Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכב ע"י עולה חדש

titun92
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב

אני יודע שהנושא הזה נפתח עשרות פעמים וקראתי באתרי המכס והממשלה

אך לא מצאתי תשובות וודאיות לכמה מהשאלות שלי

1.בחלק מהמקומות רשום שרק המייבא עולה חדש רשאי לנהוג ברכב ובנוסף רשום שאם יבחר המיבא להעביר בעלות שמותרת רק אחרי שנה מיום השיחרור יהיה אפשר רק בתנאי תשלום נוסף למיסים חוץ מה 75% ששולמו.נניח הרכב עלה 10K$ אחרי מיסוי הובלות וביטוחים שולם 20K$ המייבא מעוניין למכור לאחר שנה את הרכב אז הוא צריך להוסיף עוד סכום למכס על זה שקיבל הנחה.

2.בחלק מן המקומות רשום שתשלום המס תלוי בשנה של הרכב לדוגמה אם הרכב בן 8 שנים המכס יהיה עליו הרבה יותר נמוך מרכב שהוא בן שנה.

3.העולה חדש חייב לייבא את הרכב אך ורק מארץ עלייתו ?

4.העולה חדש חייב להראות שהרכב היה בבעלותו לפני העליה לארץ?

5.הרשאים היחידם אשר יכולים לנהוג ברכב הם העולה חדש ובן\בת זוגו\תו

יש איזשהו כיפוף לחוק הזה שמישהו ראה או שמע ?

תודה מראש על התשובות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צלצלתי היום לבית המכס וענו לי על רוב השאלות

1.כרגע המס הוא 136%

העולה חדש ישלם 76% בעת שחרור מהמכס ובעת מכירה לאחר שנה יוסיף את המס קניה ואת כל השאר שזה 136-76=60% נוספים

2.חוק ישן לא אקטואלי

3.העולה חדש יכול לייבא רכב מכל מקום בעולם יד שניה גם.

4.לא חובה שהרכב יהיה בבעלותך לפני העליה

5.לא העזתי לשאול את השאלה הזאת :)

אז נותרו לי מספר שאלות

1.איך אפשר לקנות רכב בחו"ל בדרך כלל צריך ליהיות אזרח או תושב קבע או משהו בסגנון מה ההליך?

2.ואותה השאלה לגבי החוק האם אפשר למצוא איזשהו כיפוף לחוק לגבי מותרות נהיגה אך ורק לעולה חדש או למשפחתו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי 2.

זה נועד למנוע ניצול ההטבה לרעה.

כלומר נניח אתה מייבא רכב עם הטבת מסים ומוכר אותו לאדם אחר במחיר מלא ללא העברת בעלות.

על מנת שלא יעשו זאת, נרשמת ההגבלה ברישיון הרכב:

"ינהג בעל הרכב או בן זוגו בלבד".

נהיגה על ידי אדם אחר נחשבת ל"שימוש ברכב בניגוד לרישיונו".

בני בית נוספים יכולים לפעמים לקבל הייתר נהיגה, בתנאי שהם מתגוררים באותו בית (סומכים על שולחן אחד). יש עוד כמה תנאים שאינני זוכר.

אולי אסור שתהיה להם הכנסה או רכב אחר בבעלותם.

לדוגמה בן חייל/סטודנט יכול לקבל הייתר לנהוג ברכב של ההורים שיובא עם הטבות מס לעולה חדש.

נדמה לי שצריך לפנות למכס עם הצהרה מע"ד בעיניין זה.

כל המידע הנ"ל לא הכי עדכני, יכול להיות שחלו שינוים לאחרונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל זה לא משנה,אם אתה מתגורר בארץ,אם חשבת לקנות רכב ולייבא אותו ארצה בתור "עולה חדש" אז שכח מזה.

לגבי תושב חוזר מותר לייבא רכב שגילו לא עולה על 4 שנים,עכשיו תושב חוזר זאת הגדרה קצת יותר ערטילאית,מי שהיה בשליחות\למד\עבד בחו"ל מספר שנים ורשום במדינה אחרת (שילם מיסים,ביטוח לאומי וכו).

Porsche 944 turbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...