Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל האימפקט החשמלית שלי מעיפה כל בורג אך יצא לי כבר להיתקל בבורג שלא ניפתח. קראתי באיזה שירשור ישן שניתן לפתוח את הבורג ספציפית ברכב ידני על ידי שילוב להילוך חמישי ולחיצה על ברקס ועם ידית כוח מוארכת ובוקסה מתאימה. מכיוון שלא ניסיתי זאת בעצמי רציתי לדעת אם לא קיים בזה סיכון לגיר או לדיפרנציאל?

פורסם

איזה רכב?

היה לי ככה בשני רכבים מאזדה והונדה.

ניסיתי את מה שתיארת אבל ללא הצלחה, קצת מפחיד.

פרק את הסטארטר ותכניס מפתח פתוח(איכותי) בין השיניים.

וככה ללא פחד אפשר לפתוח את הבורג. שים לב שהמפתח

תפוס טוב טוב.

פורסם

לי יש שיטה בדוקה לפתוח את בורג הקראנק עובד כמו קסם בכל פעם...

אם אתה מסתכל עכשיו על הפולי מולך-הוא מסתובב בכיוון השעון והבורג הסורר נפתח נגד כיוון השעון(לפחות אצלי)

קח לך ידית מברזל ללא חומר לאחיזה בידיים(מוט כזה שניתן לחבר בקצהו בוקסה בדרך כלל מגיע כחלק מסט בוקסות).

בשעה 4 אם אנחנו עדיין ממול הפולי,ישנו מוט ההיגוי שמתחבר לגלגל,מקם את הבוקסה על הבורג בפולי ודאג שכל המוט יהיה בשעה 1.5 בערך ושאם המוט יסתובב פתאום בכיוון השעון הוא יתנגש בחלק העליון של מוט ההיגוי מבלי הפרעה בדרך(מקווה שאתה מצליח להבין אותי עד כאן..)

כנס לאוטו ותן נגיעה הכי קטנה שיש אפילו לא לחצי שניה בסטרטר במידה וביצעת זאת כמו שצריך להפתעתך הבורג יהיה פתוח.

פורסם

אני מכיר את שיטת הסטרטר מזה שנים אך עדיין מעדיף לא להישתמש בה בגלל החשש לנזק לבנדיקס או לגלגל התנופה (שבירת שן) במידה והבורג יהיה עקשן מידי. כמו כן קיימת גם סכנה על בורג עקשן שהראש פשוט ייגזר ואז כלום כבר לא יהיה שווה.

פורסם
בדרך כלל האימפקט החשמלית שלי מעיפה כל בורג אך יצא לי כבר להיתקל בבורג שלא ניפתח. קראתי באיזה שירשור ישן שניתן לפתוח את הבורג ספציפית ברכב ידני על ידי שילוב להילוך חמישי ולחיצה על ברקס ועם ידית כוח מוארכת ובוקסה מתאימה. מכיוון שלא ניסיתי זאת בעצמי רציתי לדעת אם לא קיים בזה סיכון לגיר או לדיפרנציאל?

אני לא מכיר שום סיכון שקשור לשיטה הזו. אולי מרק מדבר על השיטה עם הפעלת הסטרטר שהיא באמת עלולה להיות מסוכנת.

השתמשתי בשיטה הזו פעמים רבות במגוון רכבים.

פורסם
אני לא מכיר שום סיכון שקשור לשיטה הזו. אולי מרק מדבר על השיטה עם הפעלת הסטרטר שהיא באמת עלולה להיות מסוכנת.

השתמשתי בשיטה הזו פעמים רבות במגוון רכבים.

אז אתה אומר חנן שהשיטה של שילוב הילוך עם לחיצה על ברקס מהווה פחות סיכון מאשר שיטת הסטרטר? ההילוך שמומלץ לשלב הבנתי הוא חמישי?

פורסם

חיובי. אני רוצה לציין גם שלא לגמרי ברור לי העניין עם פטיש האוויר. אוקיי, גם לי יש אוויר בבית ופטיש אוויר. קרה שפתחתי בורג בעזרתו. אבל מה בסגירה? איך אתה סוגר למומנט הנכון? בשיטת "מה שיוצא אני מרוצה"?

