Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ל3- מבוגרים ו-3 ילדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כן - קראתי וחיפשתי ועברתי על מה שיש בפורום. אבל לצערי לא הגעתי למסקנה אחידה, ולכן מבקש את עצתכם.

הדרישות שלי הן (מהחשוב לפחות חשוב):

1. מבוגרים ו-3 ילדים, נוסעים יום יום ברכב.

הילדים יושבים ביסאות גדולים (בוסטרים/כסאות מלאים של גרקו), ורצוי שייכנסו לשורה אחת (לא מעוניין לשים ילדים בשורה שלישית, בהיבט בטיחות).

2. מידי פעם (פעם בשבוע) מצטרפת נוסעת מבוגרת לנסיעות קצרות (בתוך העיר). ופעם בתקופה (חודש/רבעון) - בינוניות (35 ק"מ) או ארוכות מאוד (160 ק"מ ומעלה).

3. כל יום הרכב ייסע מרחובות לתל אביב או הרצליה (30-45 ק"מ), נסועה שנתית של בערך 28,000 עד 32,000.

ולפיכך צריכת הדלק מאוד מעניינת אותי. כיום עושה 1:16.

4. הנסיעה צריכה להיות נוחה לכלל הנוסעים (מיזוג אוויר נאות ואפקטיבי, מערכת שמע מלאה ונוחה)

5. הרכב צריך להיות אמין, ועלויות טיפולים סבירות

6. הרכב יימכר לכל היותר כעבור כחמש שנים, ככל הנראה - ולכן צריך שיהיה ניתן למכור אותו בצורה סבירה, ללא כיסוחי מחירון

5. רצוי שהנהג יהנה (רגיל ל-160 כ"ס, טורבו בנזין, מהקונצרן המשקשק)

הרכב צריך להיות חדש מהניילונים או קילומטראז' נמוך יחסית, על מנת לענות על סעיפים 5 ו-6, לפי מיטב הבנתי

דגמים שעומדים על הפרק:

מיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות, פיג'ו 5008, פולקסוואגן טוראן, שברולט אורלנדו, פורד אס מקס

אשמח לעזרתכם.

תודה!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם בירח ללא כבידה לא תוציא ממוצע 1.16 ממיניוואן. האאוטלנדר הכי קרוב אך ממש לא מרגיש זריז. לא כתבת בדיוק כמה כסף. אולי שווה לך להמתין לפיקאסו החדש. ה אס מקס עונה על כל השאלות אך יקר יותר. בלי שום קשר רכב כבד עם טורבו = כשאתה לוחץ זה נהיה 1/8

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בבעלותי S_MAX. אשמח להרחיב. מכונית מעולה.

אך מבחינת צריכת דלק, אין סיכוי אפילו תאורטי למה שאתה מבקש.

בנהיגה ממש רגועה, תוכל להיות מרוצה ב 1:12. בחיים האמיתיים זה פחות.

בתוך העיר זה בקלות יורד ל 1:7.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הונדה FRV

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לאבא שלי יש מאזדה 5, ניתן להכניס בשורה אחת 2 כסאות ובוסטר אבל זה יוצא די צפוף (יש לו 5 ילדים אז עושים בכל זאת).

האוטו מהנה מאוד לנהיגה! הפתיע אותי מאוד, סוחב יופי! לא מרגיש מאוד שונה ממאזדה 6 (עד שאתה מנסה להחנות אותו), גם מבחינת אמינות ואובדן ערך הוא בין המוצלחים בסגמנט.

בעניין צריכת הדלק אני נאלץ להסכים עם יתר המגיבים, גם בנסיעה מאוד מאוד רגועה 1/11 זה הישג מכובד לדעתי יותר ריאלי לחשב 1/10.

פורסם

אני נוהג על ה-5 והיא צרה מדי להכיל 3 מושבי בוסטר בשורה.

הכניסה והיציאה לשורה השלישית על בסיס יום-יומי לא נוחה וגם מבטלת לחלוטין את תא המטען.

אם כבר 5, אז גרנדיס, פשוט יותר גדולה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מסכים עם סולל דרך. בשימוש של השורה השלישית נשאר תא מטען כמו לאלטו (;

תשמע זה גם עניין של תקציב, הקשקאי פלוס מספק את כל הצרכים שלך. אבל יחסית יקר. תן תקציב משוער וככה יהיה קל יותר לעזור.

פורסם

חברים,

תודה על התגובות!

מבחינת תקציב:

יכול ללכת על רכב חדש סביב ה-170-180 אש"ח.

מעדיף לא ללכת על מדרגת ה-200, בכל זאת.

בבעלותי S_MAX. אשמח להרחיב. מכונית מעולה.

אך מבחינת צריכת דלק, אין סיכוי אפילו תאורטי למה שאתה מבקש.

