קבוע,העניין הוא שאני לא אוהב שאני לא ליד האוטו ורואה מה עושים לי ברכב,נכון שזה לא בוגאטי ווירון או מרצדס SLS,אבל אני תמיד אוהב ליהיות נוכח בזמן הטיפול ברכב וזאת אופציה שאין בחברת מאזדה,תמיד נותנים ללקוח לחכות בחדר המתנה,בטיפול האחרון שהחליפו לי שמן היו הרבה שאריות שמן על חלקי הפלסטיק שנימצאים באיזור המנוע,שפכו שם שמן ניסו לנקות וריססו שם איזשהוא חומר על הפלסטיקה,הייתי מאוד עצבני לגבי זה ולא רציתי להמשיך לטפל באותו המוסך,מה לדעתכם כדאי לי לעשות?,האם אתם יודעים בסביבות כמה עולה גלון שמן כזה ?

m7kj.jpg
פורסם (נערך)

5 ליטר של מוטוקראפט עולה 120 ש"ח בממוצע זה לא השמן של מאזדה (זה השמן של פורד) והינו חצי סיננטי מעבר לסינטטי מלא לא יפגע במנוע ומומלץ יותר.

טיפול במאזדה לעניות דעתי לא מצריך מוסך חברה מספיק מוסך כללי שמבין ביפניות ומומלץ ע"י אנשים שאתה סומך עליהם.

בכל מקרה במידה ואתה רק רוצה להחליף שמן ניתן לעשות עצמך אם יש לך צורך בבדיקה מעמיקה יותר כמו: ברקסים,תושבות מנוע ,משולשים ועוד רצוי להכנס למוסך.

שתי שאלות רק:

א. מאיפה אתה בארץ?

ב. האם אתה בטוח שאתה לא צריך עוד חלפים כמו: מסנן אוויר או מזגן ומצתים?

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

שלום דור, זה קטע טוב שאתה אוהב להיות בסביבת הרכב במהלך הטיפול. למרות שאני חושב שאצל היבואנים אין את הקטע של התחמנות שגובים ממך כסף על חלק שלא מחליפים, בכול זאת זה הרגל מעולה. לגבי הניקיון, אתה פשוט יכול להדגיש בהכנסה של הרכב שאתה רוצה שהוא יחזור נקי קשה לי להאמין שלא ישקיעו בזה יותר תשומת לב. לגבי השמן, אני כמעט בטוח שהמחיר של השמן הזה ביבואן הוא יותר מ180 (לא זוכר בדיוק) אני כן זוכר שקניתי את אותו השמן בדיוק בחנות לחלפים במחיר הרבה הרבה יותר זול.

פורסם

כשקיבלתי את הרכב עשיתי יישור קו לכל אותם הדברים כמו פילטר דלק,ברקסים קדמיים,החלפת שמן הגה,פלאגים,שמן מנוע,פילטר שמן,פילטר אוויר,ורשמתי לי את אותם הדברים בכמה ק"מ ובאיזה תאריך,ככה אני יודע מתי אני החלפתי ולא מתי הבעלים הקודמים החליף,אני אוהב ליהיות שקט בנוגע לדברים האלה ולא מחפש קיצורי דרך,בספר היבואן של מאזדה מציינים שיש להחליף כל 10 אלף קילומטר,אני מתל אביב,אני סומך על המוסכניק שלי וכנראה שאעשה אצלו את הטיפול,אבקש ממנו לבדוק את כל המסביב שצריך כמו חופשים וכו'..,מעניין כמה עולה לעשות טיפול קטן ברכב שלי והאם שווה יותר במוסך מורשה או במוסך שאני מטפל...

m7kj.jpg
פורסם

במאזדה 3-6 , טיפול מבצעים כל שנה - או עד 15.000 ק"מ . -

השמן הנדרש בתקן SL ומעלה , סינטטי או חצי סינטטי .

רמת השמנים של כל החברות הגדולות המיובאים וכולל דלק , פז וסונול טובה .

כדאי כפי שרשמתה לעבוד עם מוסך ומכונאי שאתה סומך עליו .

התייעץ עם המוסך איזה שמן להתאים למנוע הרכב בהתאם למצבו --

למאזדה לפי תנאי השימוש ומצב המנוע - אפשר 5W-30 .

ואפשר גם 5W-40 בהתאם .

לא לשכוח החלפת שמן/נוזל ממסרה אוטומטית מתאים בתקן מאזדה M5 נקרא גם M-V .

כל כ 4-5 שנים ועד 60.000 ק"מ .