אתה צריך לקבע את המנוע כדי לסגור נכון עם ידית מומנט.

פורסם

אני סוגר את הבורג עם פטיש אויר בדיוק כמו שאני פותח אותו ולמען האמת עשיתי לא מעט החלפות של רצועות תזמון עד כה בשיטה זו. עוד לא ראיתי מעולם מישהו שסוגר אותו עם ידית מומנט כולל מוסכים.

פורסם

אני יודע שהרבה עושים את זה כך ויודע גם שלרוב זה נגמר ללא נזק. את המקרים הקשים שראיתי כתוצאה מסגירה לא נכונה של ברגים אני כבר לא יכול לספור על האצבעות.

זה שכולם עושים את זה לא הופך את זה להליך נכון.

פורסם
לי יש שיטה בדוקה לפתוח את בורג הקראנק עובד כמו קסם בכל פעם...

אם אתה מסתכל עכשיו על הפולי מולך-הוא מסתובב בכיוון השעון והבורג הסורר נפתח נגד כיוון השעון(לפחות אצלי)

קח לך ידית מברזל ללא חומר לאחיזה בידיים(מוט כזה שניתן לחבר בקצהו בוקסה בדרך כלל מגיע כחלק מסט בוקסות).

בשעה 4 אם אנחנו עדיין ממול הפולי,ישנו מוט ההיגוי שמתחבר לגלגל,מקם את הבוקסה על הבורג בפולי ודאג שכל המוט יהיה בשעה 1.5 בערך ושאם המוט יסתובב פתאום בכיוון השעון הוא יתנגש בחלק העליון של מוט ההיגוי מבלי הפרעה בדרך(מקווה שאתה מצליח להבין אותי עד כאן..)

כנס לאוטו ותן נגיעה הכי קטנה שיש אפילו לא לחצי שניה בסטרטר במידה וביצעת זאת כמו שצריך להפתעתך הבורג יהיה פתוח.

ובכל המכוניות מוט ההיגוי יושב בדיוק איפה שאתה אומר?

לדעתי לא צריך לשלב בכלל הילוך, ואפשר לעשות את זה גם ברכב אוטומטי, ובתנאי שהפולי מסתובב עם כיוון השעון. פשוט מחברים ידית כח עם בוקסה מתאימה באופן שהקצה שלה יגע בכביש מימין לפולי. כשמתניעים את המנוע הפולי יסתובב עם כיוון השעון, הידית לא תוכל להסתובב כי היא נעולה על הכביש ואז האום יהיה חייב להיפתח.

פורסם

לכל רכב יש את הכלים היעודיים, למשל להונדה יש מפתח מיוחד בצורת משושה שאיתו מחזיקים את הפולי ועם ידית כוח פותחים את הבורג ובעזרת ידית מומנט מהדקים למומנט הדרוש.

למאזדה יש כלי ייעודי שמתברג עם 4 ברגים יחד עם הפולי ומחזיק אותו.

או בקיצור אם תציין את סוג הרכב נמצא את הדרך המוקרית ע"פ הספרות איך פותחים את הבורג ולאיזה מומנט לסגור אותו.

השיטה עם הסטרטר מסוכנת מאוד, בין אם בגרימת נזק לסטרטר/כלכל תנופה או בסוכון פציעה חמורה הסטרטר אכזרי מידי, למרות שאני מודה שהשתמשתי בה כמה פעמים בהצלחה.

נסה WD40, ובעזרת פטיש אוויר נסיון רצוף ארוך (אפילו דקה שלמה) והבורג בסופו של דבר יכנע ויפתח.

רק אזהרה קטנה* אם ברכב שבו אתה רוצה לפתוח את הבורג של הפולי מנוע אין שגמים בטיימינג (גלגלות צפות) בזמן פתיחת הבורג אתה תעקם שסתומים עם הסטרטר.

פורסם
מה הקשר למצמד?

כאשר אתה משלב להילוך, ולוחץ על הבלם.

אז כל הכוח שאתה מפעיל בקרנק, עובר דרך גלגל התנופה.

אל המצמד, לגיר, לציריות ולגלגלים, לכן אתה לעולם לא תוכל לנעול כך את הקרנק.

בעיקר, עקב האלסטיות של המצמד.

• תוכן חדש...