בנהיגה ממש רגועה, תוכל להיות מרוצה ב 1:12. בחיים האמיתיים זה פחות.

בתוך העיר זה בקלות יורד ל 1:7.

תודה על המידע.

איך המזגן בקיץ? האם שורה שניה מרגישה בנח? ושורה שלישית?

קיבלתי תגובה של אדם שמאוד מרוצה מהאוטו, אבל המזגן זו אכן בעיה לטעמו (היום שאלתי, והאוטו בן שנה וחצי, משמע זה מהדגמים האחרונים)

גם בירח ללא כבידה לא תוציא ממוצע 1.16 ממיניוואן. האאוטלנדר הכי קרוב אך ממש לא מרגיש זריז. לא כתבת בדיוק כמה כסף. אולי שווה לך להמתין לפיקאסו החדש. ה אס מקס עונה על כל השאלות אך יקר יותר. בלי שום קשר רכב כבד עם טורבו = כשאתה לוחץ זה נהיה 1/8

ואיך המזגן באאוטלנדר? יש לו פתחים מאוד מרגיזים, והאם שורות 2 ו-3 זוכות להנות ממנו?

ברור לי שהוא לא זריז, אבל חשובה לי יותר צריכת הדלק.

מהפיקאסו (והפז'ו) אני חושש בהיבטי אמינות. אבל לא יודע להשוות לבעיות אמינות של פולקסווגן (מה שיש ברשותי, TSI ו-DSG).

תודה רבה! אשמח לעוד דעות!

פורסם

אתה רוצה פה תכונות שאין במכונית בודדת. גם אמין, גם חסכוני ,גם זול וגם מרווח. אף יצרן עוד לא הצליח למצוא את נוסחת הזהב הזו.

הכי חסכוני שתמצא : אם רנו חידשה את המלאי : רנו גראנד סניק דיזל. בערך 1:15 .לגבי שאר הדרישות: לא חסרים פה סיפורים על רנו- אתה בטח מכיר. למרות זאת, אם קיים במלאי, אני דווקא הייתי לוקח פה סיכון מחושב ובוחר בה.

האופציה התיאורטית הבאה: צפופה , נמוכה אבל מאד חסכונית : טיוטה ורסו פלוס - מיני ואן היברדי למחצה. היה מלאי קטן שנחטף. אין צפי למשלוח הבא (וחבל).

כמו שאמרו קודמי : ה SMAX אינה חסכונית , מעל התקציב . בכל השאר: מצטיינת.

הפג'ו והסיטרואן קצת יותר חסכוניות וזולות מהפורד אבל חלשות בשאר הפרמטרים שציינת. צריכה: 1:10

האוטלנדר קצת יותר חסכוני מהפג'ו (1:12 ) .

שברולט אורלנדו דיזל (1:11) דווקא בתקציב , לא שמעתי עליו בעיות מיוחדות. מתאים ל 4 מבוגרים ועוד 2 ילדים.

אני חושב שאף אחד מהרכבים פה לא מחזיק בקרת אקלים לשורה שלישית (אולי בפורד , אבל לא זוכר). ורובם מתקשים מאד להתמודד עם החמסין הישראלי עם המזגן המקורי.

יש את הקרניבל דיזל - שאינו חסכוני במיוחד 1:8 וגם הוא מעל התקציב.

וכמובן מזדה 5 עם צריכה דומה.

פורסם

למנוע ה1.6 ליטר היו כמה בעיות בדגמים הראשונים (שתוקנו באחריות למי שקנה אותם). כיום לפי מה שאני יודע רובם תוקנו ולא נתקלים בבעיות הללו יותר (יש למכר אבל הוא עם קלימוטראז' נמוך יחסית עדיין אז זה עוד לא 100%).

מצטרף לכולם ש 1/16 לא תקבל וגם 1/15 כנראה שלא. אם לא שיטת המיסוי ההזויה היית יכול לקבל מגוון מנועי טורבו דיזל חסכוניים במיוחד ולכן צפה שבנסיעה חסכונית תגיע אולי ל1/12 (וגם זה לא בעירוני. עירוני זה פחות)

פורסם

איך המזגן בקיץ? האם שורה שניה מרגישה בנח? ושורה שלישית?

קיבלתי תגובה של אדם שמאוד מרוצה מהאוטו, אבל המזגן זו אכן בעיה לטעמו (היום שאלתי, והאוטו בן שנה וחצי, משמע זה מהדגמים האחרונים)

ואיך המזגן באאוטלנדר? יש לו פתחים מאוד מרגיזים, והאם שורות 2 ו-3 זוכות להנות ממנו?

ברור לי שהוא לא זריז, אבל חשובה לי יותר צריכת הדלק.