ראה דיונים בנושא מאזדה 3-6 הטיפולים דומים .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?454129-טיפולים-מאזדה-3&highlight=%D7%A9%D7%A0%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?495376-לאן-נעלמו-הסוסים-והאם-ניתן-להחזיר-תמונה-מאזדה-6-2-5-2008&highlight=%D7%A9%D7%A0%D7%94

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513334-מאזדה-3-בעיות-גיר&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?401797-שמן-גיר-מאזדה-6-2004-פרימיום&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

ה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513261-שמן-גיר-מאזדה-3&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

ו - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?519330-אינפוזיה-גיר-(החלפה-מלאה-של-שמן-גיר-אוט-במזדה-5-2007)&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות חברים,בנוסף לקריאה בספר הרכב רציתי להתעדכן מכם,ביצעתי היום בבוקר בדיקה טלפונית במספר מוסכים מורשים בתל אביב,היקר ביותר היה 500 שקלים שכולל החלפת שמן מנוע+פילטר שמן+עבודה+בדיקה מקיפה,הזול ביותר היה 360 שקלים,העבודה+חלקים אצל המוסכניק שאני מטפל אצלו עלתה לי בסך הכל 250 שקלים,לדעתי את הטיפול הבא אבצע לבד כי זה ממש פשוט,צצו לי שאלות בזמן העבודה על הרכב,לפני שהגעתי למוסך רכשתי מחזי דלאל שמן סינטטי ופילטר שמן מקוריים,שאלתי את העובד האם זה השמן ששמים בחברה והוא אמר לי שכן,השמן הוא של מוטורקראפט 5W30,תערובת סינטטית,blend synthetic זה מה שרשום על הגלון,הגעתי למוסך והמוסכניק טען שצריך להשים סינטטי מלא וממש התעקש על זה,התקשרתי לאחד מהמוסכים המורשים בתל אביב וטענו כי שמים חצי סינטטי ברכב שלי,מישהו יכול לפתור לי את התעלומה הזאת?,או להפנות אותי לדיון שהיה בנושא כדי שאוכל להבין פעם אחת ולתמיד מה שמים ברכב?

עוד דבר שאני לא מבין,בספר הרכב ובחברת מאזדה טוענים שלא מחליפים שמן גיר ברכבי מאזדה כלל וכלל ופוסלים על הסף החלפה של השמן בגירים האלה,במספר מקומות שמעתי קראתי והבנתי שאין גיר בעולם שלא צריך להחליף לו שמן כי יש בלאי לחלקים וכן מומלץ לעשות החלפה חלקית של השמן משהו כמו 4 ליטר במנוע כבוי,מה אתם אומרים?,הרי שהגירים האלה עושים מעט בעיות כמו החלקות וכד' עד שהם שובקים חיים,אני צריך פה עזרה כדי להבין מה קורה בחברת מאזדה...תודה על העזרה!

עריכה-הרי אני לא יודע של איזה חברה השמן גיר שקיים כרגע במנוע ובמידה ואחליט לעשות החלפה חלקית של 4 ליטרים האם יכולה להיגרם בעיה בעתיד מערבוב של 2 חברות של שמנים?

עריכה אחרונה על ידי דור-ל
m7kj.jpg
פורסם

בתשובה מס' 8 - - יש את כל התשובות לטיפול במאזדה 3-6 ..

רשום כי אפשר שמן חצי סינטטי והדרוג שלו .

ורשומים קישורים לדיונים קודמים , עם המלצות ונסיון של אנשים אשר בצעו החלפת נוזל/שמן ממסרה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ברכב שלך אין המלצה ישירה לגבי אחוז התוספים הסינטתים בשמן, ישנו דירוג שהשמן צריך לעמוד בו וזהו.

לשמן סינטטי מלא יש יתרונות על גבי שמן סינטטי חלקי, ולכן הוא יותר מומלץ. גם ככה בממוצע מבצעים טיפול אחת לשנה אז תוספת של עוד 50-80 שקל לא תהרוג אף אחד.

אל תחליף שמן גיר, אבל אם אתה כבר מחליף שים שמן מקורי מזדה שנמכר לפי ליטר MAZDA ATF M-V (לא Mercon V).

פורסם

אוקיי הבנתי שהסינטטי מלא הוא טוב יותר באופן כללי בלי קשר למצב המנוע,בטיפול הבא השמן יהיה סינטטי מלא מחברה כמו קסטרול או וולוולין כיוון שאני הולך להישאר עם הרכב הרבה שנים ולא מתכוון להחליף כל כמה שנים בודדות אני מעדיף לשמור על חיי המנוע תקינים,לגבי השמן גיר אני יחליף לשמן גיר מקורי מאזדה כ4 ליטרים,נקווה שלא יעשקו אותי..

m7kj.jpg
פורסם

החלפתי לא מזמן שמן גיר במאזדה 3 שלי לאחר שהיו לי בעיות בגיר (יש לי פוסט על הבלגן שהיה לי) . במוסך יבואן השמן גיר עולה סביבות ה100 שקל לליטר ומעקמים לך פרצוף כשאתה מדבר על החלפת שמן גיר כי החכמים ומקצועיים האלה בטוחים שלא צריך להחליף. בכול אופן המליצו לי על שמן גיר עם תקן מתאים למאזדה 3 במחיר זול יותר ונכון לעד היום הכול טוב. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513334-מאזדה-3-בעיות-גיר&highlight=mazda3s

פורסם

החלפתי היום כ3 וחצי ליטרים של שמן גיר המקורי של מאזדה,עלה לי כ93 שקלים לליטר,נישאר לי חצי ליטר בערך בבקבוק,אני מרגיש כבר שינוי בהעברה יותר חלקה ולא מורגשת והכנסה מP לD בצורה יותר קלה,לדעתי מי שאוהב את הרכב שלו ומתכנן להישאר איתו זמן רב שווה לו לעשות את זה כי הזול עולה ביוקר,וזה בדוק מניסיון.

m7kj.jpg
  • תוכן חדש...