מהפיקאסו (והפז'ו) אני חושש בהיבטי אמינות. אבל לא יודע להשוות לבעיות אמינות של פולקסווגן (מה שיש ברשותי, TSI ו-DSG).

תודה רבה! אשמח לעוד דעות!

התחדשנו באוטלנדר 7 מקומות לפני שבוע, שעשינו חושבים , מעבר ללעשות נסיעות מבחן התבססנו על חוו''ד הנ''ל : מבחן ארוך טווח של 6 חודשים יש תשובות גם לגבי מזגן, גם לגבי צריך דלק ועוד.

חשוב להדגיש שבגרסאת בנזין 4X2 של 2 ליטר, הרכב לא הכי זריז, אבל אם יש צורך ולא חבל על הדלק , עוברים להחלפת הילוכים ''ידנית''/'' ע''י לחצנים מתחת להגה , עושים KICK DOWN ומקבלים מספיק כוח בהקיפות וכו'.

בנסיעה רגילה - בית-עבודה-גן ילדים מרגיש מאוד סולידי ורגוע.

פורסם

כמעת שכחתי , לשכנים יש פריוס פלוס עם 7 מקומות (הם 2 מבוגרים ו4 ילדים). בלי מבצעים והנחות עולה כמו אוטלנדר, אבל מציג צריכת דלק מעולם אחר לגמרה.

אותנו עצרו 2 סוגיות :

1. עם מבצע חבר הפרש בינהם עומד על כמעת 20 אש''ח

2. לי קשה קצת ולא נוח להסיע ילדים בתוך שדה אלקטרו מגנטי שאף אחד לא מסוגל להסביר בוודאות מה השפעותיו לטווח הארוך.

אבל השכנים מאודXמאוד מרוצים (יש להם 2, רגיל ופלוס)

פורסם
כמעת שכחתי , לשכנים יש פריוס פלוס עם 7 מקומות (הם 2 מבוגרים ו4 ילדים).

2. לי קשה קצת ולא נוח להסיע ילדים בתוך שדה אלקטרו מגנטי שאף אחד לא מסוגל להסביר בוודאות מה השפעותיו לטווח הארוך.

זו בדיוק הסיבה למה פסלתי את הרכב. אני לא רוצה לנסוע עם שדה בתדר נמוך מסרטן :cry:

למנוע ה1.6 ליטר היו כמה בעיות בדגמים הראשונים (שתוקנו באחריות למי שקנה אותם). כיום לפי מה שאני יודע רובם תוקנו ולא נתקלים בבעיות הללו יותר (יש למכר אבל הוא עם קלימוטראז' נמוך יחסית עדיין אז זה עוד לא 100%).

מצטרף לכולם ש 1/16 לא תקבל וגם 1/15 כנראה שלא. אם לא שיטת המיסוי ההזויה היית יכול לקבל מגוון מנועי טורבו דיזל חסכוניים במיוחד ולכן צפה שבנסיעה חסכונית תגיע אולי ל1/12 (וגם זה לא בעירוני. עירוני זה פחות)

כשאתה מדבר על ה-1.6, אתה מדבר על פיז'ו?

בכל אופן, אני לא מבין למה אתם מתרעמים על דרישות הדלק :-)

לפי הסקר שאני עשיתי:

אאוטלנדר עושה גם 1:14.5, לפי מה ששמעתי (בנסיעות בין עירוניות), ומגיע גם ל1:12.5 בממוצע.

אורלנדו תעשה 1:14 גם כן בבינעירוני

טוראן תעשה בוודאות כמעט 1:14.5, בעיר תהיה דומה יותר ל-SMAX.

אני ממש אופטימי? הנהיגה שלי יחסית רגועה, אבל אני כן צריך כח זמין לעקיפות בעת הצורך.

לטוראן כמעט בוודאות אין בעיות מזגן. בג'טה עם פתחים אחוריים, המזגן מעולה, ואני משער שזה אותו המזגן שם.

הבעיה שלי עם הטוראן זה מחיר יחסית לאבזור, סחירות אחר כך (או שאני טועה?), ואמינות (אנחנו שומעים רק על המקרים הרעים, אבל את הטובים אולי לא שמענו? ואני גם מסתמך על http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/volkswagen-touran)

התחדשנו באוטלנדר 7 מקומות לפני שבוע, שעשינו חושבים , מעבר ללעשות נסיעות מבחן התבססנו על חוו''ד הנ''ל : מבחן ארוך טווח של 6 חודשים יש תשובות גם לגבי מזגן, גם לגבי צריך דלק ועוד.

זה גם מה שאני קראתי. אבל כשעשיתי נסיעת מבחן, נתקלתי ב-4 פתחים מקדימה (ללא אחוריים), ונראה כאילו מישהו שכח לתכנן אותם, ושם ברגע האחרון.

הטיה של פתח מרכזי ימני - לכיוון שמאל (לשורות האחוריות) - סוגרת אותו (מה?!?). והכי גרוע - לא ניתן לסובב אותו בכלל. אז זהו נתקעת. נושב לך ישר לפרצוף. גם הפתחים של הנהג דומים לזה.

והכתב כן ציין, שהמזגן לא מגיע לשורה שלישית.

הוא מתלהב שהצליחו לשים 3 כיסאות בשורה שנייה,אבל כשאני ניסיתי לשים את הכסאות שלי, גיליתי מרווח יחסית קטן מאוד באמצע, שלא מספיק לי.

אתה רוצה פה תכונות שאין במכונית בודדת. גם אמין, גם חסכוני ,גם זול וגם מרווח. אף יצרן עוד לא הצליח למצוא את נוסחת הזהב הזו.

אתה צודק, ולכן זו שאלה קשה מה עדיף. הרכבים הם מאוד קרובים ללספק את הסחורה, וכאן מתחילים הלבטים.. ולכן יש כל כך הרבה שרשורים.

הכי חסכוני שתמצא : אם רנו חידשה את המלאי : רנו גראנד סניק דיזל. בערך 1:15 .לגבי שאר הדרישות: לא חסרים פה סיפורים על רנו- אתה בטח מכיר. למרות זאת, אם קיים במלאי, אני דווקא הייתי לוקח פה סיכון מחושב ובוחר בה.

אמנם היא חסכונית, אבל עושה 0-100 ב-14.3 שניות, שזה מאוד מוזר יחסית לקג"מ. ולכן אני חושש שהא תהיה פשוט עגלה.

שברולט אורלנדו דיזל (1:11) דווקא בתקציב , לא שמעתי עליו בעיות מיוחדות. מתאים ל 4 מבוגרים ועוד 2 ילדים.

צודק, זה גם הרושם שלי. אבל איכות ההרכבה מבפנים, נראית זולה משהו, והוא פחות ורסטילי עם השורה אמצעית, מה שפוגם בשימושיות שלו כמיני וואן, והופך אותו קצת יותר לאוטו עם 5 מקומות ובגאז' גדול.

אני חושב שאף אחד מהרכבים פה לא מחזיק בקרת אקלים לשורה שלישית (אולי בפורד , אבל לא זוכר). ורובם מתקשים מאד להתמודד עם החמסין הישראלי עם המזגן המקורי.

ב-SMAX יש פתחים עד לשורה שנייה. בגאלקסי יש גם לשורה 3.

תודה לכולם, ותודה על התשובה המפורטת, save! ועל איזה רכב אתה הלכת?

פורסם
כמעת שכחתי , לשכנים יש פריוס פלוס עם 7 מקומות (הם 2 מבוגרים ו4 ילדים). בלי מבצעים והנחות עולה כמו אוטלנדר, אבל מציג צריכת דלק מעולם אחר לגמרה.

נכון . כשכתבתי טיוטה ורסו פלוס - התכוונתי לפריוס פלוס. טעות סופר.

אני הלכתי על ה 5008 - אבל זה בגלל אישתי. אמרה שהוא הכי כייפי לנהיגה (ולדעתי באמת יש לו כסא נהג נפלא) ושורה שנייה עם שלושה כסאות נפרדים (באמת לשלושה, לא 2.5).

גם אני חושש (אולי שלא בצדק) ממכונית היברידית וילדים.

אל תתייחס כ"כ לנתונים של בין עירוני. השקלול הנכון הוא נסיעה מנהלתית (50:50) . שם אוטלנדר לא ישיג 1:14 וגם הרבה אחרים לא.

מדוע המלצתי על הסניק ? למרות היבואן ולמרות התדמית : המחיר נמוך, הנוחות טובה, ויש לי הרגשה שרנו שיפרו גם את האמינות (אל תתנפלו עלי). זו מין נקודת איזון טובה בין מחיר לתכונות. מעולם לא חיפשתי קיק-דאון במיני ואן. לדעתי רכב זה שמור ומטופל גם ישמור על ערכו ויהיה סחיר יותר (למרות השם רנו).

לגבי הטוראן : לא מכיר מספיק טוב. לדעתי מתומחרת בשמיים וללא הצדקה (בניגוד ל SMAX) ויש פה מישהו שבדק שני טוראנים, בשניהם הצריכה במחשב היתה 1:7 (מפתיע ודורש בדיקה).

דרך אגב , אם חפצה נפשך בגרמניה יש גם אופל זאפירה (רק שהדגם המשווק פה הוא חלש עם מנוע 1.4) . ראיתי גם זאפירה עם מנוע 2.2 ליטר. לא כ"כ מכיר.

• תוכן חדש...